Soija, avaruusajan retkimuona

Avatar
Jukkis@OE
Viestit: 43
Liittynyt: 15 Helmi 2009 09:49
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja Jukkis@OE »

Liotuksen idea ei ollut sama kuin esim. kuivatun jauhelihan kanssa, vaan antaa mausteille kunnolla aikaa imeytyä rouheeseen. Ja verrattuna aikaisempiin rouhekokemuksiin, se tuntui toimivan. Aika oli varmasti ylimitoitettu, eli luulisin että saman lopputuloksen saa vaikkapa puolen tunnin liotuksella.


"What we get from this adventure is just sheer joy"
-George Leigh Mallory
Avatar
Umpihanki
Viestit: 3927
Liittynyt: 18 Tammi 2006 11:38

Viesti Kirjoittaja Umpihanki »

Soija rouhe ja sahanpuru, onko niillä jotain eroa ?

Nyt kysytte, että olenko ehkä maistanut sahanpuruja sopassani ?

Vastaus on, että en, mutta sen verran niitä on suuhun pöllähtänyt, että voin tunnistaa yhteneväisyyden soijarouheeseen, jonka maistamiseen joku on minut joskus uunottanut.
Avatar
Tura
Viestit: 1525
Liittynyt: 20 Elo 2006 09:55

Viesti Kirjoittaja Tura »

Umpihanki kirjoitti:Soija rouhe ja sahanpuru, onko niillä jotain eroa ?
Soijarouhe: syötävää valkuaisainetta.
Sahanpuru: ravinnoksi kelpaamatonta selluloosaa.

Tura, retkeilijäturisti
Avatar
Mr_C
Viestit: 3141
Liittynyt: 12 Tammi 2006 01:07

Viesti Kirjoittaja Mr_C »

Minkä verran sahanpuru eroaa pettuleivän raaka-aineesta ? Ei sekään huono vitamiiniarvoilta ollut, mutta energiaa vähän.
Sipe
Viestit: 905
Liittynyt: 04 Helmi 2006 20:11

Viesti Kirjoittaja Sipe »

Eikös pettu tehty siitä männyn rungon ja kaarnan välissä olevasta kerroksesta, nilasta?
Avatar
Mr_C
Viestit: 3141
Liittynyt: 12 Tammi 2006 01:07

Viesti Kirjoittaja Mr_C »

Niin kerrottiin tuossa googlella löytämässäni jutussa. Siitä sen vitamiinipitoisuudenkin löysin. Aiemmin olin luullut että oli pelkkää jatketta (= tilavuuden lisääjä) ilman mitään ravinnollista arvoa.
hannes
Viestit: 10808
Liittynyt: 12 Tammi 2006 10:06

Viesti Kirjoittaja hannes »

Pettuahan myydään nykyisin jonkunverran "terveysvaikutteisena" tuotteena, - nostalgian lisäksi.
Avatar
Umpihanki
Viestit: 3927
Liittynyt: 18 Tammi 2006 11:38

Viesti Kirjoittaja Umpihanki »

Tura kirjoitti: Sahanpuru: ravinnoksi kelpaamatonta selluloosaa.
Tällä hetkellä, mutta saas nähdä huomenna.
mjjk
Viestit: 87
Liittynyt: 22 Maalis 2009 20:02
Paikkakunta: Miehikkälä

Viesti Kirjoittaja mjjk »

Tuota soijaa ja sen soveltumista reissuruokien raaka-aineeksi on viimeaikoina tullut tutkittua tässä itsekin. Rouheeseen verrattuna itselleni maistuvampia keitoksia olen saanut aikaan soijasuikaleista.
Arinakääpä

Viesti Kirjoittaja Arinakääpä »

Sipe kirjoitti:Eikös pettu tehty siitä männyn rungon ja kaarnan välissä olevasta kerroksesta, nilasta?
Aivan, ja kyllä sen hyödyntäminen kaikkine työvaiheineen kuluttaa varmaan sen minkä tuottaakin; on tullut kokeiltua. Tulipa silloin mieleen, että vaivattomampaa ois kuolla nälkään...

Kunnioituksella ajattelen kovaa kokeneita esi-isiämme, miten ankarissa oloissa lapset onkaan yritetty ruokkia. Siinä meidän pikku extremet kalpenee.
Korpijaakko
Viestit: 6935
Liittynyt: 07 Touko 2009 16:14
Paikkakunta: Etelä-Karjala
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Korpijaakko »

Soijarouhetta on tullut käytettyä jonkin verran reissuilla ja kotona. Hyvästä jauhelihalähteestä johtuen, mukana on kuitenkin useimmiten kuivattua jauhelihaa. Hirvipaistissa on Finelin mukaan n. 30% proteiinia ja paistetun jauhelihan (+ pieni määrä sipulisilppua) paino tippuu kuviatessa >50%, jonka pitäisi kaiken olla vettä eli kuivatun jauhelihan proteiinipitoisuus on n. 60% kun soijarouheen on pakkauksen mukaan 52%. Lisäksi kuivattu jauheliha maistuu mielestäni paremmalta.

Soijarouhe sopii kuitenkin sellaiseen käyttöön, johon jauheliha ei sovi eli esimerkiksi myslin sekaan (mielestäni n. 20% annoksesta voi olla rouhetta, ilman, että se haittaa makuelämystä) tai jopa sellaisenaan jogurtin kanssa (pelkällä maitojauheella en kävisi kokeilemaan, tuskin olisi kovin hyvää). Lisäksi soijarouhetta voi, kuulemma, lisätä myös puuroihin. Tavallisesta poikkeavia ilmavaivoja en ole havainnut...

Soijasuikaleet ovat myös ihan pätevä vaihtoehto ja paljon soijarouhetta maukkaampia.

Hyvä retkiruoka soijarouheesta kahdelle syntyy esim. Blå Bandin kasvistandoori pussista (sis. soijarouhetta), lisäsoijasta, kuivatuista kasviksista ja riisistä. Kaikki vaan samaan kattilaan ja kypsäksi. Ainesten lisäämisjärjestys kypsymisaikojen mukaan. Myös nuudelikeitto (tavallinen nuudelipaketti mausteineen) kuivatuilla kasviksilla ja soijasuikaleilla on maittavaa.
Sipe
Viestit: 905
Liittynyt: 04 Helmi 2006 20:11

Viesti Kirjoittaja Sipe »

Sahanpurusta ja selluloosasta vielä sen verran, että eikös ne sota-aikaan syöttäneet ainakin rintamalla oleville hevosille sellua, kun ei muutakaan ollut. Ravinteitahan siinä ei tainnut pahemmin olla, mutta saivatpahan reppanat edes mahan täytettä :(
Sarekretkeilijä
Viestit: 1665
Liittynyt: 26 Tammi 2006 13:12

Viesti Kirjoittaja Sarekretkeilijä »

Pasta-ainesten sekaan vain. Helvetin hyvää-ihan kuin jauhelihaa.
Skise
Viestit: 45
Liittynyt: 08 Helmi 2009 20:38
Paikkakunta: Oulainen

Viesti Kirjoittaja Skise »

Sipe kirjoitti:Sahanpurusta ja selluloosasta vielä sen verran, että eikös ne sota-aikaan syöttäneet ainakin rintamalla oleville hevosille sellua, kun ei muutakaan ollut. Ravinteitahan siinä ei tainnut pahemmin olla, mutta saivatpahan reppanat edes mahan täytettä :(
Hevosille se toimii paremmin (ja naudoille hyvin) sillä hevosen valtavan paksusuolen bakteerit saavat hajoitettua selluloosan ja hevonen pystyy käyttämään siitä osan energiaksi.
tst
Viestit: 6560
Liittynyt: 20 Heinä 2006 21:36

Viesti Kirjoittaja tst »

Männä vuonna testasin reissussa tällaista ja oli ihan namia ja ilmeisesti tuosta saa potkuakin. Tyttäreni väitti, että ravintoarvo olisi parempi kuin kuivalihalla, mie en noista ole piitannut niin en tiedä. Eli juuri kuvan teriyaki. https://goo.gl/L9oRmH
Vastaa Viestiin