Vaellusturinat II
- Osta ja työllistä yh-äitejä Vietnamissa
 
Etusivu Rekisteröidy Ohje Vaellusnet Kuva MMS-Blog Vaellusturinat I Tilastot Avatarit  
Asentopaikkani Phoogle                      

Kantotulen lieskan leikintää Hammastunturin syksyisessä erämaassa.... Kulpakkojokea Hammastunturin kupeessa....... Kuoppajärvi Hammasjärven pohjoispuolella ja ruskainen haavikko........ Pyhä-Nattasen huipulta heinäkuun 2005 helteillä... Idyllinen Riestojoki Sompion luonnonpuistossa..... Anterin huipulta itäänpäin kevättalvella 1993.....
 

Vaellusturinat II Foorumin päävalikko Ruokaohjeet ja vinkit Kuivattujen ruoka-ainesten säilytys
Näytä edelliset viestit:   
      Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia  
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe: Kuivattujen ruoka-ainesten säilytys
boueme
27.09.2012 18:03


Viestejä: 2997
Hankin pari viikkoa sitten kuivurin, jolla olen kuivaillut mm. banaania, omenaa, porkkanaa, tomaattia, ananasta... Miten kuivatut ainekset olisi viisainta säilyttää? Viileässä ja kuivassa ilmeisesti ainakin, vai? Pussissa? Tölkissä? Olen vakuumipakannut jauhelihat, mutta onko siitä mainittavaa hyötyä? Kannattaako pakastaa?

Tuo tyhjiöpakkaaja on muuten kätevä kapistus. Ajattelin vakumoida sillä sitä sun tätä, lähinnä vedenpitävyyden kannalta tärkeitä artikkeleita.

-B
_________________
Ihmisen viisaus on rajallinen, mutta ihmisen tyhmyys on rajaton.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Blog Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
akallio
27.09.2012 20:15


Viestejä: 1682
Ilmatiivis pakkaaminen on ainakin hyvä idea, koska kuivattu tuote helposti imaisee höyryjä ynnä muita epämiellyttävyyksiä ilmasta. Jos esim. keittiössä säilyttää, niin siellähän niitä on tarjolla.

Pakastaminen on varmaan hyvä idea myös, ainakin kahvipapujen osalta se toimii erittäin hyvin ja parantaa aromien säilymistä merkittävästi. Kuivatuotteitahan nekin ovat. Ainoa catch on, että sulatusvaiheessa ei saa tulla kondenssikosteutta. Mutta vakumointi ratkaisee senkin.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Eräpentti
27.09.2012 20:19
Vieras

Kalaa ei kannata reissuun eli lämpimään vakumoida, sillä hapettomassa tilassa fisussa on botuliinimyrkytyksen vaara.

Tuossa on arvioitu säilyvyysaikoja.

EDIT: Ilmeisesti myös liha voi kehittää botuliinibakteereita lämpimässä hapettomassa tilassa. Tätä en tiennyt. Eli jauheliha heti pakkaseen, ja lämpimässä heti umpipussista pois.
 Sivun alkuun
Personal Photo Album Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
rautu
27.09.2012 20:38


Viestejä: 6662
Botuliinivaara on olut lähinnä kylmäsavulohessa. Botuliini on käsittääkseni maaperästä tuleva bakteeri. Mutta ei kai ne mitkään anaerobibakteerit kovin terveellisiä ole. Siksi hygieniasta on pidettävä huoli vakuumihommissa. Jos vakuumipussi pullistelee, niin roskiin.
_________________

Ei oo häränpäivää!!
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
akallio
27.09.2012 21:00


Viestejä: 1682
Kuvittelisin, että botuliinivaara olisi myös erityisesti juureksissa ynnä muissa jutuissa, jotka otetaan maasta ja kuivataan sellaisenaan. Ainakin öljyyn säilöttyjen valkosipulien tekemisessä kotona on kai hiuksenhieno hengenmenon vaara.

Tosin ei ainakaan meidän Severin kyllä mitään kovin uskottavaa tyhjiötä sinne pussiin saa aikaan.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Serpentis
09.12.2012 20:40


Viestejä: 107
Kuivata ja syö hyvin -kirjassa neuvotaan pakkaamaan kuivatut ainekset ruskeisiin paperipusseihin sopivina annoksina ja sitten pikkupussit muovipussiin. Pussit kuivaan ja pimeään.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Korpijaakko
10.12.2012 1:11


Viestejä: 6935
Orakas-kuivureiden tekijä ja myyjä (sekä ohjekirja) suosittelee lasipurkkeja ja säilytystä kuivassa ja viileässä. Mielestäni tämä on järkevää: kuivusissa tavara ja ympäröivä ilma on hyvin kuivaa, tavallinen huoneilma on usein selvästi kosteampaa ja siitähän sitä kosteutta siirtyy kuivattuihin aineksiin.

Itse säilöin sitä sun tätä kuivattuna lasipurkkeihin tulevan talven käyttöä varten ja vakuumiin pidempiaikaista varastointia varten (avaan kun on tarvista ja sitten siirrän purkkiin). Kun kuivuri-lämpimät ainekset laittaa lasipurkkiin se itse asiassa "umpiotuu" jäähtyessään, joten varmasti säilyy. Toisaalta, kuivatut kasvikset ovat säilyneet ihan hyvin paperipussissa toista vuottakin... Jos aineksissa on rasvaa ja säilytysaika on pitkä, niin laittaisin ne ehkä vielä pakastimeen.
_________________
Galleria ja blogi
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla Vastaa lainaamalla viestiä
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin

 
Tutustu muihin vastaavaan asiaan liittyviin keskusteluihin (Hakee kaikki keskustelut joiden otsikoissa esiintyy sama sana)
Aihe Kirjoittaja Foorumi Vastaukset Lähetetty
Lihan säilytys muinoin kesäaikaan? leukuperse Erämies eri aikakausina 10 06.04.2017 19:54 Katso viimeisin viesti
Ruoka-aineskuivuri D.I.Y. mallia &quo... boueme Ruoanlaittovälineet ja varusteet 13 04.12.2012 18:31 Katso viimeisin viesti
Pilkkisyöttien säilytys? Matti J Kalastus 5 26.03.2012 19:11 Katso viimeisin viesti
Ruoka jäisenä tunturiin? TiMoKo Ruokaohjeet ja vinkit 11 25.03.2012 9:32 Katso viimeisin viesti
Kameran säilytys meloessa dunq Melonta 14 15.07.2011 16:45 Katso viimeisin viesti
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


      Sivun alkuun  

Sivu 1 Yht. 1
Siirry: