Mitä sinappia nuotiomakkaran päälle?
-
- Viestit: 1665
- Liittynyt: 26 Tammi 2006 13:12
Auran sinapinsiemeniä kaksi laatikkoa. 4,5 dl kermaa. 1 rkl perunajauhoja. Pippuria. Sokeria n. puolet jauhoista tai 2/3.
Vatkaa jauhot sekaisin ja sokeri. Lisää kerma. Sekoita sekaisin. Ei saa kiehuttaa, vaan kun alkaa saostua, pois liedeltä ja kattila kylmään veteen. 1 rkl viinietikkaa perään ja vatkausta. Ehkäpä öljyäkin olisi voinut laittaa kiehauttaessa. Kerma voi olla puolet kuohua ja puolet ruoka tai kahvikermaa.
Jäähtynyt kun on, niin purkkeihin ja kylmään ja seuraavana päivänä valmista.
Viinietikan lisäksi tai tilalla voi laittaa konjakkia.
Jos löytää oikeat suhteet, niin tämä cocteili mene nenään pienemmästäkin nokareesta ja isommasta myös silmien kautta höyryääpi
Vatkaa jauhot sekaisin ja sokeri. Lisää kerma. Sekoita sekaisin. Ei saa kiehuttaa, vaan kun alkaa saostua, pois liedeltä ja kattila kylmään veteen. 1 rkl viinietikkaa perään ja vatkausta. Ehkäpä öljyäkin olisi voinut laittaa kiehauttaessa. Kerma voi olla puolet kuohua ja puolet ruoka tai kahvikermaa.
Jäähtynyt kun on, niin purkkeihin ja kylmään ja seuraavana päivänä valmista.
Viinietikan lisäksi tai tilalla voi laittaa konjakkia.
Jos löytää oikeat suhteet, niin tämä cocteili mene nenään pienemmästäkin nokareesta ja isommasta myös silmien kautta höyryääpi
Viimeksi muokannut Sarekretkeilijä, 29 Kesä 2015 19:42. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
-
- Viestit: 717
- Liittynyt: 04 Helmi 2006 00:49
Auran väkevää eli punaista. Kumma juttu, mutta minun makuhermoissani tuo komparaatioketju "mieto->väkevä->tulinen" ei sinapeissa oikein toimi, vaan se "väkevä" on mielestäni tujuinta tavaraa. "Tulisen" maun maistan jotenkin miedompana ja liian makeana.
Ja pakko mainita: muuta makkaraahan nuotiolla ei voi käristää kuin Kivikylän Huiluntuhtia. Ei vain voi.
Ja pakko mainita: muuta makkaraahan nuotiolla ei voi käristää kuin Kivikylän Huiluntuhtia. Ei vain voi.
Metsä. Kuntosali ja juhlasali. Työpaikka ja lepopaikka. Kirkko ja kapakka.
Oletko ehtinyt kokeilemaan Auran Tosi tulista ?oaivi kirjoitti:Auran väkevää eli punaista. Kumma juttu, mutta minun makuhermoissani tuo komparaatioketju "mieto->väkevä->tulinen" ei sinapeissa oikein toimi, vaan se "väkevä" on mielestäni tujuinta tavaraa. "Tulisen" maun maistan jotenkin miedompana ja liian makeana.
Myynnissä vain pikku tuubissa ja kokomusta väri, teksti keltaisella.
Makkaran päälle menee Auran Tulinen, tai Tosi tulinen, tai joskus Kotisinapin Barbeque.
Sehän siinä vipeltää. Väitänpä tässä että ne samat autoilijat jotka tuijottavat vastaantulevevien naamoja ja sitten ehkä myöhemmin ihmettelevät "miksi et moikannut kun tulit siellä ja siellä vastaan" ajavat myös siilien, oravien yms. eläväisten päälle ja myös kirkkaalla ilmalla ja hitaassa vauhdissa. En ymmärrä miten tältä voi välttyä moisella naamataulujen bongaamisella.vaari kirjoitti:Siili?