Vaellusturinat II
- Osta ja työllistä yh-äitejä Vietnamissa
 
Etusivu Rekisteröidy Ohje Vaellusnet Kuva MMS-Blog Vaellusturinat I Tilastot Avatarit  
Asentopaikkani Phoogle                      

Kantotulen lieskan leikintää Hammastunturin syksyisessä erämaassa.... Kulpakkojokea Hammastunturin kupeessa....... Kuoppajärvi Hammasjärven pohjoispuolella ja ruskainen haavikko........ Pyhä-Nattasen huipulta heinäkuun 2005 helteillä... Idyllinen Riestojoki Sompion luonnonpuistossa..... Anterin huipulta itäänpäin kevättalvella 1993.....
 

Vaellusturinat II Foorumin päävalikko Ruokaohjeet ja vinkit Gluteeniton vaellusmurkina.
Näytä edelliset viestit:   
      Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia  
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe: Gluteeniton vaellusmurkina.
gubbe
29.07.2012 17:43


Viestejä: 489
Tuossa vajaa vuosi sitten totesivat tämän ikävän asian ja näin kotioloissa tähän on jo tottunut. Mutta mitenkäs tuolla erämaailmassa? Mitä muiden keliaakikoiden vaellusmuona varasto pitää sisällänsä? Itselläni on:

- Suklaa patukat(esimerkiksi ihan normi fazeria)
- Mama gluteeniton nuudeli (sekaan soijarouhetta ja vähän mausteita)
- Semper näkkileivät kera metukan ja punaisen voin
- Semper keksit, piparit jne.
- Real turmatin gluteenittomat (pari eri makua joita itse viitsin syödä)
- Joitain soppia/kiisseleitä on ollut myös mukana

Mitäs muilla löytyy?
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
hannes
30.07.2012 9:30


Viestejä: 8668
Gluteenittomia vaihtoehtoja voi tehdä itsekin. Kuivaa jauhelihaa,vihanneksia ja perunaa. Pikariisi on myös hyvä lisä.
Tuli vaan mieleen kun valmiita ruokavaihtoehtoja on aika vähän kuitenkin olemassa ja huomasin että osa omistakin ruuista on gluteenittomia - vaikken itse tuosta vaivasta kärsikään.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
River
19.04.2016 18:19


Viestejä: 66
Aiemmin mainittujen lisäksi pari itsellä käytössä olevaa evästä ovat tämmöiset:

Quinoa on hyvä, sisältää myös reippaasti proteiinia ja rasvaa. Jos ei halua huuhdella sitä erämaassa, niin voi ostaa quinoahiutaleita. Toimii myös kylmänä, vähän kuin ruokaisana salaattina jos on kasvista seassa.

Yksinkertaisin quinoaeväs jota teen on semmoinen, että sekoitan quinoan keitinveteen suolaa, kuivattua tomaattia ja paprikaa, ihan loppuvaiheessa kypsymistä sitten reilusti kuivattuja yrttejä - persiljaa, ruohosipulia ja minttua vähän vähemmän. Sitten lorautan sekaan mietoa oliiviöljyä kun vesi on imeytynyt ja jos on, niin sitruunamehua, mutta sitruunapippurikin käy. Kana ja feta sopii hyvin sekaan, mutta eivät ole välttämättömiä. Tämä toimii loistavasti kylmänäkin ruokana, sitruuna ja minttu tuovat sopivaa raikkautta.

Chiasiemenet on hyvä kuidun ja energian lähde. Itse liotan niitä yön yli kookosmaidosta (kookosmaitojauhetta saa ainakin isommista ruokakaupoista) tehdyssä kaakaossa, ja aamulla on suklaa-kookosvanukas valmis Smile Makeutta voi lisätä maun mukaan. Itse käytän yleensä seassa vain ½tl vaniljasokeria. Chiasiemenet ovat myös erittäin riittoisia! Liotan noin 1dl:n siemeniä 8dl nestettä. Yhteen vanukasannokseen menee siis noin 1rkl siemeniä. Chiasiemenillä Atsteekkit ja Mayatkin marssivat Smile
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
miiahe
19.04.2016 19:16


Viestejä: 164
Meillä mies ei siedä kotimaisia viljoja eikä sokereita. Eväinä yleensä kuivattua jauhelihaa, makkaraa ekaksi päiväksi, meetvurstia, hernekeittoa, tattarista tehtyä peltileipää (säilyy 3-4 pv kevyesti), pikariisiä tai gluteenittomia makaroneja. Muniakin joskus kuskattu muutama mukana.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
luuppi
19.04.2016 20:45


Viestejä: 5093
Raija Hentmanin "Retkeilijan Herkut" on hyva siinakin mielessa, etta useimmat reseptit sisaltavat loppulauseena, etta ovatko gltuteeniton ja/ tai laktoositon, ja jos ei, niin milla variaatioilla tuohon on mahdollista paasta
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin

 
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


      Sivun alkuun  

Sivu 1 Yht. 1
Siirry: