Koiran kanssa Lapissa

Normanton
Viestit: 106
Liittynyt: 05 Heinä 2019 12:32
Paikkakunta: Tampere

Re: Koiran kanssa Lapissa

Viesti Kirjoittaja Normanton »

Molemminpuolinen kunnioitus, kohteliaisuus ja toiseten huomioon ottaminen kantaa tässäkin asiassa pitkälle.

Itse tulee aika paljon koirien kanssa vaellettua ja retkeiltyä, koira aina kiinni lantiovyössä, ikinä en ole tuvassa koiran kanssa nukkunut, aina ollaan oltu telttamajoituksessa, mutta useita kertoja kyllä pidetty taukoa, sadetta tai hyttysiä paossa tuvassa. Kertaakaan ei ole ollut mitään ongelmaa kenenkään kanssaretkeilijän kanssa tuvilla. Muutaman kerran olen polulla eteläsuomessa väistänyt, kun nähnyt vastaantulevan epäröivän ja muutama on kohteliaasti kertonut pelkäävänsä koiraa, jolloin olen aina väistänyt kohteliaasti sivuun.

Ei minulta silti ymmärrystä heru sellaisille jotka alkavat heti agressivisesti vai vihaisesti huutelemaan jotain koirasta. Jos koira pelottaa niin kyllä sen voi ihan kohteliaastikkin kertoa.
Veljmies kirjoitti: 11 Touko 2022 14:49 Siksi koiraihmisten pitäisi muistaa kunnioittaa muita ihmisiä.
... ja muiden ihmisten pitäisi kunnioittaa koiraihmisiä.


oaivi
Viestit: 428
Liittynyt: 18 Syys 2011 20:24

Re: Koiran kanssa Lapissa

Viesti Kirjoittaja oaivi »

Veljmies kirjoitti: 11 Touko 2022 14:49 Minullakin on koiria, mutta siitä huolimatta sympatiani saa tässä tämä koiria varova mies. Koiraihmisiltä helposti unohtuu, miltä tuntematon koira voi tuntua jonkun toisen mielestä. Oma koira on yleensä maailman kiltein otus, joka ei ikinä ole tehnyt pahaa kärpäsellekään. Ulkopuolinen ihminen ei kuitenkaan tiedä ja tunne sitä ja hänellä voi olla taustalla sairaus tai ikävä kokemus, joka saa hänet välttämään koiria. Siksi koiraihmisten pitäisi muistaa kunnioittaa muita ihmisiä.

Tässä tapauksessa mies oli varoittanut lähestyvää koiraretkeilijää, ja sai siitä vittuilua osakseen. Huono asenne koirattomia kohtaan näkyy koko tästä kirjoituksesta.
Me näiden viestien lukijathan emme kuule äänensävyjä emmekä näe ilmeitä ja eleitä. Jos vastaantulija on kohtaamistilanteessa ilman syytä tiuskinut ja huutanut niin pikku piikittely on ollut ehdottomasti paikallaan.
Metsä. Kuntosali ja juhlasali. Työpaikka ja lepopaikka. Kirkko ja kapakka.
heluna74
Viestit: 3285
Liittynyt: 03 Syys 2008 08:15
Paikkakunta: Pirkanmaa

Re: Koiran kanssa Lapissa

Viesti Kirjoittaja heluna74 »

Jep, juurikin niin. Jos on pipo kovin kireällä ja huutaa ja tiuskii vastaantulijoille , jotka olivat jo valmiiksi väistyneet polun sivuun, pieni vittuilu tulee minulta ihan itsestään :mrgreen:

Vaikea on myös uskoa niin kovaa koirapelkoa aikuiselta ihmiseltä, että 6kk ikäinen pentukoira saisi ihan kammotuksen aikaiseksi.
Ursus
Viestit: 8534
Liittynyt: 13 Tammi 2006 19:01
Paikkakunta: K-P Suomenselkä

Re: Koiran kanssa Lapissa

Viesti Kirjoittaja Ursus »

Pelkäähän jotkut ampiaisia, hämähäkkejä ja hiiriäkin vaikka ovat paljon pienempiä.
Jos metsään haluat mennä nyt , sä takuulla yllätyt ...
Vastaa Viestiin