Herkuttelua painon kustannuksella
Re: Herkuttelua painon kustannuksella
Seuraavalle keikalle lähtee mukaan Wärtsilän ikivanha valurautainen paistinpannu. Ruosteet ensin pois teräsharjalla ja sitten polttokäsittely suolalla samalla hinkaten ja vielä rasvapoltto päälle. Paino ei haittaa koska siirtymä perusleiriin kauas "sivistyksestä" tapahtuu vettä pitkin.
Re: Herkuttelua painon kustannuksella
Minun viikonloppuretkivarustukseen on kuulunut Upon valurautainen paistinpannu jo 30 vuotta. Hyvien paisto-ominaisuuksien lisäksi talvella pitää ruuan hyvin lämpimänä. Myös keittiöstä löytyy samanlainen upolainen ja lisäksi myös merkitön Mummoni perintöpannu, jota käytän läskisoosin ja makkarakastikkeen tekoon. Tefloniseen pannuun turvaudun erittäin harvoin. Munakkaan tekoon teflon kyllä sopii.
-
- Viestit: 253
- Liittynyt: 23 Tammi 2024 09:30
Re: Herkuttelua painon kustannuksella
Oli kesäkeittiön lätkä ehtinyt ruostumaan parissa vuodessa aika hyvin. Teräsharja oli aika viraton ruosteen poistoon. Mutta kun laitoin ronteliin (rälläkkään) messinkiharjan, niin ruoste sai kyytiä. Päälle rasvapoltto ja lätkä oli kuin uusi. Ja ikinä ei ole lätyn paisto ole ollut niin nopeaa. Alla oli 9,5 kw rengaspoltin.tst kirjoitti: ↑05 Heinä 2025 08:19 Seuraavalle keikalle lähtee mukaan Wärtsilän ikivanha valurautainen paistinpannu. Ruosteet ensin pois teräsharjalla ja sitten polttokäsittely suolalla samalla hinkaten ja vielä rasvapoltto päälle. Paino ei haittaa koska siirtymä perusleiriin kauas "sivistyksestä" tapahtuu vettä pitkin.