|
|
|
|
Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia
|
|
Kirjoittaja |
Viesti Viestin aihe: |
Virsu 14.08.2013 20:45
 Viestejä: 1511 |
haahuilija kirjoitti: |
Virsu kirjoitti: |
Olen kuivattanut pakasteperunasipuliseosta, enkä ole sitä esikypsyttänyt. On muuten mielestäni jauhelihan jälkeen helpoiten kuivattavaa matskua. |
Käytätkö kuivuria, kiertoilmauunia vai tavallista uunia? Onnistuuko siis tavallisessa uunissa ja kauankohan kestää? Jos perunasipuliseosta ei esikypsytä, pitääkö liottaa kauan ruokaa valmistettaessa? |
Tavallisessa uunissa olen kuivannut ja mitähän tuo kestäisi, noin yön yli tai vähän päälle viidessäkymmessä asteessa. Kuivaan kyllä ihan kuivaksi, että varmasti säilyisi. Vaelluksella ollessani laitan kuivatun seoksen joukkoon vettä joko päivätauolla tai aamulla. Keittoajaksi riittää sitten viitisen minuuttia ja saman verran haudutusta päälle. _________________ Vagor, domi sum.
Kuvakertomuksia isommista ja ennen kaikkea pienemmistä reissuista |
|
Sivun alkuun |
|
Kirjoittaja |
Viesti Viestin aihe: |
haahuilija 14.08.2013 20:55
Viestejä: 466 |
^ Ok, kiitos tiedosta (myös Korpijaakolle)! Laitanpa sitten perunat huomenna kuivumaan, katsotaan mitä tulee... Porkkanat saa nyt jäädä toiseen kertaan, sen verran enempi vaatii ja molempia en ehdi kuivata. |
|
Sivun alkuun |
|
Kirjoittaja |
Viesti Viestin aihe: |
Korvapuoli 15.08.2013 3:44
Viestejä: 2429 |
dailymail kirjoitti: |
Mistä se kosteus sinne pusseihin tulee jos ruoka on kunnolla kuivattu ja pussit ilmatiiviisti suljettu? |
Varmaan noinkin, mutta siihen ilmatiiviyteen en kyllä luottaisi nykyisillä pakastepusseilla enkä minigripeilläkään. |
|
Sivun alkuun |
|
Kirjoittaja |
Viesti Viestin aihe: Porkkanoista |
Indigo. 22.08.2013 7:56
Viestejä: 32 |
Trangiakokkailuun olen kuivannut porkkanaa laiskan miehen versiona niin, että olen kuorimaveitsellä vedellyt liuskoja raa´asta porkkanasta. Liuskat kuivuvat kiertoilmauunissa nopeasti, ja menevät pieneen tilaan, kun minigrippiä hiukan rutistelee. Ohuet suikaleet kypsyvät kiehautuksella muun mössön ohessa.
Sipulit, purjot jne kuivaan samalla systeemillä. Jauhelihan joukkoon olen yleensä laittanut herne-maissi-porkkanan kuivausvaiheessa.
Parin viikon päässä odottaa reissu, joten nämä asiat taas mielen päällä.  |
|
Sivun alkuun |
|
Kirjoittaja |
Viesti Viestin aihe: |
Kullervo 02.09.2013 14:14
Viestejä: 893 |
Sellaisen K-kaupan riistakäristyksen (Saksanhirveä) kuivasin. Ensin teflonpannulla "kuivaksi" paistelin, pienin paloiksi ja sitten kuivuriin runsaaseen 40-50 asteeseen. Jotenkin iemetytti kun jo puolentoistatunnin kuluttua oli kuivunut ihan rapeaksi!
Maistui ihan hyvältä jo sellaisenaan (kuivana). Koska tarkoistus on nuo käyttää ensi viikonloppuna padan joukossa, niin en sitten kuluttanut sähköä sen enempää vaan laitoin pussiin odottamaan. En tiedä olisiko edes kuivunut lisää, sillä punnituksessa paino oli tippunut 240 grammasta 60 grammaan. |
|
Sivun alkuun |
|
Kirjoittaja |
Viesti Viestin aihe: |
varg62 18.12.2013 18:30
 Viestejä: 5584 |
Onko joku kuivannut nautasikaa kun noita purkkeja kaameasti nurkissa.Ei niitä syö kun hullu,mutta josko kuivattuna saisi mukaan vaellukselle koiralle.Onko liian rasvasta kuivaamiseksi vai pitäisikö ensin käristää ne?? |
|
Sivun alkuun |
|
Kirjoittaja |
Viesti Viestin aihe: |
hannes 19.12.2013 4:11
Viestejä: 8181 |
^Parempi on kuivata halvinta jauhelihaa koiralle. Ainakin maistuu!
Muistelen että purkissa ei ole 100% :sti lihaa, vaan muutakin. |
|
Sivun alkuun |
|
Kirjoittaja |
Viesti Viestin aihe: |
PeteBee 19.12.2013 10:39
Viestejä: 922 |
varg62 kirjoitti: |
Onko joku kuivannut nautasikaa kun noita purkkeja kaameasti nurkissa.Ei niitä syö kun hullu,mutta josko kuivattuna saisi mukaan vaellukselle koiralle.Onko liian rasvasta kuivaamiseksi vai pitäisikö ensin käristää ne?? |
Mä kokeilin kuivata jotain Liiterin purkkia ( oliskohan ollu kalkkunaa tms. ), mutta eipä siitä tullut sellaista kun piti. Koiralle kyllä kelpas. Enpä tiedä onko tuolla kalkkunalla suurta eroa sikanautaan. Suurimmat irtorasvat poistin ja sitten kuivuriin. |
|
Sivun alkuun |
|
Kirjoittaja |
Viesti Viestin aihe: |
rautu 19.12.2013 10:48
 Viestejä: 6662 |
varg62 kirjoitti: |
Onko joku kuivannut nautasikaa kun noita purkkeja kaameasti nurkissa.Ei niitä syö kun hullu,mutta josko kuivattuna saisi mukaan vaellukselle koiralle.Onko liian rasvasta kuivaamiseksi vai pitäisikö ensin käristää ne?? |
Miksi nitä pitäisi kuivata. Säilyvät hyvin noin ja koirahan ne kantaa/vetää? _________________
Ei oo häränpäivää!! |
|
Sivun alkuun |
|
Kirjoittaja |
Viesti Viestin aihe: |
varg62 28.12.2013 18:59
 Viestejä: 5584 |
No niin nyt pilkkahintaan ostettu kalkkuna valmis ja eka erä kuivurissa(se rintaliha).Saa nähdä miten kestää.Viime vuonna laitettu nautafile on hyvää vieläkin vaikka lämpimässä lähes vuoden ollut. |
|
Sivun alkuun |
|
Kirjoittaja |
Viesti Viestin aihe: |
Inari74 28.12.2013 19:23Vieras
|
Veikkaanpa että kalkkunasta tulee erittäin kuivaa ja hyvin säilyvää, mutta liian kuivaa ja kovaa retkikäyttöön, jos ei ole päivää aikaa liottaa. |
|
Sivun alkuun |
|
Kirjoittaja |
Viesti Viestin aihe: |
varg62 28.12.2013 19:26
 Viestejä: 5584 |
Olen aina liottanut niin, että illalla kiehuva vesi ja mausteet päälle ja aamulla on valmista kun keittää muun kanssa. |
|
Sivun alkuun |
|
Kirjoittaja |
Viesti Viestin aihe: |
Inari74 28.12.2013 19:45Vieras
|
varg62 kirjoitti: |
Olen aina liottanut niin, että illalla kiehuva vesi ja mausteet päälle ja aamulla on valmista kun keittää muun kanssa. |
Mutta mitä jos haluat syödä illalla, kannatko vedet koko päivän selässä ? |
|
Sivun alkuun |
|
Kirjoittaja |
Viesti Viestin aihe: |
Glottis 29.12.2013 1:08
Viestejä: 733 |
Inari74 kirjoitti: |
varg62 kirjoitti: |
Olen aina liottanut niin, että illalla kiehuva vesi ja mausteet päälle ja aamulla on valmista kun keittää muun kanssa. |
Mutta mitä jos haluat syödä illalla, kannatko vedet koko päivän selässä ? |
Vedet ja vedet...aika pieni tippa riittää. Tärkeintä on että turpoaminen on alkanut hyvissä ajoin ennen ruokailua, ei sen tarvitse kokonaan alkuperäiseksi palata kantamisen aikana. Loppu korjaantuu kattilassa.
Ja kyllä, se alkutilkka vettä on kannettava itse koko päivän ajan jos kalkkunaa tai kanaa haluaa illaksi syötävään kuntoon. _________________ Vakaana seisoo metsä paikoillaan.
Ihmisen vaellukset täällä ovat niin turhia.
-Erno Paasilinna |
|
Sivun alkuun |
|
Kirjoittaja |
Viesti Viestin aihe: |
varg62 29.12.2013 7:50
 Viestejä: 5584 |
Eikä tarvitse muuten kantaa, kun tilasin eräkärryn jossa ei pieni vesitilkka haittaa mitään lisäpainona  |
|
Sivun alkuun |
|
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa Et voi äänestää tässä foorumissa
|
|
|