Kaldoaivi

asentopaikan aave
Viestit: 109
Liittynyt: 05 Marras 2022 00:27

Re: Kaldoaivi

Viesti Kirjoittaja asentopaikan aave »

Juu, kyllä siitä olisi varmaan yli päässyt tarpeen vaatiessa, mutta kylmähermoisella asenteella olisi joutunut ylitykseen suhtautumaan. Menin itsekin sitten tuota Opukasjärven siltaa Näätämöjoen yli, joskin vain jäädäkseni yöksi sadan metrin päähän Opukasjärven tulipaikalle.

Liekö tuo polku olisi ollut sitten sama, jotain seurailin Iijärven valvontatuvalta Smukkaluopalin ja Kekkosenlammen ohi Skáidejärv(i)en eteläpäähän? Näytti jatkuvan kohti kaakkoa eli Rautaperäjärven suuntaan, siinä missä käännyin niiltä tienoin koilliseen Näätämöjoen suuntaisesti. Erottui pääosin hyvin mutta välillä piti kankaillakin katsella hetki ympärille, nuo (oletettavasti) vanhat luontaiselinkeinoihin liittyvät kulkujäljet eivät enää ainakaan vahvistune.


Jouni
Viestit: 1243
Liittynyt: 24 Huhti 2006 20:43

Re: Kaldoaivi

Viesti Kirjoittaja Jouni »

Ei ole nyt sitä paperikarttaa käsillä, mihin piirsin polun. Mutta suunnilleen oikealta kuulostaa. Valvontatuvalle se toi. Karhuvaarassa nukuin teltassa polun varressa, sen muistan, ja polku oli varsin suoraviivainen, niin paljon kuin noinkin vesistöisessä maastossa voi olla.

Haalea se polku oli silloinkin, mutta seurattavissa. Ei minulla ollut polusta etukäteen muuta tietoa kuin olin ne Rautaperäjärven sillat bongannut, ja kun halusin Iijärven itäpäähän mennä, lähdin katsomaan menisikö polku sinne vai suunnistelenko omin päin. Polku vei, ja sitä oli merkkailtu vanhoilla kankaasta revityillä suikaleilla yms.
Jounin kirjamyymälä: Vaeltajan erämaat, Talviretkeilijän opas, Vaellustarinoita, Retkeilijän kansallispuistot, Pohjois-Suomen vaellusreitit, Suomen autiotuvat...
LauriA
Viestit: 840
Liittynyt: 14 Tammi 2017 17:19

Re: Kaldoaivi

Viesti Kirjoittaja LauriA »

https://asiointi.maanmittauslaitos.fi/k ... OjEwMH1d-z
Jos joku menee tuolta niin kannattaa varautua kovaan virtaan.
Kyllä siitä on mönkijöilläkin menty mut ei ymmärrä miten?
Vastaa Viestiin