Herkuttelua painon kustannuksella

tst
Viestit: 6894
Liittynyt: 20 Heinä 2006 21:36

Re: Herkuttelua painon kustannuksella

Viesti Kirjoittaja tst »

Seuraavalle keikalle lähtee mukaan Wärtsilän ikivanha valurautainen paistinpannu. Ruosteet ensin pois teräsharjalla ja sitten polttokäsittely suolalla samalla hinkaten ja vielä rasvapoltto päälle. Paino ei haittaa koska siirtymä perusleiriin kauas "sivistyksestä" tapahtuu vettä pitkin.


StefanG
Viestit: 2294
Liittynyt: 17 Joulu 2013 12:21

Re: Herkuttelua painon kustannuksella

Viesti Kirjoittaja StefanG »

Kuva
Hanu
Viestit: 4513
Liittynyt: 03 Heinä 2007 14:30

Re: Herkuttelua painon kustannuksella

Viesti Kirjoittaja Hanu »

Minun viikonloppuretkivarustukseen on kuulunut Upon valurautainen paistinpannu jo 30 vuotta. Hyvien paisto-ominaisuuksien lisäksi talvella pitää ruuan hyvin lämpimänä. Myös keittiöstä löytyy samanlainen upolainen ja lisäksi myös merkitön Mummoni perintöpannu, jota käytän läskisoosin ja makkarakastikkeen tekoon. Tefloniseen pannuun turvaudun erittäin harvoin. Munakkaan tekoon teflon kyllä sopii.
Pate Teikka
Viestit: 253
Liittynyt: 23 Tammi 2024 09:30

Re: Herkuttelua painon kustannuksella

Viesti Kirjoittaja Pate Teikka »

tst kirjoitti: 05 Heinä 2025 08:19 Seuraavalle keikalle lähtee mukaan Wärtsilän ikivanha valurautainen paistinpannu. Ruosteet ensin pois teräsharjalla ja sitten polttokäsittely suolalla samalla hinkaten ja vielä rasvapoltto päälle. Paino ei haittaa koska siirtymä perusleiriin kauas "sivistyksestä" tapahtuu vettä pitkin.
Oli kesäkeittiön lätkä ehtinyt ruostumaan parissa vuodessa aika hyvin. Teräsharja oli aika viraton ruosteen poistoon. Mutta kun laitoin ronteliin (rälläkkään) messinkiharjan, niin ruoste sai kyytiä. Päälle rasvapoltto ja lätkä oli kuin uusi. Ja ikinä ei ole lätyn paisto ole ollut niin nopeaa. Alla oli 9,5 kw rengaspoltin.
Vastaa Viestiin