Seuraava reissu

Avatar
Tura
Viestit: 1525
Liittynyt: 20 Elo 2006 09:55

Viesti Kirjoittaja Tura »

Torstaina kohti Lappia, todennäköisesti UKK-puistoon viikoksi asiaa harrastamaan. Viimeksi siellä rinkat selässä elokuussa 2012. Hieman jännittää, selviydymmekö tällä kertaa luonnonelementtien armoilla. :roll:


Tura, turisti


P.S. Hupsista, tuli väärään säikeeseen sepustukseni. Tuskinpa haitannee?


Korvapuoli
Viestit: 2678
Liittynyt: 11 Tammi 2006 21:08
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja Korvapuoli »

^UKK-puistohan on Venäjän lähialuetta, joten tuli täsmälleen oikeaan osoitteeseen. :D
Avatar
TREKKING
Viestit: 4138
Liittynyt: 15 Elo 2009 18:22
Viesti:

Viesti Kirjoittaja TREKKING »

Ja maanantaina taas Puuhamaahan. Kilpiseltä yli, kohde vielä hiukan kehittymässä, vaihtoehtoja riittää. :D
Sää seurailee tämän kesän kahden aiemman reissun kaavaa, joka päivä sataa, joinain päivinä hiukan enemmän. :lol:
Kyllä se silti aina kotiolot voittaa. :D
Kyllä Siperia opettaa!
tst
Viestit: 6534
Liittynyt: 20 Heinä 2006 21:36

Re: Seuraava reissu

Viesti Kirjoittaja tst »

Nyt lähti, sanoi Annikki Tähti. Pari tuntia ja:
Avatar
TREKKING
Viestit: 4138
Liittynyt: 15 Elo 2009 18:22
Viesti:

Re: Seuraava reissu

Viesti Kirjoittaja TREKKING »

tst kirjoitti: 24 Elo 2022 09:46 Nyt lähti, sanoi Annikki Tähti. Pari tuntia ja:
Trevlig resa, itellä lähtö vasta parin viikon päästä ruskalle.
Suuntakin taitaa olla lähes sama ("BD12"), mutta menen ihan suolarantaan asti viikoksi. :D
Kyllä Siperia opettaa!
tst
Viestit: 6534
Liittynyt: 20 Heinä 2006 21:36

Re: Seuraava reissu

Viesti Kirjoittaja tst »

Tack! Napapiirin molemmin puolin pyörimistä ja BD12. :D
Ursus
Viestit: 9508
Liittynyt: 13 Tammi 2006 19:01
Paikkakunta: K-P Suomenselkä

Re: Seuraava reissu

Viesti Kirjoittaja Ursus »

Yövyin Lappiin ruskavaellukselle mennessä Rovaniemen lähistöllä ystäväperheessä. Aamulla raapustin kiitokset vieraskirjaan ja samalla sanat "N.N matkalla pohjoiseen". Kyllä nauratti talon isäntää - ja iltapäivällä nauratti jo minuakin kun kuulin radiosta tuon Junnun kappaleen. Aiemmin en sitä muistanut kuulleeni.
Erään Rovaniemen kappalaisen vaimo oli kauan sitten mennyt apteekkiin ja pyytänyt miehelleen poronsarvijauhoa. Olivat neuvonmeet vastapäätä olevaan matkamuistoliikkeeseen. Se purkki oli sitten vieraittenkin nähtävänä maustehyllyssä ja herätti hilpeyttä.
Seuraava reissu Lappiin ruskaa katsomaan - mutta lopullinen vaellusreitti selviää myöhemmin.
Jos metsään haluat mennä nyt , sä takuulla yllätyt ...
tst
Viestit: 6534
Liittynyt: 20 Heinä 2006 21:36

Re: Seuraava reissu

Viesti Kirjoittaja tst »

Mistä näkee mahdolliset metsäpalovaroitukset tällä hetkellä Ruotsissa tietyssä paikassa?
amatööri
Viestit: 3485
Liittynyt: 05 Kesä 2009 07:20

Re: Seuraava reissu

Viesti Kirjoittaja amatööri »

Kai ne Ruotsin,oliko se nyt joku SMHI jos muistan oikein niin niiden sääennusteissa näkyy...ainakin yr.no varoitteli tälle päivää Guolasjärvellä Norjaan metsäpalovaarasta vaikka siellä ei kyllä metsää olekaan.Mä kattelen yr.noon ennusteet Ruotsiinkin,viikonloppuna muuttuu sielläkin epävakaisemmaksi ja viilenee.Hyvä niin,se on aamulla nokka kohti naapurimaata :D . Se on moro!
-Umpikännissä kaikki näyttääkin niin selvältä-
tst
Viestit: 6534
Liittynyt: 20 Heinä 2006 21:36

Re: Seuraava reissu

Viesti Kirjoittaja tst »

SMHI:n löysin aiemmin, mutta jäi vähän epävarma mielikuva. Forecasta (foreca.se) löysin faktatietoa ja varningarna on ihan omana sivunaan. Yr.no on kyllä tarkka ja tuttu. Tirstaina nokka kohti länttä ja rautu on syonnillään. https://www.foreca.se/Sweden/Norrbotten ... /varningar
cobbo
Viestit: 700
Liittynyt: 22 Elo 2017 20:48

Re: Seuraava reissu

Viesti Kirjoittaja cobbo »

Syyskuun alun vaellusta Ruotsin vuorille mietin, alustava menojalka vipattaisi jonnekin kauniiseen Vistas-laaksoon. Märmå-sola on nähty eikä sinne ehkä ole toista kertaa tarve päästä, mutta jotain vähän syrjäisempää ympyräreittiä Vistaksen lähellä voisi kehitellä.

Kysymys on lähinnä se, mitä reittiä kiekkaisi takaisin Nikkaluoktaan jottei tarvitsisi sahata samaa laaksoa edestakaisin (tai ajautua länteen vieviä laaksoja pitkin Kebnen tunturihotellin tai Kungsledenin telttafestareiden lähistölle).

Toki voisi kävellä Vistaksen päätyyn, tulla vähän matkaa jälkiään takaisin ja kääntyä Kaskavaggeen. Sitten voisi päättää fiilisten mukaan kiertääkö Kaskasatjåkkan Trepass-ledenin mukaisesti päätyen Tarfalaan, vai seuraileeko esim. Cievvrajohkaa pitkin suoremmin Nikkaluoktaan päin. Trepass-leden ei oo mikään huvikävely, syyskuun keliriskillä varsinkaan.

Ehotuksia, suosituksia raadilla?
Sauvakavelija
Viestit: 103
Liittynyt: 15 Kesä 2006 18:59

Re: Seuraava reissu

Viesti Kirjoittaja Sauvakavelija »

Trepass-ledenin viimeistä laskua alas Tarfalaan eivät ruotsalaiset enää suosita kuljettavaksi, siinä on jäätikkö kai sulanut jotenkin esiin ja aiheuttaa riskiä kulkijalle. Pyramidenin luona ensimmäisessä nousussa voi myös olla liukasta jäätä syyskuussa, kalliota pitkin pääsee ehkä kiertämään. Jos kuljet Vistaksen päätyyn saakka, niin paluureitti voisi olla Unna Visttasvaggi, Stuor Reaiddavaggia Nallolle, Unna Reaiddavaggiin, siitä joko Trepass-reittiä Kaskasvaggiin (jos pääsee) tai Visttasvaggiin ja Njunnin kautta Kaskasavaggiin, lopulta Cievrralahkun kautta Nikkaluoktaan?. Tai sitten Moskkumoarhman kautta huipun 1944 m yli Leavasvaggiin, siitä tuntureiden yli Nikkaluoktaan?
cobbo
Viestit: 700
Liittynyt: 22 Elo 2017 20:48

Re: Seuraava reissu

Viesti Kirjoittaja cobbo »

Sauvakavelija kirjoitti: 06 Elo 2023 09:53 Trepass-ledenin viimeistä laskua alas Tarfalaan eivät ruotsalaiset enää suosita kuljettavaksi, siinä on jäätikkö kai sulanut jotenkin esiin ja aiheuttaa riskiä kulkijalle. Pyramidenin luona ensimmäisessä nousussa voi myös olla liukasta jäätä syyskuussa, kalliota pitkin pääsee ehkä kiertämään. Jos kuljet Vistaksen päätyyn saakka, niin paluureitti voisi olla Unna Visttasvaggi, Stuor Reaiddavaggia Nallolle, Unna Reaiddavaggiin, siitä joko Trepass-reittiä Kaskasvaggiin (jos pääsee) tai Visttasvaggiin ja Njunnin kautta Kaskasavaggiin, lopulta Cievrralahkun kautta Nikkaluoktaan?. Tai sitten Moskkumoarhman kautta huipun 1944 m yli Leavasvaggiin, siitä tuntureiden yli Nikkaluoktaan?
Kiitos tiedosta Tarfalan laskuun liittyen! Kun kuljin Trepassledenin kaksi eteläisintä solaa vuonna 2017, lasku Tarfalaan tapahtui suurelta osin jäätikön viereisen soraharjanteen päällä, mutta osa matkaa jäätikön reunalla. Silloin jään päällä oli vielä reilusti lunta, mutta jo seuraavan vuoden vaelluksella paikallinen vuoristo-opas kertoi mm. Pyramidenin ohi kulkevan reitin olevan peilijäällä.

Tällä tiedolla jätän Trepassledenin mielellään välistä, varsinkin kun se ei imo ole maisemallisesti mitenkään erikoinen verrattuna kävelyn raskauteen, pl. toki maisemat solien satuloiden laelta (kivikkoa, tympeä jo kesällä saati jos syksyn räntäsade sattuu päälle).

Mainitsemasi lenkki Unna Vistasvaggen ja Nallon kautta Njunnille ja siitä Cievvralahkuun voisi olla mukava. Nallon lenkinkin voi jättää tarpeen tullen välistä, jos keli on sellainen että yläosistaan kivikkoisiin Reaiddavaggi-laaksoihin ei huvita lähteä.

Vuoden 2017 reitti oli siis tällainen.

(Kebnekaisen turistihotellilla on ripuli-rieha juuri nyt menossa, eli lähellekään sitä seutua ei huvita hetkeen mennä tällä reissulla.)

edit: Leavasvaggea harkitsin myös. Kartalta näyttää että pohjoisesta Vistaslaaksosta sinne pääsy vaatii Mårmå-solan ja Vassacohkan harjanteella kulkua? Saattaa tulla pari melko rankkaa päivää avoimessa maastossa, ennenkuin Leavasvaggessa pääsee niin alas että alkaa saada pusikosta mitään suojaa?
Sauvakavelija
Viestit: 103
Liittynyt: 15 Kesä 2006 18:59

Re: Seuraava reissu

Viesti Kirjoittaja Sauvakavelija »

Sielmmavaggi olisi myös yksi reitti Nallolle, pitäisi tosin käväistä Kungsledenillä ylittämässä Bossosjåhkå siltaa pitkin. Siellä ainakin on kivikkoa sen verran, että muut laaksot sen jälkeen tuntuvat helpoilta :) Siitä sitten Unna Reaiddaan ja laakson eteläreunaa Njunnille? Tuolla seudulla lienee tarjolla vain kivettyjä polkuja (pl Visttasvaggi) Leavasvaggiin pääsy vaatii tosiaan korkeamman tason vaeltamista eikä pusikkoa ihan heti tule vastaan. Vaan pusikottakin pärjännee, jollei nyt ihan myrskysäätä ole ja on teltta.
cobbo
Viestit: 700
Liittynyt: 22 Elo 2017 20:48

Re: Seuraava reissu

Viesti Kirjoittaja cobbo »

Sauvakavelija kirjoitti: 06 Elo 2023 17:06 Sielmmavaggi olisi myös yksi reitti Nallolle, pitäisi tosin käväistä Kungsledenillä ylittämässä Bossosjåhkå siltaa pitkin. Siellä ainakin on kivikkoa sen verran, että muut laaksot sen jälkeen tuntuvat helpoilta :) Siitä sitten Unna Reaiddaan ja laakson eteläreunaa Njunnille? Tuolla seudulla lienee tarjolla vain kivettyjä polkuja (pl Visttasvaggi) Leavasvaggiin pääsy vaatii tosiaan korkeamman tason vaeltamista eikä pusikkoa ihan heti tule vastaan. Vaan pusikottakin pärjännee, jollei nyt ihan myrskysäätä ole ja on teltta.
Joo, pitää miettiä mikä on halun määrä nähdä kivikkoa :) Pelkkää kuumaisemaa olevat laaksot ovat ihan vaihtelua, mutta niissä kävely päivätolkulla putkeen ei oo kauhean antoisaa ja räntäsateella suorastaan v-mäistä. Reaiddavagge-laaksot nyt menevät kun eivät ole kokonaan kivikkoa ja Nallo-tupienkin kohdalla muistaakseni oli vihreää vielä näkyvissä, mutta noi Sielmmavaggit ja Gaskas/Guobirvagget on ihan sitä itteään :D

Nyt kun kartalle luonnostelen lenkin mittaa, niin tuolle kiekalle Unna Vistasvaggen ja Reaiddavaggejen/Nallon kautta Njunnille, ja siitä Cievvralahkuun + Nikkaluoktaan tulee karkeasti vähän reilu 100 kilsaa matkaa, mikä on siinä ylärajalla jos aikaa kaikkineen on käyttää viikko + molemmat viikonloput. Sinällään mukava reitti, että sitä voi halutessaan lyhentää ja palata aina Vistasvaggen suojiin. Eiköhän tää tästä muotoudu, kiitos!
Vastaa Viestiin