Vaellusturinat II
https://www.vaeltajankauppa.fi/
- Osta ja työllistä yh-äitejä Vietnamissa
 
Etusivu Rekisteröidy Ohje Vaellusnet Kuva MMS-Blog Vaellusturinat I Tilastot Avatarit  
Asentopaikkani Phoogle                      

Kantotulen lieskan leikintää Hammastunturin syksyisessä erämaassa.... Kulpakkojokea Hammastunturin kupeessa....... Kuoppajärvi Hammasjärven pohjoispuolella ja ruskainen haavikko........ Pyhä-Nattasen huipulta heinäkuun 2005 helteillä... Idyllinen Riestojoki Sompion luonnonpuistossa..... Anterin huipulta itäänpäin kevättalvella 1993.....
 

Vaellusturinat II Foorumin päävalikko Ruokaohjeet ja vinkit KUIVATUS (ei jauheliha)
Näytä edelliset viestit:   
      Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia  
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Seuraava

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Virsu
14.08.2013 20:45


Viestejä: 1511
haahuilija kirjoitti:
Virsu kirjoitti:
Olen kuivattanut pakasteperunasipuliseosta, enkä ole sitä esikypsyttänyt. On muuten mielestäni jauhelihan jälkeen helpoiten kuivattavaa matskua.

Käytätkö kuivuria, kiertoilmauunia vai tavallista uunia? Onnistuuko siis tavallisessa uunissa ja kauankohan kestää? Jos perunasipuliseosta ei esikypsytä, pitääkö liottaa kauan ruokaa valmistettaessa?

Tavallisessa uunissa olen kuivannut ja mitähän tuo kestäisi, noin yön yli tai vähän päälle viidessäkymmessä asteessa. Kuivaan kyllä ihan kuivaksi, että varmasti säilyisi. Vaelluksella ollessani laitan kuivatun seoksen joukkoon vettä joko päivätauolla tai aamulla. Keittoajaksi riittää sitten viitisen minuuttia ja saman verran haudutusta päälle.
_________________
Vagor, domi sum.




Kuvakertomuksia isommista ja ennen kaikkea pienemmistä reissuista
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
haahuilija
14.08.2013 20:55


Viestejä: 458
^ Ok, kiitos tiedosta (myös Korpijaakolle)! Laitanpa sitten perunat huomenna kuivumaan, katsotaan mitä tulee... Porkkanat saa nyt jäädä toiseen kertaan, sen verran enempi vaatii ja molempia en ehdi kuivata.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Korvapuoli
15.08.2013 3:44


Viestejä: 2404
dailymail kirjoitti:

Mistä se kosteus sinne pusseihin tulee jos ruoka on kunnolla kuivattu ja pussit ilmatiiviisti suljettu?

Varmaan noinkin, mutta siihen ilmatiiviyteen en kyllä luottaisi nykyisillä pakastepusseilla enkä minigripeilläkään.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Blog Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe: Porkkanoista
Indigo.
22.08.2013 7:56


Viestejä: 32
Trangiakokkailuun olen kuivannut porkkanaa laiskan miehen versiona niin, että olen kuorimaveitsellä vedellyt liuskoja raa´asta porkkanasta. Liuskat kuivuvat kiertoilmauunissa nopeasti, ja menevät pieneen tilaan, kun minigrippiä hiukan rutistelee. Ohuet suikaleet kypsyvät kiehautuksella muun mössön ohessa.

Sipulit, purjot jne kuivaan samalla systeemillä. Jauhelihan joukkoon olen yleensä laittanut herne-maissi-porkkanan kuivausvaiheessa.

Parin viikon päässä odottaa reissu, joten nämä asiat taas mielen päällä. Smile
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Kullervo
02.09.2013 14:14


Viestejä: 823
Sellaisen K-kaupan riistakäristyksen (Saksanhirveä) kuivasin. Ensin teflonpannulla "kuivaksi" paistelin, pienin paloiksi ja sitten kuivuriin runsaaseen 40-50 asteeseen. Jotenkin iemetytti kun jo puolentoistatunnin kuluttua oli kuivunut ihan rapeaksi!
Maistui ihan hyvältä jo sellaisenaan (kuivana). Koska tarkoistus on nuo käyttää ensi viikonloppuna padan joukossa, niin en sitten kuluttanut sähköä sen enempää vaan laitoin pussiin odottamaan. En tiedä olisiko edes kuivunut lisää, sillä punnituksessa paino oli tippunut 240 grammasta 60 grammaan.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
varg62
18.12.2013 18:30


Viestejä: 5510
Onko joku kuivannut nautasikaa kun noita purkkeja kaameasti nurkissa.Ei niitä syö kun hullu,mutta josko kuivattuna saisi mukaan vaellukselle koiralle.Onko liian rasvasta kuivaamiseksi vai pitäisikö ensin käristää ne??
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
hannes
19.12.2013 4:11


Viestejä: 7946
^Parempi on kuivata halvinta jauhelihaa koiralle. Ainakin maistuu!

Muistelen että purkissa ei ole 100% :sti lihaa, vaan muutakin.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
PeteBee
19.12.2013 10:39


Viestejä: 896
varg62 kirjoitti:
Onko joku kuivannut nautasikaa kun noita purkkeja kaameasti nurkissa.Ei niitä syö kun hullu,mutta josko kuivattuna saisi mukaan vaellukselle koiralle.Onko liian rasvasta kuivaamiseksi vai pitäisikö ensin käristää ne??


Mä kokeilin kuivata jotain Liiterin purkkia ( oliskohan ollu kalkkunaa tms. ), mutta eipä siitä tullut sellaista kun piti. Koiralle kyllä kelpas. Enpä tiedä onko tuolla kalkkunalla suurta eroa sikanautaan. Suurimmat irtorasvat poistin ja sitten kuivuriin.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
rautu
19.12.2013 10:48


Viestejä: 6662
varg62 kirjoitti:
Onko joku kuivannut nautasikaa kun noita purkkeja kaameasti nurkissa.Ei niitä syö kun hullu,mutta josko kuivattuna saisi mukaan vaellukselle koiralle.Onko liian rasvasta kuivaamiseksi vai pitäisikö ensin käristää ne??


Miksi nitä pitäisi kuivata. Säilyvät hyvin noin ja koirahan ne kantaa/vetää?
_________________

Ei oo häränpäivää!!
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
varg62
28.12.2013 18:59


Viestejä: 5510
No niin nyt pilkkahintaan ostettu kalkkuna valmis ja eka erä kuivurissa(se rintaliha).Saa nähdä miten kestää.Viime vuonna laitettu nautafile on hyvää vieläkin vaikka lämpimässä lähes vuoden ollut.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Inari74
28.12.2013 19:23


Viestejä: 1101
Veikkaanpa että kalkkunasta tulee erittäin kuivaa ja hyvin säilyvää, mutta liian kuivaa ja kovaa retkikäyttöön, jos ei ole päivää aikaa liottaa.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
varg62
28.12.2013 19:26


Viestejä: 5510
Olen aina liottanut niin, että illalla kiehuva vesi ja mausteet päälle ja aamulla on valmista kun keittää muun kanssa.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Inari74
28.12.2013 19:45


Viestejä: 1101
varg62 kirjoitti:
Olen aina liottanut niin, että illalla kiehuva vesi ja mausteet päälle ja aamulla on valmista kun keittää muun kanssa.


Mutta mitä jos haluat syödä illalla, kannatko vedet koko päivän selässä Wink ?
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Glottis
29.12.2013 1:08


Viestejä: 733
Inari74 kirjoitti:
varg62 kirjoitti:
Olen aina liottanut niin, että illalla kiehuva vesi ja mausteet päälle ja aamulla on valmista kun keittää muun kanssa.


Mutta mitä jos haluat syödä illalla, kannatko vedet koko päivän selässä Wink ?


Vedet ja vedet...aika pieni tippa riittää. Tärkeintä on että turpoaminen on alkanut hyvissä ajoin ennen ruokailua, ei sen tarvitse kokonaan alkuperäiseksi palata kantamisen aikana. Loppu korjaantuu kattilassa.

Ja kyllä, se alkutilkka vettä on kannettava itse koko päivän ajan jos kalkkunaa tai kanaa haluaa illaksi syötävään kuntoon.
_________________
Vakaana seisoo metsä paikoillaan.
Ihmisen vaellukset täällä ovat niin turhia.
-Erno Paasilinna
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
varg62
29.12.2013 7:50


Viestejä: 5510
Eikä tarvitse muuten kantaa, kun tilasin eräkärryn jossa ei pieni vesitilkka haittaa mitään lisäpainona Laughing
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla Vastaa lainaamalla viestiä
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Seuraava

 
Tutustu muihin vastaavaan asiaan liittyviin keskusteluihin (Hakee kaikki keskustelut joiden otsikoissa esiintyy sama sana)
Aihe Kirjoittaja Foorumi Vastaukset Lähetetty
Jalkineiden kuivatus PyyMetso Käytännön vinkkiarkisto 0 26.09.2016 7:47 Katso viimeisin viesti
Parhaat "lisää vain jauheliha&qu... Korvapuoli Ruokaohjeet ja vinkit 5 19.05.2016 12:25 Katso viimeisin viesti
JAUHELIHAN KUIVATUS pirjoriitta Ruokaohjeet ja vinkit 132 21.08.2008 15:45 Katso viimeisin viesti
Kumppareiden kuivatus teltassa Pekka Varusteet (Vaatetus, rinkat, makuupussit ym.) 4 02.04.2006 21:02 Katso viimeisin viesti
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


      Sivun alkuun  

Sivu 3 Yht. 10
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Seuraava
Siirry: