Vaellusturinat II
https://www.vaeltajankauppa.fi/
- Osta ja työllistä yh-äitejä Vietnamissa
 
Etusivu Rekisteröidy Ohje Vaellusnet Kuva MMS-Blog Vaellusturinat I Tilastot Avatarit  
Asentopaikkani Phoogle                      

Kantotulen lieskan leikintää Hammastunturin syksyisessä erämaassa.... Kulpakkojokea Hammastunturin kupeessa....... Kuoppajärvi Hammasjärven pohjoispuolella ja ruskainen haavikko........ Pyhä-Nattasen huipulta heinäkuun 2005 helteillä... Idyllinen Riestojoki Sompion luonnonpuistossa..... Anterin huipulta itäänpäin kevättalvella 1993.....
 

Vaellusturinat II Foorumin päävalikko Ruokaohjeet ja vinkit Leipä pieneen tilaan
Näytä edelliset viestit:   
      Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia  
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle 1, 2, 3, 4, 5  Seuraava

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe: Leipä pieneen tilaan
Sokosti Suomujoki
17.02.2011 21:59


Viestejä: 2405
Jatketaanpa tätä pakkauskokoasiaa.

Mikähän taloudellisinta leipää kcal/cm3/g mielessä? Näkkärissä on paljon ilmaa ja se vie paljon tilaa rinkasta, jos miettii vaikka viikon reissua ja 4-5 palaa per päivä (vai paljonko syötte). Kuivattu ruisleipä on hyvää, mutta muodoltaan pyöreää ja reikäkin keskellä. Ja vaikka sen rapsii palasiksi, niin se on hankalaa pakata, mureneekin helposti.

Entä jos kuivaa itse sopiviksi paloiksi laitettua ruisleipää? Säilyykö se, muuttuuko maku?

Ja mikähän leipä olisi mahdollisimman energiapitoista suhteessa kokoon ja painoon? Eli mahdollisimman tiivistä ja kevyttä?

Tämmöisiä ongelmia tällä kertaa...
_________________
Jokainen gramma on liikaa - http://sokosti.wordpress.com/

"Kyseinen nimimerkki SS on niitä joiden viesteissä ei useinkaan ole mitään perää. Sen olen todennut niin monesti vuosien aikana. " - Eräkulkuri
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
tyy
17.02.2011 22:02
Vieras

Ruisleipää voi kuivata itse ja maku on erinomainen!

Kannattaa leikata ohuiksi, että on helpompi syödä.
 Sivun alkuun
Personal Photo Album Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
K-nen
17.02.2011 22:18
Vieras

Uskoisin, en tiedä, että leipä ei ole erityisen hyvää ravintoa pientä pakkaustilavuutta hakiessa. Kuivattu leipähän on kevyttä, josta seuraa alhainen kcal/dm3 -suhde.

Entä jos jättäisit leivän pois?
 Sivun alkuun
Personal Photo Album Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Sokosti Suomujoki
17.02.2011 22:35


Viestejä: 2405
K-nen kirjoitti:

Entä jos jättäisit leivän pois?


No tätäkin funtsin. Mutta kun mukana on kuitenkin kcal-tehokasta sulatejuustoa, tavallista juustoa ja metwurstia. Koko setti pitäis korvata jollain muulla.
_________________
Jokainen gramma on liikaa - http://sokosti.wordpress.com/

"Kyseinen nimimerkki SS on niitä joiden viesteissä ei useinkaan ole mitään perää. Sen olen todennut niin monesti vuosien aikana. " - Eräkulkuri
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Metsän Omena
17.02.2011 22:37


Viestejä: 1641
Hylkeenpyytäjien verileipä.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Vinski
17.02.2011 22:47


Viestejä: 269
Ruisvuokaleipiä on kaupallisestikin aika tiiviitä ja vielä jos itse leipoo...
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
sau~n
17.02.2011 23:57


Viestejä: 249
Tuli mieleen täysjyväleipäpalat, esimerkiksi Fazerin Real. Energiapitoisuudesta en tiedä, mutta tuo on ainakin tiivistä tavaraa. Kuivatessa nuo voisi pienellä kikkailulla saada pysymään muodossaan. Itse haluaisin leikellä viipaleet ohuemmiksi kuivaamista varten, mutta siinä voi olla terävänkin veitten kanssa tekemistä.

Tiivistetyin vaihtoehto lienee jauhot, joista voisi leipoa reissussa rieskaa?

Miten lie hyviä nuo ruis-snacksit?
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
jaakko33
17.02.2011 23:57


Viestejä: 532
Kuivatun leivän voisi jauhaa jauhoiksi ja pakata jauhot muovipulloon?
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Blog Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Glottis
18.02.2011 10:22


Viestejä: 733
Tilavuutta huomioimaton pikavertailu antoi tollasia tuloksia:

-linkosuon Varrasleipä (=kuivattua ruisleipää): 274 kcal / 100g
-Ylhäisten Leipä: 290 kcal / 100g
-Hapankorppu: 338 kcal / 100g
-Wasa Husman ruisnäkkäri 354 kcal / 100g
-Vaasan Pieni Pyöreä, seesami vehnänäkkileipä 382 kcal / 100g

Tosta voisi vetäistä johtopäätöksen että leivän "tiiviyden" perusteella ei voi vetäistä hyvää arvausta kaloripitoisuudesta, Husman ja Pieni Pyöreä seesami ovat kummatkin aika ilmavaa tavaraa esim. Ylhäistenleipään tai Varrasleipään verrattuna.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
rance
18.02.2011 10:22


Viestejä: 1087
Maalahden limppu

http://www.maalahdenlimppu.fi/index.php?pid=4&lg=fi

1120 kJ/100g, tilavuutta en ole mitannut, mutta tiivistä tavaraa se tuntuu olevan.
Hyvän makuista, mutten suosittele kuivaamista maun muuttumisen vuoksi. Säilyy erityisen hyvin ja jos pitää tuoreen makuisesta leivästä, niin kannattaa jakaa se pakattaessa sopiviin eriin.

Pieni varoitus; siihen saattaa tulla himo Wink

Nuo saaristolaisleivät voisivat myös olla vaihtoehto, kuten Metsän omenan viestistä voisi päätellä.

Aikoinaan luovuimme noista korpuista ja näkkäreistä, koska ne veivät moninkertaisen tilan tuohon limppuun verrattuna, lisäksi murenivat melkoisesti reissun edistyessä.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Ursus
18.02.2011 11:14


Viestejä: 6233
Itsellä on aina viikon reussuun pitkopullan muotoon leivottu ruisleipä. Muuten puurojauhot taitavat olla tehokkainta painon ja energian suhteen. Vähennä siis leivän syöntiä ja lisää puuron syöntiä.
Maalahden limppuun tulee varmasti himo. Se on todella hyvin ja pitkään säilyvää.
_________________
Jos metsään haluat mennä nyt , sä takuulla yllätyt ...
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Lunkentus
18.02.2011 11:56


Viestejä: 1159
Uunituoreen ranskanleivän kun kunnolla puristelee kasaan, niin ei siitä juuri fingerporia suurempaa klönttiä jää!
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Glottis
18.02.2011 12:52


Viestejä: 733
rance kirjoitti:
Maalahden limppu

http://www.maalahdenlimppu.fi/index.php?pid=4&lg=fi

1120 kJ/100g,


...eli noihin mun ilmoittamiin lukuihin vertailukelpoisena yksikkönä 270kcal. Luokkaa varrasleivän energiapitoisuus per painoyksikkö (mutta tätä voisi toki nostaa kuivaamalla). Muoto tuolla limpulla on kieltämättä näppärä retkeilykäyttöön.

Taidan piruuttani mitata tilavuutta noilla kahdella, alkoi kiinnostamaan itseäkin.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Korpijaakko
18.02.2011 13:16


Viestejä: 6770
Glottiksen energiapitoisuus vertailussa ainakin seesaminäkkärin energiapitoisuutta nostavat seesamin siemenet. Siemenissä ja pähkinöissä on paljon enemmän rasvaa kuin jauhoissa, joten energiatiheyskin on parempi.

Siivuina kuivattu veripalttu voisi olla aika korkealla kcal/cm3/g-mittarilla, mutta itse en erityisesti pidä mausta. Veikkaisin, että valmiiksi kaupasta saatavista leivitä hapankorppu on aika korkealla tuolla kcal/cm3/g-mittarilla, ehkä parasta mitä itse kuivaamatta saa.

Mutta keskimäärin leipä on energiatiheydeltään heikkoa evästä ja kuitua voi saada muustakin, joten jos haluaa tosissaan optimoida, niin leipä ehdottomasti pois. Erilaiset itse tehdyt pähinätahnat ovat ravintoarvotiheydeltään varmaan aika korkealla ja suhteellisen vähän prosessoitu vaihtoehto. Ylimääräistä rasvaakaan ei niiden kanssa varmaan tarvitsisi, mutta ehkä jotain hiilihydraatti- ja kuitupistoista... vaikkapa puuroa.

Vaihtoehtona tuli mieleen myös tortillat. Nehän on tavallaan leipää ja aika tiivistä kamaa. Santa Marian maissitortilloissa on 310kcal/100g ja ne on todella tiiviitä. Kuivaamalla energiatiheys vähän paranisi, mutta pakkautuvuus heikkenee, eikä tilan tarvekaan varmaan paljoa vähene. Jos polttoainetta ja aikaa on, niin leipä kannattaa varmaan tehdä vasta reissun päällä, koska kuivien jauhojen kcal/cm3/g on paljon parempi kuin minkään leivän.
_________________
Galleria ja blogi
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
tekstiiliurheilija
18.02.2011 14:35


Viestejä: 895
Datrex selviytymiskeksi: www.solutionfoods.fi
_________________
Tyyli ennen kaikkea!
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Blog Vastaa lainaamalla viestiä
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle 1, 2, 3, 4, 5  Seuraava

 
Tutustu muihin vastaavaan asiaan liittyviin keskusteluihin (Hakee kaikki keskustelut joiden otsikoissa esiintyy sama sana)
Aihe Kirjoittaja Foorumi Vastaukset Lähetetty
Mitä pieneen reppuun talvella? Pertti Kurki Talvivaellusvarusteet 93 08.02.2016 13:29 Katso viimeisin viesti
Ilmastointiteippi pienee tilaan? rokrok Kesävaellusvarusteet 32 19.05.2012 7:04 Katso viimeisin viesti
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


      Sivun alkuun  

Sivu 1 Yht. 5
Siirry sivulle 1, 2, 3, 4, 5  Seuraava
Siirry: