Vaellusturinat II
https://www.vaeltajankauppa.fi/
- Osta ja työllistä yh-äitejä Vietnamissa
 
Etusivu Rekisteröidy Ohje Vaellusnet Kuva MMS-Blog Vaellusturinat I Tilastot Avatarit  
Asentopaikkani Phoogle                      

Kantotulen lieskan leikintää Hammastunturin syksyisessä erämaassa.... Kulpakkojokea Hammastunturin kupeessa....... Kuoppajärvi Hammasjärven pohjoispuolella ja ruskainen haavikko........ Pyhä-Nattasen huipulta heinäkuun 2005 helteillä... Idyllinen Riestojoki Sompion luonnonpuistossa..... Anterin huipulta itäänpäin kevättalvella 1993.....
 

Vaellusturinat II Foorumin päävalikko Ruokaohjeet ja vinkit KUIVATUS (ei jauheliha)
Näytä edelliset viestit:   
      Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia  
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Seuraava

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
PeteBee
15.08.2014 13:30


Viestejä: 838
Mustikka kirjoitti:
Liottelin eilen kotioloissa pussinpohjalle jääneen kanasekoituksen, ja ennallistuihan ne filepalatkin lopulta, mutta pitkän ajan otti. Minkälaista purkkia olette käyttäneet liottelemiseen repussa, että on varmasti vesitiivis?


Mä olen laittanut liotettavat ensin minigrip pussiin ja pussin savotan muoviseen ruokakuppiin, jonka kansi on tosi tiukka. Tosin kuppi putos viime reissulla, joten uuden osto tulee kohta eteen.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Korpijaakko
15.08.2014 13:41


Viestejä: 6557
PeteBee kirjoitti:
Mustikka kirjoitti:
Liottelin eilen kotioloissa pussinpohjalle jääneen kanasekoituksen, ja ennallistuihan ne filepalatkin lopulta, mutta pitkän ajan otti. Minkälaista purkkia olette käyttäneet liottelemiseen repussa, että on varmasti vesitiivis?


Mä olen laittanut liotettavat ensin minigrip pussiin ja pussin savotan muoviseen ruokakuppiin, jonka kansi on tosi tiukka. Tosin kuppi putos viime reissulla, joten uuden osto tulee kohta eteen.


Silloin kun liotin kuivattavia aineksia päivän aikana kulkiessa käytössä oli isosuinen 1L pakastuspurkki kierrekorkilla. Siihen mahtui hyvin 2-3 hengen kuiva-aineksi. Luulisi, että noita saa pienempänäkin jos yksin kulkee.
_________________
Galleria ja blogi
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Mava
15.08.2014 19:52


Viestejä: 214
Mä laitan omani minigrippiin ja gripit pieneen kattilaan, tiukka kansi päälle.

Ei uhkailuja Razz
_________________
Ylämäki
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Blog Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Korvapuoli
16.08.2014 6:26


Viestejä: 2263
Korpijaakko kirjoitti:

Silloin kun liotin kuivattavia aineksia päivän aikana kulkiessa käytössä oli isosuinen 1L pakastuspurkki kierrekorkilla. Siihen mahtui hyvin 2-3 hengen kuiva-aineksi. Luulisi, että noita saa pienempänäkin jos yksin kulkee.

Tuollaista neliskanttista, mutta pyöreäkulmaista plastex-pakastetölkkiä käytän. Mahtuu juuri paksuudeltaan Savotan taskuun pystyyn, ja osa taskusta jää muuhun käyttöön. Ei ole yksinkulkijallekkaan liian iso, jos kaikki aterian ainekset laittaa likoon. Puolilitrainen olisi ainakin minulle liian pieni. Sama purkki on kestänyt vuosikaudet ja monet viikkojen vaellukset vesitiiviinä, vaikka olen joka päivä huuhdellut sen kiehuvalla vedellä.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Blog Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
haahuilija
20.08.2014 17:48


Viestejä: 436
Mielipiteitä tonnikalan kuivaamisesta? Jonkun mielestä maistuu puulle, toinen valitti karseaa hajua kuivaamisen aikana/jälkeen. Kannattaako siis vaivautua? Joku kuitenkin kuivaa sitä joka reissuun eli ei kai se niin paha voi olla... Tiedän, että tonnikalaa saa myös n. 80g pusseissa, mutta se on minulle liian iso kerta-annos, joten kuivaaminen jää ainoaksi vaihtoehdoksi.

Olen kuivannut menestyksekkäästi peruna-sipuliseosta, mutta itseäni häiritsi useamman viikon asunnossa leijaillut sipulintuoksu.. Smile Jos siis löytyy kaltaisiani, niin vinkkinä että Apetit valmistaa pelkkiä perunasuikaleitakin, myydään myös Pirkka-merkillä. Sipulit ostan valmiiksi kuivattuna.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Mustikka
20.08.2014 17:54


Viestejä: 912
Korvapuoli kirjoitti:
Korpijaakko kirjoitti:

Silloin kun liotin kuivattavia aineksia päivän aikana kulkiessa käytössä oli isosuinen 1L pakastuspurkki kierrekorkilla. Siihen mahtui hyvin 2-3 hengen kuiva-aineksi. Luulisi, että noita saa pienempänäkin jos yksin kulkee.

Tuollaista neliskanttista, mutta pyöreäkulmaista plastex-pakastetölkkiä käytän. Mahtuu juuri paksuudeltaan Savotan taskuun pystyyn, ja osa taskusta jää muuhun käyttöön. Ei ole yksinkulkijallekkaan liian iso, jos kaikki aterian ainekset laittaa likoon. Puolilitrainen olisi ainakin minulle liian pieni. Sama purkki on kestänyt vuosikaudet ja monet viikkojen vaellukset vesitiiviinä, vaikka olen joka päivä huuhdellut sen kiehuvalla vedellä.


Itse ostin lähi-Prismasta kaksi neljänneslitran Plastexia. Isommat koot olivat pienempikorkkisia (muun merkkisiä). Tämäkin koko riittänee liha-annoksen turvottamiseen itselleni. Pitää vielä katsella muualtakin, kaiken järjen mukaan nyt luulisi olevan hyvä vuodenaika tällaisen hankintaan.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
haahuilija
20.08.2014 18:04


Viestejä: 436
^Jos Etola on lähellä, tai sitten verkkokaupasta: http://www.etola.net/Tuote/marjastus/pakastuspullo
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Korpijaakko
20.08.2014 23:13


Viestejä: 6557
haahuilija kirjoitti:
Mielipiteitä tonnikalan kuivaamisesta? Jonkun mielestä maistuu puulle, toinen valitti karseaa hajua kuivaamisen aikana/jälkeen. Kannattaako siis vaivautua? Joku kuitenkin kuivaa sitä joka reissuun eli ei kai se niin paha voi olla... Tiedän, että tonnikalaa saa myös n. 80g pusseissa, mutta se on minulle liian iso kerta-annos, joten kuivaaminen jää ainoaksi vaihtoehdoksi.
- -


Ainakin hiutaleet vedessä helppo kuivata (valutus metalliverkkolävikössä ja kuivumaan leivinpaperille), mutta haju on tosiaan epämiellyttävä. Sellainen kissanruokamainen... Ruuan sekaan nuo hiutaleet käytännössä "katoavat", vähän tulee tonnikalan makua ja tietysti sitä proteiinia. En enää nykyään vaivaannu vaan käytän noita pusseja. Ei se 75-80g ole pahakaan kun yleensä syön nopeana lounaana tortillan välissä, ja pusseissa on myös mausteet mukana.
_________________
Galleria ja blogi
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Korpijaakko
21.03.2015 23:34


Viestejä: 6557
En jaksa tälle avata omaa ketjua, mutta kun aloitusviestissä puhuttiin kasviksista, niin sopii tänne jollain tarkkuudella.

Toiselta Sarekin keikalta palatessa istuin aamuvarhaisella ruotsalaisen huoltoaseman kahvilassa hörppimässä pieneen lasipulloon pakattua hedelmäsmoothieta. Se maistui siinä tilanteessa pirun hyvälle. Mietin, että miksei sitä saisi retkellekin mukaan?

Kotona sitten kokeilin.

Blenderiin:
- 2 banaania
- 1 tlk säilykemangoja (sokeriliemessä eli liemi pois, saako näitä mehussa?)
- 1 dl omenamehua (kotitekoista)
- 3 rkl sitruunamehua

Tasaiseksi pyöritetty kuohkea herkku leivinpaperille ja kuivuriin (ja puolet maistiaisena). Lopputuloksena oli odotetusti nahkean sitkeä "hedelmänahka". Sitten nahka pieniksi paloiksi saksilla ja pulloon likoamaan välillä ravistellen.

3dl koe-erä painoi hieman kosteana nahkana vajaat 50g. Nesteytin sen 4dl vettä eli hieman ohuemmaksi, oli tekovaiheessa varsin paksua tahnaa.

Lopputulos oli positiivinen yllätys! Ei ihan tuoreen veroista, mutta hedelmäistä ja virkistävää. Ikään kuin paksua hedelmämehua/nektaria. Banaanissa oli ominainen kuviitun banaanin maku, muttei pahasti ja sitruuna piristi kivasti. Omena tuli esiin jälkimaussa. Voisi ehkä lisätä mangoa ja sitruunaa. Tuoreen omenan smoothien tuomasta rakenteesta en oikein pidä, joten mieluummin mehuna.

Menee jatkoon ja teen varmaan rinnalle marjaversion.

...Jatkosta tulikin mieleeni, että kuivuriin mansikkalimepyrettä, ennallistaminen pienellä vesimäärällä, kourallinen karkeaa lunta sekaan ja päälle tequila (ja cointreau). Voisi maistui kevä auringon lämmittäessä tuvan seinustalla T-paidassa maailman menoa ihmetellessä.
_________________
Galleria ja blogi
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
uNNa
22.03.2015 9:48


Viestejä: 240
^

Pakastinaltaasta löytyy pakastettuja mangokuutioita (ei lisättyä sokeria), ehkä niitä voisi kokeilla. Tai sitten tuoretta mangoa. Varmasti mukava lisä reissuun tuollainen hedelmäjuoma.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Inari74
22.03.2015 10:20


Viestejä: 1004
Kannattaisiko tuo kuiva tuote yrittää saada jauheeksi/rouheeksi niin ennallistuisi ehkä nopeammin?
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Kullervo
22.03.2015 13:10


Viestejä: 738
Eilen kävin City-Marketissa, siellä oli hyllyssä Bonne- tuotemerkillä sokeroimattomua 100% hedelmäsoseita ilman lisäaineita. Joukossa myös mangosose, otin tällä kertaa päärynäsosetta, tuostahan voisi kokeilla smoothieta kanssa...
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Korpijaakko
22.03.2015 19:59


Viestejä: 6557
Inari74 kirjoitti:
Kannattaisiko tuo kuiva tuote yrittää saada jauheeksi/rouheeksi niin ennallistuisi ehkä nopeammin?


Varmastikannattaisi. Nyt suikaleita piti liottaa jonkin aikaa. Onko ideaa millä sitkeän ja tahmean "nahan" saisi jaihettua? Pitänee kokeilla monitoimikonetta kun on isompi erä käsillä, mutta epäilen, etä on liian tahmeaa. Pilkkominen saksilla aivan pieneksi taas on liian työlästä. Very Happy
_________________
Galleria ja blogi
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Korpijaakko
26.03.2015 23:02


Viestejä: 6557
Korpijaakko kirjoitti:
Inari74 kirjoitti:
Kannattaisiko tuo kuiva tuote yrittää saada jauheeksi/rouheeksi niin ennallistuisi ehkä nopeammin?


Varmastikannattaisi. Nyt suikaleita piti liottaa jonkin aikaa. Onko ideaa millä sitkeän ja tahmean "nahan" saisi jaihettua? Pitänee kokeilla monitoimikonetta kun on isompi erä käsillä, mutta epäilen, etä on liian tahmeaa. Pilkkominen saksilla aivan pieneksi taas on liian työlästä. Very Happy


Sopiva työväline löytyi monitoimikoneen siemenien ja pähkinöiden hienontamiseen tarkoitetusta pienestä "blenderistä". Nahka paloiksi ja blenderiin ja ravistelee laitetta samalla kun hienontaa. Nyt on karkeaa jauhetta. Harvoin jaksan nähdä näin paljon vaivaa ruokien kuivaamiseen, mutta idea on sen verran hyvä... Siinä saa pari hedelmää päivään kolmen viikon reissussa.
_________________
Galleria ja blogi
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
PeteBee
27.03.2015 8:43


Viestejä: 838
Kattelin eilen juutuupia ja yhdessä videossa rouva teki tuollaisia kuivattuja hedelmäsmoothienahkoja ja leikkasi niitä saksilla makustelupaloiksi. Kun ne on tarkoitettu snäkiksi, niin silloin ei tarvitsisi välittää palautumisesta. Ite ajattelin jossain vaiheessa kokeilla.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Seuraava

 
Tutustu muihin vastaavaan asiaan liittyviin keskusteluihin (Hakee kaikki keskustelut joiden otsikoissa esiintyy sama sana)
Aihe Kirjoittaja Foorumi Vastaukset Lähetetty
Jalkineiden kuivatus PyyMetso Käytännön vinkkiarkisto 0 26.09.2016 7:47 Katso viimeisin viesti
Parhaat "lisää vain jauheliha&qu... Korvapuoli Ruokaohjeet ja vinkit 5 19.05.2016 12:25 Katso viimeisin viesti
JAUHELIHAN KUIVATUS pirjoriitta Ruokaohjeet ja vinkit 132 21.08.2008 15:45 Katso viimeisin viesti
Kumppareiden kuivatus teltassa Pekka Varusteet (Vaatetus, rinkat, makuupussit ym.) 4 02.04.2006 21:02 Katso viimeisin viesti
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


      Sivun alkuun  

Sivu 7 Yht. 9
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Seuraava
Siirry: