Vaellusturinat II
- Osta ja työllistä yh-äitejä Vietnamissa
 
Etusivu Rekisteröidy Ohje Vaellusnet Kuva MMS-Blog Vaellusturinat I Tilastot Avatarit  
Asentopaikkani Phoogle                      

Kantotulen lieskan leikintää Hammastunturin syksyisessä erämaassa.... Kulpakkojokea Hammastunturin kupeessa....... Kuoppajärvi Hammasjärven pohjoispuolella ja ruskainen haavikko........ Pyhä-Nattasen huipulta heinäkuun 2005 helteillä... Idyllinen Riestojoki Sompion luonnonpuistossa..... Anterin huipulta itäänpäin kevättalvella 1993.....
 

Vaellusturinat II Foorumin päävalikko Ruokaohjeet ja vinkit Nokipannukahvi
Näytä edelliset viestit:   
      Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia  
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Seuraava

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
hannes
28.07.2017 18:53


Viestejä: 8655
Ohhoh! Täälläpä varsinaisia kahviherkuttelijoita. Taidan olla ainut perinteistä suodatinkahvia nauttiva täällä Turinoissa.

Mutteripannu näyttää kivalta. Sopiva ehkä kotonakin jos vain itselle kupillisen keittää - kun tietäis miten se toimii Laughing
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
luuppi
28.07.2017 19:07


Viestejä: 5093
Tuon viime vuosikymmenen laitoksen osalta
"
Noita rautalankaisia häkkyröitä en ole koskaan nähnytkään. Tämä linkittämäni Ortliebin "
muistin vaarin, eli Tatonkahan niita silloin myi.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
kuu-ukkeli
28.07.2017 19:37


Viestejä: 842
hannes kirjoitti:
Ohhoh! Täälläpä varsinaisia kahviherkuttelijoita. Taidan olla ainut perinteistä suodatinkahvia nauttiva täällä Turinoissa.

Mutteripannu näyttää kivalta. Sopiva ehkä kotonakin jos vain itselle kupillisen keittää - kun tietäis miten se toimii Laughing


Mutteripannuja on eri kokoja. Itselläni on yhden ja kolmen kupin pannut, jotka ovat kulkeutuneet mukanani Italiasta joskus kauan sitten.

Mutteripannussa vesi laitetaan pannun alaosan vesisäiliöön (Pannun saa avattua keskeltä kahteen osaan. Keskellä on kierteet.). Alaosan päälle tulee suppilo, jossa on rei'itetty välipohja. Hienoksi jauhettu kahvijauhe laitetaan tähän suppiloon välipohjan päälle ja painellään tiiviiksi kakuksi. Pannun yläosaan laitetaan alhaalta päin ensin rei'itetty välipohja ja sen jälkeen kuminen tiivisterengas. Sen jälkeen pannun ylä- ja alaosa ruuvataan kiinni toisiinsa ja pannu laitetaan keittimen päälle. Pannun alaosassa vesi höyrystyy ja puristuu höyrynpaineen vaikutuksesta kahvijauhekakun läpi pannun yläosaan. Kahvi on valmista, kun höyry tulee ulos pannun nokasta.

Ainoa kuluva osa on kuminen tiivisterengas, jonka joutuu vaihtamaan muutaman vuoden (2 - 10 v.) välein.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
luuppi
28.07.2017 20:00


Viestejä: 5093
Silloin kun tulipaikalla on kunnollinen ritila niin tama
https://en.wikipedia.org/wiki/Cezve#/media/File:Bak%C4%B1rcezve-fincan.jpg
toimii katsysti, paremmin viela (kuljetuksen kannalta) irrotettavan puukahvan kanssa:
-sokerit tuonne talteen
- kahva puolen kilon kahvipussin kylkeen kuminauhoilla
- arabialaisenn kahviin jauhamisvaiheessa sahramia tai kardemummaa sekaan, niin selviaa vahemmalla sokerilla
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
kuu-ukkeli
28.07.2017 20:57


Viestejä: 842
luuppi kirjoitti:
Silloin kun tulipaikalla on kunnollinen ritila niin tama
https://en.wikipedia.org/wiki/Cezve#/media/File:Bak%C4%B1rcezve-fincan.jpg
toimii katsysti, paremmin viela (kuljetuksen kannalta) irrotettavan puukahvan kanssa:
-sokerit tuonne talteen
- kahva puolen kilon kahvipussin kylkeen kuminauhoilla
- arabialaisenn kahviin jauhamisvaiheessa sahramia tai kardemummaa sekaan, niin selviaa vahemmalla sokerilla


Makeita idän kahveja (turkkilaisia ja kreikkalaisia) on tullut nautittua vain ravintolassa. Nuohan sopivat erinomaisesti myös retkillä valmistettaviksi ja maistuvat varmasti varsinkin makeiden kahvien ystäville.

Itse käytän sokeria vain latessa ja siinäkin hyvin pieniä määriä. Sokerin tulee (tietysti) olla mahdollisimman luonnollista ruskeaa ruokosokeria (eli pelkästään sokeriruo'osta puristettua mehua, joka on ainoastaan kuivattu ja kiteytetty).
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
kuu-ukkeli
28.07.2017 21:37


Viestejä: 842
Illalla (hyvän aterian jälkeen) kahvin kanssa on mukava nauttia jokin tunnelmaan sopiva digestiivi ennen nukkumaan menoa. GSI valmistaa retkeilyyn sopivia taskumatteja.

http://www.gsioutdoors.com/shop/beverages-partyware/flasks/10-fl-oz-flask.html

Pullo painaa (tyhjänä) n. 100 g ja siihen sopii riittävä määrä juomaa viikon vaellukselle (10 fluidiunssia eli 296 ml eli n. 7 ravintola-annosta).
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
luuppi
29.07.2017 7:39


Viestejä: 5093
Kielenhuoltoa sekin, etta miten "ravintola-annos" on aikoinaan valittu, esim. Englannissa hyvin pitkilla perinteilla, se on vahemman (35 ml).
- no, kun se onkin pubi-annos, jotka nautitaan seisaaltaan (rupee horjuttaan nopeammin kuin "ravontolassa istuessa")
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
hannes
29.07.2017 9:47


Viestejä: 8655
kuu-ukkeli kirjoitti:
hannes kirjoitti:
Ohhoh! Täälläpä varsinaisia kahviherkuttelijoita. Taidan olla ainut perinteistä suodatinkahvia nauttiva täällä Turinoissa.

Mutteripannu näyttää kivalta. Sopiva ehkä kotonakin jos vain itselle kupillisen keittää - kun tietäis miten se toimii Laughing


Mutteripannuja on eri kokoja. Itselläni on yhden ja kolmen kupin pannut, jotka ovat kulkeutuneet mukanani Italiasta joskus kauan sitten.

Mutteripannussa vesi laitetaan pannun alaosan vesisäiliöön (Pannun saa avattua keskeltä kahteen osaan. Keskellä on kierteet.). Alaosan päälle tulee suppilo, jossa on rei'itetty välipohja. Hienoksi jauhettu kahvijauhe laitetaan tähän suppiloon välipohjan päälle ja painellään tiiviiksi kakuksi. Pannun yläosaan laitetaan alhaalta päin ensin rei'itetty välipohja ja sen jälkeen kuminen tiivisterengas. Sen jälkeen pannun ylä- ja alaosa ruuvataan kiinni toisiinsa ja pannu laitetaan keittimen päälle. Pannun alaosassa vesi höyrystyy ja puristuu höyrynpaineen vaikutuksesta kahvijauhekakun läpi pannun yläosaan. Kahvi on valmista, kun höyry tulee ulos pannun nokasta.

Ainoa kuluva osa on kuminen tiivisterengas, jonka joutuu vaihtamaan muutaman vuoden (2 - 10 v.) välein.

Kiitos hyvästä selvityksestä!

Onko kahvi suodatinjauhatusta vai vielä hienompaa?

Sähköhellan levy on liian iso pienelle pannun pohjalle mutta puuhellalla onnistuu - ja kesällä retkikeittimellä, saa samalla vajaat kaasupullot pois nurkista. Toissavuotinen , jo väljehtinyt Sinolikin , Trangian kanssa on hyvä.
Ehkä mutteripannuja on myös omalla sähkövastuksella olemassa.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
kuu-ukkeli
29.07.2017 10:31


Viestejä: 842
hannes kirjoitti:
Kiitos hyvästä selvityksestä!

Onko kahvi suodatinjauhatusta vai vielä hienompaa?

Sähköhellan levy on liian iso pienelle pannun pohjalle mutta puuhellalla onnistuu - ja kesällä retkikeittimellä, saa samalla vajaat kaasupullot pois nurkista. Toissavuotinen , jo väljehtinyt Sinolikin , Trangian kanssa on hyvä.
Ehkä mutteripannuja on myös omalla sähkövastuksella olemassa.


Mutteripannussa käytettävä kahvi on yleensä suodatinjauhatusta hienompaa. Espressojauhatus sopii hyvin.

Sähkökäyttöisiäkin löytyy.

https://www.crema.fi/fi/products/cloer/5928-electric-mocca
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
kuu-ukkeli
29.07.2017 11:05


Viestejä: 842
luuppi kirjoitti:
Kielenhuoltoa sekin, etta miten "ravintola-annos" on aikoinaan valittu, esim. Englannissa hyvin pitkilla perinteilla, se on vahemman (35 ml).
- no, kun se onkin pubi-annos, jotka nautitaan seisaaltaan (rupee horjuttaan nopeammin kuin "ravontolassa istuessa")


Nämä tilavuuden mittayksiköt poikkeavat vielä keskenään eri maissa, vaikka ovatkin samannimisiä.

1 shot = 1 US fl oz = 1,04 UK fl oz eli jenkeille tuosta linkittämästäni pullosta riittäisi juotavaa 10 päivän vaellukselle, mikäli tarkoitus olisi nauttia yksi shotti päivässä.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
hannes
29.07.2017 11:08


Viestejä: 8655
Kiitosta taas. Vaihtelua kahvitteluun on ihan tervetullutta. Jonkun laitteen tulen hankkimaan!
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
luuppi
29.07.2017 11:37


Viestejä: 5093
Niin, englantislaisten siirtyessa metriseen jarjestelmaan tehtiin mittayksikkolakiin poikkeukset vain oluiden ja maidon osalta (pint onneksi sailyi), muttei vakevien anniskeluun
- valmispakkauksissahan saa myyda miten vain, kun se kerran on selkeasti nakyvilla, mika yksikko ja kuinka paljon (eli jaa informoidun ostajan kontolle)
- tuosta 1,4 desin mitasta oli hauska laskea murto-osia viela eteenpain, jotta paastiin kaytannollisiin anniskelumittoihin:1 Imp.gi. = 5 Imp.fl.oz = 40 Imp.fl.dr. = 2400 Imp.min. = 284.130.625⁄32.774.128 inch³ ≈ 8,669 inch³
1 Imp.gi. = 142,065 312 500 cm³ ≈ 0,142 Liter

Motto: "kahvin kanssa siita saa - siis kahvista - kaksinverroin parempaa"
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
StefanG
29.07.2017 11:39


Viestejä: 1227
Tuli tässä mieleen että on minulla myös tällainen GSI;n pullon päälle kierrettävä filteri:

https://assets.trailspace.com/assets/f/4/e/4370254/GSIH2JO.jpg

Eipä vain ole koskaan tullut käytettyä. Paitsi pari kertaa kokeiltua siten että laitoin filtterin mukin päälle, filtteriin kahvijauhe ja vettä päälle ja annoin seista muutam minuutti.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
luuppi
29.07.2017 16:09


Viestejä: 5093
Teen ystavillehan tuo olisi loistava. Kiinalaiset tekevat teenlehdista palloja, jotka on tarkoitus jattaa muhimaan ja vetta lisataan paivan mittaan, kunnes 2 L:n jalkeen alkaa tulos olemaan kovasti laihempi.
- teehan saa olla najutittaessa olla kylmaakin (vain mielipide), kunhan vesi kohtaa teenkehdet aluksi kuumana
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Louestaja
29.07.2017 20:48


Viestejä: 4289
En ole mikään kahvihifistelijä, mutta hommasin keväällä tuollaisen matkatermospressopannun. Ei vaelluskamaa painonsa puolesta, mutta lähiretkillä ja leireillä tuolla saa kivasti yhden hengen kahviannoksen tehtyä.
Espro Travel Press 350ml
https://www.paahtimopapu.fi/tuote/travel-coffee-press/
_________________
"Antakaa minun vielä kerran katsoa tämän maailman hulluutta."
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Blog Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Seuraava

 
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


      Sivun alkuun  

Sivu 7 Yht. 9
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Seuraava
Siirry: