Ei sinne enää...

Kuosu
Viestit: 14
Liittynyt: 06 Helmi 2009 10:03
Paikkakunta: Klaukkala
Viesti:

Ei sinne enää...

Viesti Kirjoittaja Kuosu »

Monessa keskustelussa kehutaan hyviä vaelluspaikkoja. Sellaisia rauhallisia ja luonnonkauniita joissa sielu lepää.

Vaikka etsiskelin niin en löytänyt viestiketjua aiheesta, jossa voisi kertoa paikoista joihin ei kannata mennä. Sellaisia, jotka ovat olleet pettymyksiä syystä tai toisesta.

Kertokaa kokemuksen tuomalla syvällä rintaäänellä paikoista joissa ensimmäinen käynti jäi viimeiseksi ettekä suosittele muille edes sitä ensimmäistäkään kertaa. Ja muistakaa perustella mielipiteenne.


Avatar
Pepi
Viestit: 7254
Liittynyt: 23 Tammi 2006 18:16

Viesti Kirjoittaja Pepi »

Pettymys paikkaan on pettymystä vääriin odotuksiin tai omaan itseen, sillä pettymys ei ole paikan ominaisuus. Moneen sellaisen paikkaan voisin palata toisin odotuksin.

Pahempia ovat paikat, joista on jäänyt hyviä muistoja, mutta joiden tietää muuttuneen tavalla, jota ei olisi toivonut. Olen työssäni joutunut palaamaan sellaisiin ja siksi tiedän, että vapaa-aikanani en tahdo. Sellaisetkin paikat voivat tarjota hyviä elämyksiä niille, jotka eivät kanna aiempia muistoja ja niiden aiheuttamia odotuksia mukanaan.

Siksi henkilökohtaisesti voin tuumia, että ei sinne enää - mutta en kiellä jotakin toista menemästä avoimin mielin.
Ainoa keino olla koskaan eksymättä on olla koko ajan perillä.
heppu
Viestit: 97
Liittynyt: 30 Kesä 2008 23:35

Viesti Kirjoittaja heppu »

Erittäin hyvin sanottu.
Metsän Omena
Viestit: 2486
Liittynyt: 13 Tammi 2008 19:58

Viesti Kirjoittaja Metsän Omena »

Pepi kirjoitti:Pahempia ovat paikat, joista on jäänyt hyviä muistoja, mutta joiden tietää muuttuneen tavalla, jota ei olisi toivonut. Olen työssäni joutunut palaamaan sellaisiin ja siksi tiedän, että vapaa-aikanani en tahdo.
Ja pettymyksen tuottavan muutoksen ovat aina, siis aina, aiheuttaneen jotkin sienet? Sukeltajasorsat? Tietyt sammallajit? Tuulenpuuskat? Kalat? Eräät nisäkkäät? Liiallinen auringonvalo? Eroosio? Ytimennävertäjät? -No ne eräät tieten. Nyt on semmoinenkin ihme nähty että samasta s.kartasta voi viiden vuoden sisään päivittyä yli 80% valkoisesta pohjasta muiksi väreiksi. En suosittele uudelleenkäymistä.
Avatar
George
Viestit: 3343
Liittynyt: 22 Marras 2007 21:58
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja George »

Nämä ovat aina sivulauseen sisältäviä suosituksia. Älä mene Lismajoelle Juhannuksen jälkeisellä viikolla jos et pidä hyttysistä.
Inarinjärvi kansallispuistoksi
Avatar
niittäjä
Viestit: 466
Liittynyt: 03 Heinä 2007 13:48
Paikkakunta: ESPOO

Viesti Kirjoittaja niittäjä »

kilpisjärvi on siinä ja siinä.Muistan sen vielä kun ei ollut mökkejä,naulatelttoja ja norjalaisia.nyt kun ympäristöä kattelee voi v%%#tu! Harmi vaan kun siitä lähtee alueet molempiin suuntiin minne pitäisi vielä mennä eli joutuu nöyrtymään.
Korvapuoli
Viestit: 2678
Liittynyt: 11 Tammi 2006 21:08
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja Korvapuoli »

Nyt kannattaa antaa huonoja arvioita paikasta joka on oikeasti hemmetin hyvä. Näin tietenkin siksi, että sinne ei tulisi ryntäystä. Mietinpä vielä tiedänkö tuollaista.
savotta
Viestit: 110
Liittynyt: 21 Elo 2010 15:41

Viesti Kirjoittaja savotta »

Löydän kiinnostavia asioita kaikkialta. Ei niitä kukaan toinen voi minulle antaa. Pitää olla silmät nähdä ja korvat kuulla. Jos menettää elävän kiinnostuksensa, on kaikki tyhjää ja turhaa.
Minne ei kannata mennä? - Risteilylaivoihin, Ikeaan, ostoskeskuksiin ...
Aiheeseen. Joskus aina tulee vastaan masentavia, hirviömäisiä pajukoita, kivilouhikoita, vaakasuoraa jääkylmää sadetta. No kyllä ne kuuluvat sinne. - Ei ainuttakaan p...areissua pohjoiseen.
Avatar
Joonas Frisk
Viestit: 2119
Liittynyt: 04 Tammi 2007 18:56

Viesti Kirjoittaja Joonas Frisk »

Eipä niitä älämeneainakaansinne!-paikkoja taida miettimällä löytyä yhtäkään.
Tietysti hetken perkeleitä on tullut sadateltua milloin mistäkin syystä.
Joskus on reittimerkit tehty kevättalvella suksimalla hankikannolla. Saatanallist louhikkoa tai upottavia kuljuja sitten kesäkulkijan kokea. Tietysti vielä EU:n rahoilla.
Joskus on puut loppu tulipaikolta tai aukkohakkuu tehty reitille, joskus ojittuskone kerinnyt kyntämään tienoot.
Mutta yhtäkaikki retki kuin retki on ihan ok. - Vaihtelu virkistää, sano kissa kun akalla pöytää pyyhki.
Jos säät on ns. huonoja, ei se sinällään tee tienoosta luotaan työntävää. - Hoono tuuri, sano.
jacopo
Viestit: 62
Liittynyt: 14 Maalis 2010 19:51

Viesti Kirjoittaja jacopo »

Kurjimmat reissut ovat mielestäni jälkikäteen katsottuna parhaita; jää eniten mieleen. Jos kuitenkaan et halua kokea tuota kurjuutta, älä lähde Tarvantovaaran erämaahan silloin kun vedet ovat korkealla.
Avatar
Mr_C
Viestit: 3025
Liittynyt: 12 Tammi 2006 01:07

Viesti Kirjoittaja Mr_C »

Korvapuoli kirjoitti:Nyt kannattaa antaa huonoja arvioita paikasta joka on oikeasti hemmetin hyvä. Näin tietenkin siksi, että sinne ei tulisi ryntäystä. Mietinpä vielä tiedänkö tuollaista.
Tuollainen tuli mieleen heti aloituksesta, että kohta on pitkä lista "huonoista" paikoista joihin ei suositella muita menemään.

Tulee kiirettä että ehtii kaikkiin niihin "huonoihin" paikkoihin tutustumaan.
8)
Ursus
Viestit: 8619
Liittynyt: 13 Tammi 2006 19:01
Paikkakunta: K-P Suomenselkä

Viesti Kirjoittaja Ursus »

Nakkikioskit ja taksitolpoat ravintoloiden sulkemisen aikoihin, Kaisaniemen puisto pimeällä jne. Onhan noita paikkoja, joihin ei kannata mennä, jos ei ole todellinen pakko.
Jos metsään haluat mennä nyt , sä takuulla yllätyt ...
Korvapuoli
Viestit: 2678
Liittynyt: 11 Tammi 2006 21:08
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja Korvapuoli »

Ursus kirjoitti:Nakkikioskit ja taksitolpoat ravintoloiden sulkemisen aikoihin, Kaisaniemen puisto pimeällä jne. Onhan noita paikkoja, joihin ei kannata mennä, jos ei ole todellinen pakko.
Lähes joka Lapin reissulta palatessa olen joutunut taksitolpalle ravintoloiden sulkemisen aikoihin, ja jännittänyt kuinka käy siinä hässäkässä. Joku kerta on ollut n. kymmenen metrin jonokin. Aina ovat kunnioittaneet rinkkaselkäistä luurankoa ja päästäneet autoon ainakin omalla vuorolla. Joskus jopa päästäneet edelleenkin.
Avatar
Louestaja
Viestit: 4312
Liittynyt: 12 Joulu 2006 12:48
Paikkakunta: Vesivehmaa

Viesti Kirjoittaja Louestaja »

Eihän tähän ketjuun kehtaa kukaan mitään oikeaa vaellusseutua laittaa. Siitä seuraisi vain alueen kannattajien vastaryöppy. Saisi vain kuulla, miten ei osaa nähdä tuon alueen hienoutta. Ja kohta jo epäiltäisiin, oletko kunnon vaeltaja laisinkaan.

Noh, uhmaan tuota ja mainitsen, ettei Övre Anarjohka oikein ollut minun juttuni. Aika paljon saanee vettä virrata Gumpergorzissa, että sinne uudelleen menen.
"Antakaa minun vielä kerran katsoa tämän maailman hulluutta."
Avatar
p123mki
Viestit: 62
Liittynyt: 19 Maalis 2007 18:58

Viesti Kirjoittaja p123mki »

Se on niin notta, vaikka reissussa ois ollu kurjaa ni kotiin päästyään kaipaa jo takasin "kurjuuteen"..
Vastaa Viestiin