Joonas Frisk blogi

Märkä viikonvaihde onnistui yli odotusten

11.08.2008 10:51

Vajaat pari viikkoa olen keräillyt mustikkaa, lääkkeeksi. Ihan tosi. Sitä kun kuivatun mustikan kilohinnat on tuolla vajaassa 150 eurossa, on tulosta tullut. Liki kolmen tonnin edestä on tullut köyrittyä mättäillä.

Siinä sitä sieniä kierrellessä ja katsellessa kypsyi päätös lähteä patikoimaan vähillä eväillä. Syönpä sitten sienet ja marjat suihini kun kohdalle sattuvat. Ja kalat odottavat ylösnousemustaan lammissa.

Perjantaina vesisateessa huomioliivi kalvotakin päälle ja polkemaan kohti Varpaisjärven saloja. Auto jäi nuorison käyttöön. Parin tunnin sotkemisen jälkeen polulle ja aloin juppasta hämärtyvässä illassa kohti yöpuuta. Vettä valui yhä, märkäkin jo olin. Saumat vuotavat näemmä.

Arvasin, ettei ketään muuta tulisi näkymään koko pyhänseutuna näillä keleillä. Arvasin väärin. Näin sentään pari endurokuskia, - ja kuulin. Aika räimettä nuo kaks ja puolikkaat kakstahtiset pitää.

Mustikoita ei seudulla juurikaan näkynyt. Söin juolukkaa sen sijaan. Lakkoja oli, samoin näkyi tulevan paljon puolukkaa ja karpaloa. Ja älytön määrä sieniä. Joista väsäilin pientä välipalaa.
Tässä yksi menu.
" Perunamuusia kanttarelli ja voitattikäristeellä, höystönä juolukkaa lakkasilmällä"Mutta kuka ne loput tuhannet sienet jaksaa sieltä tielle kantaa? Söin minkä jaksoin ja annoin loppujen olla.
Löysin joutsenen pesäkummun. Siinäpä on ensi kevään kuvauspaikka tiedossa. Vastarannalla laavu, helppoa kyttäystä tiedossa.

Selkä toimi kuin pitikin, ei oireita. Hyvä niin.
Varustus oli kevyt, repussa vain välttämättömin: makuupussi, alusta, puukko, tulivehkeet,kahvipannu ja paistinpannu, kamera, hieman muuta sälää, vähän ruokaa.

"Tässä se alkaa olla homma optimissaan:" mietin kotiin polkiessani. - "Ilmojen kylmetessä paksumpaa vaatetta ja toinen pussi mukaan, ruokaa minkä tarvii."
- Se on Siinä.- Cool

Ps. mut eihän tuo Picasaveppi toimi mulla, herjaa että:" pitää olla internet yhteys" Laughing
Kun yritin liittää kuvia tähän blogiin. Johtuisko siitä, että käytän Firefoxia? Wink

Trackback URL-osoite tähän päiväkirjamerkintään on:

http://www.vaellusnet.com/turinat/trackback.php?e=1158

Sivu 1 Yht. 1
Kirjoittaja Viesti

Ölliäinen

Liittynyt: 15 Hel 2006
Viestejä: 800

LähetäLähetetty: 12.08.2008 8:40    Viestin aihe:
Vastaa lainaamalla viestiä

No se!

Hyvä kun selekä antaa myöten ies kevytretkeillä. Ruoka tahtoo tiällä meijänperillä olla metässä aika vähissä. Mustikoita ei juuri yhtää, puolukat ja karpalot ruakileita. Muutaman kanttarellin ja punikkitatin löysin viikonloppuna.

Se pikasa tykkee varmaan mikkisoftista...voipi niitä tuliketun kansa käyttee rinnan, ainai kanssaölliäisen konneessa on molemmat. Se käyttää firefoxia ja minä IE:tä.

Takaisin alkuun Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla

Joonas Frisk

Liittynyt: 04 Tam 2007
Viestejä: 2119

LähetäLähetetty: 12.08.2008 10:54    Viestin aihe:
Vastaa lainaamalla viestiä

Joo, onhan mullakin tuo IE toisena vaihtoehtona. Mut kokelinpa tuota pixbox:ia Tuliketun kanssa, silläpä alkoi juttu onnistaa, jotenka Hejja Svärie Laughing

Takaisin alkuun Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Sivu 1 Yht. 1
-
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Weblog style by Hyperion
Original style from LiveJournal.