rauhallinen ja kaunis patikointireitti

taber
Viestit: 7
Liittynyt: 09 Touko 2012 13:18

rauhallinen ja kaunis patikointireitti

Viesti Kirjoittaja taber »

Onko muita hienoja patikointialueita/-reittejä Etelä-Suomessa kuin Evo ja Repovesi. Haluaisin mennä rauhallisemmille paikalle kuin nämä. Ei tarvitse olla edes merkittyjä koska suunnistaakin pystyn. tulentekopaikkoja olisi tietysti kiva olla mutta muuten ei ole vaatimuksia...no ehkäpä kauniit maisemat. Onkohan näin lomakautena esim seitsemisessä tai helvetinjärvellä paljon ruuhkaa.


Ursus
Viestit: 8326
Liittynyt: 13 Tammi 2006 19:01
Paikkakunta: K-P Suomenselkä

Viesti Kirjoittaja Ursus »

Salamajärvi on ainakin vielä pitkälti Suomen keskipisteen eteläpuolella ja rauhallinen.
Jos metsään haluat mennä nyt , sä takuulla yllätyt ...
Avatar
Timoa
Viestit: 1619
Liittynyt: 13 Helmi 2008 17:50
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Timoa »

Vaikka Nuuksio. Suosituissakin paikoissa on helppoa välttää massa liikkumalla muualla kuin merkityillä poluilla. Kokeile vaikka seuraamalla suosituinta reittiä, mutta 300 metriä sivussa. Ei varmasti tule ketään vastaan ja jos tulee niin luultavasti aika hiljaa ohittaa kaukaa kiertäen :)
vaari
Viestit: 598
Liittynyt: 13 Tammi 2006 08:22

Viesti Kirjoittaja vaari »

Teijo ? En ole siellä vaeltanut, mutta käväisin joku vuosi sitten muissa asioissa Teijossa ja tein pikku kävelylenkin retkeilyalueen poluilla. Rauhallista ja helppokulkuista. Tykkäsin.
Hanu
Viestit: 3329
Liittynyt: 03 Heinä 2007 14:30

Viesti Kirjoittaja Hanu »

Isojärven kansallispuisto Kuhmoisissa. En ole vuosiin käynyt, kun aikoinaan tuli koluttua useamminkin. Silloin ei ainakaan ollut suuria ruuhkia.

Lapakiston retkeilyreiteillä on kovasti kulkijaa, mutta seudulla on paljon mielekästä nähtävää reitin ulkopuolella. Tulille voi sitten koukata halutessaan reittien tulipaikoille. Koko alue on toki talousmetsää, vaikka reitistön ydin onkin suojeltu. Suojelualue erottuu ympäristöstä lähinnä siinä, että nuoret metsät ovat hoitamatta eli tiheämpiä kuin talousmetsien nuoret metsät. Oikeastaan kaikki lammet, joita alueella on kymmenittäin, on käymisen väärtejä. Samoin karttatiedustelulla löytyy paljon kallioita, joista löytyy myös mielenkiintoisia kohteita. Ilmakuvista voi vilkaista puuston.

Paistjärvi Heinolassa on kivan oloinen, mutta pieni alue.

Lopella on hienoja paikkoja ja reitistöäkin.
Kullervo
Viestit: 997
Liittynyt: 10 Elo 2013 16:49
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Kullervo »

Isojärvi on kyllä omakin suosikkini alueen kansallispuistoista. Nättiä metsää ja jylhiä kallioita. On nykyään aika suosittu, yöpaikoilla varmaan viimeistään saa seuraa. Viikonlopuksi sopivan kokoinen.
heluna74
Viestit: 3282
Liittynyt: 03 Syys 2008 08:15
Paikkakunta: Pirkanmaa

Viesti Kirjoittaja heluna74 »

Isojärvelle peukku täältäkin :), vaikka ei siellä yksin "tarvi" olla. Ei myöskään esim. Seitsemisessä, kun siellä alkaa juuri mm. tervaleiri.

Pyhähäkki menee jo Keski-Suomen puolelle.

Laipanmaa on pieni alue ja siellä silmiin "iskee"avohakkuut.

Pukala Orivedellä ja Siikaneva Ruovedellä on sellaisia 1-2 päivän reissuille sopivia.
honkamukka
Viestit: 5291
Liittynyt: 12 Touko 2012 19:30

Viesti Kirjoittaja honkamukka »

^
Vaihteeksi ohi aiheen, mutta ei siellä Laipan talousmetsien kuusikoissa ole paljon vaihtoehtoja, kuin nuo avohakkuut. Niilläkin rehevillä mailla mh Väinö Koiviston aikaiset kokeilut eivät johtaneet kohtuudella uuden puu sukupolven syntyyn, vaan tilanne korjattiin hänen jälkeensä hyviksi todetuin opein, heinämaista tuottaviksi. Laipassa on paljon muutakin katsottavaa, kuin nämä uuden kasvun alueet, jos haluaa nähdä. 8) Iso, tulosvastuullinen firma on kiitettävästi ottanut huomioon myös meidät jouten kuleskelijat.
lepposasti
Viestit: 247
Liittynyt: 14 Maalis 2011 15:36

Meikojärvi

Viesti Kirjoittaja lepposasti »

Meikojärven alue Kirkkonummella tarjoaa monenmoista maastoa. Helpointa on kiertää valmis polku järven ympäri: kankaita, kallioita ja kauniita järvinäkymiä. Polkuja löytyy muualtakin.
Korpijaakko
Viestit: 6935
Liittynyt: 07 Touko 2009 16:14
Paikkakunta: Etelä-Karjala
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Korpijaakko »

Pienet ei-valtiolliset (kuntien, säätiöiden, virkistysalueyhdistysten, jne.) alueet tapaa olla rauhallisenpia. Toki myös pienempiä ja usein talousmetsävoittoisempia. Esim. Kytäjä-Usmin alue Hyvinkäällä on ihan mukava. Vielä mukavampi on Orrainpolku Savitaipaleella. Repoveden tunnelmaa, mutta ilman ruuhkia. Sopii myös mainiosti yhdistettäväksi fillarointiin tai melontaak ja bongaa samalla muita kohteita Kuolimon rannoilta.
javehti
Viestit: 6
Liittynyt: 02 Tammi 2022 16:19

Re: rauhallinen ja kaunis patikointireitti

Viesti Kirjoittaja javehti »

Kyllä minun suosikki on Salamajärven kp. Itselle ainakin sopivan matkan päässä vielä 1/2pv automatka.
Siellä autiotupia / kota / laavut sopivan matkan päässä toisistaan ja maasto ei ihan pystynousua. Suunnistuksellisesti ei tartte kyllä osata, merkit vie.
J_u_k_k_a
Viestit: 91
Liittynyt: 11 Elo 2017 10:02
Paikkakunta: Helsinki

Re: rauhallinen ja kaunis patikointireitti

Viesti Kirjoittaja J_u_k_k_a »

taber kirjoitti: 04 Heinä 2017 16:43 Onko muita hienoja patikointialueita/-reittejä Etelä-Suomessa kuin Evo ja Repovesi. Haluaisin mennä rauhallisemmille paikalle kuin nämä. Ei tarvitse olla edes merkittyjä koska suunnistaakin pystyn. tulentekopaikkoja olisi tietysti kiva olla mutta muuten ei ole vaatimuksia...no ehkäpä kauniit maisemat. Onkohan näin lomakautena esim seitsemisessä tai helvetinjärvellä paljon ruuhkaa.
Poronpolkua ja Hämeen Ilvesreittiä yhdistelemällä saa patikoida jonkun päivän. Tarvittaessa päälle vielä Liesjärvi ja Torronsuo.
https://www.infogis.fi/hame/

Poronpolulla voi kohdata pyöräilijöitä ja Melkuttimilla päiväretkeilijöitä viikonloppuisin, mutta muuten melko tyhjää.
Vastaa Viestiin