KUIVATUS (ei jauheliha)

hannes
Viestit: 9752
Liittynyt: 12 Tammi 2006 10:06

Viesti Kirjoittaja hannes »

Tuli juuri mieleen että kauan sitten , yli 30v. kuivatin punaherukoita. Aika oli alkusyksy, joten puu-uuneja tuli jo vähän lämmitettyä. Kuivuminen kesti kauan mutta onnistui.

Punaherukoista tulee myös hyvää hilloa. Voimakas mutta täyteläinen maku. Siemenet tosin tuppaavat jäämään hampaiden väliin. Teho-ja sauvasekoittimilla olen yrittänyt niitä murskata , mutta huonolla menestyksellä.


NorP
Viestit: 205
Liittynyt: 21 Kesä 2011 01:54
Viesti:

Viesti Kirjoittaja NorP »

Kiitos vastauksista. Jäi tälläkertaa kokeilematta tämä kuivaus vastausten perusteella.
Keittelin marjoista vispipuuroa jota nyt sitten tuhotaan urakalla :twisted:

Seuraavaksi harkitsen kokeilevani kuivata marinoitua pulledporkkia, siitä muistelisin lukeneeni että hyvin onnistuu. Jäänee nähtäväksi.
hannes
Viestit: 9752
Liittynyt: 12 Tammi 2006 10:06

Viesti Kirjoittaja hannes »

Minä pakastan suurimman osan marjoista, myös punaherukat.
Ursus
Viestit: 8326
Liittynyt: 13 Tammi 2006 19:01
Paikkakunta: K-P Suomenselkä

Viesti Kirjoittaja Ursus »

Minä pakastan kaikki marjat joita en syö tuoreena. Syksyllä saiteisina päivinä voin sitten keitellä omista pakastemarjoista hilloja. Parasta on mielestäni marja-aroniahillo. Vaellukselle en ole kuivattuja marjoja ottanut enkä jaksanut pakastintakaan kantaa.
Jos metsään haluat mennä nyt , sä takuulla yllätyt ...
Hanu
Viestit: 3329
Liittynyt: 03 Heinä 2007 14:30

Viesti Kirjoittaja Hanu »

Pullet porkista ja marinoinnista kuivaamisen yhteydessä. Rasva ei kuivu eikä säily pitkään.
hannes
Viestit: 9752
Liittynyt: 12 Tammi 2006 10:06

Viesti Kirjoittaja hannes »

^Sulan maan aikana lihan rasvapitoisuus pitää olla mahdollisimman pieni - muuten liha alkaa härskiintyä.

Toistoa taas mutta : oma konstini on pannulla paistamisen jälkeen jauheliha vielä kuumana sihtiin ravisteltavaksi. Kyllä sieltä vielä rasvaa valuu.

Porsaan ulkofileestä voi veistää näkyvän rasvan pois. Paistamisessa muu rasva valuu suurimmaksi osaksi pellille. Sitten kypsänä lihaa nyhtämään ns. nyhtöpossuksi ja kasat kuivumaan. Onnistuu minusta hienosti.

Jauheliha on ollut sikaa, sika-nautaa, nauta -sikaa, nautaa...kuivattua broileria on ollut vaelluskaverilla, itsellä ei.

Lohta olen kuivannut . Keitto oli hyvää talvella .
Kesällä en pystynyt sitä syömään vaan kaadoin pois. Varmaan rasva lihassa ei kesällä kestänyt.
Myös kuivattu kuha epäonnistui maun suhteen.

Naudanliha onnistuu myös. Pitääpä joskus kokeilla kunnolla , pakkasessa on mullin paisti vaimon kotitilalta, valitettavasti liian iso kerralla syötäväksi, joten loppu kuivumaan kun syksyllä / talvella on lämmityskausi .
Vastaa Viestiin