Teltan pakkauspussi

AeA
Viestit: 62
Liittynyt: 12 Heinä 2013 17:29

Teltan pakkauspussi

Viesti Kirjoittaja AeA »

Scarpin pakkauspussi oli ankea ja hankalakäyttöinen piirteetön päästä aukeava silnylon-tuubi, joten piti paskarrella omaan käteen sopivampi kyljestä aukeava. Nyt kun sitä on ulkoilutettukin tusinan verran öitä, uskaltaa todeta jotta toimii omaan käyttöön ja jakaa muiden lytättäväksi ja naurettavaksi. Autex-kangasta (ei mitään järkiperusteita valinnalle, oli tilkkupinossa päällimmäisenä) ja 15 mm PE-hihnaa (samoin).

Nurinpäin, jotta ompeleet näkyvät, mitäpä siihen enempää sanomaan.

Täynnä sisältöään, kuormaansidontaremeleille tarkoitettuihin kujiin tökätty niiden olemassaoloa indikoimaan ensimmäiset pöydältä löytyneet pitkulaiset jutut - allekirjoittaneen sormia ei uskaltanut käyttää tarkoitukseen, etteivät lapset ja herkät katsojat saisi traumoja ja pahoinvointikohtauksia moisten epämuodostuneiden kuvotusten näkemisestä.

Työn laatu on suolesta, koska oikeastaan tämän piti olla prototyyppikappale (seli seli). En tosin jaksa lähteä käyttämään varttia siistimmän kappaleen ompeluun, ellen keksi jotain rakenteellista parannettavaa tai tästä jokin paikka hajoa.


luuppi
Viestit: 5561
Liittynyt: 09 Tammi 2013 20:24

Viesti Kirjoittaja luuppi »

Hyvalta nayttaa, pystykiinnitys rinkan sivuunkin helposti.

Scarp ei ole minulle tuttu teltta, mikahan tuon pussukan tilavuus (noin suuripiirtein) on litroina? Ja onko osoittautunut vetta pitavaksi?

Itsella on noita kiinnityshihnakanavia useampia vierekkain, jolloin korkeussaato suhteessa rinkkaan tulee helpoksi.
AeA
Viestit: 62
Liittynyt: 12 Heinä 2013 17:29

Viesti Kirjoittaja AeA »

Muistiinpanojeni mukaan käytin tähän kangasta 60 x 48 cm palan, pakattuna pituus n. 50 cm ja ympärysmitta kiristettynä n. 43 cm eli pikaisesti päässälaskien teltta kaarineen ja kiiloineen vie karkeasti seitsemisen ja noin puoli litraa ja pussin laskennallinen koko pyöriskelisi jossain yhdeksisen litran tietämillä.

Vedenpitävyyttä ei ole tullut tieteellisesti testattua, mutta roiskesellaista enempää ei tässä tullut tavoiteltuakaan - koska avoimen kyljen sulku on pelkästään noilla remmeillä (vetoketjun tm. lisäämällä pystyisi saamaan täysin sulkeutuvaksi), saumoja ja muita ompeleita ei ole kitattu millään, ynnä kankaan vesipilariarvo on muistaakseni vain jotain 1000 mm tjsp. Silmämääräisesti tuntui kuitenkin pitävän märän teltan kosteuden sisällään ja tihkusateen ulkopuolella, mikä itselleni riittää, koska pussi kulkee rinkan ulkopuolella avoin kylki sisään/alas (paikasta riippuen) ja jää rinkan sadesuojan sisään sitä käytettäessä.
Pertti Kurki
Viestit: 1571
Liittynyt: 19 Joulu 2008 11:36

Viesti Kirjoittaja Pertti Kurki »

Scarpin pakkauspussissa ei ole mitään vikaa. Teltan tiivis rullaaminen on helppoa kun ensin niputtaa toisen pään hiililuitusalot ja sen jälkeen samaan nippuun toisen pään salot, ja vielä kaari. Sen jälkeen kangas on helppo kääriä nipun ympärille. Teltta menee heittämällä alkuperäiseen pakkauspussiin.
Kuvailutulkki
Kumivasara
Viestit: 133
Liittynyt: 10 Kesä 2010 13:05

Viesti Kirjoittaja Kumivasara »

Olen joskus pohtinut jos tekisi pakkauspussin joka myös avautuisi sivusta, ja jossa olisi oma lokeronsa sisä- ja ulkoteltalle. Ajatuksena olisi että sisäteltta ei kastuisi pakatessa jos ulkoteltta on sateen jäljiltä märkä.

Expedillä jotain tämmöistä on ilmeiseti olemassakin
http://www.exped.com/finland/en/product ... rettyPhoto[node-nid-11598-field_details_img]/12/

(Tai sitten olen täältä saanut idean että tekisi pussin, ja myöhemmin ole itselleni uskotellut keksineeni ajatuksen itse..)

Anyway, mitään en ole saanut aikaiseksi.
Avatar
Kaarle Suurehko
Viestit: 1778
Liittynyt: 22 Joulu 2011 19:26

Viesti Kirjoittaja Kaarle Suurehko »

^Erilleen pakkaaminen lisätyö, jos sisäteltta on valmiiksi kiinni ulkoteltassa, eikä inner first. Kokeilin viime reissulla kaasukeittimen säteilylämmitintä nopeaan kuivaamiseen, mutta lattian kuivaaminen senkin kanssa yhä niin ja näin, joten pitäydyin teltan läpimärkänä ollessa vanhaan eli kokatessa sisäteltan seinät kuivuu hetkessä ja lattian osalta kuivataan heti sisääntullessa retkipyyhkeellä.
AeA
Viestit: 62
Liittynyt: 12 Heinä 2013 17:29

Viesti Kirjoittaja AeA »

Pertti Kurki kirjoitti:Scarpin pakkauspussissa ei ole mitään vikaa.
Ehkä ei, jos on vähintään kahdella toimivalla kädellä ja normaalilla koordinaatiolla varustettu ihminen. Kahta ensimmäistä allekirjoittanut ei omista ja kolmannenkaan suhteen ei allekirjoittanut uskalla esittää väittämiä, joten allekirjoittaneelle oli ylivoimaista saada teltta käärittyä (juu, kuvattu käärintämenettely on ollut käytössä koko ajan ja harjoiteltu sujumaan ikävämmässäkin säässä) konsistentisti vakiopussin vaatimaksi täsmälleen eikä yhtään yli nurkkakeppien pituiseksi paketiksi ja saada kaksi kättä kasassapitämään vaativa rulla liukasta silnylonia ujutettua päästään aukeavaan säkkiin. Säkkiin, joka sekin on piirteetöntä liukasta silnylonia ja näin ollen allekirjoittaneelle em. syistä johtuen paitsi ylivoimainen kiinnittää mihinkään rinkan ulkopuolelle vailla jatkuvaa uhkaa sen jäämisestä johonkin itse valitsemaansa pisteeseen matkalle myös vähemmän kuin täydellisen kätevä kannettava silloin ajoittain kun ylipäätään sattuu osumaan jonkinlainen tarve siirtää pakattua telttaa paikasta toiseen yli pari metriä. Ja lisäkaarten mukaanmahduttamiseen vähän naftimpi kuin mihin allekirjoittanut konsistentisti kentällä kykenisi.

*shrug* Pitänee olla jatkossa huolellisempi vastaavien väittämien kvalifioinnissa koskemaan vain ja ainoastaan allekirjoittaneen oman henkilökohtaisen katsantokannan ja varustuksen leikkausta, jossa tunnetusti ei tasan sijaitse ketään tai mitään muuta kuin allekirjoittanut yksin.
luuppi
Viestit: 5561
Liittynyt: 09 Tammi 2013 20:24

Viesti Kirjoittaja luuppi »

Exped tekee hyvaa tavaraa, ja nakojaan myos parhaat yksityiskohtakuvat sivustoilleen. Tuo linkattu pussi ei kuitenkaan nayttaisi olevan helppo (tai ylipaataan soveltuva) sivukiinnitykseen?

Tassa Kaarlelle vinkki, ettei naamapyyhetta tarvi kayttaa teltan lattiaan:
http://www.lakeland.co.uk/22446/Reusable-Soak-Up-Sheets
Leikkelen tuosta mukaan tiskiratin kokoisia paloja, koska imukyky on niin mahtava. Loppua kohti sen kastamalla saa yhden tiskikierroksen aikaiseksi, jos vesipaikka on hakusessa.
Avatar
Kaarle Suurehko
Viestit: 1778
Liittynyt: 22 Joulu 2011 19:26

Viesti Kirjoittaja Kaarle Suurehko »

luuppi kirjoitti: Tassa Kaarlelle vinkki, ettei naamapyyhetta tarvi kayttaa teltan lattiaan:
http://www.lakeland.co.uk/22446/Reusable-Soak-Up-Sheets
Leikkelen tuosta mukaan tiskiratin kokoisia paloja, koska imukyky on niin mahtava.
Vain yksi pyyhe matkassa. Mitat noin 50 x 100 cm paino noin 25 grammaa. Sellainen ohut imukykyisen retkipyyhkeen puolikas joka kestää monet reissut. Kuivuu nopeasti. Riittää myös uimisen jälkeiseen kuivaamiseen.
Avatar
Sokosti Suomujoki
Viestit: 2405
Liittynyt: 26 Syys 2008 22:37

Viesti Kirjoittaja Sokosti Suomujoki »

Onko AeA tuossa pitkittäisessä hihnassa mitään pitkittäissuuntaista kiristystä vai onko se vaan sitomista varten laitettu tuohon?
Jokainen gramma on liikaa - http://sokosti.wordpress.com/

"Kyseinen nimimerkki SS on niitä joiden viesteissä ei useinkaan ole mitään perää. Sen olen todennut niin monesti vuosien aikana. " - Eräkulkuri
AeA
Viestit: 62
Liittynyt: 12 Heinä 2013 17:29

Viesti Kirjoittaja AeA »

Sokosti Suomujoki kirjoitti:Onko AeA tuossa pitkittäisessä hihnassa mitään pitkittäissuuntaista kiristystä vai onko se vaan sitomista varten laitettu tuohon?
En tehnyt pituussuuntaista kompressointia, koska pidin sitä tarpeettomana kun pussin pituus on kultakutrimaisen juuri sopiva telttakäärölle: pituussuuntainen remmi tarjoaa vain sidontapisteitä, kantokahvat ja hiukan rasituksenpoistoa päätysaumoilta. Jos kompressiomahdollisuuden haluaisi tähän konstruktioon, helpoin paikka olisi keskelle kantokahvaosiin, tai päätyihin jos jättää remmin niiltä alueilta ompelematta kiinni.
Vastaa Viestiin