Puumalan saaristoreitti

Raimahe
Viestit: 33
Liittynyt: 27 Kesä 2006 13:25

Puumalan saaristoreitti

Viesti Kirjoittaja Raimahe »

Kävin pyöräilemässä osan Puumalan saaristoreitistä. Hurissalosta lautalla Lintusaloon ja sieltä Puumalan kirkolle. Lauttamatka on upea Saimaan saaristossa ja pyöräreitti kulkee kauniiden jävimaisemien kautta Puumalaan. Reitti jatkuu Puumalasta Sahalahden, Pistohiekan ja Lietveden maisemien kautta Hurissaloon. Tuota en nyt polkenut ,kun olen sen ajanut aikaisemmin useaan kertaan. Maisemat ovat mielestäni melkeimpä paremmat kuin Turun saaristoreiteillä. Suosittelen. Koko reitin pituus on 60km.

http://visitpuumala.fi/pyoraile_ja_pati ... storeitti/


Mustikka
Viestit: 931
Liittynyt: 14 Maalis 2006 14:37
Paikkakunta: Itä-Helsinki

Viesti Kirjoittaja Mustikka »

Upeat maisemat tuolla päin on, varsinkin jos sattuu hyvä sää! Pari kertaa olen ollut Puumalassa yötä pyöreissuilla, ja viimeksi kävin vähän tuolla saariston puolellakin ennen matkan jatkumista, kun leirintäalueelta annettiin esitteitä.


Kävin siis kääntymässä Niinisaaressa, minne Puumalasta on yksi lossimatka, ja nautin lasillisen kuohuviiniä viinitilan puutarhassa. Voin suositella! Muuten pitää kyllä varoittaa, että varsin kovia ylä- ja alamäkiä on ainakin Puumala-Mikkeli välillä :D.
Sylvi.H.
Viestit: 1
Liittynyt: 26 Tammi 2024 21:00

Re: Puumalan saaristoreitti

Viesti Kirjoittaja Sylvi.H. »

Ajattelin, että tämä voisi olla sopivan pituinen reitti vauvan kanssa pyöräkärryllä ensi kesänä. Mennään hitaasti, joten jaan matkan useammalle päivälle. Tarkoitus nauttia retkestä ja perässä tulee tällainen vauva kyydissä: https://oukkidoukki.fi/paras-pyorakarry/
Metsän Omena
Viestit: 3105
Liittynyt: 13 Tammi 2008 19:58

Re: Puumalan saaristoreitti

Viesti Kirjoittaja Metsän Omena »

Sylvi.H. kirjoitti: 07 Helmi 2024 07:38 Ajattelin, että tämä voisi olla sopivan pituinen reitti vauvan kanssa pyöräkärryllä ensi kesänä. Mennään hitaasti, joten jaan matkan useammalle päivälle. Tarkoitus nauttia retkestä ja perässä tulee tällainen vauva kyydissä: https://oukkidoukki.fi/paras-pyorakarry/
Huomioi: Reitin pohjoinen osuus kulkee 25 kilometriä vilkkaammin liikennöidyn kantatie 62:n pientareella, jossa autot ohittavat 80-100 km/h nopeudella.
PEIKKO
Viestit: 80
Liittynyt: 04 Tammi 2007 13:01
Paikkakunta: HELSINKI

Re: Puumalan saaristoreitti

Viesti Kirjoittaja PEIKKO »

Moikka
Kyllä, liikennettä on, mutta kohtalaisen maltillista. Minun mielestä tän päivän autoilijat ja varsinkin rekkakuskit kiertävät pyöräilijän mukavan kaukaa.Tuo reitti on aivan mahtava. Pyöräilen kolme kertaa kesänaikana Anttola-Puumala-Anttola reitin, =90 km. Puumala on upea paikka. Satamassa käyn syömässä ja sieltä poljen takaisin mökille Anttolaan.Asfaltti uusittu kokomatkalla 2020.
Metsän Omena
Viestit: 3105
Liittynyt: 13 Tammi 2008 19:58

Re: Puumalan saaristoreitti

Viesti Kirjoittaja Metsän Omena »

Minulla on hirsimökki tuolla Saimaan sydämessä. Yli kolmenakymmenenä keskikesänä olen kolunnut sitä seutua jalan, polkupyörällä ja soutaen. Tuon kunnan mainostaman ympyrän lähettyvillä on mielenkiintoisia luontokohteita, kuten Loketon Onkalo, Haukkovuori, Rakokivet ja Rokansaari. Yleisistä uimapaikoista hiekkaisia ovat mm. Pistohiekka ja Kotkatsaari. Omatoimisia hiekkaisia tai kallioisia toki enemmän. Ruokapaikkoja Puumalan lisäksi ovat reitin varrella Sahanlahti, Nestorinranta ja Niinipuu, joista kehun etenkin viimeiseksi mainitun täysipainoista lounasta. Tuleekin nälkä kun alan miettimään sitä. Useimmiten lounaspöytä sisältää alkusalaatit, rasvaisan kalakeiton, lihapadan keitetyillä perunoilla, juuri tehdyt perunarieskat voilla ja tilan louhisaaren juoman. Jo pelkästään sillä jaksaa seuraavan päivän! Okkolassa jos yöpyy, niin kannattaa saapua jo puolelta päivin lounaalle ja tehdä illasta pieni retki polkien Liehtalanniemeen tunnelmoimaan entisajan elämää Saimaalla. Toimiva pajakin on matkan varrella, Hanhiniitty. Nestori Miikkulaisen (Reponen) Lintusalossa on vähemmän koettavaa. Hurissalossa on Sale ja Luonterille johtavan salmen kohdalla kesäisin jäätelökioski. Norppapolun varrella on rannassa moderni keittokatos-laavu. Puumalassa palvelut ovat sataman läheisyydessä, uimaranta niemen toisella laidalla.
PEIKKO
Viestit: 80
Liittynyt: 04 Tammi 2007 13:01
Paikkakunta: HELSINKI

Re: Puumalan saaristoreitti

Viesti Kirjoittaja PEIKKO »

Metsän Omena puhuu asiaa. Hienoja on paikat.
Vastaa Viestiin