Vaellusturinat II
- Osta ja työllistä yh-äitejä Vietnamissa
 
Etusivu Rekisteröidy Ohje Vaellusnet Kuva MMS-Blog Vaellusturinat I Tilastot Avatarit  
Asentopaikkani Phoogle                      

Kantotulen lieskan leikintää Hammastunturin syksyisessä erämaassa.... Kulpakkojokea Hammastunturin kupeessa....... Kuoppajärvi Hammasjärven pohjoispuolella ja ruskainen haavikko........ Pyhä-Nattasen huipulta heinäkuun 2005 helteillä... Idyllinen Riestojoki Sompion luonnonpuistossa..... Anterin huipulta itäänpäin kevättalvella 1993.....
 

Vaellusturinat II Foorumin päävalikko Ruokaohjeet ja vinkit Kananmunan kuivaaminen?
Näytä edelliset viestit:   
      Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia  
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle 1, 2  Seuraava

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe: Kananmunan kuivaaminen?
Harhailija
08.08.2011 8:54


Viestejä: 709
En uskaltanut kysyä "väärässä" ketjussa, siellä mainittiin kananmunan kuivaamisesta, mites sellainen tapahtuu ja saako munan sitten takas sellaiseen muotoon vaelluksella, että sen saa paistettua pekonien kanssa, paistetut pekonit ja munat täytyy saada aamiaiseksi, tai päivää ei enään kannata pitemmälle jatkaakkaan... Very Happy
_________________
Maastossa on mukavaa!
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Blog Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Glottis
08.08.2011 9:15


Viestejä: 733
Ohje on ihan varmaan täällä jo ennestäänkin, mutten löytänyt vaikka hain. Enivei, tässä yksi tapa:
-laita pellille alumiinifoliota, taita reunat ylöspäin
-riko kananmunat, sekoita keltuaiset tasaisesti joukkoon ja mittaa tilavuus että osaat lisätä oikean määrän vettä sitten myöhemmin
-kaada seos folion päälle parin millin kerrokseksi
-uuniin, 40-50C, luukku rakoselleen esim. laittamalla puukauha väliin
-kannattaa kääntää pelti toisin päin välillä ja murskata kananmunia ohimennen.
-valmis lopputulos on vähän corn flakesien näköistä murua.
-taittele loputkin muruset irti foliosta ja hienonna niitä vielä lisää esim. murskaamalla niitä kulhossa sopivalla nuijalla. Mitä hienojakoisempaa, sitä helpommin lopputulos on toivottu.

Käytettäessä lisää vettä ensin vähän. Kun on imeytynyt, lisää loput että pääset alkuperäiseen tilavuuteen. Tämän voi sitten paistaa.

Pekonien sijasta on joskus tullut paistettua meetwurstisiivuja, niistäkin tulee suolaisia ja rapeita ja menevät varsin mukavasti alas tuon paistetun munan kaverina.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Harhailija
08.08.2011 11:07


Viestejä: 709
Kiitos! Kauan munien annetaan olla uunissa? onko lämpö päällä koko ajan ja samassa 40-50c?

Jees, metukka siivuihin on joutunut usein loppuajasta turvautumaan, maistuu! Kokonaisia kananmuniakaan ei aivan järjettömästi viitsi raahata, niin on joutunut tyytymään pelkkään paistettuun metukkaan!
_________________
Maastossa on mukavaa!
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Blog Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Glottis
08.08.2011 11:16


Viestejä: 733
Lämpö kokoajan sama - tärkeää on ettei kananmuna kypsy. En yhtään muista aikaa, meni ainakin yön yli, tais olla vähän reilu? Google ehdotti jonkun kuivannen 14h.

En niin tarkkaan noita aikoja katsele oikein millekään tuotteelle, kuivaan kunnes taittaessa "napsahtaa" poikki, tai tässä tapauksessa kunnes sitä on helppo murentaa pienemmäksi sormin. Kananmunassa on aikapaljon rasvaa joka lämpimässä härskiintyy, joten kannattaa säilöä kuivatut munat jääkaapissa ennen reissuun lähtöä.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Harhailija
08.08.2011 12:38


Viestejä: 709
Jees, kiitos tarkennuksista! Elikkä kannattaa ajoittaa kuivaaminen vasta hieman ennen lähtöä.
_________________
Maastossa on mukavaa!
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Blog Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
kantsu_
25.07.2015 18:54


Viestejä: 1303
Seuraavaksi voisi ottaa kokeiluun kananmunien kuivaamisen. Tässä vertailussa kaksi eri tapaa:
How to make powdered eggs
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Korvapuoli
25.07.2015 19:28


Viestejä: 2560
Voi niitä uunissakin kuivata. Sen jälkeen voi jauhaa jauhoksi ja voi pakastaakin, joten ei ole huolta vähän pitemmästäkään säilytyksestä. Tästä lähtien otan munajauhetta aina mukaan ja reilusti. Oli niin hyvä kokemus viime reissulla.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Blog Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
kantsu_
25.07.2015 19:49


Viestejä: 1303
Kiva kuulla, että kuivatus onnistui! Tuo pakastaminen onkin hyvä idea. Kauankohan säilyy pakastimesta otettuna?
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Korvapuoli
25.07.2015 21:00


Viestejä: 2560
Enpä tiedä kauanko säilyy syöntikelpoisena, mutta tarviikos tuota ennenaikojaan ottaa pakastimesta. Itse söin noin kolmen viikon kuluttua. Liukenee tosi nopeasti jauhettuna, joten ei tarvitse ennen käyttöä liotella.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Blog Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
heluna74
26.07.2015 0:11


Viestejä: 3249
Minä kuivasin kananmunat kuivurissa muun vaellusmuonan mukana ja säilytin kananmuna"hiutaleet" jääkaapissa reissuun asti. Reilun viikon kulki rinkassa ja viimeisenä aamuna teimme Santun kanssa munakkaan. Hyvää oli.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Korvapuoli
26.07.2015 7:20


Viestejä: 2560
Näköjään taas kirjoitin epäselvästi. Siis söin jauheen savukinkkumunakkaassa 3 viikkoa pakastimesta oton jälkeen. Kinkku rouhittu ja myöskin kuivattu. Olen ollut huomaavinani, että vähän kaikki rouhittu näyttää sekä kuivuvan, että vettyvän paremmin, kuin paloiksi leikattu.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Blog Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
kantsu_
26.07.2015 7:50


Viestejä: 1303
No näin on, että rouhittu kuivuu ja vettyy nopeammin kuin paloiteltu. Linkittämäni jutun kommenteissa mainittiin myös se vaihtoehto, että kuivattaisi vain valkuaiset ja käyttäisi keltuaiset muuhun tarkoitukseen. Vaikka eihän pelkästä valkuaisesta enää kunnon munakasta saisi Wink

Voi apua, pari viikkoa sitten olin Lapissa monta päivää. Tällä kertaa majoituksessa ja päiväretkiä tehden. Kyllä taas tekisi mieli lähteä luonnonhelmaan eväineen. Tänne kirjoittaessa, reissukuume nousee aina Very Happy
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Jii.Pee
26.07.2015 9:34


Viestejä: 1074
Kuivaimella yritin joskus mutta tuli vaan sellaisia rasvaisia levyjä mitkä ei kunnolla kuivunut.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
heluna74
26.07.2015 13:34


Viestejä: 3249
Keltuainen on rasvaista ja jääkin siksi (eihän se rasva kuivu). Siksi kuivattu kananmuna onkin säilytettävä joko jääkaapissa tai pakastimessa. Levyt voi murskata pieniksi palasiksi. Ennallistaminen käy nopsasti.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Korvapuoli
26.07.2015 19:22


Viestejä: 2560
Jii.Pee kirjoitti:
Kuivaimella yritin joskus mutta tuli vaan sellaisia rasvaisia levyjä mitkä ei kunnolla kuivunut.
Olen kuivaamisen jälkeen jauhanut ja vielä kuivannut tunnin-pari. Ei se jauheena erityisen rasvaiselta tunnu. Ihan mureaa, eikä könteissä.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Blog Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle 1, 2  Seuraava

 
Tutustu muihin vastaavaan asiaan liittyviin keskusteluihin (Hakee kaikki keskustelut joiden otsikoissa esiintyy sama sana)
Aihe Kirjoittaja Foorumi Vastaukset Lähetetty
Ilmatäytteisen makuualustan kuivaamin... Walle Muut varusteet 6 29.09.2015 12:58 Katso viimeisin viesti
Marjojen kuivaaminen Virsu Ruokaohjeet ja vinkit 12 19.08.2012 20:58 Katso viimeisin viesti
Sipulin kuivaaminen boueme Ruokaohjeet ja vinkit 13 07.06.2011 14:33 Katso viimeisin viesti
Karpaloiden kuivaaminen omat polut Ruokaohjeet ja vinkit 18 22.09.2009 8:29 Katso viimeisin viesti
Sinapin kuivaaminen Ekso Ruokaohjeet ja vinkit 21 04.02.2008 1:12 Katso viimeisin viesti
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


      Sivun alkuun  

Sivu 1 Yht. 2
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
Siirry: