Pirkanmaa

Avatar
Mustola
Viestit: 86
Liittynyt: 23 Touko 2018 10:49
Paikkakunta: Tampere

Kintulammi

Viesti Kirjoittaja Mustola »

Tampereen seudun lähiretkeilykohde Kintulammin retkeilyalue Teiskon takamailla. Tykästyin paikkaan. Käytiin vaimon kaa paikalla kun pitivät retkeilyalueen avajaistilaisuutta. Seuraavana viikonloppuna köpöteltiin erään sortin nanovaellus. Vattulan parkkipaikalta tössöteltiin kaukaloistenkallion laavulle. Yksi yön seutu vietettiin ja kivaa oli. Tuli riippumatossa yöpyminenkin kokeiltua(yllätti mukavuudellaan). Kiva alue. Aina ei arjen puuhilta ehdi pidemmälle, mutta mieli tekee 8) Suosittelen lämpimästi, kunhan muistaa tuoda roskansa pois...


Joukon jatkona kuin Luttinen kaartissa
http://sealaker.blogspot.com/
honkamukka
Viestit: 5459
Liittynyt: 12 Touko 2012 19:30

Viesti Kirjoittaja honkamukka »

Uusittu ja mielenkiintoinen kohde Juupajoen rotko polkuineen. Sopii hyvin päiväretki kohteeksi vaikka Siikanevalla käynnin ohessa.

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/met ... -1.1496330
akuusist
Viestit: 493
Liittynyt: 15 Helmi 2007 14:34

Viesti Kirjoittaja akuusist »

Juuri tuli käytyä, ei Siikanevan yhteydessä vaan Mäntän Banksy-näyttelyn (sisään pääsee jonottamalla vaikka netissä näyttäisi täyteenmyytyä). Olipa paikoin jyrkät rinteet ja kapeat harjanteet. Hieno paikka.
petepoika21
Viestit: 277
Liittynyt: 20 Elo 2006 12:45
Paikkakunta: Uusikaupunki

Viesti Kirjoittaja petepoika21 »

Kävimme vaimon kanssa Siikanevalla ja Seitsemisessä. Nukuttiin yö Kirveslampien laavulla. Hyttyset olivat poissa, varmaankin alkuviikon pakkasyö oli ne palelluttanut. Vuorijärveltä oli uudet hienot pitkokset tehty laavulle ja laavullakin oli uusia rakenteita. Pitkokset olivat ilmeisesti siperian lehtikuusta, mahtavan leveitä lankkuja. Virkistävää, että näkee muutakin kuin kyllästettyä tai mäntylankkua. Yli 40 vuotta sitten olin viimeksi Isonsilmän kämpällä, tuolloin yöpymässä, nyt vaan lämmittelin vanhoja muistoja ja kurkistelin ikkunoista.
Seitsemisellä käynnistäkin on jo 45 vuotta, ja käynti oli pettymys, kaikkine rakenteineen. Lukittu takkahuonekin Kirkas Soljosen rannassa, lieneeko elämysteollisuuden käytössä. Muistelen, että lammen vesi oli nimensä mukaisesti kirkasta joskus, nyt melko sameata. Lieneekö tiskaukset tai ilmastonmuutos samentanut? Mahtaako joku täältä tietää?
Siikanevan suo on kaunis syksyisessä väriloistossaan. Karpaloita tulee ihan simona, sekä Siikanevalla että Seitsemisessä. Ja Isoja.
Kaikesta valituksesta ja pienestä sateesta huolimatta nautimme alueilla kiertelystä. Tähän aikaan ei väkeäkään ole juuri liikkeellä.
Micke
Viestit: 1848
Liittynyt: 30 Maalis 2011 14:15
Paikkakunta: Maalla

Re: Pirkanmaa

Viesti Kirjoittaja Micke »

Kävimme paremman puoliskon kanssa Seitsemisessä ja sen lähistöllä olevilla suojelualueilla. Toki Seitseminenkin on hieno, mutta esim. Multiharju kulkurajoitteineen vähän tökkii. Seitsemisestä Kuruun päin löytyy Liinalamminnevan suojelualue ja siellä on entinen Pirkan Taipaleen polku. Se alue on mielestäni hienoin vanhan metsän alue Pirkanmaalla, joka on vapaasti kuljettavissa, vaikka Susimäessä ja Musturinlamminllakin olen käynyt useaan otteeseen.

Yöt Jokiristillä ja Petäjäjärvellä, Liinalamminnevan alueella löytyi sopivasti korpihilloja, avoimilta paikoilta alkaa lakat olemaan vähän ohi.
"This is my nature, who I am
If you don´t like it, here I stand"
Vastaa Viestiin