Salamajärven kansallispuisto

Avatar
Pepi
Viestit: 7434
Liittynyt: 23 Tammi 2006 18:16

Re: Salamajärven kansallispuisto

Viesti Kirjoittaja Pepi »

En löydä mistään kieltoa tai maksuvelvoitetta oman vesikulkuneuvon käytölle, jos ei kalasta. Onko ajatus vesillä liikkumisesta muussa kuin kalastusmielessä niin vieras?


Ainoa keino olla koskaan eksymättä on olla koko ajan perillä.
Micke
Viestit: 2333
Liittynyt: 30 Maalis 2011 14:15
Paikkakunta: Maalla

Re: Salamajärven kansallispuisto

Viesti Kirjoittaja Micke »

Pepi kirjoitti: 16 Touko 2022 20:25 En löydä mistään kieltoa tai maksuvelvoitetta oman vesikulkuneuvon käytölle, jos ei kalasta. Onko ajatus vesillä liikkumisesta muussa kuin kalastusmielessä niin vieras?
Ei kai sitä maksuvelvoitetta ole ollut vuoden 201X??? tms jälkeen, kun maksun oikellisuuden kyseenalaisuudesta tuli keskustelua täällä ja uskoisin että muutkin, kuin minä kysyi sitä sekä yrittäjältä, että MH:lta. Samalla kyllä taisi poistua Teijolta kielto käyttää omaa kanoottia melontaan jos ei kalasta. Edelleen näen nuo pakottavat säännöt käyttää yhteisyöyrittäjän kalustoa kalastuksessa, tai maksaa oman kaluston käytöstä erittäin epäilyttävänä, varsinkin kun tiedän että MH:n henkilökunta saa yhteistyöyrittäjiltä "näytteitä" heidän tarjoamista palveluista, jotta he voisivat kertoa niistä asiakkaille. Aikanaan pidin tätä vähän sisäisenä korruptiona, mutta ei se varmaan sitä ole....
"This is my nature, who I am
If you don´t like it, here I stand"
cobbo
Viestit: 703
Liittynyt: 22 Elo 2017 20:48

Re: Salamajärven kansallispuisto

Viesti Kirjoittaja cobbo »

Kolmen yön reissu Hirvaan kierroksella heitetty. Keli oli päivisin yllättävänkin kesäinen ja hikinen, ja repussa kannetut sadevarusteet ja fleecepaidat eivät viettäneet aikaa ulkoilmassa lainkaan. Yölämmöt putosivat kuitenkin miinuksen puolelle eli yöpymisvarusteissa sai olla eristävyyttä.

Kevät oli mahtavassa terässä kierroksen matkalla. Koivunlehdet näyttivät kasvavan melkein silmissä, ja katkeamaton linnunlaulu toi mieleen viime vuoden juhannusvaelluksen Muotkalla.
amatööri
Viestit: 3503
Liittynyt: 05 Kesä 2009 07:20

Re: Salamajärven kansallispuisto

Viesti Kirjoittaja amatööri »

Sysilammen kaivo pilaantunut ja pois käytöstä. LINKKI.

Kauan tuo kestikin ennenkuin meni pilalle. Porukka lisääntynyt ja tietämättömyys/ajattelemattomuus myös.Muutama vuosi sitten oltiin Murun kans vanhassa varaustuvassa,piha täynnä partiolaisten telttoja,aamulla kaivon betonikannella porukka tiskasi aamiaistiskejään. Ystävällisesti huomautin asiasta porukan vetäjälle,pahoittelivat asiaa ja menivät kauemmas tiskaamaan.

No toivotaan että uusi kaivo toimii ja pysyy puhtaana.
-Umpikännissä kaikki näyttääkin niin selvältä-
Micke
Viestit: 2333
Liittynyt: 30 Maalis 2011 14:15
Paikkakunta: Maalla

Re: Salamajärven kansallispuisto

Viesti Kirjoittaja Micke »

Tulipahan käytyä ensimmäistä kertaa Salamajärvelläkin, kaikkien näkemiemme kaivojen vesi oli lappujen mukaan OK. Vanhaa metsäähän tuolla Hirvaankierroksella on aika vähän, ehkä yhteensä 15 kilometriä, mutta kannatti silti käydä. Näimme 9-10 metsäpeuraa, metsäpeuraahan en ollutkaan koskaan ennen nähnyt.

Se mikä ihmetyttää, on se ettei telttapaikkoja ole pohjustettu Koirajärven ympäristössä olevilla leiripaikoilla, selvästikin tarvetta olisi, kun vaaterissa olevia telttapaikkoja löytyi noin nolla kahdelta paikalta. Jos reittiä on varaa sorastaa kilometritolkulla, muutama kuorma leiripaikoille ei olisi mitään. Vai onko tarkoitus että käytettäisiin maksullista paikkaa Koirajärvellä???
"This is my nature, who I am
If you don´t like it, here I stand"
Sipe
Viestit: 905
Liittynyt: 04 Helmi 2006 20:11

Re: Salamajärven kansallispuisto

Viesti Kirjoittaja Sipe »

Tarkoitus olisi mennä ihan lähiaikoina seuraamaan teerien soidinta Salamajärvelle. Osaako joku täällä kertoa mikä olisi hyvä "asemapaikka" tähän tarkoitukseen siellä? Lumet on jo sulaneet sieltä ilmeisesti sen verran, että jälkien perusteella voi olla haastava etsiä.
Vastauksen voi laittaa yksityisviestilläkin, jos haluaa ettei tieto lähde enemmän leviämään.
Itse en lintuja häiritse, menen paikalle edellisenä iltana kun ovat sen päivän soitimensa lopettaneet ja poistun seuraavana päivänä vasta sitten, kun ovat sen päivän kukkoilunsa suorittaneet. :)
Vastaa Viestiin