Vaellusturinat II
- Osta ja työllistä yh-äitejä Vietnamissa
 
Etusivu Rekisteröidy Ohje Vaellusnet Kuva MMS-Blog Vaellusturinat I Tilastot Avatarit  
Asentopaikkani Phoogle                      

Kantotulen lieskan leikintää Hammastunturin syksyisessä erämaassa.... Kulpakkojokea Hammastunturin kupeessa....... Kuoppajärvi Hammasjärven pohjoispuolella ja ruskainen haavikko........ Pyhä-Nattasen huipulta heinäkuun 2005 helteillä... Idyllinen Riestojoki Sompion luonnonpuistossa..... Anterin huipulta itäänpäin kevättalvella 1993.....
 

Vaellusturinat II Foorumin päävalikko Ruokaohjeet ja vinkit KUIVATUS (ei jauheliha)
Näytä edelliset viestit:   
      Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia  
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12  Seuraava

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
untuvikko
09.04.2017 12:11


Viestejä: 192
No nyt sekin tuli tehtyä, kun olin melkein vannonut; niin pitkälle en mene retkiruokien kuivaamisessa, että kuivattaisin kananmunaa.
Onnistui !
Samalla tuli kuivattua porkkanaa, poropuristetta ja vähän muitakin lihoja sekä tietenkin Härkkistä.
Nyt ei muuta kuin ostamme menomatkalla kurppaa Karesuvannosta Ruotsin puolelta ja vaellus voi alkaa.
Kurppa vaatii kaverikseen vähän puolukkaa, mutta sen sentään otan pakkasesta - kuivaamatta !
Very Happy
_________________
Se mikä ei tapa, se vahvistaa.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Timoa
04.06.2017 19:38


Viestejä: 1619
Oletteko kuivanneet täytettyä tuorepastaa? Lähinnä ennallistamisen toimivuus kiinnostaa.
_________________
http://www.timoanttalainen.com
http://ulkoilublogit.blogspot.fi/
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
tst
14.06.2017 11:19


Viestejä: 5399
Tutkailin netistä ja näiltäkin sivuilta kananmunan kuivaamista. Törmäsin myös sirkkojen käyttämiseen ravintona. Mulla menee tässä kyllä selkeä raja vaikka milteipä kaikkiruokaisena olen itseäni pitänyt eli tuollainen sirkkajauho ei todellakaan uppoa, eikä kyllä kokonainenkaan. Shocked https://goo.gl/AAecPE
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
hannes
14.06.2017 11:28


Viestejä: 8805
^Taitaa olla tulevaisuuden eines. On noita itikoita leivän haukkaamisen lomassa tullut nieltyä, tuskin sirkatkaan jauheena tiukkaa tekisivät, mikäli maku ei olisi erikoisen outo.
Toistaiseksi pitäydyn vielä sika-naudassa Laughing
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
dailymail
14.06.2017 13:27


Viestejä: 2757
tst kirjoitti:
Tutkailin netistä ja näiltäkin sivuilta kananmunan kuivaamista. Törmäsin myös sirkkojen käyttämiseen ravintona. Mulla menee tässä kyllä selkeä raja vaikka milteipä kaikkiruokaisena olen itseäni pitänyt eli tuollainen sirkkajauho ei todellakaan uppoa, eikä kyllä kokonainenkaan. Shocked https://goo.gl/AAecPE
Kesällä hyönteisiä löytää matkan varrelta aivan tuoreinakin, mitä niitä kuivaamaan. Kenttähaavi vain mukaan vaellusvarusteisiin. Sitten päästäisiin miettimään sopivaa silmäkokoa ja varren pituutta... Smile
_________________
Mikään ei ole niin varmaa kuin minä
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Korpijaakko
15.06.2017 0:51


Viestejä: 6935
Timoa kirjoitti:
Oletteko kuivanneet täytettyä tuorepastaa? Lähinnä ennallistamisen toimivuus kiinnostaa.


En, mutta Barillalla on pari erinomaista valmiiksi kuivaa vaihtoehtoa. (Olikohan ne parman kinkku ja pinaatti-ricotta.) Ei vaan saa Suomesta, mutta Ruotsista löytyy. Hinta hyväksyttävä, maku hyvä, keittoaika kohtalainen (käytännössä riittää kiehautus ja n. 10min haudutus) ja proteiiniakin muakavasti. Niukkaan keitinveteen voi heittää lämmin kuppi -pussin (tomaattivuohenjuusto) kastikkeeksi, tai nakata kypsät pastat esim. voi-valkosipuli-rosmariini-kastikkeeseen. Toimii.

Ja toiseem aiheeseen... Mikäs vika hyönteisissä on? Sirkkoja en ole kokeillut, mutta paarmat ja muurahaiset on ihan hyviä raakanakin. Mäntypistiäisen toukat kuulemma myös, varsinkin paahdettuna. Siinä voi pelastaa talousmetsät toukka kerrallaan ja samalla pienentää hiilijalanjälkeään. Wink
_________________
Galleria ja blogi
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
luuppi
16.06.2017 21:57


Viestejä: 5102
Timoa kirjoitti:
Oletteko kuivanneet täytettyä tuorepastaa? Lähinnä ennallistamisen toimivuus kiinnostaa.


Tuolta
https://www.mediterraneandirect.co.uk/product-category/pasta-rice-flour/
ostin tortellinit, joissa oli sienitayte - ja aivan erinomainen "puristussuhde , eli hyvin pienesta paketista tuli iso ateria. Erityisesti kun keitin ne kana(kuiva)keittoon, hyva kun kaiken jaksoi syoda.

Risotot kestavat tehda 20 min, kun Gallon vastaava tulee hyvaksi 12 minuutissa. Ja Porcini Gallo -risottoon tietysti saman verran herkkutattteja kuin on pohja-aineksia... no, tuohon kestaa viela hetken aikaa kesaa kulua. Liemikuutio ja parmesania mukaan; harmi ettei sherrya myyda pikkupurtiloissa, vahan niinkuin oliivioljya. Ei muuta kuin kaula poikki ja sekaan
-------
Osui vastaan esimerkki yo. eli tarkoitin tallaisia (n.10g)
http://www.minimus.biz/Marconi-Organic-Extra-Virgin-Olive-Oil-packet-F01-0851202-1100.aspx
jotka pastan (ja muunkin) saattamisessa "eloon" ovat hyvaksi avuksi
- saako Suomesta jostain vastaavia?


Viimeinen muokkaaja, luuppi pvm 18.06.2017 13:57, muokattu 1 kertaa
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Marko Häkkinen
16.06.2017 22:04


Viestejä: 196
ˆˆBarillan kuivattu tuorepasta kuulostaa kokeilemisen arvoiselta.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Louestaja
31.08.2017 20:52


Viestejä: 4291
Onko kukaan kokeillut kebab-lastujen kuivaamista? Eivät kai hirveästi eroaisi muista ohuista lihoista?
_________________
"Antakaa minun vielä kerran katsoa tämän maailman hulluutta."
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Blog Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Korpijaakko
31.08.2017 23:24


Viestejä: 6935
Louestaja kirjoitti:
Onko kukaan kokeillut kebab-lastujen kuivaamista? Eivät kai hirveästi eroaisi muista ohuista lihoista?


Olen useamman kerran, mutten viime vuosina, kun eivät ole riistaa. Toimii. Palautuu ehkä hitaammin kuin (hirvi)jauheliha. Ovat myös rasvaisia, joten en kokeilisi pitkää säilytystä lämpimässä. Itse olen kuivannut aikaisintaan jokusen viikon ennen lähtöä.

Jos joku tietää hyvän kuivatun kebabkastikkeen reseptin, tai valmiin kaupallisen tuotteen, niin pitänee harkita uudelleen. Märkää kastiketta ei viitsi pidemmille reissuille kantaa ja ilman sitä annos on puutteellinen. Laughing
_________________
Galleria ja blogi
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe: Re: KUIVATUS (ei jauheliha)
Korvapuoli
01.09.2017 7:09


Viestejä: 2614
Glottis kirjoitti:
K-kaupan pakastealtaasta Pirkka paprikasuikaleita (ainut merkki mitä on tullut vastaan), Kuivuvat kuivurissa ihan hyvin. Yrittävät tarttua kiinni ritilään, mutta kun rapistaa irti "juuri oikealla" hetkellä, niin on helppoa.
Mikä idea tuossa valmiiksi tehtaassa suikaloidussa paprikassa on? Ei ole tullut edes mieleen. Ihan ite olen viipaloinut ja kuivuu hyvin.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Blog Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
kantsu_
01.04.2018 16:26


Viestejä: 1303
Onko kenelläkään kokemuksia voin kuivaamisesta? (en jaksanut lukea koko ketjua, olisiko tästä ollut juttua aikaisemmin)

https://retkipaikka.fi/kuivattu-voi-on-taytta-tavaraa-nain-valmistat-sen-kotioloissa/
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
hannes
01.04.2018 17:59


Viestejä: 8805
Tänään on 1.4. Laughing
Menin minäkin lankaan kun vaimo väitti näkevänsä kauriita pihalla..
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
kantsu_
01.04.2018 20:43


Viestejä: 1303
Joskus osuu ja uppoo Very Happy Very Happy Wink
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
haahuilija
01.05.2019 9:35


Viestejä: 508
Miten käytännössä kuivaatte hirvi- tai poronkäristystä? Sitä ei kai voissa ensin käristetä, vaan paistetaan "kuiviltaan" kypsäksi? Entä haudutus, jätetäänkö se väliin? Varmaan itsestäänselvyyksiä, mutta olen keittiössä aina epämukavuusalueella. Embarassed
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12  Seuraava

 
Tutustu muihin vastaavaan asiaan liittyviin keskusteluihin (Hakee kaikki keskustelut joiden otsikoissa esiintyy sama sana)
Aihe Kirjoittaja Foorumi Vastaukset Lähetetty
Jalkineiden kuivatus PyyMetso Käytännön vinkkiarkisto 0 26.09.2016 7:47 Katso viimeisin viesti
Parhaat "lisää vain jauheliha&qu... Korvapuoli Ruokaohjeet ja vinkit 16 19.05.2016 12:25 Katso viimeisin viesti
JAUHELIHAN KUIVATUS pirjoriitta Ruokaohjeet ja vinkit 132 21.08.2008 15:45 Katso viimeisin viesti
Kumppareiden kuivatus teltassa Pekka Varusteet (Vaatetus, rinkat, makuupussit ym.) 4 02.04.2006 21:02 Katso viimeisin viesti
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


      Sivun alkuun  

Sivu 10 Yht. 12
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12  Seuraava
Siirry: