KUIVATUS (ei jauheliha)
Tuli juuri mieleen että kauan sitten , yli 30v. kuivatin punaherukoita. Aika oli alkusyksy, joten puu-uuneja tuli jo vähän lämmitettyä. Kuivuminen kesti kauan mutta onnistui.
Punaherukoista tulee myös hyvää hilloa. Voimakas mutta täyteläinen maku. Siemenet tosin tuppaavat jäämään hampaiden väliin. Teho-ja sauvasekoittimilla olen yrittänyt niitä murskata , mutta huonolla menestyksellä.
Punaherukoista tulee myös hyvää hilloa. Voimakas mutta täyteläinen maku. Siemenet tosin tuppaavat jäämään hampaiden väliin. Teho-ja sauvasekoittimilla olen yrittänyt niitä murskata , mutta huonolla menestyksellä.
Kiitos vastauksista. Jäi tälläkertaa kokeilematta tämä kuivaus vastausten perusteella.
Keittelin marjoista vispipuuroa jota nyt sitten tuhotaan urakalla
Seuraavaksi harkitsen kokeilevani kuivata marinoitua pulledporkkia, siitä muistelisin lukeneeni että hyvin onnistuu. Jäänee nähtäväksi.
Keittelin marjoista vispipuuroa jota nyt sitten tuhotaan urakalla
Seuraavaksi harkitsen kokeilevani kuivata marinoitua pulledporkkia, siitä muistelisin lukeneeni että hyvin onnistuu. Jäänee nähtäväksi.
Kunhan Kuljeksin
http://norpinjutut.blogspot.fi/
http://norpinjutut.blogspot.fi/
Minä pakastan kaikki marjat joita en syö tuoreena. Syksyllä saiteisina päivinä voin sitten keitellä omista pakastemarjoista hilloja. Parasta on mielestäni marja-aroniahillo. Vaellukselle en ole kuivattuja marjoja ottanut enkä jaksanut pakastintakaan kantaa.
Jos metsään haluat mennä nyt , sä takuulla yllätyt ...
^Sulan maan aikana lihan rasvapitoisuus pitää olla mahdollisimman pieni - muuten liha alkaa härskiintyä.
Toistoa taas mutta : oma konstini on pannulla paistamisen jälkeen jauheliha vielä kuumana sihtiin ravisteltavaksi. Kyllä sieltä vielä rasvaa valuu.
Porsaan ulkofileestä voi veistää näkyvän rasvan pois. Paistamisessa muu rasva valuu suurimmaksi osaksi pellille. Sitten kypsänä lihaa nyhtämään ns. nyhtöpossuksi ja kasat kuivumaan. Onnistuu minusta hienosti.
Jauheliha on ollut sikaa, sika-nautaa, nauta -sikaa, nautaa...kuivattua broileria on ollut vaelluskaverilla, itsellä ei.
Lohta olen kuivannut . Keitto oli hyvää talvella .
Kesällä en pystynyt sitä syömään vaan kaadoin pois. Varmaan rasva lihassa ei kesällä kestänyt.
Myös kuivattu kuha epäonnistui maun suhteen.
Naudanliha onnistuu myös. Pitääpä joskus kokeilla kunnolla , pakkasessa on mullin paisti vaimon kotitilalta, valitettavasti liian iso kerralla syötäväksi, joten loppu kuivumaan kun syksyllä / talvella on lämmityskausi .
Toistoa taas mutta : oma konstini on pannulla paistamisen jälkeen jauheliha vielä kuumana sihtiin ravisteltavaksi. Kyllä sieltä vielä rasvaa valuu.
Porsaan ulkofileestä voi veistää näkyvän rasvan pois. Paistamisessa muu rasva valuu suurimmaksi osaksi pellille. Sitten kypsänä lihaa nyhtämään ns. nyhtöpossuksi ja kasat kuivumaan. Onnistuu minusta hienosti.
Jauheliha on ollut sikaa, sika-nautaa, nauta -sikaa, nautaa...kuivattua broileria on ollut vaelluskaverilla, itsellä ei.
Lohta olen kuivannut . Keitto oli hyvää talvella .
Kesällä en pystynyt sitä syömään vaan kaadoin pois. Varmaan rasva lihassa ei kesällä kestänyt.
Myös kuivattu kuha epäonnistui maun suhteen.
Naudanliha onnistuu myös. Pitääpä joskus kokeilla kunnolla , pakkasessa on mullin paisti vaimon kotitilalta, valitettavasti liian iso kerralla syötäväksi, joten loppu kuivumaan kun syksyllä / talvella on lämmityskausi .
-
- Viestit: 162
- Liittynyt: 05 Marras 2022 00:27
Re:
Jalokalojen kuivaaminen kotiolosuhteissa retkiruuaksi kesälle lieneekin kohtuu haastavaa. Viime kesänä kokeilin kuivata haukea, joka onnistuikin hyvin. Noin sentin siivuiksi, suolaa, kalamaustetta, valkopippuria ja rosepippuria, uuniin noin 10 tunniksi, sopi ainakin omaan makuun vaikka varsin kalaisaksi jäikin. Kuivurissa toki voisi tulla laadukkaampaa jälkeä ja nopeampaa.
Otin reilu viikon reissulle tuosta satsista tarpeet noin neljälle aterialle, kolme ateriaa tein ja loput haukisiivut napsin hiukopalana. Oikeastaan hiukopaloiksi nuo paremmin soveltuivatkin, en nimittäin sen kummemmin alkanut poistamaan ruotoja, mutta kuivatessa muuttuivat mukavan rapsakoiksi eivätkä haitanneet ollenkaan. Liottaessa ja keittäessä siivut palautuivat sitten lähemmäksi alkuperäistä olomuotoa, joten ruodotkin alkoivat hieman taas haitata.
Mietinkin mahdollisia tapoja kiertää tuo ongelma. Ilmiselvin on tietysti tarkempi ruotojen poistaminen, mutta onnistuisikohan kuivatukseen soveltuvan haukimassan tekeminen ihan vain sauvasekottimella? Haukijauhelihaa voisi varmasti kuivata, mutta jos täällä on kokemuksia kalamassasta muotoiltujen levyjen tai pihvien kuivaamisesta niin kiinnostaisi kuulla.
Re: KUIVATUS (ei jauheliha)
En löytänyt aiheesta mitään, mutta muistan aiheen olleen jossain säikeessä esillä. Eli miten onnistuu kik-herneiden kuivaaminen. Ostin 30% tarjouksesta pari säilykepurkkia ja ajattelin kokeilla. Jos ei onnistu niin pitänee tarjota ruoaksi vegaanityttärelle kun käy isäänsä katsomassa.
Jos metsään haluat mennä nyt , sä takuulla yllätyt ...
Re: KUIVATUS (ei jauheliha)
https://trailcooking.com/2024/06/04/deh ... ini-beans/
Muistaakseni tuolla Sarahin ohjeella kuivateltiin itsekin kikherneitä aikanaan, ensin huuhtelu kylmällä vedellä ja sitten kuivuriin 55 asteeseen. 7 tuntia saattaa olla pitkähkö aika, mutta passaa seurailla.
Voi niitä syödä olematta vegaani, huuhtelin purkillisen hyvin kylmällä vedellä (vähentää pakoputken pauketta), lusikoin kolmasosan suoraan suuhun ja loput pussitomaattikeiton lisukkeeksi.
Nämä eivät kyllä olleet tarjousmallia.
Muistaakseni tuolla Sarahin ohjeella kuivateltiin itsekin kikherneitä aikanaan, ensin huuhtelu kylmällä vedellä ja sitten kuivuriin 55 asteeseen. 7 tuntia saattaa olla pitkähkö aika, mutta passaa seurailla.
Voi niitä syödä olematta vegaani, huuhtelin purkillisen hyvin kylmällä vedellä (vähentää pakoputken pauketta), lusikoin kolmasosan suoraan suuhun ja loput pussitomaattikeiton lisukkeeksi.
Nämä eivät kyllä olleet tarjousmallia.
-
- Viestit: 167
- Liittynyt: 23 Tammi 2024 09:30
Re: Re:
Kevätahavassa kuivattu hauki on todella hyvää. Pitää jättää nahattoman fileen pyrstöpäähän pätkä nahkaa, jotta se pysyy koukussa. Hyvin mieto suolaus, koska painosta lähtee vielä enemmän pois kuin lihasta. Vähän harmittaa, että syyspyynnissä tuli vain 7 haukea. Ne menevät massana joka tapauksessa.asentopaikan aave kirjoitti: ↑22 Maalis 2023 19:14Jalokalojen kuivaaminen kotiolosuhteissa retkiruuaksi kesälle lieneekin kohtuu haastavaa. Viime kesänä kokeilin kuivata haukea, joka onnistuikin hyvin. Noin sentin siivuiksi, suolaa, kalamaustetta, valkopippuria ja rosepippuria, uuniin noin 10 tunniksi, sopi ainakin omaan makuun vaikka varsin kalaisaksi jäikin. Kuivurissa toki voisi tulla laadukkaampaa jälkeä ja nopeampaa.
Otin reilu viikon reissulle tuosta satsista tarpeet noin neljälle aterialle, kolme ateriaa tein ja loput haukisiivut napsin hiukopalana. Oikeastaan hiukopaloiksi nuo paremmin soveltuivatkin, en nimittäin sen kummemmin alkanut poistamaan ruotoja, mutta kuivatessa muuttuivat mukavan rapsakoiksi eivätkä haitanneet ollenkaan. Liottaessa ja keittäessä siivut palautuivat sitten lähemmäksi alkuperäistä olomuotoa, joten ruodotkin alkoivat hieman taas haitata.
Mietinkin mahdollisia tapoja kiertää tuo ongelma. Ilmiselvin on tietysti tarkempi ruotojen poistaminen, mutta onnistuisikohan kuivatukseen soveltuvan haukimassan tekeminen ihan vain sauvasekottimella? Haukijauhelihaa voisi varmasti kuivata, mutta jos täällä on kokemuksia kalamassasta muotoiltujen levyjen tai pihvien kuivaamisesta niin kiinnostaisi kuulla.