Seuraava reissu

Hanu
Viestit: 4029
Liittynyt: 03 Heinä 2007 14:30

Viesti Kirjoittaja Hanu »

Huomenna kohti pohjoista.

Kyllä aina löytyy tilaa. Silloin, kun väkeä oli maapallolla rapiat viisi miljardia, niin jossain oli laskelma, että kaikki ne mahtuisivat Inarinjärven jäälle yhtä aikaa. Jos otetaan pohjoisin Suomi, niin se on karkeasti 10.000.000ha. 5milj. ihmistä lähtee lappiin, niin jokaiselle riittää vielä 2ha omaa tilaa. No tietenkin suosituimmat ruuhkautuu, mutta tila sinänsä ei lopu mitenkään.


kepsilla
Viestit: 749
Liittynyt: 18 Kesä 2007 15:54

Viesti Kirjoittaja kepsilla »

cobbo kirjoitti:
oaivi kirjoitti:Kesäkuisesta pikavisiitistä saakka on ollut semmoinen fiilis, että tänä syksynä tekee mieli UK-puistoon. Mutta nyt kun lähtöön on kaksi viikkoa ja kaikki mahdolliset foorumit hehkuvat retkeilyintoa niin alkaa epäilyttää. Löytäähän sieltä paikkoja, joissa saa yksin olla, mutta siirtymillä taitaa vääjäämättä olla vilinää enemmän kuin minulla on toleranssia. Luultavammin painelen sittenkin Paistuntureille tai Kaldoaiviin.
Noinkohan sitä väkeä on muualla kuin Aittajärveltä tai Kiilopäältä lähtevillä valtaväylillä? Itse odotin juhannuksen jälkeisellä viikolla väenpaljoutta, ja muutamalta vaeltajalta kuulinkin että Kiilopään sekä Aittajärven parkkipaikat olivat pullistelleet, mutta ei sitä maastossa huomannut. Vasta suosituimmilla tuvilla tai Suomujoen rantojen poluilla tuli vastaan enemmän kuin satunnainen kulkija. Mutta joo, onhan se oma vaivansa etsiä syrjäisempää puroa jonka varteen pistää leirinsä.

Tungoksesta kun puhutaan: onkohan Käsivarsi ja erityisesti Kalottireitti niin tukossa ruskaretkeilijöitä kuin arvaisi someilmoitusten perusteella? Äkkiä voisi luulla että puoli suomea on menossa Lappiin ruskaa ihastelemaan - niin itsekin - mutta kun teltta on mukana niin mikään ei pakota pysymään täsmällisesti itse Kalottireitillä ja tuvilla.
Onhan Kalottireitillä ja tuvilla kulkijaa riittänyt meneinä vuosinakin. Kalottireitiltä poistuessa yleensä saa mennä rauhassa paitsi Kilpisjärven lähialueilla.
Itselle sattui sellainen hauska tapaus Kutturan kurussa ,kun en ollut Tenomuotkassa käydessä ollut nähnyt ketään Termisjärven jälkeen. Iltapäivällä 4 aikaan tein ruokaa ja join kahvia Kutturan kurussa, kun siihen pöllähti 5 kulkijaa, joille totesin "Taitaa olla 4n ruuhka ".
GPS vaeltaja
Avatar
TREKKING
Viestit: 4138
Liittynyt: 15 Elo 2009 18:22
Viesti:

Viesti Kirjoittaja TREKKING »

Päätin helpottaa ruuhkatilannetta ja edelleenkin perinteitä kunnioittaen painua Norjaan. Siellä ei ole viime vuosina syyskuussa juurikaan näkynyt porukkaa tunturissa muutoin kuin suosituimmilla poluilla viikonloppuisin ja silloinkin vasta iltapäivisin, kunhan krapula on hellittänyt. Ja minähän en suosituimmilla poluilla jaksa kulkea.
Maaliskuussa tuli jo tuo omaehtoinen karanteenikin testattua ja kyllähän se hyvin luonnistuu palautumisena "raskaan" reissun päälle. :D
Kyllä Siperia opettaa!
tst
Viestit: 6560
Liittynyt: 20 Heinä 2006 21:36

Viesti Kirjoittaja tst »

^Kuten myös ja miltei samaan maahan pysähtelemättä eli ei kontakteja paikallisiin. Tiistai-iltana perillä tien päässä ja siitä sitten aamulla etiäpäin. Melkoisen tod.näköistä, että leiripaikassa ei ole ketään muuta näin arkipäivisin vaikka se onkin erittäin hieno paikka. Pururatoja on tosiaan ihan kotikulmillakin.
amatööri
Viestit: 3512
Liittynyt: 05 Kesä 2009 07:20

Viesti Kirjoittaja amatööri »

Ja palatessa sitten 14 vuorokauden omaehtoiseen karanteeniin...jos ei muutu sitä ennen pakolliseksi :lol: .
-Umpikännissä kaikki näyttääkin niin selvältä-
Aaro
Viestit: 2458
Liittynyt: 12 Tammi 2010 16:30

Viesti Kirjoittaja Aaro »

amatööri kirjoitti:Ja palatessa sitten 14 vuorokauden omaehtoiseen karanteeniin...jos ei muutu sitä ennen pakolliseksi :lol: .
eli palkalliseksi lomaksi. Kannattaa suunnitella Suomen puolelle 2 viikon lisälenkki polkujen ulkopuolelle.
heluna74
Viestit: 3302
Liittynyt: 03 Syys 2008 08:15
Paikkakunta: Pirkanmaa

Viesti Kirjoittaja heluna74 »

Onko kukaan lampsinut viime aikoina Kuivin reittiä? Onko ylitykset millaisia ja onko poluilla ruuhkia?
NorP
Viestit: 210
Liittynyt: 21 Kesä 2011 01:54
Viesti:

Viesti Kirjoittaja NorP »

Jaahas. Sitä lähdetäänkin sitten 'hieman' nopeammalla aikataululla Lappiin..
Pukkaa lomaa 7.9.-->. Minnehän menisi.. Muotka tuolla takaraivossa kummittelisi, kun sinne on jo kahdesti yritetty ja kohde aina vaihtunut..
Toisaalta, Hammastunturin aluekkin on alkanut kiinnostelemaan. En vain ole alueeseen niin tarkasti tutustunut, muutaman kerran karttapaikkaa selannut.
Muotkalla edelleen jännittää (todennäköisesti jääkylmä) Vuomajoen ylitys. Vaikka toki, olen täältä hyvät vinkit saanut, kiitos niistä!
Saariselän itäosakin kiinnostelisi, tai se on myös ollut pidempään suunnitelmissa koska kokonaan käymättä. Mutta toisaalta, en tiedä, onko se tämänhetkinen kiinnostuksen kohteeni..
jääleinikki
Viestit: 314
Liittynyt: 30 Heinä 2009 22:01

Viesti Kirjoittaja jääleinikki »

[quote="NorP"
Muotkalla edelleen jännittää (todennäköisesti jääkylmä) Vuomajoen ylitys.

Miksi sinun pitää pitää ylittää se Vuomajoki?
Avatar
Pepi
Viestit: 7437
Liittynyt: 23 Tammi 2006 18:16

Viesti Kirjoittaja Pepi »

NorP kirjoitti: Muotkalla edelleen jännittää (todennäköisesti jääkylmä) Vuomajoen ylitys. Vaikka toki, olen täältä hyvät vinkit saanut, kiitos niistä!
Vuonna 2002 kävin kaverin kanssa Kuárvikozzâlla. Menimme Piekanaäytsin kautta ja palasimme Peltoaivin yli. Palatessakin ylitimme Vuomajoen aika latvoilta. Ylityksistä ei ole säilynyt mielikuvaa, mutta emme me sen takia varmaan kenkiä jalastamme ottaneet emmekä niitä kastelleet.
Ainoa keino olla koskaan eksymättä on olla koko ajan perillä.
jääleinikki
Viestit: 314
Liittynyt: 30 Heinä 2009 22:01

Viesti Kirjoittaja jääleinikki »

Olen myös mennyt Piekanaäytsistä Koarvikodsille useamman kerran ruska-aikaan. Vuomajokea nimittäisin noilla kohdin enemmänkin puroksi kuin joeksi. En usko sen olevan ongelma vaikka olisi sateisempikin viikko.
NorP
Viestit: 210
Liittynyt: 21 Kesä 2011 01:54
Viesti:

Viesti Kirjoittaja NorP »

Itsellä tarkoitus olisi ylittää Vuomajoki aika likeltä Peltojärveä, joten kahluuhommiksi taitaa mennä.. Paluureitillä sitten varmaankin jostain hieman kauempaa, koska paluu on mahdollisesti Peltotunturin länsipuolta, mennessä pitäisi mennä yli. Saattaa myös olla, että palaan Peltojoen itäpuolta, jos 'suon' yli pääsee. Katsotaan nyt, fiiliksen mukaan. Lähtöpaikkana on siis Muotkan Ruoktu.
invader
Viestit: 281
Liittynyt: 05 Tammi 2014 23:42
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja invader »

Kyllä siitä pitäisi päästä, etsii vähän aikaa ja voi vähän kauempaa ylävirran puolela kiertää. Vaelluskengillä ei välttämättä onnistu kuivana.
Ursus
Viestit: 9597
Liittynyt: 13 Tammi 2006 19:01
Paikkakunta: K-P Suomenselkä

Viesti Kirjoittaja Ursus »

Pakkaamassa jo olen. Viikonloppuna nootti katolla kohti pohjoista viikoksi. Leirivarustus mukaan eli kota, jolta jalan päivärepun kera ja kanootilla liikkuminen lähitienoilla ja mahdollinen kalastaminen. Ei siis suorittamaan vaan lepäämään ja virkistymään.
Jos metsään haluat mennä nyt , sä takuulla yllätyt ...
Janne Pyykkö
Viestit: 688
Liittynyt: 06 Helmi 2013 09:02
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja Janne Pyykkö »

Minun syyskuun patikointi on yksinkertainen: Hetta-Jerisjärvi 10.-14.9.2020. Jos olet samoilla seuduilla, minut tunnistaa kilometrin päästä, koska oranssi jättiläisjumppapallo.
Avisuora - Retkellä tavalla tai toisella http://avisuora.wordpress.com
Vastaa Viestiin