Vaellusmuona
Re: Vaellusmuona
Voi on helppo saada mihin vain rasiaan, kun antaa sen hieman pehmetä huoneenlämmössä. Bakteerikammoinen ei ehkä tykkää ajatuksesta että voi lämpenee ja jäähtyy, mutta siitähän voi on juurikin hyvää että se säilyy ja kestää tuota.
Re: Vaellusmuona
Voimakassuolainen voi säilyy paremmin.
Re: Vaellusmuona
Se on se elämän suola
Voi teitä joista alkaa kuolemamme.
Voi teitä joita vapaus kahlitsee.(Juice)
Voi teitä joita vapaus kahlitsee.(Juice)
Re: Vaellusmuona
Kaikenlaisilla keleillä on normaalisuolanen voi viikon säilynyt, kuten metvurstit ja sulatejuustotkin.
Re: Vaellusmuona
Kyllä sen haistaa ja maistaa kun voi on härskiintynyt,aika kauan saa säilyttää huonosti että niin käy.
-Umpikännissä kaikki näyttääkin niin selvältä-
Re: Vaellusmuona
Tämmöistä ranskalaista merisuolavoita ollaan joskus käytetty kotioloissa, suolaa max. 3%. Todella hyvää, mutta eihän tuo peruselintarvikkeeksi käy, mukava kuitenkin joskus hieman herkutella.
https://president-juusto.fi/tuotteet/pr ... isuolavoi/
https://president-juusto.fi/tuotteet/pr ... isuolavoi/
Re: Vaellusmuona
Kristallisuolavoita sai ennen sopivan pienessä koossa (200g?)
... vaan eipä ole aikoihin tullut vastaan kaupan hyllyssä
... vaan eipä ole aikoihin tullut vastaan kaupan hyllyssä
Re: Vaellusmuona
Luomua lähiruokaa ja onhan tuo grammaustakin kun ottaa kevyen Ul-setin matkaan ja karsii ruoasta mitä uskaltaa. https://aijaa.com/eEgWk8
-
- Viestit: 682
- Liittynyt: 18 Syys 2010 01:15
Re: Vaellusmuona
^Mmmmmmmm
Ja nokipannukahveet päälle
Ja nokipannukahveet päälle
Re: Vaellusmuona
Tuosta voisi ottaa vinkin, kun ei aina ole mihin naulailla loimutettavaatst kirjoitti: ↑09 Marras 2023 17:56 Luomua lähiruokaa ja onhan tuo grammaustakin kun ottaa kevyen Ul-setin matkaan ja karsii ruoasta mitä uskaltaa. https://aijaa.com/eEgWk8
- vaan millä konstilla tuohon saa kiinni, niin että herkut tulevat 'poytaan' eikä romahda nuotioon?
Re: Vaellusmuona
Voista vielä, että tuollainen
https://www.ebay.de/itm/401907182087?ch ... n4EALw_wcB
Minulla oli aikoinaan. Alempi puolisko pinnoitettu; tiedä sitten miten menisi läpi nykypäivänä kun SA Int'kin poistanut lumensulatukseen kätevät isot ALUMIINIkattilat?
https://www.ebay.de/itm/401907182087?ch ... n4EALw_wcB
Minulla oli aikoinaan. Alempi puolisko pinnoitettu; tiedä sitten miten menisi läpi nykypäivänä kun SA Int'kin poistanut lumensulatukseen kätevät isot ALUMIINIkattilat?
Re: Vaellusmuona
^^Tuossa kiinnitys oli rautalangalla jota on aina reissussa. Parempi tietysti on kunnon halsteri joko tälläinen kevyt tai leveämpi vastaava niin saa samalla parikin filettä tai kokonaisen halkaistun kalan. https://www.puuilo.fi/mefisto-kalahalst ... gJY0_D_BwE
Re: Vaellusmuona
Wokkipannu on monipuolinen vehje, sillä onnistuu sopat, savustukset jne. ja joillakin keikoilla se mahtuu jopa rinkkaan. https://aijaa.com/gbNAHV
Re: Vaellusmuona
Olen tässä katsellut reissukuumeessani erilaisia vaellusvideoita juutuupista. Hyvin monella videolla ruokailut hoidetaan noilla pusseilla, jotka valmistetaan lisäämällä kiehuvaa vettä joukkoon ja lusikoidaan pussista suuhun. Varmaan ihan käteviä. Ei ole tullut kokeiltua. Minusta kokkailu on osa retken hauskuutta ja ohjelmaa. Etukäteen vähän kuivailuja, liikojen pakkausten riisumista ja osin uudelleen pakkaamista. Retkellä sitten liottamista, keittämistä ja hauduttamista. Jonkin verran myös pilkkomistakin.
Onko siis itse tekeminen vaelluksilla hiipumassa ja kokkailu muuttumassa veden keitoksi?
Onko siis itse tekeminen vaelluksilla hiipumassa ja kokkailu muuttumassa veden keitoksi?
Re: Vaellusmuona
Kyllä yhden lisää vain vesi-aterian voi reissussa nälkäänsä syödä, mutta muuten keittelen itse. Noissa videoissa esiintyy yleensä ääripäät, eli joko on lisää vain vesi-valmisateria, tai sitten on joku gourmetkokki tekemässä ateriaa mitä eksoottisimmista tai kailleimmista elintarvikkeista/raaka-aineista.
Jos metsään haluat mennä nyt , sä takuulla yllätyt ...