Laadukas &terveellinen vaellusruoka
Geeniperimä on tärkeä huomioida ruokavaliossa joten kalliit ja trendikkäät goji-marjat, vai mitä ne nyt onkaan, persiiseen ja kotimaista lanttua tilalle!Korpijaakko kirjoitti:Ravinto-oppina tuli mieleen jostain artikkelista lukemani tiivistelmä:
1) Eat food (syö ruokaa, sellaista jonka isovanhempasikin tunnistaisivat ruuaksi)
2) Not too much of it (ei liikaa)
3) Mostly plants (pääosin kasvikunnan tuotteita)
Uskoisin, että noilla pääsee pitkälle.
PS. Koskaan ei ole vielä ollut niin tuli perseen alla, että olisin jättänyt hillapaikalle pysähtymättä!
-
- Viestit: 1665
- Liittynyt: 26 Tammi 2006 13:12
Samalla mafialla on globaali valta. Luulisi sinun sen tietävän.Ursus kirjoitti:Kyllä varsinkin USA:ssa huijataan lääketeisteissä. MUTTA kun tieteellinen tutkimus on tuloksiltaan julkista, niin testit voidaan tehdä myös muualla kuin USA:ssa lääketehtaan sponsoroimassa yliopistossa, joten huijauksesta jää pian kiinni eikä se siten pitkään kannata.
-
- Viestit: 6935
- Liittynyt: 07 Touko 2009 16:14
- Paikkakunta: Etelä-Karjala
- Viesti:
Tartar-pihvi on siis parempi kuin mediumiksi paistettu grillipihvi ja niin edespäin. Mutta eikös useammassa tutkimuksessa ole osoitettu, että kypsennetystä ruuasta ravintoaineet imeytyvät paremmin kuin raa'asta? Ja jotkut ruuat (muistaakseni esim. tomaatit) ovat jopa terveellisempiä kypsennettynä kuin raakana...Jii.Pee kirjoitti:Kyllä silloin on jo melko oikeilla jäljillä kun syö sellaista ruokaa mitä on käsitelty mahdollisimman vähän. Joku soija on kyllä viimeistä mitä suuhun laitan. Poislukien ne soija suklaa juomat..
Siispä, miten olisi: sopivasti prosessoitu ruoka? Ei liian vähän, ei liikaa, vaan sopivasti.
Esimerkiksi tänään keitin perunat ja paistoin sekä hirven fileen että sienet. Lisukkeena olleet tomaatit ja avomaankurkun söin sellaisenaan. Sienisalaatin rouskut kiehautin, mutta sipulin laitoin joukkoon raakana. Mielestäni kaikki raaka-aineet olivat juuri sopivasti käsiteltyjä.
Onko muuten geeniperimän vaikutuksesta ravintoaineiden imeytymiseen eri alueiden kansoilla olemassa uskottavia tutkimuksia vai kuuluuko tämä samaan sarjaan kuin "paleo-ruokavalio"? (Vaikka jälkimmäinen vähän päinvastainen esimerkki onkin...)
^tuskin on geeniperimän vaikutuksesta ruoan sopivuuteen mitään näyttöä ainakaan kansallisella tasolla. Yksilöiden väliset erot lienevät suurempia &niissäkin ruoan tyyppi, eikä alkuperän lokaatio. Lähiruokaa kannattaa toki syödä, jos tuoreena saa. Muuten lienee sama onko tuote pakastettu tai kuivattu missä päin planeettaa.
tst gojimarjathan on halpoja, jos itse kasvattaa.
tst gojimarjathan on halpoja, jos itse kasvattaa.
Niin lähelle jumaluutta kuin mahdollista, eikä lähemmäs -buddhalainen sanonta
Tarkoitin enemmän niin että liha lihana eikä kaupan jauhelihapihvinä ja mieluiten itse tehtynä kuin valmiina ja lisäaineilla maustettuna. Kyllä se taitaa niin olla että jotku imeytyy paremmin kun ne kypsyttää, niin kuin kananmunat. Vaikka eipä näissä tutkimuksissa ole mitään järkeä kun ne muuttuvat aivan päinvastaisiksi vähän väliä. Ei oikein voi luottaa mihinkään tutkittuun. Ja sekin että kun vaikka lohta kypsyttää niin rasva muuttuukin huonoksi ja raakana se on hyvää Pitäisikö se rasva ensin puristaa pois ja lisätä myöhemmin paistetun kalan päälle?Korpijaakko kirjoitti:Tartar-pihvi on siis parempi kuin mediumiksi paistettu grillipihvi ja niin edespäin. Mutta eikös useammassa tutkimuksessa ole osoitettu, että kypsennetystä ruuasta ravintoaineet imeytyvät paremmin kuin raa'asta? Ja jotkut ruuat (muistaakseni esim. tomaatit) ovat jopa terveellisempiä kypsennettynä kuin raakana...Jii.Pee kirjoitti:Kyllä silloin on jo melko oikeilla jäljillä kun syö sellaista ruokaa mitä on käsitelty mahdollisimman vähän. Joku soija on kyllä viimeistä mitä suuhun laitan. Poislukien ne soija suklaa juomat..
Siispä, miten olisi: sopivasti prosessoitu ruoka? Ei liian vähän, ei liikaa, vaan sopivasti.
Esimerkiksi tänään keitin perunat ja paistoin sekä hirven fileen että sienet. Lisukkeena olleet tomaatit ja avomaankurkun söin sellaisenaan. Sienisalaatin rouskut kiehautin, mutta sipulin laitoin joukkoon raakana. Mielestäni kaikki raaka-aineet olivat juuri sopivasti käsiteltyjä.
Onko muuten geeniperimän vaikutuksesta ravintoaineiden imeytymiseen eri alueiden kansoilla olemassa uskottavia tutkimuksia vai kuuluuko tämä samaan sarjaan kuin "paleo-ruokavalio"? (Vaikka jälkimmäinen vähän päinvastainen esimerkki onkin...)
Kuka syö raakoja tomaatteja?
Kyllä muutama kourallinen tuoreita marjoja kropalle ihan hyvää tekee . Säännöllisesti syötynä tulos on vielä parempi.
Litralla tuoreita marjoja on tosiaan jo puhdistava vaikutus - varmaan kyllä Hobeltinkin mainitsemalla tavalla vaikutuksensa on.
Itse olen huomannut yllätyksekseni että aamukaurapuuro marjojen ja maidon kanssa (+teetä) reilut puoli tuntia syömisestä , tekee kroppaan erittäin miellyttävän tunteen.
Samaa ei tapahdu jos syön leipää, munia ja leikkeleitä aamulla kahvin/teen kanssa.
Mistähän lie kyse...
Minusta on selvä että mitä vähemmän prosessoitu ruoka, sen parempi se on hyvinvoinnille pitkällä aikavälillä.
Virallisia ruokaympyröitä kannattaa yrittää noudattaa , eikä syödä vain yksipuolisesti.
ps. raaka tomaati on vihreä ja se on keittämättömänä myrkyllinen.
Punainen tomaatti on kypsä.
Keitetty tomaatti on keitetty tomaatti.
Tomaattia kannattaa syödä sekä että!
Litralla tuoreita marjoja on tosiaan jo puhdistava vaikutus - varmaan kyllä Hobeltinkin mainitsemalla tavalla vaikutuksensa on.
Itse olen huomannut yllätyksekseni että aamukaurapuuro marjojen ja maidon kanssa (+teetä) reilut puoli tuntia syömisestä , tekee kroppaan erittäin miellyttävän tunteen.
Samaa ei tapahdu jos syön leipää, munia ja leikkeleitä aamulla kahvin/teen kanssa.
Mistähän lie kyse...
Minusta on selvä että mitä vähemmän prosessoitu ruoka, sen parempi se on hyvinvoinnille pitkällä aikavälillä.
Virallisia ruokaympyröitä kannattaa yrittää noudattaa , eikä syödä vain yksipuolisesti.
ps. raaka tomaati on vihreä ja se on keittämättömänä myrkyllinen.
Punainen tomaatti on kypsä.
Keitetty tomaatti on keitetty tomaatti.
Tomaattia kannattaa syödä sekä että!
hannes kirjoitti: ps. raaka tomaati on vihreä ja se on keittämättömänä myrkyllinen.
Punainen tomaatti on kypsä.
Keitetty tomaatti on keitetty tomaatti.
Tomaattia kannattaa syödä sekä että!
http://www.siemenkauppa.com/hyoty-uutuu ... envy-.html
Kyllä Siperia opettaa!
Kyseesä on erikoislajike. Normaalitomaattia ei vihreänä kannata syödä.TREKKING kirjoitti:hannes kirjoitti: ps. raaka tomaati on vihreä ja se on keittämättömänä myrkyllinen.
Punainen tomaatti on kypsä.
Keitetty tomaatti on keitetty tomaatti.
Tomaattia kannattaa syödä sekä että!
http://www.siemenkauppa.com/hyoty-uutuu ... envy-.html
hannes kirjoitti:Kyseesä on erikoislajike. Normaalitomaattia ei vihreänä kannata syödä.TREKKING kirjoitti:hannes kirjoitti: ps. raaka tomaati on vihreä ja se on keittämättömänä myrkyllinen.
Punainen tomaatti on kypsä.
Keitetty tomaatti on keitetty tomaatti.
Tomaattia kannattaa syödä sekä että!
http://www.siemenkauppa.com/hyoty-uutuu ... envy-.html
http://www.lily.fi/blogit/kivistossa/pa ... t-tomaatit
Kyllä Siperia opettaa!
Siis keittämätöntä normaalitomaattilajiketta ei kannata syödäTREKKING kirjoitti:hannes kirjoitti:Kyseesä on erikoislajike. Normaalitomaattia ei vihreänä kannata syödä.
http://www.lily.fi/blogit/kivistossa/pa ... t-tomaatit
Kotimaisenkin lasivillassa kasvatetun mauttoman tomaatin syöminen on vilejlijän tukemista huonolaatuisesta tuotteesta. Minäkin harrastan sitä jonkun verran. Itse mullassa kasvatetun tomaatin maku on ihan erilainen - makea. Siksi ihmiset ostavat salaattitarpeeksi mieluummin vesimelonia, sillä siinä on myös maku mukana.
Jos metsään haluat mennä nyt , sä takuulla yllätyt ...