Vaellusmuona

LauriA
Viestit: 899
Liittynyt: 14 Tammi 2017 17:19

Re: Vaellusmuona

Viesti Kirjoittaja LauriA »

Ja aina on mitenkään käsitelty peruna. Avot on paikassaan hyvää.


StefanG
Viestit: 1977
Liittynyt: 17 Joulu 2013 12:21

Re: Vaellusmuona

Viesti Kirjoittaja StefanG »

Vaikka kotioloissa kokkaan niin ulkona ei kiinnosta pätkääkään eli kuuma vesi pussiin. Ulkona liian työläistä ja vaikeaa kokata ja tiskata. En pysty ellei ole kunnon hella, työtaso ja tiskikone.
cobbo
Viestit: 729
Liittynyt: 22 Elo 2017 20:48

Re: Vaellusmuona

Viesti Kirjoittaja cobbo »

Joo, ei tuo itsellekään lisäarvoa kokkaaminen niillä välineillä joita viitsii kantaa kairaan mukanaan, eikä aina ole sellainen keli että huvittaisi kokkailla ulkona. Valmistelen ruoat kotona mahdollisimman vähällä rasvalla, kuivaan ja reissussa vain lisään kuumat vedet (plus loraus öljyä).

Aika hintavaksi tulee turvautua vain tehdasvalmisteisiin kuivaruokiin, ja niiden pakkausmateriaalikin painaa ja vie rinkassa tilaa.
amatööri
Viestit: 3544
Liittynyt: 05 Kesä 2009 07:20

Re: Vaellusmuona

Viesti Kirjoittaja amatööri »

Tuohan on parasta hommaa tehdä ruoka ulkona,ei toki sateella mutta mukavalla kesäkelillä. Kiireetöntä puuhaa ja tietää mitä saa.
-Umpikännissä kaikki näyttääkin niin selvältä-
hannes
Viestit: 10930
Liittynyt: 12 Tammi 2006 10:06

Re: Vaellusmuona

Viesti Kirjoittaja hannes »

Minulla oli sama metodi kuin Cobbolla, kotona ruoka valmiiksi ja kuivaksi ja reissulla kattilaan vesi ja kuumentaminen.
Jos mahdollista ja muistissa, niin ennallistaminen päivällä, eli hiukan vettä ruuan sekaan vesitiiviiseen kippoon.
Jos sai kalaa, niin pienet kattilaan kalakeitoksi, isompi sitten nuotiolla. Ei tapahtunut usein.
Rypsiöljyä oli aina pikku pullossa. Voi piti kaataa joskus helteillä maahan, Koskenlaskija kesti paremmin.
Metukka on vähärasvaista kesällä, HKlla on muuten hyvänmakuinen vähärasvainen.
Voi olla muitakin, mutten ole nähnyt omassa kaupassa.
diver
Viestit: 2590
Liittynyt: 28 Helmi 2008 19:10

Re: Vaellusmuona

Viesti Kirjoittaja diver »

Toisilla se on nimenomaan se juttu mitä hienompia ruokia retkellä pääsee kokkailemaan ja mikäpä siinä.
Minä myös kuulun niihin jotka haluaa päästä mahdollisimman vähällä kokkaamisella.Valmiina kaikki mahdollinen itsekuivattuna tahi kaupan pusseilla.Yksi kaveri on vihkiytynyt kokkailemaan ja jos yhdessä ollaan reissussa niin onhan ne eväät silloin huomattavasti leuhkemmat ja maistuuhan se aina kun valmiille herkuille pääsee :D
Voi teitä joista alkaa kuolemamme.
Voi teitä joita vapaus kahlitsee.(Juice)
hannes
Viestit: 10930
Liittynyt: 12 Tammi 2006 10:06

Re: Vaellusmuona

Viesti Kirjoittaja hannes »

Ahkiossa kyllä kulkee tuore liha ja monet muut kuivaamattomat herkut , vaan ei rinkassa lämpimän kelin ja ennenkaikkea painon takia.
diver
Viestit: 2590
Liittynyt: 28 Helmi 2008 19:10

Re: Vaellusmuona

Viesti Kirjoittaja diver »

^Juuri näin
Voi teitä joista alkaa kuolemamme.
Voi teitä joita vapaus kahlitsee.(Juice)
Nuortti
Viestit: 1069
Liittynyt: 23 Loka 2021 16:01

Re: Vaellusmuona

Viesti Kirjoittaja Nuortti »

Tyhjiöön pakattu härän filee säilyy erinomaisesti, mikäli lämpötila yön aikana laskee alle 8 asteen. Siis huolimatta siitä, mikä päivälämpötila on.
Itse asiassa liha raakakypsyy ja maku paranee. Toki riskirajoilla mennään.
Sauvakavelija
Viestit: 113
Liittynyt: 15 Kesä 2006 18:59
Viesti:

Re: Vaellusmuona

Viesti Kirjoittaja Sauvakavelija »

Itsellä vaellusateriat (2/vrk) käsittävät yksinomaan omakätisesti kaupan hyllyltä poimimiani Reiter retkiruokia. En syö pussista vaan ruokakiposta, vettä keitän ensimmäisen polven pocket rocketilla, vm 2005. Ruoka on vaelluksella sivuosassa, riittää, että se on kevyttä ja helppo laittaa, ja toki kJ/100g luku saisi olla melko suuri.
Hanu
Viestit: 4149
Liittynyt: 03 Heinä 2007 14:30

Re: Vaellusmuona

Viesti Kirjoittaja Hanu »

Ei minulla ole ollut ongelmia voin ja metvurstin säilymisessä. Tosin harvoin ihan hellettä ollut. Voipurkki on joskus yöpynyt purossa kyllä.

En ehkä voi ihan gourmettina ruokiani pitää, mutta ei ne pelkkää vettä keittämällä valmistu. Jotain valmista pohjaksi ja sitten erilaisilla lisukkeilla mieleiseksi. Esim. Carbonarapastapussi ja sekaan chorizomakkaraa, voimakasta Koskenlaskiaa, makaronia ja kuivattua sipulia, herne-maissi-paprikaa ja suppilovahveroita. Annos on kahdelle. Tai sitten valmis kastikeainespussi ja sekaan kuivattua jauhelihaa ja yllä mainittuja kasviksia. Kylkeen makaronia toisella kattilalla. Kuivatut materiaalit likoamaan aamulla.

Olen sen verran raskasruokainen, että päivällisenä tuskin yksi annos riittäisi pussimuonaa tai ainakin pitäisi olla runsas jälkiruoka päälle. Aamullakin keitän aina kunnon puuron ja ison annoksen. Päivällä sitten vähemmän syömistä.
cobbo
Viestit: 729
Liittynyt: 22 Elo 2017 20:48

Re: Vaellusmuona

Viesti Kirjoittaja cobbo »

Sauvakavelija kirjoitti: 14 Elo 2024 17:51 Itsellä vaellusateriat (2/vrk) käsittävät yksinomaan omakätisesti kaupan hyllyltä poimimiani Reiter retkiruokia. En syö pussista vaan ruokakiposta, vettä keitän ensimmäisen polven pocket rocketilla, vm 2005. Ruoka on vaelluksella sivuosassa, riittää, että se on kevyttä ja helppo laittaa, ja toki kJ/100g luku saisi olla melko suuri.
Heh, mulla on pistänyt vaelluskertomuksissa silmään just tuo pieteetillä harrastettu pelkän reiterin syöminen ja tarkka kirjaaminen :D Reiter taisi olla niitä ensimmäisiä vaelluspussiruokia jota markkinoille tuli. En edes muista miksi Reiterien syöminen jäi itseltä, mutta veikkaan että se liittyi jotenkin makuun :D
hannes
Viestit: 10930
Liittynyt: 12 Tammi 2006 10:06

Re: Vaellusmuona

Viesti Kirjoittaja hannes »

Joku lisäaine valmispussiruuissa vaikutti minuun siten , etten pystynyt niitä syömään enää myöhemmin.

Pannulla olen paistanut nautasikaa ja sikanautaa ja pelkkää nautaa ja pelkkää sikaa, sekaan vihanneksia jo pannulla , osa kypsiä, osa raakoja. Pääasiassa porkkanaa, tomaattia, lehtikaalia, sipulia, paprikaa..jne , sekaan mausteet eli suola, mustapippuri,ehkä Provencen mixiä ...
Porsaan ulkofileestä tein ns. nyhtöpossua uunissa paistaen.
Kalakeittoakin, sain aikaan hyvää ja huonoa( kaadoin ketoon).

Voita olen kaksi kertaa kipannut keskikesällä pois kun oli juoksevaa.
Yhdellä reissulla oli niin kuuma, että päivät makasin varjossa ja kävin järvessä ja yöt kuljin.
akallio
Viestit: 2086
Liittynyt: 18 Elo 2010 14:20

Re: Vaellusmuona

Viesti Kirjoittaja akallio »

hannes kirjoitti: 15 Elo 2024 13:51 Joku lisäaine valmispussiruuissa vaikutti minuun siten , etten pystynyt niitä syömään enää myöhemmin.
Meillä kans tuli Reiterin osalta elinikäinen kiintiö täyteen. Siinä on jotain rasvaa, joka jää kippoon tiukasti ja vaatii kunnon tiskaamista. Olisiko se kyseessä. Joka tapauksessa vähän jokainen laatu alkoi maistumaan samalla tavalla luotaantyöntävältä.

Nykyään menee paljon Summit to Eatia, jota pidän ylivoimaisena vaihtoehtona. Hyvä maksu, ei kalleimmasta päästä ja erinomainen saatavuus Prismoista tms. Sitten tehdään myös kevyttä kokkailua, esim. couscous, tonnikala, oliivit, maustepussi jne.

Varsinaisen ruoanlaiton ulkona olen jättänyt lähes kokonaan. Minäkin tykkään kokata kotona, mutta ulkona kötöstely ei kiinnosta. Pimeässä puukolla nirhataan jonkun lärpäkkeen päällä ruokatarpeita ja kokkaillaan niitä loputtomalta tuntuva aika, niin että lopulta päästään yöllä nälkäisenä härppimään kylmenneitä ruokia ja lämminnyttä olutta. No, kyllä se taso siitä nousisi harjoituksen kanssa, mutta mielummin syön nopeasti ja istun sitten kahvia juomassa kaikessa rauhassa.
diver
Viestit: 2590
Liittynyt: 28 Helmi 2008 19:10

Re: Vaellusmuona

Viesti Kirjoittaja diver »

Itsellä ei onnistuisi tyyli jota olen parilta Ali Leiniön videolta katsonut.Eli erilaisia ryynipusseja josta kouramitalla mättää aika satunnaisen näköisesti kattilaan ja niitä sitte keitellään :D
Voi teitä joista alkaa kuolemamme.
Voi teitä joita vapaus kahlitsee.(Juice)
Vastaa Viestiin