Vaellusturinat II
https://www.vaeltajankauppa.fi/
- Osta ja työllistä yh-äitejä Vietnamissa
 
Etusivu Rekisteröidy Ohje Vaellusnet Kuva MMS-Blog Vaellusturinat I Tilastot Avatarit  
Asentopaikkani Phoogle                      

Kantotulen lieskan leikintää Hammastunturin syksyisessä erämaassa.... Kulpakkojokea Hammastunturin kupeessa....... Kuoppajärvi Hammasjärven pohjoispuolella ja ruskainen haavikko........ Pyhä-Nattasen huipulta heinäkuun 2005 helteillä... Idyllinen Riestojoki Sompion luonnonpuistossa..... Anterin huipulta itäänpäin kevättalvella 1993.....
 

Vaellusturinat II Foorumin päävalikko Ruokaohjeet ja vinkit Ruisleipä omasta uunista
Näytä edelliset viestit:   
      Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia  
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle 1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Seuraava

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe: Ruisleipä omasta uunista
rautu
12.08.2012 22:19


Viestejä: 6662
Sain hyppysiini vanhan hapanleivän juuren. Juuri on kulkenut emännän puolen suvussa ties kuinka kauan. Sekoittelin äsken ruisvellin ja murentelin juuren sinne. Nyt odotetaan varmaankin pari päivää ja sitten alkaa leivontahommelit. Ehkä hieman jänskättää,miten mahtaa onnistua. Jos hyvin käy ja homma onnistuu, niin jatkossa jätän näkkärit kotiin. Reppuun lähtee ruisreikäleipää.
_________________

Ei oo häränpäivää!!
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
heluna74
12.08.2012 23:05


Viestejä: 3132
Onnea sulle, Rautu, leivontapuuhiin! Olen kaksi kertaa elämässäni leipunut itse ruisleipää ja sittemmin -onneton minä - hävitin juuren, vaikka sen olisi voinut pakastaa. Leivästä tuli kyllä erittäin tymäkkää tavaraa!! Maukasta, mutta painavaa (ainakin minun leivistäni) - en olisi sitä kyllä reissuun voinut ottaa. Kerropa sitten, miten leivät onnistuivat Very Happy!
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
rautu
13.08.2012 7:45


Viestejä: 6662
Toistaiseksi ollaan vielä lähtöpisteessä. Yön aikana juuri ei ole herännyt. Liekö liian kylmä paikka astialle. Siirsin lämpöisempään paikkaan. Luin juuri että herättelyä voi joutua tekemään kolmekin vuorokautta.

Odotellaan....
_________________

Ei oo häränpäivää!!
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
hannes
13.08.2012 10:34


Viestejä: 7703
Juuren voi tehdä itsekin, esim. hapanleivästä, on muitakin tapoja.

Jos Hämäläisen leipä ei pelkällä juurella onnistu voi siihen lisätä hiivaa. Ottaa taikinaa palan talteen seuraava kertaa varten ja silloin voi jo onnistua.

Ensimmäiset leivät eivät välttämätä maistu vielä täysin oikealta - mutta tulee se oikeakin sieltä vielä.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
petteril
13.08.2012 10:54


Viestejä: 21
Minä tein juurikin viikonloppuna tällä ohjeella hapanleipää, ja juurta ei ollut käytettävissä eli alusta lähtien. Suosittelen kokeilemaan:
http://lintulaakso.net/reseptipankki/resepti.php?resnumero=191&lkoodi=perin&pikkukate=perin

Tuolla on muuten kerrottu kuinka hapanleivän saa onnistumaan myös sähköuunissa
_________________
-Petteri
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
PPP
13.08.2012 11:41


Viestejä: 482
Samat ovat aatokset itselläni. Sain kotoani vanhan juurisaavin, jolla äitini valmisti aikoinaan ruisleivät. Leivomme rieskat ja hiivaleivät itse jo nyt ja jonkin verran hapanta ohutta reikäleipää, mutta varsinaisen happaman ruislimpun tekoa ei ole vielä tullut kokeiltua.
Kunhan tulee pakkaset että leivinuunin voi lämmittää niin pitää kokeilla tuotakin.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
heluna74
13.08.2012 11:42


Viestejä: 3132
Täytyypä kokeilla. Mutta onhan se ihan toista, kun on ikivanha juuri - siinä on sitä jotain! Minua harmittaa, kun hukkasin omani Crying or Very sad.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
rautu
13.08.2012 17:20


Viestejä: 6662
Pientä elämää alkaa taikinavellissä näkyä. Ei kuitenkaan mitään valtavaa, joten odotellaanpa vielä huomiseen. Pitääpä lueskella petteril linkki. Sähköuunissa tuon joutuu paistamaan.
_________________

Ei oo häränpäivää!!
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
heluna74
14.08.2012 19:12


Viestejä: 3132
Noh? Leipuri-Rautu, miten menee?

Sähköuuni on kyllä helpompi "nykyihmiselle". Silloin, kun itse ne pari kertaa leivoin ruisleipää, minulla oli siinä talossani se "seitsemänleivänuuni" ja oli kyllä haastetta saada (näillä taidoilla) lämpötila sopivaksi ja - ennenkaikkea - kestäväksi.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
rautu
14.08.2012 19:26


Viestejä: 6662
Juuri heräsi ja voi hyvin. Tuolla se pöhisee. Kohta tulee kaksi vuorokautta täyteen. Jokohan alkaisi olla tarpeeksi hapanta. Huomenaamulla ajattelin sen alustaa ja jättää nousemaan ja illalla uuniin. Täytyy ottaa kuvaa valmiista reikäleivästä niiden valmistuttua.

Anopilla on leivinuuni, mutta sinne on sen verran matkaa, että paistellaan sähköuunilla.

Kaipa se tästä. Odotukset on kovat. Toivottavasti lopputulos tyydyttää. Pitää vielä ennen leipomista muistaa ottaa juurta pakkaseen.
_________________

Ei oo häränpäivää!!
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
heluna74
14.08.2012 19:33


Viestejä: 3132
Laitapa sitten kuvaa tuotoksista! Joo, laita pakkaseen, että et jää juurettomaksi kuten minä Very Happy.

Lycka till!
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
tulilintu
15.08.2012 10:48


Viestejä: 107
Pieni vinkki: kun tekee omasta juuresta reikäleipää, niin voi jättää muutaman "reiän" saaviin kuivumaan. Ne sitten vain murentaa ja leipoo uutta.

(Pisin aika mikä itselläni on ollut kuivat reiät käyttämättä taitaa olla n. vuoden, ja hyvin lähtivät taas käyntiin; ei siis tarvitse työntää juurta pakkaseen. Näin se leipä ennen vanhaankin käsittääkseni tehtiin: puusaaviin jäi aina juurta kuivumaan, ja se sitten hapansi uuden taikinan.)
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
rautu
15.08.2012 14:08


Viestejä: 6662
Laitoin sitä juurivelliä pakastimeen. Siellähän tuo säilyy vaikka vuositolkulla.Tuo reikähommakin on ihan hyvä idea ja voin vaikka laittaakin. Toisaalta sellaiset pienet pompannapit on mukavia syödäkin.
_________________

Ei oo häränpäivää!!
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Timo Ylhäinen
15.08.2012 14:39


Viestejä: 454
En ole paistanut ruisleipää, mutta muuta leipää kylläkin. Käytän leivän paistoon keraamista pizzakiveä, joka tuo sähköuuniin vähän oikean uunin ominaisuuksia.

Saattaisi toimi ruisleivänkin paistossa.

Esim tuommonen:

http://www.decanter.fi/Pizzakivi

Kiven käytössä on oleellista, että kivi kuumennetaan uunissa ja leipä nostetaan kuumalle kivelle.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
heluna74
15.08.2012 15:08


Viestejä: 3132
Mielenkiintoinen tuo Tyyn pizzakivi. Enpä ole moiseen "törmännyt". Voipi siihen hapanleipäänkin hieman semmoista "arinaleivän" oloa syntyä tuon kiven ansiosta.

Kokkaustarvikkeista puhuttaessa; minä olen etsinyt jo pitemmän aikaa eräänlaista haudutuslaatikkoa. Olen semmoisen eräällä tuttavalla nähnyt ja se olisi mukava. Paitsi, että säästää sähköä, niin ruoka hautui siinä hienosti "ihan itsekseen". Esim. perunat annettiin kiehahtaa levyllä ja sitten koko kattila haudutuslaatikkoon ja siellä ne kypsyivät. Styroxia se oli, mutta pitää olla tarpeeksi pieni (kattilan kokoinen). Eli kaverillani oli yksi tämmöinen sopivankokoinen kattila, jota käytti haudutuksiin. Semmoisen lootan haluaisin, että jos joku tietää tai "törmää" semmoiseen, niin vinkki mulle. Kiitos Very Happy.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle 1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Seuraava

 
Tutustu muihin vastaavaan asiaan liittyviin keskusteluihin (Hakee kaikki keskustelut joiden otsikoissa esiintyy sama sana)
Aihe Kirjoittaja Foorumi Vastaukset Lähetetty
Ruisleipä boueme Ruokaohjeet ja vinkit 5 08.12.2014 12:00 Katso viimeisin viesti
Originelleja omasta takaa Arinakääpä Hölynpöly... 15 07.01.2014 21:23 Katso viimeisin viesti
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


      Sivun alkuun  

Sivu 1 Yht. 11
Siirry sivulle 1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Seuraava
Siirry: