Otertind

Metsän Omena
Viestit: 2253
Liittynyt: 13 Tammi 2008 19:58

Re: Otertind

Viesti Kirjoittaja Metsän Omena »

Tässä sama joitakin vuosia aikaisemmin. Kahluu hankala, muttei mahdoton!
https://aijaa.com/Xaujs1


Avatar
TREKKING
Viestit: 4072
Liittynyt: 15 Elo 2009 18:22
Viesti:

Re: Otertind

Viesti Kirjoittaja TREKKING »

Metsän Omena kirjoitti: 07 Tammi 2022 19:15 On virkistävää yllättäen muistaa edellisen lisäksi reissuja, jotka ovat ehtineet jo unohtua. Pyöräilin kerran Signaldalenin sillan kohdalta kärrypolkua Otertindin rinteen alitse ja nousin Otertindin rinteeseen maisemia katsomaan. Heinikkoinen ajoura, koivikkoinen rinne, monta vanhaa asuinsijaa. Jyrkän alla 600 metrin korkeudessa poikkikulku huipulle nousevalle polulle.
(Signaldalenissa on kolme siltaa)

"Jyrkän alla 600 metrin korkeudessa poikkikulku huipulle nousevalle polulle."
Tuota en ymmärtänyt, selitätkö hiukan tarkemmin?

Se kärrypolkuhan jatkuu koko vuoren mitan aina Saukkosiin (Oteren) Stornesveienille saakka.
Kerran ajoin autolla alkukesästä Stornesveieniä pitkin Stornesiin ja alamäessä huomasin että takaisintulo voikin olla ongelma, mutta pakko oli mennä tilalle asti kun ei niillä teillä käännytä eikä peruutella. Onneksi sain rymisteltyä sen mäen vauhdilla takaisinkinpäin, kun ei sitä autoa tarvinnut sääliä. :lol:
Kyllä Siperia opettaa!
Metsän Omena
Viestit: 2253
Liittynyt: 13 Tammi 2008 19:58

Re: Otertind

Viesti Kirjoittaja Metsän Omena »

Signalnesin silta. Nukuin siinä Mannfjelletin tilan lammaslaitumella. Lampaat herättivät aamutuimaan.
Kärrypolun varressa Fosslin tilan kentästä lähti polku ylös Otertindin alla.
Samalla retkellä kävin Jaeggevarren laella ja jatkoin Tromssaan asti.
Matkaan lähdin Kilpisjärveltä.
Tunnelivaeltaja
Viestit: 234
Liittynyt: 16 Kesä 2006 18:38
Paikkakunta: Espoo

Re: Otertind

Viesti Kirjoittaja Tunnelivaeltaja »

Vaeltajat kirjoitti: 07 Tammi 2022 12:03 Löytyykö kokemuksia Mannfjelletin huiputuksesta? Tai siis, ketjun aiheeseen liittyen: onko kukaan lähestynyt Otertindiä tällä tavoin, joko Mannfjelletin "takaa" tai Suomesta sen päälle patikoiden?
Otertinden lienee hieman liian "stressaava" kiivettävä omaan makuuni, mutta Mannfjelletin huippu on aivan kohtuudella saavutettavissa oleva paikka. Tässä pari kuvaa Mannfjelletiltä Otertindenin suuntaan kesän 2007 vaellukselta:

https://tunnelivaeltaja.kuvat.fi/kuvat/ ... G_0221.JPG
https://tunnelivaeltaja.kuvat.fi/kuvat/ ... 930009.JPG

Otertinden näkyi hienosti myös Barrasin huipulta. Muutenkin tuolla alueella on yhtä sun toista kivaa, mikä selittää vaelluksen nimeämisen yllä olevissa linkeissä.
tst
Viestit: 6170
Liittynyt: 20 Heinä 2006 21:36

Re: Otertind

Viesti Kirjoittaja tst »

Vaikuttava auringonlasku muuten tuolta Signaldalenin pohjukasta katsottuna. Varmaankin oli heinäkuuta kun auringon alin kohta oli juuri Otertindenin huipun takana. Tarkkaa paikkaa en aivan varmasti muista koska tuli yövyttyä ja juhlittua toista Paraksen ja Pältsan huiputusta, mutta se oli valmis tulipaikka mäntymetsikössä Stordaleniin johtavan tien loppupäässä. Otertinden takana, v. -92. https://kuvapalvelin.fi/r/1aKaKa
Avatar
TREKKING
Viestit: 4072
Liittynyt: 15 Elo 2009 18:22
Viesti:

Re: Otertind

Viesti Kirjoittaja TREKKING »

tst kirjoitti: 07 Tammi 2022 21:43 Vaikuttava auringonlasku muuten tuolta Signaldalenin pohjukasta katsottuna. Varmaankin oli heinäkuuta kun auringon alin kohta oli juuri Otertindenin huipun takana. Tarkkaa paikkaa en aivan varmasti muista koska tuli yövyttyä ja juhlittua toista Paraksen ja Pältsan huiputusta, mutta se oli valmis tulipaikka mäntymetsikössä Stordaleniin johtavan tien loppupäässä. Otertinden takana, v. -92. https://kuvapalvelin.fi/r/1aKaKa
Hmmm.... https://www.vastavalo.net/displayimage.php?pos=-431308

Kuuluiko siinä yöllä jotain HUUTOa?? https://www.vastavalo.net/displayimage.php?pos=-740198

Tuossa vielä vastalahjaksi Mannfjellet Otertindeniltä päin:
https://www.vastavalo.net/displayimage.php?pos=-745947
https://www.vastavalo.net/displayimage.php?pos=-744610
Kyllä Siperia opettaa!
Vaeltajat
Viestit: 85
Liittynyt: 27 Heinä 2006 18:07
Viesti:

Re: Otertind

Viesti Kirjoittaja Vaeltajat »

Kiitos vastauksista, mielenkiintoisia reissukuvauksia ja pointteja. Kyllä tuolla pitää mennä käymään... Pari kertaa olen ohi ajanut matkalla Tromssaan ja vilkuillut laaksoon päin muttei ”ollut aikaa”. Kolmen valtakunnan rajalla kävin vuonna -99, joten kai olisi aika taas suunnata tuonne päin.

Luoteesta tosiaan näyttäisi polku nousevan Mannfjelletin harjannetta päälle, näemmä 7km ensimmäiselle huipulle, ehkä liikaa ylämäkeä/harjannetta putkeen jos/kun rinkan kanssa liikkeellä.

Omakohtaiset reissukuvaukset ovat kyllä siitä(kin) hyviä, että tulee vähän perspektiiviä tarinoihin kun lukee useampia. Niin kuin näissä nytkin linkatuissa, ammattioppaan omien rajojen kokeilu -kertomus ja toisaalta toisessa kertomuksessa huiputus näyttiin tehtävän kaiken muun mukavan ohessa. Toki keleistähän kaikki aina riippuu. Itse reitti Goldahyttalta perille kuitenkin ilmeisesti aivan doable, hyvä!
tst
Viestit: 6170
Liittynyt: 20 Heinä 2006 21:36

Re: Otertind

Viesti Kirjoittaja tst »

^^Huutoa tosiaan kuului eli tuon männyn muistan, samassa paikassa ollaan oltu. :D Lienee kalastajien leiripaikka sillä lohijokihan tuo vierellä oleva on, tosin on ollut pitkän tovin kalastuskiellossa. https://yle.fi/uutiset/3-8258877 Seuraavan aamun virkistäytyminen leiripaikan alapuolella: https://kuvapalvelin.fi/r/EPSSIk
Avatar
TREKKING
Viestit: 4072
Liittynyt: 15 Elo 2009 18:22
Viesti:

Re: Otertind

Viesti Kirjoittaja TREKKING »

Vaeltajat kirjoitti: 07 Tammi 2022 23:14 Luoteesta tosiaan näyttäisi polku nousevan Mannfjelletin harjannetta päälle, näemmä 7km ensimmäiselle huipulle, ehkä liikaa ylämäkeä/harjannetta putkeen jos/kun rinkan kanssa liikkeellä.
Muistaakseni luoteesta päin ei pääse korkeimmalle huipulle!
Kyllä Siperia opettaa!
Vaeltajat
Viestit: 85
Liittynyt: 27 Heinä 2006 18:07
Viesti:

Re: Otertind

Viesti Kirjoittaja Vaeltajat »

Joo tulikin tuossa nettiä selatessa vastaan mm. joku maastopyöräilyopas tms. jossa kerrottiin tuosta luoteesta tulevasta polusta: nousee näköalapaikalle jonnekin 500m+ korkeudelle muttei ylemmäs.

Kiinnostuneille muuten tiedoksi, että aiemmin tänne linkatun oppaan reissusta Kilpisjärveltä Jäämerelle löytyy myös Youtubesta video esim. haulla ”Mannfjellet”. Singaldalenia tai Otertindiä siinä ei juuri näy, vaikka Mannfjelletin päällä käydäänkin, mutta alueen maastoa ja maisemia kylläkin.
Vastaa Viestiin