Kaldoaivi

tyy

Viesti Kirjoittaja tyy »

Tuolla välillä ei ole mitään ylityksiä, millä kannattaisi etukäteen päätään vaivata. Täällä on yksi matkakertomus elokuulta, osin samoilta seuduilta:

http://www.asentopaikka.fi/kaldoaivi2009.html


Avatar
niittäjä
Viestit: 466
Liittynyt: 03 Heinä 2007 13:48
Paikkakunta: ESPOO

Viesti Kirjoittaja niittäjä »

Utsjoelle menevän tie varresta löytyy hyviä kohtia minne auton voi jättää
ja ei ihmeempiä ylistyspaikkoja.

Saamen polkuja jotka lähtevät kolttien perinnemajasta on lyhyempi ja pidempi.Kiertävät vain eripuoleta näätämöjokea ja yhtyvät näätämössä ja kiertävät näätämöntien eteläpuolelta takas sevettijärvelle.Pidemmän kiertäessä joutuu ylittämään silisjoen ja vene pitäs olla nykyään paikoillaa.Jos ei ole muutaman kilometrin kierto sopivalle ylityspaikaille.Lyhyempi merkitty puna-oranssi nauhoin ja pidempi puutolpin.Näätämöstä pääsee bussilla takas sevetille jos ei ehdi koko kierrosta kiertää. Omasta mielestäni hyvin vaihteleva reitti kokonaan kierrettynä.Lyhyemmän voi ehtiäkin ilman pingotusta jos ei poikkea hirveästi polulta omille reitelleen.

Yks hyvä reitti on jättää auto pulmankijärvelle ja tehdä sieltä oma rengasreitti.
LauriA
Viestit: 535
Liittynyt: 14 Tammi 2017 17:19

Re: Kaldoaivi

Viesti Kirjoittaja LauriA »

Kumpikohan noista reiteistä on se "virallinen"?
Maastokartassa lukee erotusaidan kohdilta lähtevässä polussa "Retkeilyreitti" ja Retkikartta värittää heti poroaitojen jälkeen vähän eripaikkaan.
Eikä muuten mitään väliä kun samaan paikkaan polut johtavat. Tuli vaan mieleen jos jotain on maanomistajien suunnalta tullut valitusta että retkeilijät vois mennä muualle.
https://www.retkikartta.fi/?mapId=21002
Osmo
Viestit: 96
Liittynyt: 02 Syys 2010 18:48

Re: Kaldoaivi

Viesti Kirjoittaja Osmo »

Erotusaidan kohdalta Opukasjärvelle lähtevä reitti on mönkijäura. Se on tullut moneen kertaan talsittua kalakamppeilla ylipakatun rinkan kanssa. Ei varsinainen patikkanautinto, mutta lyhin tie apajien äärelle.
Punaisella merkitty on kolttien perinnetalolta lähtevä virallinen retkeilyreitti. Kertaalleen olen sen kulkenut ja oli tuota mönkkärin ruopimaa kivikkouraa huomattavasti mielekkäämpi patikoida.
LauriA
Viestit: 535
Liittynyt: 14 Tammi 2017 17:19

Re: Kaldoaivi

Viesti Kirjoittaja LauriA »

^Asia OK. Kiitoksia :D
KaukoAntero
Viestit: 409
Liittynyt: 22 Heinä 2008 13:03
Paikkakunta: Pori / Helsinki

Re: Kaldoaivi

Viesti Kirjoittaja KaukoAntero »

LauriA kirjoitti: 02 Elo 2022 09:31 ... Tuli vaan mieleen jos jotain on maanomistajien suunnalta tullut valitusta että retkeilijät vois mennä muualle.
...
Hienotunteisuus ja kohteliaisuus tietenkin aina paikallaan. Kartasta kuitenkin näkyy, ettei asutusta ole lähimaillakaan, joten miksi murehtia? Jokamiehenoikeudet ovat äärimmäisen hieno ja ehdottomasti säilyttämisen arvoinen käytäntö. Ei ole kenenkään, kaikkein vähiten retkeilijöiden, etu lähteä niitä murentamaan väistämällä muualle jos jossain maanomistaja narahtaa.

Maastossa liikkumiseen rajoituksia voivat asettaa vain viranomaiset.

Kauko
LauriA
Viestit: 535
Liittynyt: 14 Tammi 2017 17:19

Re: Kaldoaivi

Viesti Kirjoittaja LauriA »

Taitaa siinä joku mökki olla.
https://www.retkikartta.fi/?mapId=21042

Noo lähinnä kiinnosti miksi toinen näyttää toista ja toinen toista reittiä.
Valitsen tuon Retkikartan punaisen alkutaipaleet ennen kuin poistun omille reiteille
13102013
Viestit: 493
Liittynyt: 13 Loka 2013 17:16

Re: Kaldoaivi

Viesti Kirjoittaja 13102013 »

Hyvän kierroksen saa jos lähtee riippusillan jälkeen kohti Pikkutuolpun tupaa ja siitä kohti Adolfin kammia ja lentokoneen raatoa katsomaan. Eipä juuri polkuja ole. Paluun voi halutessaan tehdä tupien kautta merkittyä polkua Sevettijärvelle jos aikataulu sitä vaatii.
"Ockhamin partaveitsi"
LauriA
Viestit: 535
Liittynyt: 14 Tammi 2017 17:19

Re: Kaldoaivi

Viesti Kirjoittaja LauriA »

^Kiitos vinkistä ko. tupaa ei näkynytkään retkikartan valikoissa. Tupa hieman väärällä suunnalla kun suunnitellut ensin väli Sevettijärvi - Skiehtsaras taukokota, josta sitten JU:n hylylle ja Adolffiin. Sieltä sitten mutkien kautta Utsjoelle
Vastaa Viestiin