Vanhan ajan retkieväs

Ursus
Viestit: 9599
Liittynyt: 13 Tammi 2006 19:01
Paikkakunta: K-P Suomenselkä

Viesti Kirjoittaja Ursus »

Jos meinaa retkivääksi talkkunan kyytipojaksi ottaa maitoa, niin kannattaa ostaa kevytmaitoa, ettei kantamuksesta tule liian painava.


Jos metsään haluat mennä nyt , sä takuulla yllätyt ...
Avatar
seppo
Viestit: 2789
Liittynyt: 17 Tammi 2006 22:49
Paikkakunta: Vantaa
Viesti:

Viesti Kirjoittaja seppo »

^mieluummin punaista maitoa. Jos oikein muistan lukioajoilta, jolloin olin meijerissä kesätyössä, punaisen maitolitran olevan yhden gramman kevyempi kuin sininen maito. Saatan muistaa väärinkin.
honkamukka
Viestit: 6126
Liittynyt: 12 Touko 2012 19:30

Viesti Kirjoittaja honkamukka »

^
Joo, rasva on kevyempää kuin vesi ja vielä kevyempää kuin punainen maito, oli tuo muisteluni luomutuote. Rasvaprosentti viiden ja kuuden välillä, joskus ylikin.

Nykyinen litraa vastaava Eila tuote kulkee alle sadan gramman painoisena reppuni kätköissä. Hyvä keksintö tuo jauheeksi muutettu ja tietyt osiot poistamalla saatu käyttökelpoiseksi aikuiseen makuun. Maitohan on lasten ja imeväisten ruokaa kehityskaaressamme. :lol:
tst
Viestit: 6562
Liittynyt: 20 Heinä 2006 21:36

Re: Vanhan ajan retkieväs

Viesti Kirjoittaja tst »

Kalakukko. "Eväsruokana kukko on ollut erinomainen, sillä särvin ja leipä on kulkenut samassa pakkauksessa. Kalakukon säilyvyys on hyvä. Sitä pidetään lähes puolisäilykkeen veroisena tuotteena." https://wiki.aineetonkulttuuriperinto.fi/wiki/Kalakukko EDIT: On ollut mukana retkieväänä.
Raato
Viestit: 196
Liittynyt: 10 Maalis 2008 12:13

Re: Vanhan ajan retkieväs

Viesti Kirjoittaja Raato »

tst kirjoitti: 17 Marras 2023 17:53 Kalakukko. "Eväsruokana kukko on ollut erinomainen, sillä särvin ja leipä on kulkenut samassa pakkauksessa. Kalakukon säilyvyys on hyvä. Sitä pidetään lähes puolisäilykkeen veroisena tuotteena." https://wiki.aineetonkulttuuriperinto.fi/wiki/Kalakukko EDIT: On ollut mukana retkieväänä.
Komppaan! Kalakukko on ihan mahtava eväs, sen voimalla on aikojen saatossa reppua kannettu enemmän kuin retkieväillä.
Ursus
Viestit: 9599
Liittynyt: 13 Tammi 2006 19:01
Paikkakunta: K-P Suomenselkä

Re: Vanhan ajan retkieväs

Viesti Kirjoittaja Ursus »

Kalakukko kestää ja sillä jaksaa. Sen tiesi Paavo Lipponenkin, joka on Kuopiosta kotoisin. Paikallinen taksi kertoi, että kun Paavo oli viety jo valtion kustantamana Rissalan lentokentälle, tämä muisti että kalakukot jäivät. Niinpä taksi lähettettiin ostamaan kaupungista kaksi Hanna Partasen kalakukkoa, ja kukkojen kyydin maksoi edelleen veronmaksajat. Taksimies ei kertonut, mutta kalakukukot Paavo ilmeisesti makoisi omasta pussistaan.
Jos metsään haluat mennä nyt , sä takuulla yllätyt ...
Vastaa Viestiin