Vaellusturinat II
- Osta ja työllistä yh-äitejä Vietnamissa
 
Etusivu Rekisteröidy Ohje Vaellusnet Kuva MMS-Blog Vaellusturinat I Tilastot Avatarit  
Asentopaikkani Phoogle                      

Kantotulen lieskan leikintää Hammastunturin syksyisessä erämaassa.... Kulpakkojokea Hammastunturin kupeessa....... Kuoppajärvi Hammasjärven pohjoispuolella ja ruskainen haavikko........ Pyhä-Nattasen huipulta heinäkuun 2005 helteillä... Idyllinen Riestojoki Sompion luonnonpuistossa..... Anterin huipulta itäänpäin kevättalvella 1993.....
 

Vaellusturinat II Foorumin päävalikko Ruokaohjeet ja vinkit Omatekoista makkaraa
Näytä edelliset viestit:   
      Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia  
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe: Omatekoista makkaraa
rautu
30.11.2012 11:09


Viestejä: 6662
Ostinpa emännälle yleiskoneen ja siinähän oli mukana lihamylly makkapursottimella.
Idea
Varmistin suolen saatavuuden kaupasta ja rupesin tutkailemaan makkarareseptejä. Viikon päästä ajattelin parin kolmen kilon satsin tehdä.

Perusraaka-aineet ovat hirvi ja sika. Taikinan jaan neljään osaan, joihin sitten lisäilen erilaiset mausteet ja lisukkeet.

Mahdollisesti savustan osan makkaroista keittämisen jälkeen, kun naapurilla on sellainen pikku savustin.

Onko muilla kokemusta makkaranteosta? Vinkkejä valmistuksen ongelmakohdista? Vinkkejä, mitä perustaikinaan voisi lisätä?

Katsoin juutuupista filmejä makkaranteosta ja kuola valuu jo valmiiksi suusta.
_________________

Ei oo häränpäivää!!
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Ursus
30.11.2012 12:42


Viestejä: 7400
Että ihan aitoon suoleen - aaaaah ;)
Ennenvanhaan noita makkaroita tehtiin maalaistaloissa juuri näihin aikoihin: Ja vihdoin koittaa marraskuu, sika - lauloi Juicekin.
Savustus tai muu kypsennys on tosiaan tarpeen, että makkara säilyy.
_________________
Jos metsään haluat mennä nyt , sä takuulla yllätyt ...
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
sahamies
30.11.2012 16:39


Viestejä: 4306
Millaisia ruhonosia ajattelit Rautu myllyn läpi lasketella?
Peurasta jos olisit tekemässä makkaraa, niin sen voisin suositella jauhettavaksi paistineen kaikkineen, on se niin kuivaa ja puisevaa lihaa syödä pelkästään.
Mutta hirven ja possun paistit taitavat olla sinällään jo ihan syötäväksi kelpaavia.
Kokeilehan kalakukon täytteen jauhamista myös. Särkiä ja possun silavaa sopivassa suhteessa täytteeksi ja ruiskuori päälle. Taitaa olla kalakukon teko tuttua jo muutenkin?
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Blog Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
teeässä
30.11.2012 16:46


Viestejä: 312
katoppas rautu tuollanen sivu kun: kyllä äiti tietää... makkaran valmistus kotona,
sivulla on paljon erilaisia kotimakkara reseptejä ja ohjeita makkaran valmistukseen kotioloissa.
_________________
"mistä tullut oon , tiedä en. tietää en haluakaan, määränpää kuinka tietäisin sen, mieti en, mä vaellan vaan.." (juice leskinen)
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
rautu
30.11.2012 17:27


Viestejä: 6662
Hirvi on mulla jo jauhelihana. jauheeksi menee kaikki vähempiarvoisemmat, kuin paisti.

Pitääpä tutkailla noita sivuja. Nyt just ei kerkee, pitää lähtee pörpöttelemään.
_________________

Ei oo häränpäivää!!
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Ursus
30.11.2012 19:18


Viestejä: 7400
Hirvenliha kaipaa aina seurakseen rasvaisempaa sikaa. Hirvi on sekin kuivaa. Naudanlihaankin kannattaa laittaa 10% sianlihaa, niin maku paranee - ainakin purkitettaessa tämä toimii.
_________________
Jos metsään haluat mennä nyt , sä takuulla yllätyt ...
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Vänkäri
30.11.2012 19:33


Viestejä: 973
Maistiaisia hei. Wink
_________________
Kohti korpea,kiitos.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Rolf
30.11.2012 19:35


Viestejä: 97
Juu! Makkara tarvii tosiaan rasvaa, kamaraa tai jotain muuta laardia ihan koostumuksensakin takia. Ja aika paljonkin. Melkein kerran ostin makkaralisäosan koneeseen, mutta sitten tulin järkiini :) Valmistaminen on epäilemättä kivaa, ja kokeilemalla saattaa onnistaa kunnollakin. Huononan puolena juurikin tuo rasvan määrä ja äkkiä melkoisen kalliit raaka-aineet. Kun ei sitä "omaa makkaraa" viitsisi perunajauhoista tehdä.

Kompromissina olen tyytynyt ostelemaan raakamakkaroita joskus Stockmannilta.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Korpijaakko
30.11.2012 22:54


Viestejä: 6935
Rautu: Hieno idea, muistahan raportoida tuloksista!

Muut: Kyllä on kokissa vika jos ei peura- tai hirvipaistit pitää jauhaa possun sekaan! Kokonaiset paistit tarpeeksi miedossa lämpötilassa ja jätetään sopivasti mediumiksi. Mahdollisesti marinadi tai paiston jälkeen upotus mausteliemeen. Kyllä on hyvää! Palapaisti sitten reippaasti ylikypsäksi valurautapadassa miedolla lämmöllä ja rakkaudella... Herkkua tulee myös esim. potkasta kun sahaa luineen kaikkineen kiekoiksi, jotka leivittää ja ruskistaa padassa ennen kuin hauduttelee uunissa puolitoista, pari tuntia... Hitto! Tässähän tulee nälkä.
_________________
Galleria ja blogi
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
rautu
30.11.2012 23:29


Viestejä: 6662
Jep jep, Täytyy ottaa kuvia prosessista ja laittaa maistiaisia sitä kautta. Rasvaa pitää tosiaan olla. Eihän kuivaa makkaraa kukaan halua jäystää.

Paisteja en jauha. Emäntä osaa tehdä siitä niin mehevää ruokaa, että menisi jauhelihana hukkaan.

Meillä hirviporukassa tulee muutenkin aika paljon jauhelihaa, joka on näppärä juttu, kun lapsille siitä saa helposti maistuvaa sapuskaa tehtyä.

Ei varmaankaan halvempaa makkaraa saa itse tehtynä, mutta varmaankin oman suun mukaista. Mulla vilhelmit tökkii ehkä liian suolaisuutensa ansiosta. Muutenkin ne on vähän liian maustettuja.
_________________

Ei oo häränpäivää!!
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Louestaja
01.12.2012 0:03


Viestejä: 4291
Jauhoja ei kannata säästellä. Siitä maku makkaraan. (Vrt. HK:n sininen) Wink Very Happy
_________________
"Antakaa minun vielä kerran katsoa tämän maailman hulluutta."
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Blog Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin

 
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


      Sivun alkuun  

Sivu 1 Yht. 1
Siirry: