Harhailian blogi

Mieluisa retkimaasto

04.03.2010 15:29Itselle mieluisan retkimaaston pohdintaa...

Itsellä se vaihtelee mielialan, vuodenajan, säätyypin mukaan paljonkin, mutta kyllähän vesistöt, vuoret, aukeikot, metsät, yms... tarjoavat jo yksistään joskus kaiken haluaman, mutta jos maasto on niin vaihtelevaa, että sieltä löytyy mahdollisimman paljon näitä kaikkea ja tiuhaan maastotyyppi vaihtuen, voidaan puhua jo retkeiliän unelmamaastosta monen mielestä varmaankin...

Sittenhän tullaan tähän tuttuun asiaan, maastossahan olisi kiva saada olla rauhassa, mutta itse en vierasta törmäämistä retkeilyhenkisiin kulkijoihin, samaan paikkaan leiriytymiseen tarvitaan jo, että ajatusten täytyy synkata aika hyvin, tietty jos haluaa olla takuulla rauhassa, se täytyy ottaa huomioon maastoa ja leiripaikkaa valittaessa.

Polttopuuta ja vettä olisi kiva olla saatavilla...

Maaston ei välttämättä tarvitse olla kaukana olevaa erämaata, itse olen huomannut, että viihdyn rauhallisissa lähimaastoissakin hyvin, tutuista maastoista tietää saavansa haluamansa, mutta kyllähän uusien maastojen ihmetteleminen ja ihasteleminen usein on se retkeilyn tärkein pointti.

Avotunturissa varsinkin tuulella rupee taas kummasti arvostamaan keskisen kotimaan pusikoita. Avotunturi on avara ja niin erinlainen muuhun kotimaan maastoihin nähden, se kai siinä viehättää, mutta loppujen lopuksihan sielä näkee maiseman kerralla, tosin sitä on tarjolla niin paljon, ettei siihen kerkee kyllästyy vähän pidemmälläkään silmäyksellä... Wink Peitteisemmässä maastossa näkee useammin aivan uutta, jos vaan on näkyvyyttä riittävästi, ettei mene ihan pusikoksi. Ötökkä aikaan avotunturiin pääsee niitä pakoon. Itse olen aina vierastanut pidempiä pelkästään avotunturiin suuntautuvia retkiä, viihdyn avotunturissa hyvällä kelillä lyhyitä aikoja ja arvostan sen avaruutta, mutta joltakin tuulensuojaisalta ja puustoiselta solalta tms. leiristä käsin ilmojen ja oman fiiliksen mukaan toimimalla se sopii itselleni parhaiten.

Trackback URL-osoite tähän päiväkirjamerkintään on:

http://www.vaellusnet.com/turinat/trackback.php?e=1525

   

Kirjoittaja Viesti
Tähän päiväkirjamerkintääsi ei ole yhtään vastausta / kommmenttia.
Näytä edelliset viestit:   

Vaellusturinat II Foorumin päävalikko -> Blogit -> Harhailian blogi -> Mieluisa retkimaasto