Vaellusturinat II
https://www.vaeltajankauppa.fi/
- Osta ja työllistä yh-äitejä Vietnamissa
 
Etusivu Rekisteröidy Ohje Vaellusnet Kuva MMS-Blog Vaellusturinat I Tilastot Avatarit  
Asentopaikkani Phoogle                      

Kantotulen lieskan leikintää Hammastunturin syksyisessä erämaassa.... Kulpakkojokea Hammastunturin kupeessa....... Kuoppajärvi Hammasjärven pohjoispuolella ja ruskainen haavikko........ Pyhä-Nattasen huipulta heinäkuun 2005 helteillä... Idyllinen Riestojoki Sompion luonnonpuistossa..... Anterin huipulta itäänpäin kevättalvella 1993.....
 

Vaellusturinat II Foorumin päävalikko Ruokaohjeet ja vinkit KUIVATUS (ei jauheliha)
Näytä edelliset viestit:   
      Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia  
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Seuraava

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe: (Sini)homejuusto
peurakorva
27.03.2015 8:47


Viestejä: 476
Joku taisi tuossa mainita homejuuston kuivaamisesta. Kaikkitietävä Raija Hentmanin kirja Herkutellen luonnossa ei tuosta tiennyt mitään. Miten homma toimmii? Onko suunnilleen sama homma, kuin kananmunan kanssa: uunipellille ja sitten kuiva levy pieniksi? Onko parempi aloittaa murujuustosta kuin palasta? Laitetaanko ruokaan kuivattuna, vai liotatteko?
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
hannes
27.03.2015 9:09


Viestejä: 7899
^ En ole kokeillut mutta tuskin ongelmallista.
Muruina on ilman muuta helpompi kuivattaa.
Juuston rasvaprosentti kannattaa huomioida säilyvyyden kannalta , varsinkin lämpimänä aikana.

ps. ruuan sekaan laittaisin kuivat murut kokkausvaiheessa.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe: Re: (Sini)homejuusto
Korpijaakko
27.03.2015 12:07


Viestejä: 6779
peurakorva kirjoitti:
Joku taisi tuossa mainita homejuuston kuivaamisesta. Kaikkitietävä Raija Hentmanin kirja Herkutellen luonnossa ei tuosta tiennyt mitään. Miten homma toimmii? Onko suunnilleen sama homma, kuin kananmunan kanssa: uunipellille ja sitten kuiva levy pieniksi? Onko parempi aloittaa murujuustosta kuin palasta? Laitetaanko ruokaan kuivattuna, vai liotatteko?


Just kuivasin kolme palaa tulevaan reissuun. Leikkasin juuston n. 0,5 cm paksuiksi siivuiksi (osa meni muruiksi), kuivurin ritilöille leivinpaperit ja palat/murut siihen päälle. Kun alkoivat olla pinnasta kuivia, murustelin palat sormineen pienemmäksi. Paino tippuu n. 50%. Loput onkin sitten täyttä tavaraa, pääosin rasvaa ja proteiinia.

Maku on mielestäni ruuassa miedompi kuin tuoreessa tavarassa, mutta toimii kyllä. Valmis muru olisi varmaan helpompaa kuivattavaa.

Edit: Tässä tapauksessa kyse siis sinihomejuuston, ja tarkemmin Auran, kuivaamisesta.
_________________
Galleria ja blogi
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Kore
27.03.2015 13:45


Viestejä: 579
Rasvaisen fetajuuston kuivaaminen onnistuu myös hyvin. Tosin pidempää säilyvyyttä kesäkeleillä en ole kokeillut. Olen kuivannut pellillä murennettuna kiertoilmalla n. 50 asteessa. Menee sekin noin puoleen alkuperäisestä painostaan. Lopputulos on aika kovaa murua. Olen käyttänyt sitä tomaatti-kinkku-paprika-feta-pastassa.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Korvapuoli
02.06.2015 20:58


Viestejä: 2381
Varmaan hölmö kysymys, mutta kysyn kuitenkin. Kuinka käytätte kuivattua kananmunaa vaelluksella? Liotatteko munajauhetta (sietääkö kesäpäivänä liotella?), vai liukeneeko heti, vai sotketteko jauheena ruoan joukkoon? Kuivasin eka kerran, enkä viitsisi kokeilla enää, kun sitä ei tuhlattavaksi ole.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Blog Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Korpijaakko
02.06.2015 22:27


Viestejä: 6779
Korvapuoli kirjoitti:
Varmaan hölmö kysymys, mutta kysyn kuitenkin. Kuinka käytätte kuivattua kananmunaa vaelluksella? Liotatteko munajauhetta (sietääkö kesäpäivänä liotella?), vai liukeneeko heti, vai sotketteko jauheena ruoan joukkoon? Kuivasin eka kerran, enkä viitsisi kokeilla enää, kun sitä ei tuhlattavaksi ole.


Silloin kun itse kuivasin, lioitin jonkin aikaa (tunti?). Oli sen verran karkeaa raetta, ettei ihan välittömästi liuennut. Vaikka rikotut kananmunat pullossa säilyvätkin ihan hyvin aikansa, niin jotenkin epäilyttäisi kuumana kesäpäivänä kanniskella mukana liotettuna. Juo vaikka ekan kahvikupillisen aamulla, tai ottaa torkut, kun odottaa aamiaismunakasainesten palautumista. Kaupalliset pulverit sekoittuvat käytännössä välittömästi.
_________________
Galleria ja blogi
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
jiii
12.06.2015 22:06


Viestejä: 6
Korvapuoli kirjoitti:
Varmaan hölmö kysymys, mutta kysyn kuitenkin. Kuinka käytätte kuivattua kananmunaa vaelluksella? Liotatteko munajauhetta (sietääkö kesäpäivänä liotella?), vai liukeneeko heti, vai sotketteko jauheena ruoan joukkoon? Kuivasin eka kerran, enkä viitsisi kokeilla enää, kun sitä ei tuhlattavaksi ole.


Olen kesälläkin antanut kananmunajauheen yleensä liota useita tunteja. Esim. aamupalan jälkeen likoamaan ja lounaaksi munakasta. Jos siihen muutama bakteeri ehtii kertyä niin kyllä ne paistaessa kuolee.

Omia suosikkimunakkaita ovat pizzamunakas (munajauheen sekaan hieman vehnäjauhoa, tomaattia, pizzamausteita ja esim jauhelihaa), chorizomunakas (chorizo säilyy kyllä lämpimässä kohtalaisesti, koska se on jo kuivattu) ja sienimunakas.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Niilo Pielinen
19.01.2016 21:46


Viestejä: 175
Hahaa!

Nyt on kuivamassa grillikylkeä. Ostin pikku pätkän kuivimmasta köntistä mitä oli tarjolla, silppusin pieneksi ja sitten puristelin talouspaperin kanssa suurimmat rasvat pois, Kiepaisin siis talouspaperiin ja puristin lujaa nyrkkiin, muutman kerran uusiksi kunnes ei enää juuri rasvaa irronnut. Lämmintä oli liha vielä tässä vaiheessa ja rasva sulaa.

Löysin pienehkön palan joutilasta alumiiniverkkoa. Pesin sen, leikkasin siitä hyllyt. Asensin hyllyt rättipatteriin (en käytännössä koskaan käytä ko, laitosta mihinkään) ja alumiinifoliosta ja pahvinpalasta puuhasin seinää ja kattoa, sopivasti tuuletusrakoa yläreunaan. Älä kokeile tätä kotona Very Happy

Vahvasti vaikuttaa siltä, että tänä vuonna retkikamppeitten omavaraisuusaste nousee sapuskan osalta korkeammalle kuin aikasemmin.

-Niilo
_________________
*Suunistaminen kokeellisella mentelmällä vaatii hyvät eväät matkaan...*
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
dailymail
19.01.2016 22:27


Viestejä: 2271
Taitaa grillikylki olla sen verran rasvaista tavaraa, että härskiintyy melko pian ehkä jo muutamassa viikossa. Eipä ole kokemusta. Kerro sitten miten käy.
_________________
Mikään ei ole niin varmaa kuin minä
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Niilo Pielinen
20.01.2016 23:24


Viestejä: 175
Nam!

Ei jäänyt härskiintymään. Vuorokaudessa tuli tuossa rättipatterikuivaimessa valln rapeaksi, No piti pikkusen maistaa, ja oli sen verran kivasti rapsakkaa ja namia, että meinas jäädä kokeilematta kuinka ennallistuu. Tuntuma suussa oli, että ei tosiaan rasvatonta ole likelläkään. Voisin hyvinkin kuvitella tätä herkkua napostelevani rauhallisen patikoinnin lomassa paljonkin suklaata mieluummin. Jos säilyy edes viikon kesäaikaan, niin olen tyytyväinen. Raaka-ainetta kun saa tuosta lähikaupasta, ei tartte itse kypsytellä ja maistui mainiolta. Keittiövaa'an patterit olivat loppuneet, niin en osaa nyt tarkemmin sanoa, että miten paljon painosta lähti pois.

Onnistuin kuitenkin hillitsemään suolaisen naposteltavan himoni. Oli puolikas pirkan "Pastaa tomaattikastikkeessa" -pussukka jäljellä pilkkireissun peruja, ni helpon kokeilun ainekset olivat koossa => parvekkeelle kokkaamaan!

Laitoin kuivatun grillikyljen silput kylmään veteen, kiehautin ja sitten pastat sekaan, arviomitalla 5 minuuttia keittelyä hiljaisella tulella. Keittiössä LMF sporkilla syötynä oli ihan ok setti.

Yllättävän hyvin tuo toimi, vaikkei liotusaikaa ollut ollenkaan erikseen. Lähtökohta kun oli jo osittain kaupassa pinnaltaan kuivanut liha, niin en olettanutkaan niiden täydellisen mureaksi palaavan. Liotus olis varmasti vielä parantanut lopputulosta kyllä.

Sain tänään Evermatin haltuuni, nyt siis pääsee paremmin kontrolloituun retkievään tuotantoon, Ajatuksissa on kokeilla mm. bataattia. Ensi kesänä tukikohdalla aion kylvää myös maustekasveja, nam!

-Niilo
_________________
*Suunistaminen kokeellisella mentelmällä vaatii hyvät eväät matkaan...*
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Korvapuoli
21.01.2016 9:37


Viestejä: 2381
jiii kirjoitti:
Korvapuoli kirjoitti:
Varmaan hölmö kysymys, mutta kysyn kuitenkin. Kuinka käytätte kuivattua kananmunaa vaelluksella? Liotatteko munajauhetta (sietääkö kesäpäivänä liotella?), vai liukeneeko heti, vai sotketteko jauheena ruoan joukkoon? Kuivasin eka kerran, enkä viitsisi kokeilla enää, kun sitä ei tuhlattavaksi ole.


Olen kesälläkin antanut kananmunajauheen yleensä liota useita tunteja. Esim. aamupalan jälkeen likoamaan ja lounaaksi munakasta. Jos siihen muutama bakteeri ehtii kertyä niin kyllä ne paistaessa kuolee.


Nyt, kahden kananmunajauhetta matkassa olleen vaelluksen kokemuksella kananmunan liotus on ihan turha, jos se hienoa jauhetta on. Liukenee sekoitettaessa välittömästi.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Blog Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Niilo Pielinen
26.01.2016 23:48


Viestejä: 175
Pöh.

Mikäli aiotte kokeilla tuoreen ananaksen kuivaamisa ja kirsikkalikööriin dippaamalla maustamista, niin varautukaa pitkähköön kuivausaikaan. Pinnalta tahmeita vielä, vaikka verrokkiryhmän dippaamattoamt alkavat olla valmiita.

Muutoin Evermat vaikuttaa toistaiseksi erinomaiselta hankinnalta, Tarttee vaan hankkia lisää purkkejä, missä voi säilyttää kuivattuja juttuja. Kirpparilla olis ollu kipporwaren purnukoita, mutta lieko ne muovisina oikeasti tiiviitä, mahtasko niissä säilyä?

Kuivattuun perunaan perustuvan sapuskan lisänä Pirkan tomaattikeitto toimi yllättävän hyvin, vajaa neljännes pussista sekaan niin tuli tukevan olonen eväs.

-Niilo
_________________
*Suunistaminen kokeellisella mentelmällä vaatii hyvät eväät matkaan...*
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Pihkasilmä Kaarnakorva
25.07.2016 11:28


Viestejä: 270
Kyselläänpä täältä. Eli oon siis kuivatellut tulevalle vaellukselle suikaleina ja raasteena sipulia, paprikaa, perunaa, juuriselleriä, porkkanaa ja tomaattia. Oon säilyttänyt niitä avoimissa paperipusseissa keittiössä, mutta nyt viime päivinä on ollut niin paljon kosteutta ilmassa, että melkein joka pussin sisältö on nahkeaa, eikä enää rapsakan kuivaa. Osa tomaateista on aivan tahmeita.

Eilen jaoin nuo annospusseihin (minigrip) ja suljin minigripit. Nyt aloin kuitenkin miettimään, että kannattaisiko ne pussit kuitenkin vielä pitää auki lähtöön asti, joka on siis tämän viikon lauantaina, ettei homehdu tms?
_________________
Blogini: http://vakisinluontoon.blogspot.fi/
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
AnttiSn
25.07.2016 11:40


Viestejä: 250
Näin jälkikäteen tietysti myöhäistä, mutta kannattaa kuivatuksen jälkeen tunkea kaikki valmiiksi retkelle otettaviin pusseihin ja suoraan pakkaseen. Siellä ne ei mene miksikään. Sitten ottaa vain lähtiessä pussit mukaan. Kaikki kuivalihasta lähtien säilyy paremmin pakkasessa (ei tule syötyä eikä tule mitään ongelmia säilyvyyden takia).
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Pihkasilmä Kaarnakorva
25.07.2016 12:17


Viestejä: 270
AnttiSn kirjoitti:
Näin jälkikäteen tietysti myöhäistä, mutta kannattaa kuivatuksen jälkeen tunkea kaikki valmiiksi retkelle otettaviin pusseihin ja suoraan pakkaseen. Siellä ne ei mene miksikään. Sitten ottaa vain lähtiessä pussit mukaan. Kaikki kuivalihasta lähtien säilyy paremmin pakkasessa (ei tule syötyä eikä tule mitään ongelmia säilyvyyden takia).


Juu, näin ajattelin itsekin eilen kun noita pussittelin, että olisi kannattanut laittaa pakastimeen. Ensimmäinen kerta kun kuivattelen muuta kuin jauhelihaa ja sen kanssa ei ole koskaan ollut ongelmaa, vaikka olen huoneenlämmössä pitänyt. Tosin suljetussa pussissa.

Nyt kyllä mietityttää, että säilyykö nuo juurekset ja muut nyt n. pari viikkoa tästä eteenpäin ja pitääkö niille tosiaan tehdä jotain.
_________________
Blogini: http://vakisinluontoon.blogspot.fi/
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla Vastaa lainaamalla viestiä
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Seuraava

 
Tutustu muihin vastaavaan asiaan liittyviin keskusteluihin (Hakee kaikki keskustelut joiden otsikoissa esiintyy sama sana)
Aihe Kirjoittaja Foorumi Vastaukset Lähetetty
Jalkineiden kuivatus PyyMetso Käytännön vinkkiarkisto 0 26.09.2016 7:47 Katso viimeisin viesti
Parhaat "lisää vain jauheliha&qu... Korvapuoli Ruokaohjeet ja vinkit 5 19.05.2016 12:25 Katso viimeisin viesti
JAUHELIHAN KUIVATUS pirjoriitta Ruokaohjeet ja vinkit 132 21.08.2008 15:45 Katso viimeisin viesti
Kumppareiden kuivatus teltassa Pekka Varusteet (Vaatetus, rinkat, makuupussit ym.) 4 02.04.2006 21:02 Katso viimeisin viesti
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


      Sivun alkuun  

Sivu 8 Yht. 10
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Seuraava
Siirry: