Nyhtökaura

dailymail
Viestit: 2973
Liittynyt: 23 Tammi 2013 20:41

Viesti Kirjoittaja dailymail »



Mikään ei ole niin varmaa kuin minä
tst
Viestit: 6556
Liittynyt: 20 Heinä 2006 21:36

Viesti Kirjoittaja tst »

^ :D Tuota pitää päästä maistamaan vikkelästi vaikka kilohinta lienee positiivisen palautteen kautta melkoinen. Liekö tämä Nobel-palkinnon arvoinen keksintö?
"Huh, helpotus, mutta ei Risto kuulijaansa niin vähällä päästä. Yksi ilmasto-ongelma on vielä jäljellä, ja se on iso.

Jos ihmiskunta haluaa lihaa joka lautaselle, taistelu lämpenemistä vastaan on hävitty.
Jos se ratkaistaisiin, ilmastovaikutukset olisivat huikeat. Samalla päästäisiin eroon kasteluvesipulasta ja uusien tartuntatautien vaarasta. Sydän- ja verisuonitaudit, syöpä ja diabetes vähenisivät. Taistelu nälkää vastaan helpottuisi. Metsiä ei enää tarvitsisi raivata pelloiksi, peltoja voitaisiin metsittää uudelleen.

”Valitettavasti se on myös ainoa asia, johon hallitukset eivät halua puuttua. Myös tavalliselle ihmiselle se on vaikein uhraus.” http://www.kodinkuvalehti.fi/artikkeli/ ... nsyonti_on
Hamalainen
Viestit: 3511
Liittynyt: 12 Tammi 2006 09:40

Viesti Kirjoittaja Hamalainen »

Nyt on nautittu ensimmäinen nyhtökaurasta tehty "jauhelihakastike". Laitoin pannulle oivariinia ja vähän rypsiöljyä. Jonkun verran kasvielientä, pippuria ja ruokakermaa. Sopivasti maustettuna hyvää syötävää. Kyllä nyhtökaurasta saa hyvää retkiruokaa kun kilohinta laskee sopivalle tasolle.
Joku voisi kokeilla kuivaamista silloin säilyvyys paranisi. Nyt vaatii säilytyksen alle +6 astessa.
En ole niin vihreä että ostaisin jatkuvasti 16€/kg hinnalla.
Kun tuotanto saadaan vauhtiin niin tuonhan pitäisi olla jollain aikavälillä edellisempaa kuin jauheliha.
Harrastelija77
Viestit: 8
Liittynyt: 31 Heinä 2015 15:07
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Harrastelija77 »

Onkohan kukaan vielä ehtinyt kuivata nyhtökauraa? Kiinnostaa toimiiko kuivattuna?
Avatar
Sini-Marja
Viestit: 250
Liittynyt: 05 Kesä 2009 12:49

Viesti Kirjoittaja Sini-Marja »

Ei ole vielä tullut kokeiltua eli kiinnostunut täälläkin! Voisi ottaa projektiksi kun muut kiireet helpottavat. Samoten kiinnostaisi Härkiksen kuivaaminen, joka on ainakin omasta mielestä maultaan vielä parempaa.
Kullervo
Viestit: 997
Liittynyt: 10 Elo 2013 16:49
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Kullervo »

Nyhtökauraa pääsin maistamaan vasta viime viikolla kun oli melko pieneen lähikauppaankin eksynyt. Ihan postiivinen kokemus. Rakenne ja suutuntuma "broilerimainen", maku jotain muuta. Ei siis lihan makuinen mutta tuntuinen. Maku aika neutraali, minusta miedompi kuin härkis tai jotain sinnepäin. Täytynee maistaa toisen kerran niin tarkentuu arvio.

Tuo kuivaaminen täytyy kyllä kokeilla. Viikonloppuna saanen maistaa kaverin kuivaamaa härkistä. Mielenkiintoista.
Kullervo
Viestit: 997
Liittynyt: 10 Elo 2013 16:49
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Kullervo »

Kullervo kirjoitti:Nyhtökauraa pääsin maistamaan vasta viime viikolla kun oli melko pieneen lähikauppaankin eksynyt. Ihan postiivinen kokemus. Rakenne ja suutuntuma "broilerimainen", maku jotain muuta. Ei siis lihan makuinen mutta tuntuinen. Maku aika neutraali, minusta miedompi kuin härkis tai jotain sinnepäin. Täytynee maistaa toisen kerran niin tarkentuu arvio.

Tuo kuivaaminen täytyy kyllä kokeilla. Viikonloppuna saanen maistaa kaverin kuivaamaa härkistä. Mielenkiintoista.
Molempia on nyt kuivattuna, ei kuitenkaan maistettuna. Saattaa mennä hetki ennen kuin pääsen kokeilemaan ennallistumista. Kuivaaminen ainakin onnistui helposti.
form
Viestit: 305
Liittynyt: 16 Elo 2012 09:58

Viesti Kirjoittaja form »

Kullervo kirjoitti:Viikonloppuna saanen maistaa kaverin kuivaamaa härkistä. Mielenkiintoista.
Ennallistuiko kuivattu Härkis hyvin? Versollahan on myös kuivatuotteena oleva härkäpapu-herneproteiinirouheseos, mutta kiinnostaa toi Härkiksenkin kuivaaminen.
Kullervo
Viestit: 997
Liittynyt: 10 Elo 2013 16:49
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Kullervo »

form kirjoitti:
Kullervo kirjoitti:Viikonloppuna saanen maistaa kaverin kuivaamaa härkistä. Mielenkiintoista.
Ennallistuiko kuivattu Härkis hyvin? Versollahan on myös kuivatuotteena oleva härkäpapu-herneproteiinirouheseos, mutta kiinnostaa toi Härkiksenkin kuivaaminen.
Kävi niin, että kaveri sairastui ja reissu jäi hänen osaltaan. Eli en päässyt vielä maistamaan.
Tuo kuivattu Härkis on aika jauhemaista sekin. Pienentelin sitä murusiksi, että kuivaantuisi tasaisesti. Uskoisin, että ennallistuu siis hyvin, mutta eroaako sitten valmiista jauheesta, en tiedä.
form
Viestit: 305
Liittynyt: 16 Elo 2012 09:58

Viesti Kirjoittaja form »

Toi härkäpapu-herneproteiinirouhe ja valmis Härkishän ovat ihan eri tuotteita. Härkis on käyttövalmis, siinä on mm. sipulia, mausteita ja rasvaa. Härkäpapurouhe on härkäpapurouhetta.
Kullervo
Viestit: 997
Liittynyt: 10 Elo 2013 16:49
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Kullervo »

form kirjoitti:Toi härkäpapu-herneproteiinirouhe ja valmis Härkishän ovat ihan eri tuotteita. Härkis on käyttövalmis, siinä on mm. sipulia, mausteita ja rasvaa. Härkäpapurouhe on härkäpapurouhetta.
Juu en näistä tiennyt kun en aktiivisesti ole seurannut.

Katsoin nopsaan tuoteselosteet

Härkis

Härkäpapurouheseos

Rouheseoksessa paljon enemmän kaloreita, proteiinia jne , tietysti johtuu että on kuivatuote.
Maku on tietty yksi tärkeä juttu, härkis ainakin on kohtuu hyvän makuista.
heluna74
Viestit: 3302
Liittynyt: 03 Syys 2008 08:15
Paikkakunta: Pirkanmaa

Viesti Kirjoittaja heluna74 »

Nyhtökauraa olen maistanut vasta kerran. Hyvää oli hyvin maustettuna. Varmasti kuivaan sitä mukaan reissuille.

Härkistä en ole päässyt vielä maistamaan. Toki härkäpapua olen syönyt paljonkin (itse sitä kasvattanut monena kesänä). Nytkin on jääkaapissä härkäpaputahnaa leivän päälle. Ystävän tuliainen on tuo ja erittäin hyvää!

Uskon myös, että kuivuvat helposti ja myös ennallistuvat mukavasti. Miksikäs näin ei tapahtuisi :D?
Avatar
Setämies
Viestit: 187
Liittynyt: 24 Elo 2014 13:10

Viesti Kirjoittaja Setämies »

Kullervo kirjoitti:
form kirjoitti:Toi härkäpapu-herneproteiinirouhe ja valmis Härkishän ovat ihan eri tuotteita. Härkis on käyttövalmis, siinä on mm. sipulia, mausteita ja rasvaa. Härkäpapurouhe on härkäpapurouhetta.
Juu en näistä tiennyt kun en aktiivisesti ole seurannut.

Katsoin nopsaan tuoteselosteet

Härkis

Härkäpapurouheseos

Rouheseoksessa paljon enemmän kaloreita, proteiinia jne , tietysti johtuu että on kuivatuote.
Maku on tietty yksi tärkeä juttu, härkis ainakin on kohtuu hyvän makuista.
Mulla oli viime kesän viikon melonta retkellä mukana tätä verson härkäpapu rouhetta ja oli tarkoitus lisätä sitä pussiruokiin proteiinin lähteeksi. Oli kuitenkin mun suuhun pahaa ja jauhoista, eli se jäi yhteen kokeiluun. Soijarouhe sopii ainakin mun suuhun paremmin.
form
Viestit: 305
Liittynyt: 16 Elo 2012 09:58

Viesti Kirjoittaja form »

Mä taas en soijaa syö ollenkaan, ellei pakko ole. Minusta se maituu jauhetulle pahville, eikä sitä ominaismakua edes mausteet muuta. Härkäpapusapuskat ovat sen sijaan hyviä sekä rouheesta että Härkiksestä tehtyinä.

Kumpaakaan, soijaa enkä härkäpapurouhetta, lisäisi ruokiin sellaisenaan, vaan molemmat vaativat valmistamisen ja maustamisen.
Kullervo
Viestit: 997
Liittynyt: 10 Elo 2013 16:49
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Kullervo »

form kirjoitti:Mä taas en soijaa syö ollenkaan, ellei pakko ole. Minusta se maituu jauhetulle pahville, eikä sitä ominaismakua edes mausteet muuta. Härkäpapusapuskat ovat sen sijaan hyviä sekä rouheesta että Härkiksestä tehtyinä.

Kumpaakaan, soijaa enkä härkäpapurouhetta, lisäisi ruokiin sellaisenaan, vaan molemmat vaativat valmistamisen ja maustamisen.
Minustakin soija on maistunut aina pahvilta. Onneksi kuitenkin pari viimeistä kertaa tajusin lukea netistä maustamisohjeita, ja kas, ei se niin pahaa ollutkaan. Laitoin 20 minuutiksi kasvisliemeen maustumaan, lisäsin reilusti öljyä ja ketsuppia ja mausteita. Sitten sipulien kanssa pannulla paistaen. Tuosta tarvitsee vielä kehitellä retkiversio, ainakin liemikuutiolla turvottaminen onnistuu leirioloissakin, miksei nuo muutkin temput.
Vastaa Viestiin