Mitä (retkeilyyn liittyvää) valmistit tai tuunasit viimeksi?

Lumikko
Viestit: 16
Liittynyt: 31 Elo 2006 18:02
Paikkakunta: Helsinki

Re: Mitä (retkeilyyn liittyvää) valmistit tai tuunasit viimeksi?

Viesti Kirjoittaja Lumikko »

Viimeeksi olen ommellut footprinttejä, joissa on lenkit kulmissa ja lisäksi yksi pitkä kuminauha, jolla alustan saa kiinni reppuun karabiinihaalla, tuulisella ilmalla, pystytyksen ajaksi. Kankaat ostan Palahallin poisto koreista.


akuusist
Viestit: 493
Liittynyt: 15 Helmi 2007 14:34

Re: Mitä (retkeilyyn liittyvää) valmistit tai tuunasit viimeksi?

Viesti Kirjoittaja akuusist »

Vein talvikamppeita varastoon. Kevättalvi oli hyvien kantohankien aikaa ja jotenkin värkkäysvarvasta kutitti joten tuli kaikenlaista pellepelotonta tehtyä.

Kuvat:


1)
Sauvan kahva on hajonnut jo jonkin aikaa sitten. Korvasin remmin kiinnityksen prusik-narulla joka on ollut tuossa jo vuoden koska se on minulle ihan riittävän hyvä. Sauvan pituutta saisi pikasäädettyä (prusiksolmu luistaa putkella hyvin kun sitä työntää mutta ottaa heti kiinni kun remmissä on vetoa). En ole kuitenkaan pituussäätöä kaivannut vaikka alkuun ajattelin että se voisi olla kiva lisä.
Hihna on alunperin sellainen nykyajan perkeleen keksintö johon ei mene rukkanen kädenkäänteessä mutta saksilla ja ompelukoneella siitä tuli ihan perinteinen remmi.

2)
En tykännyt nykymonojen kävelyominaisuuksista, joten yhden perinnehiihtotapahtuman innoittamana tein 2mm rosteripellinjämästä mäystinsiteen jonka erikoisuus on siinä että siteessä on kaksi reikää ja saappaan pohjaan on ruuvattu niitä vastaavat piikit (m6 ruuvit pyöreäksi viilattuina ja isoilla prikoilla). Älkää vaan ehdottako että saappaassa olisi reiät ja siteessä piikit. Olen lapsena riittävästi istunut hangessa ja kaivanut ko. reikiä auki sauvan piikillä. Tukeva kuin mikä ja piikeillä on talvella jopa parempi kävellä kuin ilman. Kestääkö saappaan pohja pitkäaikaista käyttöä - selviää tulevina vuosina.
Tein aluksi alumiinista mutta reiät väljenivät nopeasti. Vinkiksi jos joku muu kokeilee samaa.

3)
Ortliebin A4 karttataskuun laitoin tarranauhasuikaleet jotka pussinsulun väliin jättämällä taskun saa kyynärvarren ympäri rullalle. Ei lepata tiellä ja on helposti vilkaistavissa. Kyynärvarsi taipuu reilu 90 astetta ja tuubin voi kääntää jos kulkusuunta ihan vaihtuu, niin kartan saa oikein suunnattua.

4) ei kuvaa. Laitoin kymmenen sentin jatkepalat suksenkärkiin jotta ylittävät pienet luokille taipuneet latvastaan hankeen jääneet risut helpommin. Rentouttaa menoa kummasti. Vika on tietenkin alunperin siinä että hiihtelen latusuksilla kantohankea ja niissä kärkitaivutus on ihan olematon.

5) ei kuvaa. Kokeilin myös kahdesta 175cm sauvaputkesta ja minisuksesta tehtyä 'miniahkiota' repulle. Sauvaputket kolmiona jonka kärjet ovat oikea lonkka, vasen lonkka, minisuksi. Ei niinkään kantomukavuuden vuoksi vaan siksi ettei jäisi repustaan kiinni kumarrellessaan taipuneiden runkojen ali. Ihan yllättävän helposti toimi mutta todellinen tarpeellisuus jää tulevien talvien kokeiltavaksi.
Vastaa Viestiin