Vaellusturinat II
Osta ja työllistä yh-äitejä Vietnamissa
 
Etusivu Rekisteröidy VaellusWiki Ohje Vaellusnet Kuva MMS-Blog Vaellusturinat I Tilastot Avatarit Valokuvakilpailu WAP  
Asentopaikkani Phoogle | Retkeilijän kiintopisteet                      

Kantotulen lieskan leikintää Hammastunturin syksyisessä erämaassa.... Kulpakkojokea Hammastunturin kupeessa....... Kuoppajärvi Hammasjärven pohjoispuolella ja ruskainen haavikko........ Pyhä-Nattasen huipulta heinäkuun 2005 helteillä... Idyllinen Riestojoki Sompion luonnonpuistossa..... Anterin huipulta itäänpäin kevättalvella 1993.....
 

Vaellusturinat II Foorumin päävalikko Norja, Ruotsi, Venäjä ja muut lähialueet Paivareissuja Etela-Ruotsissa
Näytä edelliset viestit:   
      Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia  
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe: Paivareissuja Etela-Ruotsissa
AnttiSn
19.04.2016 14:33


Viestejä: 262
Ajattelin itsekkaasti perustaa uuden aiheen, jossa voitaisiin keskustella paivareissuista etelaiseen lansinaapuriin. Etela rajoittukoon tassa yhteydessa noin Tukholman tasolle. Syyna tahan lahinna se, etta matkaan tuota Kapellskar-Malmo valia 2-4 krt/vuosi ja toiseen suuntaan aikatauluissa on aina noin 10 tuntia loysaa, jonka olen kayttanyt ja aion jatkossakin kayttaa eri luontokohteissa kavelyyn.

Tividensin kansallispuisto on ihan mukavalla sijainnilla suurien jarvien valissa. Siella on mukavia polkuja, maasto hyvinkin vaihtelevaa metsaista ja paikoin kallioista jarvien rikkomaa havumetsaa. Paljon on nuotiopaikkoja, merkittyja reitteja ja valitettavasti myos autoteita. Ihmisiakin tuntuu liikkuvan kahden kayntikerran perusteella melko runsaasti. Mutta kylla tuonne sekaan on mahtunut. Sitten kavin joku kerta nelisen tunnin reissun Tukholman alapuolella jossakin merisessa kansallispuistossa. Nimea en enaa muista, mutta polut kuljeskeli merenrantaa pitkin. Mukavia paikkoja oli kulkea talvella sai myos ihan itsekseen olla. Merikotkia tuntui olevan runsaasti ja hanhiakin viela pyoriskeli avoimissa meren lahdissa. Puolestaan etelassa on sitten tappavan tasaista. SIella on tullut kaveltya niin Ruotsin ja Tanskan valisen salmen rannikolla kuin sitten vahan pohjoisempana ja ihan Skanen keskella pelloilla. Kaikki ihan miellyttavia paikkoja, muttei mitaan helmea ole kylla loytynyt viela.

Onko muilla kokemuksia tuolla alueella liikkumisesta? Hyvia ideoita?
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Marko Häkkinen
20.04.2016 11:42


Viestejä: 196
Skånesta tulevat ensimmäisenä mieleeni etenkin Österlenin alueen upeat rantahietikot ja -nummet. Myös seudun pyökkimetsiin kannattaa tutustua; erikoinen kokemus. Brösarpin satumetsissä muuttuu samalla käsitys Skånen tappavasta tasaisuudesta. Söderåsenin kansallispuistoa voin suositella samoin perustein. Antoisa täsmäkohde varsinkin kasveista kiinnostuneelle on Hanön saari. Läntisessä Skånessa yksi vierailun arvoisista paikoista on Kullaberg.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
AnttiSn
20.04.2016 11:56


Viestejä: 262
Tuolla Soderasenissa tulikin pari tuntia kaveltya yksi kerta. Se on ihan sellainen maki keskella peltoa. Onko se jopa pari sata metria merenpinnasta? Kiitoksia muista vinkeista, pitaa yrittaa katsella kuinka nuo osuu omiin suunnitelmiin. Toivon mukaan tasta on myos jollekin muulle apua tai herattaa ainaskin inspiraation...
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Metsän Omena
20.04.2016 12:26


Viestejä: 2126
^ ^^
Pellon keskellä??? Näistä edellä mainituista Söderåsen on lehtimetsävaltainen mäkialue, jossa on virtaveden uurtama syvä laakso. Helppo tunnin parin reitti kulkee opastuskeskuksen viereiseltä lammelta polkua Kopparhattenin näköalapaikalle, josta räpsäisemäni kuva, ja palata voi laaksossa puroa myötäillen. Alhaaltakäsin tarkasteltuna viistovalo varjoisan laakson rakkakivikoissa on ainutlaatuinen.


Mainitun Brösarpin lehtimetsien rannanpuolella aukeaa useita kilometrejä laaja nummimainen alue, jota eläimet laiduntavat vapaana. Leiriytyminen on alueella kesäisin sallittua juhannuksesta alkaen, Sinne vaellellessamme saavuimme niille main sattumalta juuri juhannusaattona myöhään illalla ja luin aikamääreet paikanpäällä kyltistä että puolen tunnin päästä saa leiriytyä. Alueen eteläpuolella on erikoinen Stenshuvudin kansallispuisto. Punkkisyyni iltaisin.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
AnttiSn
20.04.2016 14:01


Viestejä: 262
Joo en maininnut erikseen tuota nyppylaa, joka poikkeaa hyvin voimakkaasti ymparoivasta maastostaan. Tai itse asiassa en ole liikkunut nyppylan merta vastaisella puolella, joten siellahan voisi ollakin mielenkiintoisia juttuja. Viime reissulla kiipesin tietaakseni juurikin tuolle samalle nakoalapaikalle. Ihan mukava, mutta kylla itseani huomattavasti enemman kiehtoo "oikea metsa", kuten esimerkiksi Tivedens. Tuolla lehdon helmassa voi sitten kuluttaa viimeiset tunnit ennen siirtymista Malmon satamaan. Siella oli muuten tassa pari viikkoa sitten joku kyyhkyjen joukkokokoontuminen. Harvemmin nakee vajaan parin tunnin lenkilla satoja kyyhkysia. Niita oli vahan joka paikassa, maassa ja puissa ja pyrahtelivat siita aina vahan matkaa eteenpain kulkijan edessa ja sitten lopulta kulkijan yli takaisin sinne mista lahtivat liikenteeseen. Parin kolmen sadan metrin paasta oli seuraava yhdyskunta...

Jollakin tavalla kiinnostaisi myos kokeilla jollakin syrjaisella metsalammella tai purolla vahan kalastella. Toistaiseksi en ole jaksanut selvitella, mista lupia saa ostettua ja missa ylipaataan saisi kalastella. Toissa reissulla osui silmaan lupamyyntipisteita useitakin ja jatkossa varmaan alan kuljettelemaan kalavehkeita ihan varmuuden vuoksi mukana. Kylla sita jonkun tikkukalan voisi evaana syoda oikein mieluusti.

Onkos kukaan kaynyt tuolla Stora Mossella? Kartasta lukien se nayttaa vahan silta, ettei juuri poluilta kannata poiketa. Pitaako tuo paikkansa?
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin

 
Tutustu muihin vastaavaan asiaan liittyviin keskusteluihin (Hakee kaikki keskustelut joiden otsikoissa esiintyy sama sana)
Aihe Kirjoittaja Foorumi Vastaukset Lähetetty
Melontajokia Pohjois-Ruotsissa Buli Melonta 61 27.02.2016 23:26 Katso viimeisin viesti
Koordinaattiesitys Ruotsissa Rawhide Muut varusteet 7 20.02.2016 21:43 Katso viimeisin viesti
Seuraava vaelluskohde Norjassa tai Ru... Villasukka Norja, Ruotsi, Venäjä ja muut lähialueet 159 01.01.2016 21:43 Katso viimeisin viesti
Kanoottimelontakohteita Norjassa &... Koistinen Norja, Ruotsi, Venäjä ja muut lähialueet 9 23.06.2015 11:28 Katso viimeisin viesti
Kalastuslainsäädäntö Norjassa ja Ruot... Timoa Kalastus 2 17.04.2014 1:00 Katso viimeisin viesti
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


      Sivun alkuun  

Sivu 1 Yht. 1
Siirry: