Vaellusturinat II
Osta ja työllistä yh-äitejä Vietnamissa
 
Etusivu Rekisteröidy VaellusWiki Ohje Vaellusnet Kuva MMS-Blog Vaellusturinat I Tilastot Avatarit Valokuvakilpailu WAP  
Asentopaikkani Phoogle | Retkeilijän kiintopisteet                      

Kantotulen lieskan leikintää Hammastunturin syksyisessä erämaassa.... Kulpakkojokea Hammastunturin kupeessa....... Kuoppajärvi Hammasjärven pohjoispuolella ja ruskainen haavikko........ Pyhä-Nattasen huipulta heinäkuun 2005 helteillä... Idyllinen Riestojoki Sompion luonnonpuistossa..... Anterin huipulta itäänpäin kevättalvella 1993.....
 

Vaellusturinat II Foorumin päävalikko Ruokaohjeet ja vinkit KUIVATUS (ei jauheliha)
Näytä edelliset viestit:   
      Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia  
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 10, 11, 12

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Korvapuoli
29.09.2019 19:25


Viestejä: 2668
setä tuomo kirjoitti:
Tämmöinen grillialunen vois toimia
Olen käyttänyt juuri tuollaista, mutta en vielä jauhelihan kuivauksessa. Jos käyttää, kannattaa laittaa uunipelti alimmalle tasolle keräämään rei'istä tippuneet ja tuo verkko uuniritilän päälle.Tuolla verkolla kuivaa paremmin kuin leivinpaperilla koska alapuoleltakin kuivuu. Ei tarvitse pöyhiä. Ostin muistaakseni Tokmannilta.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Blog Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Hanu
29.09.2019 19:27


Viestejä: 3083
Minä kuivaan alumiiniverkon päällä, jonka reunat olen taivuttanut ylös n. sentin matkalta. Jauhelihan tms. alle leivinpaperi, mutta sienet menee ihan suoraankin. Ja kuivaan vaatteiden kuivauskaapissa. Sain verkkoa, joten en tiedä, mistä saisi hankittua. Ehkä millistä lankaa ja silmäkoko joku 3 mm luokkaa.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Korvapuoli
29.09.2019 19:30


Viestejä: 2668
Ei siinä laitoja tarvita. Voin suositella tuota teflonista.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Blog Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Hanu
30.09.2019 9:07


Viestejä: 3083
Ei laitoja tarvita, mutta minusta helpottavat liikuttelua melko löysällä verkolla. Verkko helpottaa ja nopeuttaa kuivausta aika hyvin.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
dailymail
05.08.2020 11:21


Viestejä: 2921
Retkiruokien kuivaus ollut käynnissä pari päivää ja olen pitänyt kuivuria päällä lähinnä öisin. Eilen nukkumaan mennessä kuivuri alkoi yllättäen sirisemään ja räpsymään ja väläyttelemään pieniä valokaaria. Siirsin eväät uuniin kuivumaan. Tuossa olisi ollut jonkinlainen onnettimuusriski, jos olisin ehtinyt nukahtaa. Jatkossa en enää kuivaa öisin.
_________________
Mikään ei ole niin varmaa kuin minä
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
hannes
05.08.2020 12:21


Viestejä: 9443
Vahtimista laitteet tarvitsevat. Retkiruuat olen kuivannut mm. puu-uunin päällä. Monia tapoja on ollut kuivauskäytössä, mutta ei varsinaista kaupallista kuivuria.

Joskus toistakymmentä vuotta sitten meillä oli leipäkone . Käyttö loppui siihen kun laite alkoi savuamaan. Onneksi oltiin kotona ja hereillä, muuten talo olisi palanut.
Siihen loppui leipäkoneen käyttö, oli kätevä vaikkei leipä aivan mailman parasta ollutkaan.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Korvapuoli
07.08.2020 8:45


Viestejä: 2668
Minulla oli halpiskuivuri. Oisko ollut Severin tai joku muu merkki. Laitteessa oli omat hajunsa ja piti kovaa ääntä. Ensimmäiset kuivauksetkaan eivät onnistuneet. En tiedä oliko vika kuivurissa vai siihen kuivumaan asettajassa. Möin pois ja sen jälkeen olen kuivaillut uunissa ihan kelvollisin tuloksin.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Blog Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Ursus
03.12.2020 13:54


Viestejä: 8071
Halpiskuirurissa kuivasin juuri 900 pakastevihanneksia eli kolme pussillista. Ensin sulatin ne mikroaaltouunissa niin, että pussi alkoi turvota eli pussissa ilmeisesti kiehui. Sen jälkeen pussit auki ja kuivuriin. Kolmeen pienimpään minigrippussiin mahtui kolme pussillista kuivattuja pakastevihanneksia. Pussitetut kuivakasvikset panin muovirastiassa pakastimeen odottamaan seuraavia reissuja.
Jouluksi olen jo paistanut valmiiksi 50% tarjouksessa ollutta naudaan paistia ja sisäfilettä. Kun tänä jouluna kaikkien tietämistä syistä johtuen ei tulekaan jouluvieraita, aion jauhaa sulatettua paistia/sisäfilettä ja pussittaa takaisin pakasteeseen. Vaikka sanotaan ettei sulatettua saisi pakastaa uudestaan en usko, että se heti sulamisen jälkeen jauhettuna ja kiertoilmauunissa kuivattuna miksikään menisi. Vai onko jollakulla alan ammattilaisena prempaa tietoa?
_________________
Jos metsään haluat mennä nyt , sä takuulla yllätyt ...
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
StefanG
03.12.2020 19:03


Viestejä: 1438
Alkaa oikein itkettää kun lukee miten naudan sisäfilettä pahoinpidellään.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Aaro
03.12.2020 23:03


Viestejä: 1568
Minulla on kokemusta sianlihasta ja broilerin lihasta. Uunissa kypsäksi paistettu liha on leikattu noin 3 mm siivuiksi, jotka sitten kuivattu. Käytetty Lapissa ja loput vaikka keitoissa. Lopputulos maukkaampaa kuin jauheliha ja rasvattomampaa kun valitsee sopivaa lihaa.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
cobbo
26.04.2021 7:35


Viestejä: 487
Onko jotain peukkusääntöä sille kuinka paljon rasvaa kuivatettavassa ruoassa saa olla, niin että sen voisi olettaa säilyvän edes jokusen viikon? Mielessä on erilaiset kaupasta löytyvät kastikkeet ja muhennokset, esim. nyt löytyi Auran valmis TexMex-täyte jonka härkisversiossa on reilu 6% rasvaa.

Hernekeittoahan on kuivattu maailman sivu. Saarioisten hernarissa on 4%, eikä sen säilyvyyden kanssa ole suurempia ongelmia.
_________________
Kävelyä, kuvia ja muuta -
https://exposedpaths.exposure.co/
https://www.instagram.com/xposedpaths/
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
hannes
26.04.2021 11:08


Viestejä: 9443
^Hyvin on minulla säilynyt itsekuivattu jauheliha ja sen rasva.
Kesäkeleille tosin paistan jauhelihan pannussa ja valutan kuuman rasvan siivilällä mitä siitä valuu. Rasvaa jää aina jäljellekin .

Olen tehnyt valmiin sekoituksen: jauhelihaa, vihanneksia vaihtelevin koostumuksin eri päivlile.
Keitetyn perunan kuivaan erikseen.

Tietysti makarooni, perunamuusi ym. mukana myös.

Olen syönyt vuodenkin vanhaa itsetehtyä , eikä ole ollut ongelmia.

Varuilta kiehutan ruuan retkikeittimessä vielä maastossa , vaikka se kotona on kypsäksi valmistettu. Huomaamatta saattaa jossain pöpö piillä kun ei ole ammattilainen!
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 10, 11, 12

 
Tutustu muihin vastaavaan asiaan liittyviin keskusteluihin (Hakee kaikki keskustelut joiden otsikoissa esiintyy sama sana)
Aihe Kirjoittaja Foorumi Vastaukset Lähetetty
Jalkineiden kuivatus PyyMetso Käytännön vinkkiarkisto 0 26.09.2016 8:47 Katso viimeisin viesti
Parhaat "lisää vain jauheliha&qu... Korvapuoli Ruokaohjeet ja vinkit 16 19.05.2016 13:25 Katso viimeisin viesti
JAUHELIHAN KUIVATUS pirjoriitta Ruokaohjeet ja vinkit 132 21.08.2008 16:45 Katso viimeisin viesti
Kumppareiden kuivatus teltassa Pekka Varusteet (Vaatetus, rinkat, makuupussit ym.) 4 02.04.2006 22:02 Katso viimeisin viesti
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


      Sivun alkuun  

Sivu 12 Yht. 12
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 10, 11, 12
Siirry: