Kestävä kuoritakki hyvällä hupulla?

kpa
Viestit: 19
Liittynyt: 04 Loka 2013 07:19

Kestävä kuoritakki hyvällä hupulla?

Viesti Kirjoittaja kpa »

Hakusessa on kuoritakki, joka ideaalitilanteessa toimisi lähes ympäri vuoden, mutta jonka hyvyys mitataan viime kädessä talviolosuhteissa avotunturissa ja vuorilla. Käytän vaatteeni loppuun ja en hae ultralight-takkeja eli keveys ei valinnassa paina juurikaan (voi olla lähinnä poissulkeva, koska en usko, että kovin kevyt= kovin kestävä pätee).

Keskeisiä valintakriteerejä ovat ainakin:
-Huppu: hupun tulisi olla mahdollisimman suojaava myös sivulta/sivutuulelta ja siinä määrin tilava, että kypäräkin mahtuu sisälle.
-Kainalovetoketjut ehdottomat.
-Taskuja monta, koska olen tottunut siihen, että tungen taskuihin yhtä jos toista, mitä on oltava helposti käsillä kartasta linkkariin ja kaikkea siltä väliltä.
-Vetoketjuja ym kyettävä käyttämään rukkaset käsissä.
-Takin malli mieluummin pitempi kuin lyhyempi.
-Materiaalit mahdollisimman kestäviä.

Ostan harvoin mutta kun ostan, ostan mielellään mahdollisimman hyvää. Kuoritakeista on täälläkin ollut vuosien saatossa monta keskustelua, mutta oletan, että takkien tarjonta kehittyy ja sillä kuulostelisin näkemyksiä tämän hetken parhaista takeista em. kriteerejä vasten. Asun kaukana pääkaupunkiseudulta, joten en pääse takkeja kovin ketterästi kokeilemaankaan ja sikälikin näkemykset olisivat kovin tervetulleita. Tällä hetkellä kiinnostavilta näyttävät mm. Mountain Equipment:n Changabang ja Klettermusen Brede, kummastakaan ei kokemusta, mutta esim. Breden huppu ja kestävyyspuoli vaikuttaa olevan asiallisia. Näkemyksiä?


Normanton
Viestit: 106
Liittynyt: 05 Heinä 2019 12:32
Paikkakunta: Tampere

Re: Kestävä kuoritakki hyvällä hupulla?

Viesti Kirjoittaja Normanton »

Itsellä ollut nyt reilu vuoden käytössä Haglöfsin Astral jacket. Itsellä ympärivuotisessa käytössä niin vaelluksilla, retkeillessä että koiralenkeillä.

Muuten menee aika hyvin spekseihin, mutta taskuja ei ole hirveästi, toisaalta sivutaskut on fiksut kun niihin pääsee helposti käsiksi rinkan lantiovyötä avaamatta. Ja kestävyys on toki vielä kysymysmerkki, vielä ei ole ollut mitään ongelmia ja vaikuttaa kaikin puolin hyvältä. Huppu on hyvä.
Vastaa Viestiin