Maistuvin makkara, kystin kyrsä.

Avatar
Tervasuo
Viestit: 735
Liittynyt: 12 Tammi 2006 12:33
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Tervasuo »

Engelbert kirjoitti:Järkytykseni oli yksi päivä valtaisa kun kuulin, että ko. makkaraan käytetään nk. geenimutanttitavaraa. Loppui halut sen makkaran suuntaan.
Eli possut, jotka ovat syöneet geenimuunneltua soijaa, on teurastettu ja palasia on käytetty makkaranvalmistuksessa.

Voihan se tietysti olla, että GMO on joissakin tapauksissa outoa puuhaa, mutta vielä oudommalta kuulostaa yhtälö, että geenimutaatio vaeltaisi kasveista sikoihin, aiheuttaisi sian perimässä peruuttamattomia muutoksia ja että se perimä siirtyisi makkaran kautta ihmisen DNA:han.


Kiiski
Viestit: 147
Liittynyt: 30 Tammi 2006 09:02
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja Kiiski »

Wilhelm Chili, oikeastaan ainoa jota tulee koskaan ostettua. Pari kertaa kesässä riittää, kerran kesäkuussa ja toisen elo.

Sen sijaan parasta nuotiolla lämmiteltävää ovat karjalanpiirakat ja Woi! Jos noita on, niin huonompikin makkara menee kyytipoikana. Tosin luonnonsuolinakki on vielä parempi.
Avatar
Louestaja
Viestit: 4320
Liittynyt: 12 Joulu 2006 12:48
Paikkakunta: Vesivehmaa

Viesti Kirjoittaja Louestaja »

j_susiraja kirjoitti:Tuohon voisi sanoa: jos haluaa syödä pelkkiä jauhoja ja rasvaa, niin ostan kyllä leipää ja laitan voita päälle.
Samaa mieltä. Erilaisia A-luokan lihaisia makkaroita tulee suosittua ja kokolihaa.

HK:n sininen on mielestäni täysin kelvoton nuotiomakkaraksi. Sen sijaan kiuaspussissa tai uunimakkarana se on aivan maniniota! :wink:
"Antakaa minun vielä kerran katsoa tämän maailman hulluutta."
Avatar
mkalima
Viestit: 2207
Liittynyt: 02 Maalis 2007 22:30
Paikkakunta: Raisio

Viesti Kirjoittaja mkalima »

Kiiski kirjoitti:Wilhelm Chili
Joo, chilimakkarat in hyviä. Itse oon ostanut sitä Lidlin vastaavaa, ihan ok maultaan.

Markku
FatRabbit
Viestit: 80
Liittynyt: 27 Kesä 2007 18:47
Paikkakunta: Kuopio
Viesti:

Viesti Kirjoittaja FatRabbit »

OK grillimakkara on ehdoton suosikki! A-luokan makkarat eivät maistu, jos haluan lihaa niin ostan sitä lihatiskiltä, en makkaratiskiltä. A-luokan "makkarat" muuttuvat rasvattomiksi korpuiksi nuotiolla paistettaessa, sen jälkeen niitä ei syö susikaan. :P

Ja OK:n päälle sipaus mustatuubista Auran sinappia.
lapanen
Viestit: 149
Liittynyt: 21 Syys 2007 21:21
Paikkakunta: Kittilä

Viesti Kirjoittaja lapanen »

Paljon on ollut puhetta siitä, että B-luokan makkarat ovat jauhoisia. Kukaan ei ole ottanut kantaa siihen, minkälaista jauhopaskaa esim. Auran sinapit ovat. Minä otan. Sen näkee jo koostumuksesta kun tuubista ulos puristaa. Oikein tehty sinappi ei tarvitse sakeuttamisaineita, päinvastoin!

Ja ottaako kukaan kantaa valmissinappien lisäaineisiin? :evil:
Ei kenelläkään ole oikeutta siirtää kiveä, se on ollut paikallaan ennen syntymääsi ja tulee olemaan kuolemasi jälkeen.
Herrahuu
Viestit: 308
Liittynyt: 19 Tammi 2006 15:18

Viesti Kirjoittaja Herrahuu »

lapanen kirjoitti:Paljon on ollut puhetta siitä, että B-luokan makkarat ovat jauhoisia. Kukaan ei ole ottanut kantaa siihen, minkälaista jauhopaskaa esim. Auran sinapit ovat. Minä otan. Sen näkee jo koostumuksesta kun tuubista ulos puristaa. Oikein tehty sinappi ei tarvitse sakeuttamisaineita, päinvastoin!

Ja ottaako kukaan kantaa valmissinappien lisäaineisiin? :evil:
Jaa-a, tämä on hyvä kymysys. Kukaan ei halua lisä-aineita (?), mutta sitten tulee vastaan se säilyvyys.

Toisessa säikeessä mainitsemani Frysarin Keisarinsinappi on lisä-ainevapaa, mutta... About viikon ennen jouluaattoa ostamani purkin viimeinen myyntipäivä on huhtikuun viimeinen kuluva anno. Aura/Turun yms. sellaiset "säilyvät" vissiin ziljoona hetkeä.
eräukko
Viestit: 1696
Liittynyt: 02 Elo 2006 11:28

Viesti Kirjoittaja eräukko »

Paistelin tänään hiilloksella Atrillia. Siinä on se huono puoli, että vähänkään kuumemmassa pinta palaa mustaksi korpuksi, ennekuin koko sisus on vielä ottanut lämpöä. Muutamassa muussakin makkarassa on tullut vastaan kuoren paloherkkyys. Kunnon makkarassahan pinta rapeutuu vasta lopussa.
Herrahuu
Viestit: 308
Liittynyt: 19 Tammi 2006 15:18

Viesti Kirjoittaja Herrahuu »

Jaa-a, unohda hiillos ja siirry loimuun. Kai se pätee slerbaankin?
Engelbert
Viestit: 452
Liittynyt: 23 Touko 2006 07:58
Paikkakunta: Kajaani

Viesti Kirjoittaja Engelbert »

Tervasuo kirjoitti:
Engelbert kirjoitti:Järkytykseni oli yksi päivä valtaisa kun kuulin, että ko. makkaraan käytetään nk. geenimutanttitavaraa. Loppui halut sen makkaran suuntaan.
Eli possut, jotka ovat syöneet geenimuunneltua soijaa, on teurastettu ja palasia on käytetty makkaranvalmistuksessa.

Voihan se tietysti olla, että GMO on joissakin tapauksissa outoa puuhaa, mutta vielä oudommalta kuulostaa yhtälö, että geenimutaatio vaeltaisi kasveista sikoihin, aiheuttaisi sian perimässä peruuttamattomia muutoksia ja että se perimä siirtyisi makkaran kautta ihmisen DNA:han.
En toki usko, että muuttuisin teinimutanttikilpikonnaksi vaikka kyseistä makkaraa söisinkin. Kyse on periaatteesta.
Avatar
Pepi
Viestit: 7437
Liittynyt: 23 Tammi 2006 18:16

Viesti Kirjoittaja Pepi »

lapanen kirjoitti:Ja ottaako kukaan kantaa valmissinappien lisäaineisiin? :evil:
Siinä kuin muunkin ruoan. Lisäainehan se sinappi on kaikkiaankin. Kasviparka on siemeniään suojellakseen evoluution aikana kehittänyt niihin ties mitä ärjyjä alkaloideja ja sitten yhdet tulevat ja vesi kielellä maiskuttelevat niitä juuri jykevän maun takia :twisted:
Ainoa keino olla koskaan eksymättä on olla koko ajan perillä.
Avatar
Tervasuo
Viestit: 735
Liittynyt: 12 Tammi 2006 12:33
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Tervasuo »

Engelbert kirjoitti:En toki usko, että muuttuisin teinimutanttikilpikonnaksi vaikka kyseistä makkaraa söisinkin. Kyse on periaatteesta.
Niin arvelinkin. Periaatteista ei voi tietenkään tinkiä. "Geenimutanttitavara" oli sana, jossa kaikui jonkinlainen pimeä keskiaika.
Paha Susi
Viestit: 194
Liittynyt: 12 Tammi 2006 15:10
Paikkakunta: Järvenpää

Viesti Kirjoittaja Paha Susi »

Jos sattuu ulottuville niin napatkaapa mukaan kokeiltavaksi Karelian Lihajalosteen Hirvibalkan.

A-luokan makkara, jossa lihaa 85%, rasvaa 15% ja suolaa 1,75% sekä on laktoositon.

Saatavuus valitettavan huono monesti. Harvoin syötynä tosi herkku.
Kaikki ovat vähän hulluja, paitsi Te ja minä..... ja joskus tuumin, että etteköhän Tekin. Thomas Fuller
Avatar
mkalima
Viestit: 2207
Liittynyt: 02 Maalis 2007 22:30
Paikkakunta: Raisio

Viesti Kirjoittaja mkalima »

Pepi kirjoitti:
lapanen kirjoitti:Ja ottaako kukaan kantaa valmissinappien lisäaineisiin? :evil:
Siinä kuin muunkin ruoan. Lisäainehan se sinappi on kaikkiaankin. Kasviparka on siemeniään suojellakseen evoluution aikana kehittänyt niihin ties mitä ärjyjä alkaloideja ja sitten yhdet tulevat ja vesi kielellä maiskuttelevat niitä juuri jykevän maun takia :twisted:
Pepin kanssa samoilla linjoilla. Puolet arkisesta ruoastamme on lisäaineita (mausteet, kahvi, alkoholi, iso osa suolasta, valtaosa maitotuotteista, puhdistettu sokeri, jne), joten kysymys sinapin lisäaineista on lähinnä akateeminen (=turha).

Markku
vaari
Viestit: 599
Liittynyt: 13 Tammi 2006 08:22

Viesti Kirjoittaja vaari »

♪♪Kaikki paitsi purjehdus on akateemista ...♪♪
Ei rimmaa, ei. Aattelin vaan että kuinka paljon mielenkiintoisemmaksi ruuanlaiton sais kun jättäis mausteet vähemmälle ja kokeilis niillä eri ruoka-aineilla itsellään saada jonkun possun sisäfileen makua joko vahvistettua tai "ohjattua" haluttuun suuntaan. Nythän on sama onko lautasella fileetä vai kaurapuuroa kun sekaan löträtään purkki ketsuppia ja "isän tulista".
Vastaa Viestiin