Santiagoon Portugalin suunnasta

Rosmariini
Viestit: 66
Liittynyt: 09 Heinä 2008 17:03

Santiagoon Portugalin suunnasta

Viesti Kirjoittaja Rosmariini »

Onko kellään kokemusta tästä pyhiinvaellusreitistä, joka lähtee Portosta? Kuvat katselin tuolta, muttei liiemmin löytynyt kovin paljon selostusta:

http://www.santiago-compostela.net/port ... cp_en.html

Kirjat ja muut matkaselostukset, joita olen löytänyt suomen kielellä, ovat olleet käytännössä St. Jean-Pied-du-Portista lähtevältä reitiltä. Sekin kuulostaa mielenkiintoiselta, mutta olisiko Portugalin reitti rauhallisempi vaeltajamäärien suhteen? Refugiot ym palvelut, miten toimiva reitti mahtaa olla huhti-syyskuun aikana? Varmaan kuitenkin parhaimmillaan siihen vuodenaikaan... :)


Antero
Viestit: 176
Liittynyt: 05 Helmi 2006 14:28
Paikkakunta: Pohjois-Pohjanmaa

Viesti Kirjoittaja Antero »

Itselläni ei ole kokemusta Portugalin reitistä, mutta netistä kyllä löytyy runsaasti tietoa, kun laitat googleen hakusanaksi "Camino Portugues".
kaki
Viestit: 21
Liittynyt: 10 Touko 2007 16:54

Viesti Kirjoittaja kaki »

Tämä on vaan kuulopuhetta. Eteläkorealainen ystäväni on kävellyt Portugalin reitin. Hän kertoi, että siellä oli paljon rekkojen sessa kävelyä. Mulla on hänen tekemänsä kirja vaelluksesta, mutta en ymmärrä siitä kuin kuvakielen! On sen verran mutkikkaita kirjaimia.
kaarina.s
Viestit: 8
Liittynyt: 18 Helmi 2010 18:53

Viesti Kirjoittaja kaarina.s »

Hei!
En ole kulkenut Portugalin reittiä, mutta harkitsimme sitä niin tosissamme, että meillä on siitä opaskirja "A Pilgrims Guide to the Camino Portugese, A Practical and Mystical Manual for the Modern Day Pilgrim" by John Brierley.

Tuosta kirjasta laskin äkkiseltään, että 241km reitistä n30km kuljetaan pääteitä pitkin ja loput aika fifti-fifti hiljaisia teitä ja polkuja myöden, hiekan enemmän niitä hiljaisia teitä kuin polkuja.

Brierlyn kirjat ovat mielestäni tosi selkeät, niissä on kullekin suositellulle päivämatkalle annettu kartan lisäksi profiili, kerrottu päivän erilaiset tieosuudet,ruokapaikat ja yöpymiset sekä lyhyt selostus päivän konkreettisesta polusta sekä mystisestä polusta ja lopuksi vielä kirjoittajan oma kokemus siltä päivältä.
Ja tämä kaikki aina yhdellä aukealla, mistä siis periaatteessa näkee kaiken, mutta tämän aukean jälkeen seuraa monta sivua tarkkaa kuvailua reitin kulusta.

Minusta reitti näyttää enemmän vihreältä kuin asvaltiselta, ja aika kiehtovalta.Yöpaikkoja on riittävästi ja ymmärtääksen "ei sesonkinakin" auki, mutta ei toki lainkaan siinä määrin kuin ranskalaisella reitillä.

Me luovuimme 2v sitten Portugalista Perus ranskalaisen reitin hyväksi, sillä itse hinguin niitä pitkiä, "tylsiä", suoria pätkiä, mitä tiesin Ranskalaisella reitillä olevan. Ja olimme väliin Leon Santiago hyvin tyytyväisiä, todella jännän espanjalaisen elämän keskelle pääsimme kävelemään sekä ylittämään jänniä vuoria, lumimyrskyssäkin:)

Mutta Portugalin vuoro tulee vielä!

t.Kaarina
K-nen

Viesti Kirjoittaja K-nen »

kaarina.s kirjoitti:Hei!
...
yöpymiset sekä lyhyt selostus päivän konkreettisesta polusta sekä mystisestä polusta ja lopuksi vielä kirjoittajan oma kokemus siltä päivältä.
...
Mitä tarkoittaa "mystinen polku"?
kaarina.s
Viestit: 8
Liittynyt: 18 Helmi 2010 18:53

Viesti Kirjoittaja kaarina.s »

Mystinen polku noissa Brierleyn kirjoissa tarkoittaa pientä osiota, missä kirjoittaja heittää ilmoille jonkin ajatuksia herättävän asian. Niin kuin nyt sattumalta avatulla sivulla reitillä Rates-Barcelos hän kutsuu pohtimaan sisäisen rauhan saavuttamista.

t.Kaarina
Johnny
Viestit: 7
Liittynyt: 20 Syys 2010 13:09

Viesti Kirjoittaja Johnny »

Taitaa myös Paulo Goelho kirjoittaa ehkä "hieman" filosofiseen sävyyn tästä reitistä kirjassaan Pyhiinvaellus.
luuppi
Viestit: 5544
Liittynyt: 09 Tammi 2013 20:24

Viesti Kirjoittaja luuppi »

Perinteisen reitin vaihtoehtoja ovat myos
- Camino Primitivo (lannesta)
- Camino Ingles (suunnilleen pohjoisesta),
molemmat sellaiset reilut 100 km.

Siksi juuri hommasin Cicerone Guide " The Northern Caminos" etta siina on namakin kuvattu, perusreittien (ranskalainen sisamaassa ja pohjoinen enemman rannikkoa myotaillen) ohella.

ISBN 978 1 85284 681 7
hese24
Viestit: 105
Liittynyt: 10 Marras 2008 09:13

Viesti Kirjoittaja hese24 »

Primitivo on noin 350 km pitkä reitti, mutta jos lähtee kävelemään Lugosta, niin selviää satasella.
luuppi
Viestit: 5544
Liittynyt: 09 Tammi 2013 20:24

Viesti Kirjoittaja luuppi »

Totta! Luin karttaa vaarin. Primitivo on del Norten haarauma sisamaahan ja tulee perille idasta.

Yritin tavoitella Camino Finisterrea, joka tulee vastakkaisesta suunnasta, Atlantin rannikolta. Kaikista kolmesta saa siis reilun satasen Kavelya, ja viimeinen sata km pitaa suorittaa kokonaan jalan, jos haluaa pyhiinvaellusmaininnan. Bonuksena Galician maisemat.
luuppi
Viestit: 5544
Liittynyt: 09 Tammi 2013 20:24

Re: Santiagoon Portugalin suunnasta

Viesti Kirjoittaja luuppi »

Tutkimukset asiasta jatkuvat ja kavi ilmi etta varsinaisen (ja taalla puheena olleen) Camino Portugues (Central) lisaksi on myos rannikkoversio https://www.gronze.com/camino-portugues-costa , joka yhtyy em. vasta Espanjan puolella, Vigosta pohjoiseen
... nyt taitais olla paras aika vuodesta tuohon, jo lamminta, mutta riittava 'hajurako' turistiryntaykseen rannikkoseuduille
Vastaa Viestiin