Ei sinne enää...

Ursus
Viestit: 8619
Liittynyt: 13 Tammi 2006 19:01
Paikkakunta: K-P Suomenselkä

Re: Ei sinne enää...

Viesti Kirjoittaja Ursus »

Linnansaaren kansallispuistoon ei tee enää mieli. Viime kesänä sai kuunnella tarpeeksi yöllistä vesiskootteriurheilua siellä. Norppa tuli sentään päiväsaikaan nähtyä.


Jos metsään haluat mennä nyt , sä takuulla yllätyt ...
Raato
Viestit: 137
Liittynyt: 10 Maalis 2008 12:13

Re: Ei sinne enää...

Viesti Kirjoittaja Raato »

Kilpisjärvikin on siitä hauska, että jos ei lähde sinne yhteen suuntaan niin saa olla ihan yksin. Sama juttu kansallispuistojen kanssa. Suomen puistot ovat melko pieniä alaltaan ja niissä voi olla muitakin ihmisiä, joidenkin mielestä liikaa, loppu maa on melkein samanlaista metsää eikä siellä nää oikein milloinkaan ketään.
Hanu
Viestit: 3412
Liittynyt: 03 Heinä 2007 14:30

Re: Ei sinne enää...

Viesti Kirjoittaja Hanu »

Ropin suunta jäi mieleen ei niin mukavana paikkana. Osansa varman päivien 2-3 kaatosateista, joista toinen meni Kaskasjoen tuvalla maatessa. En silti sano, etteikö uudelleen voisi sinne mennä.
Jouni
Viestit: 1149
Liittynyt: 24 Huhti 2006 20:43

Re: Ei sinne enää...

Viesti Kirjoittaja Jouni »

^Niinhän se tieten sää vaikuttaa paljon. Minulle sattui nyt maaliskuussa Ropin tuvalle komeat revontulet, ja Kaskasjoen tuvalla vielä osui ahma pihaan, joten oikein kivat muistot. Sitten taas edellisellä kerralla samoilla huudeilla oli pakahduttava helle ja räkkä ja melkoisia pajupöheikköjäkin löydettiin...
Jounin kirjamyymälä: Vaellustarinoita, Retkeilijän kansallispuistot, Pohjois-Suomen vaellusreitit, Suomen autiotuvat...
Avatar
Pepi
Viestit: 7254
Liittynyt: 23 Tammi 2006 18:16

Re: Ei sinne enää...

Viesti Kirjoittaja Pepi »

Noin kymmenellä reissulla olen näköjään Ropin suunnalla käynyt, joskaan en joka kerta tuvassa. Sadetta ja poutaa, tyyntä ja mysrkyä on tuohon mahtunut, lämpötilaakin noin 70 asteen vaihteluvälillä. Koskaan ei jäänyt sellaista jälkimakua, ettei koskaan enää. Ei edes silloin, kun tunturista laskeutuessa olin mulinut sulaan puroon puolisääreen ja hiihdin Ropijärven jäällä kohti tienvartta 46 asteen pakkasessa.
Ainoa keino olla koskaan eksymättä on olla koko ajan perillä.
KaukoAntero
Viestit: 417
Liittynyt: 22 Heinä 2008 13:03
Paikkakunta: Pori / Helsinki

Re: Ei sinne enää...

Viesti Kirjoittaja KaukoAntero »

Taitaa olla itsellänikin yli kymmenen (sulan maan) reissua Ropin / Tsaibman suunnille kertynyt. Ihan yksi suosikkialueistani. Hankalaankin maastoon siellä voi toki osua ja on osuttu.

Kauko
Avatar
Mr_C
Viestit: 3025
Liittynyt: 12 Tammi 2006 01:07

Re: Ei sinne enää...

Viesti Kirjoittaja Mr_C »

Muotkatuntureilla Stuorra-äytsi kuru hyttys invaasion aikana.
Kesäkuun lopulla ei ollut paras paikka olla. Tuuli ei käynyt sopivasta suunnasta, joten kurun pohjalla ei tuuli auttanut itikoiden välttelemisessä.
Hieno kuru ja upeita paikkoja laittaa teltta ja olla, mutta vasta myöhemmin itikoiden poistuttua, tai ennen niiden tulemista.
Nyt meni vain siirtymiseksi alas laskeutumisen ja ylös nousemisen välillä.
Upea aurinkoinen sää ja hikinen rinkan kantaminen ei myöskään helpottanut itikoiden välttelemisessä.
cobbo
Viestit: 570
Liittynyt: 22 Elo 2017 20:48

Re: Ei sinne enää...

Viesti Kirjoittaja cobbo »

Voin muuten kuvitella Stuorraäytsin räkkäaikaan! Itse olin myös viime vuonna kesäkuun loppupuolella mutta silloin sääskiä ei vielä ollut paljon. Siitä huolimatta stuorraäytsin tuvan lähistön koivikko oli aika hätäisesti läpikäveltävää maastoa. Helteinen keli oli kurun pohjalla kuin paistinpannulla kävelisi, varsinkin pohjoiseen vievän pikkupuron uoman vieressä kulkeminen. Kuru oli muuten upea, mutta sen pohjalla menevä maisemat pilaava poroaita ärsyynnytti ihan kohtuuttoman paljon.

Oma ei sinne enää: Abiskon lähistöllä Mårma-solan ylitys. Katkeamatonta kivikkoa tuntitolkulla. Pieniä jalan alla pyöriviä kiviä, rinteitä joissa auton kokoisia kivimuhkuja...
diver
Viestit: 1386
Liittynyt: 28 Helmi 2008 19:10

Re: Ei sinne enää...

Viesti Kirjoittaja diver »

Kesäkuun puolessavälissä oli tuossa Kurussa jonkin verran jo itikoita,mutta niitten kanssa vielä pärjäsi.Voi tosiaan vain kuvitella räkkä aikaan helteellä minkälainen paikka tuo on.
tunturisusi
Viestit: 478
Liittynyt: 06 Huhti 2008 20:42

Re: Ei sinne enää...

Viesti Kirjoittaja tunturisusi »

Tunturikoivikot voivat olla viheliäisiä talvella, kun lumen alle taipuneet oksat ja latvat muodostavat läpipääsemättömän ryteikön. Luulin jo osaavani välttää ne. Viime vuonna alkutalvesta lähdettyäni Vongoivan kammilta pohjoiseen päin oli tarkoitus kiertää koivut tarpeeksi korkealta. Mutta niin vain huomasin olevani Kielisvaaran sivurinteellä täydellisessä jumissa. Ei ollut ihan loivaakaan ja pehmeää lunta ainakin vyötärölle asti. Luulin jo että siinä on viimeinen leposija mutta jotenkin onnistuin jalkaisin ryömimään pois hirmuisen kiroilun säestämänä. Tietenkin siinä hötäkässä ahkio juttui kiinni joka toiseen koivuun yms kivaa
Nuortti
Viestit: 203
Liittynyt: 23 Loka 2021 16:01

Re: Ei sinne enää...

Viesti Kirjoittaja Nuortti »

tunturisusi kirjoitti: 22 Syys 2022 16:58 Tunturikoivikot voivat olla viheliäisiä talvella, kun lumen alle taipuneet oksat ja latvat muodostavat läpipääsemättömän ryteikön. Luulin jo osaavani välttää ne. Viime vuonna alkutalvesta lähdettyäni Vongoivan kammilta pohjoiseen päin oli tarkoitus kiertää koivut tarpeeksi korkealta. Mutta niin vain huomasin olevani Kielisvaaran sivurinteellä täydellisessä jumissa. Ei ollut ihan loivaakaan ja pehmeää lunta ainakin vyötärölle asti. Luulin jo että siinä on viimeinen leposija mutta jotenkin onnistuin jalkaisin ryömimään pois hirmuisen kiroilun säestämänä. Tietenkin siinä hötäkässä ahkio juttui kiinni joka toiseen koivuun yms kivaa
Kielisvaaran pohjoispuoli on täynnä paksuja "kieliä". Tuli joskus opittua ruskavaelluksella. Ylös ja alas sai mennä koko ajan.
Sihvelinlakopään eteläpuolelle kun suuntaa Vongoivan kammilta, niin ylös kun on päässyt, niin edessä on nautinnollinen laskettelu alas kohti Keinopäätä ja Anterin tietä. Toki pehmeät kelit saattavat aina olla ongelmallisia.
Vastaa Viestiin