Vaellusturinat II
Osta ja työllistä yh-äitejä Vietnamissa
 
Etusivu Rekisteröidy VaellusWiki Ohje Vaellusnet Kuva MMS-Blog Vaellusturinat I Tilastot Avatarit Valokuvakilpailu WAP  
Asentopaikkani Phoogle | Retkeilijän kiintopisteet                      

Kantotulen lieskan leikintää Hammastunturin syksyisessä erämaassa.... Kulpakkojokea Hammastunturin kupeessa....... Kuoppajärvi Hammasjärven pohjoispuolella ja ruskainen haavikko........ Pyhä-Nattasen huipulta heinäkuun 2005 helteillä... Idyllinen Riestojoki Sompion luonnonpuistossa..... Anterin huipulta itäänpäin kevättalvella 1993.....
 

Vaellusturinat II Foorumin päävalikko Lappi Mikä on hauskin tapahtuma vaelluksellasi?
Näytä edelliset viestit:   
      Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia  
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Seuraava

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe: Mikä on hauskin tapahtuma vaelluksellasi?
eve
03.11.2006 18:21


Viestejä: 91
Itselläni oli yksi sellainen tapaus hiihtovaelluksella Muotkatunturilla. Teimme eräänä päivänä lyhyehkön hiihtomatkan tavaroinemme, pystytimme teltat teltat tunturin rinteeseen ja lähdimme käymään iltapäivälenkillä noin 7km päässä sijaitsevalla poroerotuspaikalla. Oli minun ruoanlaittovuoroni ja lupasin ottaa keittimen, ruoat ym. tarvittavan mukaan reppuuni. Sää oli tuulinen ja lunta sateli hiljakseen. Osa porukasta oli epäilevällä kannalla koko hiihtolenkin suhteen, mutta eivät tohtineet yksinkään jäädä. Niin sitten hiihtelimme määränpäähämme. Erotuspaikalla katselimme useampiakin mökkejä, että mikähän näistä mahtaa olla se avoin paliskunnan tupa (joka on mainittu Autiotuvat -kirjassa). Mielestämme löysimme kyseisen tuvan ja minä kavoin trangian repustani, laitoin bors -keittoainekset likoamaan, pilkoin kinkun ja otin smetanapurkit esille. Sitten huomasin, että olin unohtanut trangian kaasun teltalle. Kyllä minua harmitti.

Tuvassa oli kamina, jonka sytyttäminen oli toivotonta, se ei alkanut vetämään ja sitten totesimme sen olevan lämmitykseen tarkoitetun kaminan, joten olisi mennyt paljon aikaa ennen kuin se olisi ollut keittolämmin. Porukasta kaksi lähti hiihtämään takaisinpäin tarkastamaan yhtä tupaa, josko se olisi avoin ja siellä kamina jonka saa lämpimäksi. Toinen heistä jäi sitten sytyttämään kaminaa ja toinen palasi kertomaan, että voimme mennä sinne jatkamaan ruoanlaittoa. Tupa oli käyttökelpoinen, aivan kaikki ikkunaruudut eivät olleet ehjiä, mutta muovi suojasi tuulelta. Olimme haalineet kaminapuita eri puolilta, palautimme ne ensin takaisin. Hiihtelin yksin muutaman sadan metrin matkan toiselle tuvalle ruokaa sisältävä kattila käsissä. En voinut olla nauramatta itsekseni tilanteelle, niin hullunkuriselta ja koomiselta tuntui hiihdellä kattila kädessä kanssa poroerotusaitojen läpi.

Paluumatkalle lähtiessämme oli ilta jo alkanut hämärtyä ja lunta tuli edelleen hiljalleen tuulen saattelemana. Niin sitten hiitelimme otsalamppujen valossa haravoiden latujamme, että osaisimme takaisin. Gps -paikannin oli kyllä varmuuden vuoksi mukana, mutta periaatteesta en käytä sitä vaan pyrin selviämään aina ilman. Joku meistä pohti koko hiihtoretken järkevyyttä. No, ainakin se jäi mukavasti mieleen.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
gratap
03.11.2006 23:37


Viestejä: 24
Olin Kaldoaivissa parin viikon reissulla kolme vuotta sitten. Vastaantulioita en matkanvarrella ollut nähnyt ja lauleskelin omaksi huvikseni Kasevan striptease tanssijaa,ilma oli helteinen ja rinkka painoi, kun yllättäen vastaan kurun pohjalla tuli vastaan pariskunta. Kävelivät toisistaan noin parinkymmenen metrin etäisyydellä mies ensin. Kohdatessa kysyin mieheltä, että:mihinkäs olette menossa, mutta hän vastasi saameksi minulle jotai josta en saanut selvää, joten kun nainen (muuten bikinit päällä) tuli vastaan, esitin kysymyksen uudelleen mutta englanniksi, niin hän levitti käsiään ja sanoi : I don´t no. Jatkoin matkaa hiukka hämmentyneessä mielialassa ja mietin,että oliko nainen tilattu Muurmanskista vai mistä ja minne kammille olivat menossa
_________________
tapsa
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Blog Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Jukkis
04.11.2006 13:56


Viestejä: 905
Aika hauska sattuma kerran: Olin Karanojan kaatopaikalle roskakuormaa viedessäni huomannut kierrätyshallin seinällä vanhan rinkan. Siihen aikaan ehjännäköistä jätettä kerättiin halliin, josta sitä sai vapaasti sitten ottaa takaisin käyttöön. Monta suksiparia, polkupyörää, kirjalaatikkoa ja tuolia sieltä toinkin. Joskus oli tullessa enemmän tavaraa kuin mennessä.
Oltiin jo pojan kanssa Hämeenlinnassa, kun muistin rinkan! Kotimatkalla Renkoon poikettiin sitten rinkka noutamassa. Kotona tutkin värkin, korjailin sieltä täältä, ja säätelin selälle sopivaksi. Syksyllä sitten otin sen selkääni Haltin reissuun. Ensimmäistä ruokataukoa pidettiin Saarijärven kämpällä, kun sinne tupsahti iso, meluisa kööri äijiä. Valtasivat koko kämpän niin, että me pojan kanssa luikittiin pihalle kokkailemaan. Äijäkööri riisui munasilleen ja pulahti uimaan, just kun piti ottaa kaffevettä. Paikalle saapui muutama naispuolinenkin retkeilijä, muttei se haitannut mökäköörin pulikoimista. Porukan ilmeinen johtaja sitten tuli meitä jututtamaan, kertoi heidän tulevan Guolasjärveltä, ja joka vesilutakossa matkan varrella olivat kuulemma uineet. Katseli mun punaista rinkkaakin, ja kertoi itsellä olleen aikanaan samannäköisen. Rungon oli takonut joku kyläseppä.Oli heittänyt sen siivotessa lopulta roskiin.
Kävin sitten katsomassa tuvan päiväkirjasta, ketä nää nakuilijat oli. Hempskutti, Hämeenlinnan rotaryjen retkijaos! Aivan ilmeisesti kannoin rinkkaa, jonka äijä oli kantanut roskiin 1200 kilometriä etelämpänä!! Eihän se voinut mitenkään aavistaa sitä, ihmeen tutkivasti kuitenkin rinkkaa katseli!
Kuten sanotaan, maailma on pieni!
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
j_susiraja
04.11.2006 15:13


Viestejä: 440
Melontaretkellä Hossan Puukkojärven kämpällä sattaui seuraavanlainen tapaus.

Meitä oli liikkeellä kolme henkeä, yksi kajakilla ja kaksi inkkarilla. Kajakilla liikkeellä ollut joutui lämmittämään tuvan kohtuullisen kuumaksi, jotta sai neopreenipukunsa kuivaksi. Illalla nukkumaan käydessä tupa oli vielä niin kuuma, että ovi oli jätettävä auki. Yöllä säkkipimeässä ovelta kuului äänekästä kolinaa. Jokainen säpsähti hereille ja alkoi hillitön taskulamppujen etsintä. Lopulta sain tulitikut käsiini ja sytytin. Poro oli jäänyt sarvistaan jumiin oviaukkoon, koska siinä oli vielä ylimääräistä tavaraa ja aiheutti metelin. Poro säikähti varmaan yhtä paljon kuin mekin, mutta pääsi kuitenkin lopulta irti.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe: tuo porojuttu pelasti juuri pimeän iltani...
Aihki
05.11.2006 19:39


Viestejä: 135
Laughing

Me sentään ollaan vaan heitelty tundrassa frisbeetä ja tehty lumiukkoja sekä uima-altaita Haltin vanhan kämpän pihaan. Vappua on vietetty serpentiinien, ilmapallojen, munkkien, limun etc. asiaankuuluvien tsydeemien kanssa useasti, ajankohdasta viis.

Jos tunnistat itsesi tästä, muinainen vaellustoverini, halaukset isot&lämpimät! Wink
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Jägermeister
06.11.2006 0:40


Viestejä: 9
Pari vuotta sitten kun oltiin tulossa kotio kohti saariselältä niin kierrettiin kaverinkaa siinä ohimennen pieni karhunkierros. Oiskohan paikan nimi ollut kallioportti tai vastaava mutta sairaan pitkät portaat siinä on, onneks meidän kiertosuuntaan alaspäin, no siinä portaiden yläpäässä odottelimme, että kaksi kaunista nuorta naista tulisi viimeiset askeleet ylös ja kannustin heitä että vielä jaksaa, ja aloin vaihtamaan kuulumisia, hyvän tovin kerkesinkin neidoille jutella kunnes he saivat puuskutukselta sanottua pari sanaa, italiaksi vissiin. No he eivät ainkaan kerro tarinoita tuppisuista suomalaisista.
_________________
Syön kaikkia pääruokia; pakasteita, eineksiä, mikroaterioita ja pikaruokia
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä MSN Messenger

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Lonely Rider
06.11.2006 3:26


Viestejä: 161
Oli Juhannuksen jälkeen joskus 70-luvulla. Tapasin Hurjan-Kalen ensimmäisen kerran, oli tullut Luirolle, sitruunan voimalla, Sokostin yli Muorralta. Päätettiin sitten lähteä ruuhkan alta Tuiskuun. Sinne tuli nelihenkinen perhe Sorbusojalta ja kertoivat tuohtuneena, etteivät edellisyönä nukkuneet tiimaakaan.Joku sakemanni oli tullut kämppään ja oli alkanut aamuyöllä urakoimaan kirveellä pilkkeitä hellaan oikein urakalla. Ulos oli tullut lähtö perheelle.

Siihen tuli sitten Tuiskulle Horst ja Irene Berliinistä. Irene oli uhkea amatsooni, harrasti kuulemma maratoonia,ulospäin sitä ei kyllä oikein uskonut, niin uhkea Irenen olemus oli. Mukava pariskunta joka tapauksessa. Menimme sitten koko kööri köllöttämään ritseille unen toivossa.Hurja- Kale huopahattu päässä ja lännenmiehen edestä "ladattavat" kokovartalokalsarit päällään. Sitten se pikkuhiljaa alkoi, voimistuen välillä,lopulta ikkunakin tuntui helisevän. Välillä armahtava tauko, Irene rouva antoi vesikulauksen yläritsillä Horstille. Rauhatonta liikehdintää alalaverilla, huokauksia ja köhintää. Sama toistui, korsauksen voimakkuus oli jotain käsittämättömän kovaa, suoranaista pauhua, kuin Sotkan moottorista. Lopulta meidän muiden oli poistuttava ulkoilemaan. Hurja-Kale oli jännän näköinen tepastellessaan komeissa kalsareissaan kuin Kukko- poika. Perheenisän hermot olivat riekaleina, yritin rauhoitella. Ehdotin, että menemme Tuiskuojan rantaan, ehkä meteli ei sinne kuulu. Turha luulo, korsaus kuului purolle saakka. Istuimme sitten siinä puronpenkalla koko yön ja aamun. Palasimme kämpälle kun herrasväkikin heräili.

Perhe keitteli puuronsa puhumatta. Utelivat meiltä, minnehän sakut ovat menossa. Perhe lähti eri suuntaan, me lähdimme uusien ystäviemme kanssa Suomulle(jossa koimme samanlaisen näytelmän) ja tästä ihastuneena jatkoimme yhdessä Kiilopäälle(vanha), jossa vielä yövyimme samassa majoituksessa yläkerran kerrossängyissä.Jäähyväiset olivat haikeat, kun Irene ja Horst lähtivät etelään.

Ps. Ei ehkä hauskin retkikokemus, mutta aika mieliinpainuva. Very Happy
_________________
Lonely Rider
Suurten vuorten ja etäisten laaksojen "yksinäinen" ratsastaja
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Timppa
06.11.2006 16:09


Viestejä: 32
Tämä ei varsinaisesti tapahtunut vaelluksella, mutta yhteen aikaan tuli paljon retkeiltyä tuolla Rokuan maisemissa. Erään kerran, joitakin vuosia sitten kesällä, olin siellä kalalla yhdellä lammella. oli hiljaista ja rauhallista myös kalan saanti puolella...kunnes alkoi tapahtua, muttei lammen suunnalta vaan selän takaa kului rasahduksia...ja kas kummaa sieltä käveli täysin ilkialastomat arviolta noin viiskymppiset mies ja nainen uimaan lampeen! Olin sen verran "sokissa" etten saanut sanaa suustani eikä kyllä pariskuntakaan puhunut mitään...pulikoivat aikansa, nousivat vedestä ja mies totesi: "das is kuut" ja sitä myöten he menivät ilmeisesti teltalleen mitä minä en ainakaan ollut tullessani huomannut.
_________________
Tuulten syntypaikan etsijä
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
omat polut
06.11.2006 16:55


Viestejä: 3403
Eikös tuon voisi luokitella kauhukokemukseksi, viiskymppinen saksalaispariskunta arrgh.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
abumatic
06.11.2006 17:07


Viestejä: 3109
Joo, kerran oltiin menossa Utsjoelle ja siinä postiautossa oli lauma vanhempia saksalaisia. Yksi kultahammas Rovaniemeltä lähtien sormella osoitteli innokkaasti muille paikkoja. Selvästi näki että täällä on oltu ennenkin. Tulitikkujen kanssa tietenkin. Perkele että minua vitutti!
_________________
Kom och ät konserverad gröt!
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
omat polut
06.11.2006 17:11


Viestejä: 3403
omat polut kirjoitti:
Eikös tuon voisi luokitella kauhukokemukseksi, viiskymppinen saksalaispariskunta arrgh.


Tarkoitin tuolla lähinnä esteettistä kauhukokemusta.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Pepi
06.11.2006 18:33


Viestejä: 6889
Ei oma kokemus, eikä ihan vaelluksella. Aihetta sivuten kumminkin: Taannoin ravintolassa suomalaisseurueen pöytään sattui saksalainen, ilmeisesti sodankäynyttä sukupolvea. Tuli puheeksi hiihtoretki Lappiin, jolloin saksalainen osoitti paikallistuntemusta muistellen kylien nimiä. Kohteliaalla äänellä lausuttu kommentti "Ja, das sind alle wiedergebaut" (Niin, ne on kaikki jälleenrakennettu) sai miehen hiljaiseksi.

Sattumus omalta ruskavaellukselta: Kielajoen varressa kaverin kanssa istahdettiin parille kivelle levähtämään. Kaveri siinä alkoi muistella jotakin maamiesseuraesiintymistään kalevalakuvaelmassa. Koko kolmas runo (Väinämöisen ja Joukahaisen kilpalaulanta) tuli kuuluvalla näyttämöäänellä eläytyvästi roolien mukaan ääntä muunnellen aina Ainoa myöten. Neljännen runon uhatessa alkaa tuumasin, että tauko on pidetty. Ehdimme kävellä vain kymmenen metriä, kun koivupuskan takaa paljastui laavu, jonka edessä istuvat isä ja nuori poika antoivat hillityt, kohteliaat aplodit. Suulas kaverini oli kumman hiljainen ainakin pari tuntia.
_________________
Ainoa keino olla koskaan eksymättä on olla koko ajan perillä.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Timppa
07.11.2006 9:59


Viestejä: 32
No, näin miespuolisena kiinnitin tietenkin enemmän huomiota tähän nais immeiseen joka muistaakseni oli oikein mukavan pyöreä muodoiltaan Very Happy , mutta aika saattaa kullata muistot. Joo, varmaan sitä miestä pitempään tuijottaessa olisi saattanut mennä ruokahalut viikoksi Laughing oli kait se sen verran bratvurstia vetänyt, niin mitenkään viiskymppisiä tai ylipainoisia ihmisiä väheksymättä, itsekkin kohta 50v (48v) en kylläkään ylipainoinen Smile
_________________
Tuulten syntypaikan etsijä
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
jph
08.11.2006 16:00


Viestejä: 42
Oltiin kerran 90-luvun puolivälin paikkeilla kiertamässä Kullaan Joutsijärveä muutaman hengen porukalla. Yöpymispaikalla Kakkurin Sisälmyltenlahden autiotuvalla tapasimme Saksalais-Sveitsiläisen pariskunnan. Esittäydyttiin puolin ja toisin, ja juttu luisti railakkaasti iltanuotiolla. Olimme tietysti varanneet mukaan viinaakin omiksi tarpeiksi. Ulkomaalaisilla ei punssipulloa tällä kertaa näkynyt, eikä maistunut meidänkään tarjoamat hömpsyt.

Keskustelu siinä rönsyili Suomen ja Keski-Euroopan kulttuurieroihin. Pian todettiin, että kaikki olivat yhtä mieltä suomalaisen kännykkäkulttuurin turmeltuneisuudesta; puhelintä pidettiin päällä missä sattuu, ja siihen vastattiin usein röyhkeästi kesken keskustelun. Keskieurooppalaispariskunta vakuutteli, ettei tällainen tulisi kuuloonkaan heidän kotikonnuillaan. Me kaikki nyökyttelimme, ja kirosimme suomalaisten kännykkäkulttuuria.

Lopulta painuimme yöpuulle tupaan, itselläni pullo Jägermeisteria elimistössäni. Kaikille löytyi sisämajoitus. Nukahdin heti. Heräsin säpsähtäen NMT-puhelimeni ääneen. Kello oli jotain neljän paikkeilla aamuyöstä. Kännykän näytössä kiilui teksti: "18 puhelua tullut". En ollut herännyt soittoihin. Kaverit olivat toisaalla kaipailleet minua juoppokuskiksi, olinhan juuri saanut ajokortinkin. Puhelin oli ilmeisesti soinut koko yön. Valaisin taskulampulla muita lavereita, ja totesin, että ulkomaalaisystävämme olivat lähteneet yön selkään. Että se siitä kännykkäkulttuurista...
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
sepeteus
08.11.2006 16:17


Viestejä: 1175
Kavereilleni on sattunut kaikenlaista hassua. Minulle ei ikinä mitään...

Joskus oli vitamiineja mukana Käsivarren vaelluksella serkun kanssa, oli hänen eka vaellus. Aamupuuroa laitellessa pistin hänen puolelleen C-poreen ja B-vitamiinin päällekkäin, itse olin ne jo ottanut. Hän kyseli herättyään, että otetaanko nämä ihan näin. Puuhaillessani sanoin, että siitä vaan. Hetken päästä ihmettelin, että mikä sai hänet kysymään. Oli jo ehtinyt niellä poretabun, joka ei tahtonut aika isona mennä alas kurkusta. Annoin vettä mukiin. Serkkuparka röyhtäili aika mahtavasti, kun pore liukeni kurkussa vähitellen. Pysyi tajuissaan. Vuosien päästä joutui kurkkuleikkaukseen, mutta ei tällä jutulla ollut sen kanssa mitään tekoa.

Toisen kampraatin kanssa olimme keväällä Haltin päällä, aurinko paistoi ja viihdyimme hyvin Suomen katolla. Huippuryyppyjäkin otettiin ja kännykällä soiteltiin rennoin rantein. Ryypyt johtivat kuitenkin kaverilla sauvan katkeamiseen heti ensi pukkaisun jälkeen tapahtuneessa kaatumisessa. Yliannostelua, mutta ei pahasti. Varasauva oli onneksi mukana muutamien kilometrien päässä. Oikeasti se lasku Haltilta on luistelusuksilla aika vaativa, menemme aina keppireittiä pujotellen alas.
_________________
Lappi on vapautta kalenterin ja kellon orjuudesta.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Seuraava

 
Tutustu muihin vastaavaan asiaan liittyviin keskusteluihin (Hakee kaikki keskustelut joiden otsikoissa esiintyy sama sana)
Aihe Kirjoittaja Foorumi Vastaukset Lähetetty
Mikä kämppä malva Tietokilpailut ja kuva-arvoittelut 2 11.05.2020 10:20 Katso viimeisin viesti
Mikä tämä on? Pekka Tietokilpailut ja kuva-arvoittelut 7 29.12.2019 1:32 Katso viimeisin viesti
Mikä kämppä jutavi Tietokilpailut ja kuva-arvoittelut 6 31.08.2018 9:24 Katso viimeisin viesti
Mikä nimi varsijousi Tietokilpailut ja kuva-arvoittelut 52 01.07.2018 23:02 Katso viimeisin viesti
Mikä firma myy Lundhagsin kenkiä? esakuni Kesävaellusvarusteet 5 29.09.2017 10:20 Katso viimeisin viesti
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


      Sivun alkuun  

Sivu 1 Yht. 7
Siirry sivulle 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Seuraava
Siirry: