Fiksuin talvikeitin (ei kaasu)

Kore
Viestit: 583
Liittynyt: 21 Loka 2012 16:42
Paikkakunta: Espoo

Fiksuin talvikeitin (ei kaasu)

Viesti Kirjoittaja Kore »

Talvireissuille täytyisi hankkia keitin ja polttoaineeksi olen kaavaillut valopetroolia. Olen täältä aihetta sivuavia ketjuja lueskellut, mutten löytänyt sellaista missä keskityttäisiin erityisesti bensaa tai valopetrolia polttavien keittimien vertailuun - eli unohdetaan nyt kaasu.

Primus tai MSR lienee todennäköisin valinta. Omnifuelia on kehuttu, mutta Korpijaakkoko se epäili käyttövarmuutta MSR:n XGK:tä heikommaksi. Mitenkäs sitten MSR:n keskinäiset mallit? Onko XGK jostain erityisestä syystä parempi kuin Whisperlite?

Tarkoituksena on käyttää keitintä lumen sulattamiseen ja tietenkin ruoan keittämiseen, kuten myös teltan lämmittämiseen iltasella ja ehkä aamullakin. Keitinlaatikkoa ei ole tarkoitus käyttää, vaan vaneritarjotinta. Vielä en ole lähdössä puuttomalle alueelle, mutta todennäköisesti paljakkaankin tulee asiaa jossain vaiheessa, eli toimintavarmuus olisi plussaa. Ja polttoaineeksi ainakin alkuun valopetrooli. Seuraavia kriteerejä siis tulee mieleen keittimen valinnalle:

- Riittävä toimintavarmuus
- Jos suutin tms. likaantuu haitallisesti, helppo puhdistettavuus reissussa
- Toiminta nimenomaan petroolilla (toiminta bensalla ei ehkä niin olennainen)
- Keittimen "hallittavuus" eli käytettävyys/turvallisuus
- Liekin säädettävyys (siinä vaiheessa kun ruoka kiehuu kattilassa olisi mukava ominaisuus)
- Tukevuus sekä keittimen jalkojen että kattilatukien osalta (telttakäytössä yhtään huterampi epäilyttää)
- Melutaso
- Hinnoissa tuskin tulee ratkaisevaa eroa, mutta jos on muuten tasaväkiset vaihtoehdot...
- Pakattavuudelle ja painolle antaisin vain pienen painoarvon, koska käytössä on ahkio.

Retkilehden viimeisimmän testin taisi viedä Omnifuel, mutta siinä annettiin painoarvoa käytettävyydelle kaasulla, ja kaasukeitin on minulla ja varmaan monella muulla erikseen.

Mikä on/olisi teidän valinta talvikeittimeksi?


luuppi
Viestit: 5549
Liittynyt: 09 Tammi 2013 20:24

Re: Fiksuin talvikeitin (ei kaasu)

Viesti Kirjoittaja luuppi »

Kore kirjoitti: - Riittävä toimintavarmuus
- Jos suutin tms. likaantuu haitallisesti, helppo puhdistettavuus reissussa
- Toiminta nimenomaan petroolilla (toiminta bensalla ei ehkä niin olennainen)
- Keittimen "hallittavuus" eli käytettävyys/turvallisuus
- Liekin säädettävyys (siinä vaiheessa kun ruoka kiehuu kattilassa olisi mukava ominaisuus)
- Tukevuus sekä keittimen jalkojen että kattilatukien osalta - Pakattavuudelle ja painolle antaisin vain pienen painoarvon

Retkilehden viimeisimmän testin taisi viedä Omnifuel, mutta siinä annettiin painoarvoa käytettävyydelle kaasulla, ja kaasukeitin on minulla ja varmaan monella muulla erikseen.

Mikä on/olisi teidän valinta talvikeittimeksi?
Hyva aihe! Vaellan risukeitin/kaasu -yhdistelmalla, mutta kampalla pidan niiden kayttoa tuhlauksena (siis kaasun kayttoa, sisatiloissa) ja valopetroolia pitaa aina olla joka tapauksessa, kolmea myrskylyhtya varten
- odotan vinkkeja mielenkiinnolla
Hamalainen
Viestit: 3511
Liittynyt: 12 Tammi 2006 09:40

Viesti Kirjoittaja Hamalainen »

Hanki Optimus hiker 111 ja peruskorjaa se huoltosarjalla niin siinä sinulle on pomminvarma keitin.
Usmi
Viestit: 602
Liittynyt: 18 Tammi 2006 14:44
Paikkakunta: Hyvinkää

Viesti Kirjoittaja Usmi »

Hamalaisen vastauksessa on kyllä vinha perä! Ongelma noissa vanhoissa Hikereissa on vain se että niitä on niin monenkuntoista tarjolla. Välttämättä ei pelkällä huoltosarjalla selviä, jos vaikka polttimessa on halkeama tai poltin on sisältä karstoittunut tukkoon tai liekinsäätökaran vastakartio on kulunut yms. Jos vain onnistuu hyvän yksilön löytämään, on esim. Optimus 111T kyllä ehdottomasti parhaimpia talvikeittimiä nimenomaan valopetrolin kanssa. Liekinsäätö on todella hyvä, joten myös muukin kuin esim. vain pelkkä lumensulatus onnistuu helposti. Noitte heikoin kohta on mielestäni pumpun NRV-venttiili ja sen kun tiedostaa ja vaihtaa venttiilin tai ainakin venttiilitiivisteen ja pienen kumitulpan sisältä uuteen ajoissa (jos siis muuten kaikki on keittimessä ok), on keitin tosiaan melko "pomminvarma".

Kaikissa noissa keittimissä joissa on erillinen letkun päässä oleva pumppu, on yleensä jossain vaiheessa ainakin jotain ongelmaa tiedossa, kuten voi lukea topicista "Bensakeittimien häiriöt ja vauriot".

Olen käyttänyt MSR Whisperlitea, Optimus Novaa, Primus Omnifuelia, Kap Arcticia, Trangian Multifuelia ja paria muuta omaa poltinviritystä Trangian rungossa polttoaineena valopetroli ja juuri kunnon pakkaskelissä kaikki noista toimivat ehdottomasti paremmin keittimiin tarkoitetulla bensalla. Esilämmitysaika on lyhyempi ja sitä kautta keittimen käynnistyminen varmempaa ilman turhaa nokeamista ja savutusta eli liekin saa nopeammin palamaan puhtaammin bensalla. Kyllä noista kaikki tietysti pelaavat myös petrolilla, mutta Optimus Hiker eri variaatioineen on ainoa joka toimii mielestäni erinomaisesti petrolilla myös kovassa pakkasessa. MSR Whisperlite International on mielestäni suorastaan surkea valopetrolin kanssa. MSR XGK:sta ei itselläni ole mitään kokemusta.

Mielestäni hieman ehkä turhaankin pelätään keittimien käyttöä bensalla. Jos haluaa käyttää keitintä teltan sisällä, voihan tuon vaarallisimman vaiheen eli esilämmityksen hoitaa vaikka spriillä ja koko sytytyksen varmuuden vuoksi teltan ulkopuolella, siirtää keittimen sitten sen kunnolla käynnistyttyä teltan sisälle. Kaikki "ammattilaiset" eli arktiset retkikunnat käyttävät kuitenkin kai pääasiassa jonkunlaista bensaa keittimissään teltan sisällä. Ainahan kuitenkin täytyy suurta varoivaisuutta noudattaa, polttoaineesta riippumatta, kun keitin teltassa pöhisee.
Viimeksi muokannut Usmi, 27 Tammi 2013 13:44. Yhteensä muokattu 3 kertaa.
Kumivasara
Viestit: 133
Liittynyt: 10 Kesä 2010 13:05

Re: Fiksuin talvikeitin (ei kaasu)

Viesti Kirjoittaja Kumivasara »

Kore kirjoitti: Retkilehden viimeisimmän testin taisi viedä Omnifuel, mutta siinä annettiin painoarvoa käytettävyydelle kaasulla, ja kaasukeitin on minulla ja varmaan monella muulla erikseen.
Tuohon komemntoin, että vuoden 2012 alkupuoliskolla ilmestynyt retkilehti lienee viimeisin suomalainen julkaisu jossa noita on kunnolla vertailtu. Vehkeitä vertaili Poppis Suomela. Voittaja oli hänen kriteereillään Whisperlite Universal (jota kyseisessä lehdessä kutsuttiin virheellisesti Whisperlite Internationaliksi, nimi korjattiin seuraavassa numerossa).

Omaa kokeilukokemusta on eri laitteista, mutta ei liian suurta käyttökokemusta. Tod näk. Tekisin valinnan MSR XGK EX:n MSR Whisperlite universalin ja Primus OmniLiten välillä.
Mikko S
Viestit: 260
Liittynyt: 10 Kesä 2009 14:45
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Mikko S »

Omniliteen saa nykyään suhteellisen edullista "äänenvaimenninta" Koreasta, voin raportoida kunhan saapuu perille...
Avatar
Mr_C
Viestit: 3135
Liittynyt: 12 Tammi 2006 01:07

Re: Fiksuin talvikeitin (ei kaasu)

Viesti Kirjoittaja Mr_C »

Kore kirjoitti:Primus tai MSR lienee todennäköisin valinta. Omnifuelia on kehuttu, mutta Korpijaakkoko se epäili käyttövarmuutta MSR:n XGK:tä heikommaksi. Mitenkäs sitten MSR:n keskinäiset mallit? Onko XGK jostain erityisestä syystä parempi kuin Whisperlite?
XGK toimii kaikilla nestemäisillä polttoaineilla mitä noissa paineistettavissa keittimissä käytetään. Sen toimintakin on luotettavaa ja muutenkin MSR:n keittimien kenttähuolto on toimivaa (kun itse osaa ja on harjoitellut).
Jos reissaa ympäri maailmaa, niin sen toiminta on varminta, väitetään, omakohtaista kokemusta ei ole. Polttoainetta löytyy varmimmin.

Whisperlite Universal on toisaalta kotimaassa / länsimaissa (hyvien polttoainejakelualueiden äärellä) varteenotettava vaihtoehto.
Tuohan sen Retkilehden jutun voitti, niin kuin "Kumivasara" jo mainitsikin.
Siinä siis mahdollisuus käyttää kaasua, jolle kätevä teline, jonka kanssa kylmässä saa kaasun toimimaan hieman varmemmin.
Muistaakseni International-malli olisi muuten samanlainen, mutta ei kaasun käyttö mahdollisuutta.

Kun ei lähde naparetkelle, tai jonnekin amazonin sademetsiin, niin Whisperlite (varsinkin Universal) on myös hieman kiinnostavampi kuin XGK. Iso merkitys on sillä että Whisperlite on hiljainen ja XGK kuulostaa suihkuhävittäjältä.
Se oli syy miksi itse tuli hankittua toiseksi bensakeittimeksi Whisperlite Universal, eikä XGK jota olin suunnitellut hankkivani pitkään.

Ensimmäinen (hankkimani) bensakeitin on MSR Dragonfly. Mikä on hyvä, erityisesti kahden keittimen systeemissä talvella. Kesällä, samoin kuin talvella, isoin ongelma on ääni, kun sitä riittää. Niin kuin kaikissa keittimissä joissa on liekinlevittäjänä se lautasen näköinen metallilevy.

Erityisen hyvää (Dragonflyssä) on liekin säätö. Se on kuin kaasukeittimessä ja pystyy oikeasti tekemään ruokaa hiljaa hauduttamalla.
Tuossa Whisperlite Universal mallissa on parantunut liekin säätö (bensalla) vaikka ei samaa tasoa vielä olekaan kuin Dragonflyssä.
Esilämmitysbensan laskeminenkin on tarkempaa kuin esim Whisperlitessä, kun heti säädintä avattua tulee bensaa polttimen kuppiin. Ja loppuu heti kiinni käännettyä.
Whisperlitessä (niin kuin muissakin samanlaisissa) molemmat tapahtuu viiveellä.

Esilämmitystä varten pitää laskea oikea määrä polttoainetta ja sytyttää se heti.
Jos laskee liian vähän, niin poltin ei lämpiä tarpeeksi ja liekki ei pala kunnolla.
Jos laskee liikaa, niin esilämmitysliekki leimuaa pidempään ja isompana, sekä leimahtaa enemmän sytyttäessä. Kun pidempään kestäessä ennen sytyttämistä ehtii osa polttoaineesta höyrystyä ja siksi leimahtaa.
Siksi tulitikut ja / tai sytkäri pitää olla valmiina kun alkaa laskea esilämmitystä varten bensaa.
Valopetroolin kanssahan sitten käytetään spriitä tai sytytystahnoja.
Kore kirjoitti:Tarkoituksena on käyttää keitintä lumen sulattamiseen ja tietenkin ruoan keittämiseen, kuten myös teltan lämmittämiseen iltasella ja ehkä aamullakin. Keitinlaatikkoa ei ole tarkoitus käyttää, vaan vaneritarjotinta.
- zip-
Seuraavia kriteerejä siis tulee mieleen keittimen valinnalle:
- Liekin säädettävyys (siinä vaiheessa kun ruoka kiehuu kattilassa olisi mukava ominaisuus)
- Melutaso
- Pakattavuudelle ja painolle antaisin vain pienen painoarvon, koska käytössä on ahkio.
Lumien sulattelu ja keittely käy useammallakin, mutta teltan lämmitys on mukavampaa kun on vähemmän meteliä. Tietysti on mukavampaa myös tehdä ruokaa ja sulatella lumia, jos ei ole niin paljon melua. Whisperlite Universal.
Liekin säädettävyys, että voi oikeasti kokkailla. Dragonfly.
Pakattavuus ja paino... ei paljoa eroa, mutta Whisperlite Universal taisi olla hieman kevyempi, varsinkin jos jättää kaasutarpeet pois matkasta.
Kore kirjoitti:Mikä on/olisi teidän valinta talvikeittimeksi?
On: MSR Whisperlite Universal ja MSR Dragonfly.

Keitinlaatikon etu on myös se ettei tarvitse kasata ja purkaa keitintä päivittäin, vaan se / ne on valmiina koko ajan, kun vain avaa laatikon kannen ja etuluukun.

Tarjottimen kanssakin pääsee melkein samaan, kun tarjottimen koko valitaan niin että se (ja keitin) mahtuu muovilaatikkoon (esim SmartStore) Jossa keitin on valmiiksi kasattuna tarjottimen päällä. Leirissä nostetaan laatikosta esiin ja aamulla taas takaisin. Ei tarvitse purkaa ja kasata keitintä kun siirtyy toiseen leiripaikkaan.
Muovilaatikko kylläkin taitaa olla painavampi kuin se (alumiininen) keitinlaatikko.
Micke
Viestit: 2333
Liittynyt: 30 Maalis 2011 14:15
Paikkakunta: Maalla

Re: Fiksuin talvikeitin (ei kaasu)

Viesti Kirjoittaja Micke »

Mr_C kirjoitti:MSR Dragonfly.

Keitinlaatikon etu on myös se ettei tarvitse kasata ja purkaa keitintä päivittäin, vaan se / ne on valmiina koko ajan, kun vain avaa laatikon kannen ja etuluukun.
MSR:n Dragonfly on ollut talvikeittimenä liki 10 vuotta. Värkkäyksen vuoksi on viimeisen vuoden aikana tullut Optimuksen 111 C(arctic) keitin ja Dragonflyn runkoon asennettu Ranger 10 poltin. Ehdoton valinta talvireissuille ainoaksi keitttimeksi näistä on Dragonfly, keitin on helppo käyttää ja säädettävyys on erinomainen. Tosin ovathan nuo Optimuksetkin säädettäviä.

Kevätreissulle ajattelin kyllä ottaa sekä Dragon- että Frankenflyn. Saa lämmitettyä telttaa kuiskaavalla keittimellä.
"This is my nature, who I am
If you don´t like it, here I stand"
Korpijaakko
Viestit: 6935
Liittynyt: 07 Touko 2009 16:14
Paikkakunta: Etelä-Karjala
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Korpijaakko »

Hyviä ja kattavia vastauksia. Lisättäväksi ei ole kuin omakohtaisia mieltymyksiä ja mielipiteitä:

- Hattupolttimollinen Hiker 111: varmaan hiljaisin ja säädettävin keitin mitä löytyy, mutta käyttö ei mielestäni yhtä suoraviivaista kuin esim. MSR XGK:n, vakiona pieni ja kiinteä polttoainesäiliö rasittava
- Primus Omnifuel: ei toiminut minulla ja tiedän muutaman muunkin krempanneen Omnifuelin, toisilla taas toiminut hyvin, mielestäni ei niin hyvin säädettävissä kuin pitäisi ja kovaääninen, polttoainepullon liittäminen keittimeen hankalaa (vrt. MSR)
- MSR Dragonfly: säädettävä ja luotettava peli, mutta olen lukenut raportteja rakenteen murtumisesta polttimen ja polttoaineen tuloputken liitoksesta, lisäksi puuttuu kunnollinen hehkutus-/höyrystysputki (kuten Omnifuelistakin), jota itse pidän kovassa pakkasessa tärkeänä, miinusta että pumppu ei ole yhteensopiva muiden MSR:n mallien kanssa (miksi?!?)
- MSR XGK:n eri sukupolvet: tehokas, suoraviivainen ja luotettava, mutta ei juurikaan säädettävissä ja kovaääninen kuin mikä
- MSR Whisperlite Universal: testailen tänätalena, hiljaisempi käyntiääni ja mahdollisuus käyttää kaasua (esim. Islannissa otolliset olosuhteet molemmille) kiinnostavat, käyttö vaan saisi olla yhtä suoraviivaista kuin XGK:ssa

Jos keittimen luotettavuus on tärkein valintakriteeri, valitsen XGK:n. Jos haluan mukavia ominaisuuksia valitsen Hikerin, Dragonfly näiden väliltä. Ja onneksi usein on paikallaan ottaa kaksi. Pitäisi muokata Hikerin hattupoltin erilliseksi polttimeksi, johon sopii MSR:n pullot ja pumput. Olisi hyvä itselleni.
Micke
Viestit: 2333
Liittynyt: 30 Maalis 2011 14:15
Paikkakunta: Maalla

Viesti Kirjoittaja Micke »

Korpijaakko kirjoitti:- MSR Dragonfly: säädettävä ja luotettava peli, mutta olen lukenut raportteja rakenteen murtumisesta polttimen ja polttoaineen tuloputken liitoksesta, lisäksi puuttuu kunnollinen hehkutus-/höyrystysputki (kuten Omnifuelistakin), jota itse pidän kovassa pakkasessa tärkeänä, miinusta että pumppu ei ole yhteensopiva muiden MSR:n mallien kanssa (miksi?!?)
.
Olen siinä uskossa, että Dragonfly vaatii oman pumpun polttoaineputken päässä olevan suodattimen vuoksi. Polttoaineputkenpään läpimitta lienee siis eri, kuin muissa MSR:n malleissa. Luulisi kyllä että olisi ollut mahdollista vakioida tämäkin.
"This is my nature, who I am
If you don´t like it, here I stand"
Avatar
Mr_C
Viestit: 3135
Liittynyt: 12 Tammi 2006 01:07

Viesti Kirjoittaja Mr_C »

Micke kirjoitti:
Korpijaakko kirjoitti:- MSR Dragonfly:
-zip-
miinusta että pumppu ei ole yhteensopiva muiden MSR:n mallien kanssa (miksi?!?)
.
Olen siinä uskossa, että Dragonfly vaatii oman pumpun polttoaineputken päässä olevan suodattimen vuoksi. Polttoaineputkenpään läpimitta lienee siis eri, kuin muissa MSR:n malleissa. Luulisi kyllä että olisi ollut mahdollista vakioida tämäkin.
Dragonflyn liitin pumppuun on isompi halkaisijaltaan ja hieman (noin 0,5 cm) pidempi, kuin esim Whisperliten liitin.

Tiedä sitten kuinka paljon eroa on pumpun venttiilissä, kun Dragonfly ei tarvitse pumpun yhteyteen kuin on / off venttiilin (mutta onko siinä oikeasti säätöä), polttimen säätö tehdään polttimessa kiinni olevalla venttiilillä. Muut mallit taas säädetään sillä pumpun venttiilillä.
Korpijaakko
Viestit: 6935
Liittynyt: 07 Touko 2009 16:14
Paikkakunta: Etelä-Karjala
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Korpijaakko »

Mr_C kirjoitti:
Micke kirjoitti:Olen siinä uskossa, että Dragonfly vaatii oman pumpun polttoaineputken päässä olevan suodattimen vuoksi. Polttoaineputkenpään läpimitta lienee siis eri, kuin muissa MSR:n malleissa. Luulisi kyllä että olisi ollut mahdollista vakioida tämäkin.
Dragonflyn liitin pumppuun on isompi halkaisijaltaan ja hieman (noin 0,5 cm) pidempi, kuin esim Whisperliten liitin.

Tiedä sitten kuinka paljon eroa on pumpun venttiilissä, kun Dragonfly ei tarvitse pumpun yhteyteen kuin on / off venttiilin (mutta onko siinä oikeasti säätöä), polttimen säätö tehdään polttimessa kiinni olevalla venttiilillä. Muut mallit taas säädetään sillä pumpun venttiilillä.
Itselle tuli auttamatta mieleen, että rahastusta, mutta ehkä eroavaisuuksille on joku toiminnallinen syykin.

Pitää seuraavan kerran käyttäessä laskea montako kierrosta pumpun venttiilit kääntyvät ja verrata silmämääräisesti tehoa siten, että avaa Dragonflyn oman säätöventtiilin täysin auki ja koettaa säätää pumpulla samaan tapaan kuin XGK:ta (joka sekin säätyy hieman kun painetta ei ole pullossa liikaa).
Avatar
Mr_C
Viestit: 3135
Liittynyt: 12 Tammi 2006 01:07

Viesti Kirjoittaja Mr_C »

Korpijaakko kirjoitti:Itselle tuli auttamatta mieleen, että rahastusta, mutta ehkä eroavaisuuksille on joku toiminnallinen syykin.
Ehkä on, mutta sitä tietämättä voisi ainakin kuvitella olevan mahdollista yhdistää ominaisuudet.
Ihan hyvin se isompi liitin voisi olla myös "ravallisessa" pumpussa ja ei äkkiä tule mieleen syytä minkä vuoksi Dragonfly pumpussa ei voisi olla tarkkasäätöventtiiliä myös pumpussa.

On / Off tyyppinen venttiili tietysti on yleensä hieman halvempi ja siten pumpun valmistuskustannukset voisi olla pienemmät. Mutta onko se venttiilin osuus hinnasta edes yhtä euroa.

Olisi kätevä kun kahden keittimen kanssa tarvisi vain yhden varapumpun, jos haluaisi maksimoida luotettavuuden.
Tietysti kahden keittimen kanssa tulee yleensä toimeen ilman varapumppuakin, kun toisen hajotessa on se toinen vielä toiminnassa, yleensä.
Kore
Viestit: 583
Liittynyt: 21 Loka 2012 16:42
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja Kore »

Päädyin sitten erinäisistä syistä Primuksen Omnifueliin. Vähän ensin testailin sitä parvekkeella Bilteman lamppuöljyllä ja etanoliesilämmityksellä. Siihen tuskastuin kuitenkin hyvin nopeasti ja hain Nesteeltä pänikän pienkonebensaa. Heti muuttui homma helpommaksi, eikä esilämmitys mikään pommi ole kylmällä bensalla.

Keittimen mukana tuli työkalu, jolla vaihdetaan suuttimet ja putsataan ne. Putsauspiikki jäi heti käteen, oli niin löyhästi kiinni. Kotimaisen nettikaupan palvelu pelasi ja maahantuojalta (kai) lähettivät muutamassa päivässä uuden työkalun yhtään venkoilematta.

Askartelin keittimen kaveriksi "köyhän miehen keitinlaatikon" eli vaneritarjottimeen yhdestä reunasta kiinni reilu palanen sammutuspeitettä. Sillä saa hätätapauksessa lieskat talttumaan. Lisäksi liimasin tarjottimeen keittimen jalkojen kohdalle vahvalla epoksilla pystyyn kolme sopivan kokoista siipimutteria. Keitin "loksahtaa" siipimutterien siipiin jaloissa olevista rei'istä ja pysyy painovoiman avustuksella tukevasti paikallaan tarjottimella käytön aikana. Ilman näitä tuntui seilaavan herkästi pitkin liukasta tarjotinta.

Viime viikonloppuna testailin keitintä yhden yön retkellä ja hyvältä vaikutti. Toivottavasti ei ilmene mitään toimintahäiriöitä tässä kappaleessa. Meteli tosiaan pienenee kumman hyvin kun iskee kattilan tulille.
Mikko S kirjoitti:Omniliteen saa nykyään suhteellisen edullista "äänenvaimenninta" Koreasta, voin raportoida kunhan saapuu perille...
Joko on äänenvaimennin testattu?
_
Mikko S
Viestit: 260
Liittynyt: 10 Kesä 2009 14:45
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Mikko S »

Kyllä on kotipihalla testattu ja pelaa mielestäni ihan hyvin, vaikka onkin aika halvan oloisesti valmistettu, "Underburnin" olen kyllä saanut aikaiseksi pienentämällä tehoa liikaa, mutta kyllä se aika matalalla haudutusliekillä palaa ihan hienosti.

Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva

[youtube][/youtube]

En nyt oikein rohkene lähteä suosittelemaan mitään muutoksia keittimiin ja jokaisen pitäisi tiedostaa itse riskit mitkä niistä voi seurata.

Näitä saa muuten nykyään myös Omnifuelille ja jollekin MSR:n keittimelle. Unicus nimellä ovat ebayssa.
Vastaa Viestiin