Vaellusturinat II
- Osta ja työllistä yh-äitejä Vietnamissa
 
Etusivu Rekisteröidy Ohje Vaellusnet Kuva MMS-Blog Vaellusturinat I Tilastot Avatarit  
Asentopaikkani Phoogle                      

Kantotulen lieskan leikintää Hammastunturin syksyisessä erämaassa.... Kulpakkojokea Hammastunturin kupeessa....... Kuoppajärvi Hammasjärven pohjoispuolella ja ruskainen haavikko........ Pyhä-Nattasen huipulta heinäkuun 2005 helteillä... Idyllinen Riestojoki Sompion luonnonpuistossa..... Anterin huipulta itäänpäin kevättalvella 1993.....
 

Vaellusturinat II Foorumin päävalikko Kesävaellusvarusteet Kokemuksia risukeittimistä
Näytä edelliset viestit:   
      Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia  
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, ... 26, 27, 28  Seuraava

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Hullumies
04.08.2011 19:24


Viestejä: 36
Meikäläinenkin on aatellut jotain risukeitintä joten onkos tietoa juvi risupolttimesta? "mikäli nimen muistan oikein". Juvi oli jossakin alan messuilla esittelyssä tänä kesänä siinä tais olla jonkinlainen puhallin juttu jos oikein muistan mut hinnasta ei oo tietoo eikä puhaltimen virta lähteestä. Sillä taitas ainakin kostea puupalaa sillai et sillä jotain ruokaakin tekis.
_________________
Erämaa antaa, Erämaa ottaa
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Timoa
04.08.2011 19:27


Viestejä: 1619
Hullumies kirjoitti:
Meikäläinenkin on aatellut jotain risukeitintä joten onkos tietoa juvi risupolttimesta? "mikäli nimen muistan oikein". Juvi oli jossakin alan messuilla esittelyssä tänä kesänä siinä tais olla jonkinlainen puhallin juttu jos oikein muistan mut hinnasta ei oo tietoo eikä puhaltimen virta lähteestä. Sillä taitas ainakin kostea puupalaa sillai et sillä jotain ruokaakin tekis.


Ainakin sen niminen kuin sierra stove on toimiva kapistus. Kaveri rakenteli sellaisen ajankuluksi pellistä ja tuulettimesta. Siinä palaa aivan kaikki! Huonona puolena sähkö ja moottorin kestäminen. Saattaa sulaa aika herkästi.
_________________
http://www.timoanttalainen.com
http://ulkoilublogit.blogspot.fi/
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Ursus
04.08.2011 20:18


Viestejä: 7406
Metsäiseen maastoon en enää harkitsekaan ottaa muuta keitintä mukaan kuin Kunzin.
_________________
Jos metsään haluat mennä nyt , sä takuulla yllätyt ...
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Timoa
04.08.2011 22:08


Viestejä: 1619
Jos joku haluaa lainata kunziansa niin haluaisin kokeilla. Ei viittis ostaa omaa ihan vaan mielenkiinnon vuoksi.

Puukeitin on yllättävän mukava vaikka se olisikin pieni ja jatkuvaa puun lisäämistä vaativa. Paljon mielummin kikkailen puukeittimen kanssa kuin kuuntelen kaasun tohotusta. Ikea puukeittimen kanssa palotila on lähes sama kuin kattilan tilavuus, joten puuta ei joudu lisäilemään kovinkaan usein. Tietty jos keittää 20 min. riisiä joutuu puun kanssa olemaan tarkkana. Suuri osa ruoista ei tarvitse jatkuvaa keittämistä vaan riittää kuuma lähes kiehuva vesi. Meksikonpata valmistuu kolmella kiehutuskerralla.

Parasta puukeittimessä varsinkin kesällä on tunnelmallisuus kokkailun ohella. Voi istua keittimen vierellä ja lisäillä tikkuja muutaman minuutin välein ja odottaa ruoan valmistumista. Puukeitin ei metelöi, ei tuota hankalaa jätettä, ei maksa juuri mitään, toimii aina, Lisää taitoja löytää hyvää puuta yms.
_________________
http://www.timoanttalainen.com
http://ulkoilublogit.blogspot.fi/
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
matti the man
05.08.2011 0:13


Viestejä: 29
Hmm..
Mietin tässä, että miten kannattaisi tuo kokkailu tehdä paŕemmin risukeittimellä(itsellä kunzi)
Jos miettii, että kaksi kertaa päivässä tékisi tulet, aamulla keittelee aamupalan ja päivän vedet, sekä illemmalla taas ruokaa ja vettä. Ruokamenun pitäisi kuitenkin sisältää ainakin kolme lämmintä safkaa päivässä. Joten mietin, että voisikohan käänteisesti syödä aamupuuron lounaana ja ĺounaskuivamuona pussin aamulla. Jos kaataisi termarista kuuma vettä puuron sekaan, niin varmaan hautuu ilman keittämistä ihan hyväksi? Meneekö tässä ravinto-opillisesti pahasti pieleen, kun aamupuuroa ei syödäkkään aamulla?
Entäs miten ootte tavannut toimia, jos sadetta on kokopäivän erivoimakkuuksilla, mistä lähette keräämään puuta ja kuinka estätte, että sade ei sammutta nuotion alkua?

Ton paremmin en nyt saa kiteytettyä kysymyksiä.´ Cool
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
teeri
05.08.2011 3:51


Viestejä: 125
Lainaus:
Entäs miten ootte tavannut toimia, jos sadetta on kokopäivän erivoimakkuuksilla, mistä lähette keräämään puuta ja kuinka estätte, että sade ei sammutta nuotion alkua?


Itelläni kulki ja tulee jatkossakin kulkemaan mukana pieni 3x3 tarppi minkä saa taiteltua tilanteeseen sopivaksi tuulen ja sateen suojaksi. Tarppi toimi keittiönä/olohuoneena/koiran makuuhuoneena/rinkan säilytys tilana vallan mainiosti. Vastaavasti teltassa ei sitten niin kummosta absidia tarvi, mikä keventää telttaa. Mukava siinä on istuskella kokkailemassa ja kattella sadetta. Jos havupuuta on ympärillä niin kyllä löytyy poltettavaakin oli mimmonen sade hyvänsä. Ja niinkuin Timoa tuossa mainitsi niin sitä on alennu kattomaan ympäristöään ihan eri tavalla, kun täytyy kattella sitä sopevaa polttopuuta. Tervas palaa oli mimmonen sade hyvänsä. Sanotaanko näin että risukeitin on opettanut paljon, sitä on hyvä harjoitella käyttämään erilaisissa olosuhteissa, ettei het luovuta jos ei saa ku tussahduksen aikaan.
_________________
Vielä palan matkaa,,,
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Maxwell
05.08.2011 21:51


Viestejä: 169
Tänään pääsin testaamaan omaa Vargo Hexagonia ja täytyy sanoa, että tunnelmat ovat vähän kaksijakoiset. Onhan se laadukkaasti tehty ja älyttömän kevyt mutta aika nyhräämistä sillä keittely on. Savun määrä katsellessa tuli mieleen, että parempi nimi kyseiselle härvelille voisi olla savukeitin. Jos tuon mittoja kasvattaisi edes hieman lähemmäksi Kunzia niin käyttö helpottuisi mutta paino olisi vielä ihan kohtuu luokkaa. Pitää varmaan pyytää valmistajaa tekemään large-versio.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
teeri
06.08.2011 9:07


Viestejä: 125
Jos risukeitin savuttaa niin joko se on liian täynnä tavaraa tai poltetaan märkää puuta. Täytyy suhteyttaa se poltettavan massan määrä sen pesän kokoon. Alkuun tein ite sen mokan et täytin keittimen ensinnä sytykkeillä ja monen kokosilla tikuilla ja aloin sitten vasta sytyttää, no sitähän sai sitten siinä savussa odotella tovin ennenkuin sai edes kunnon liekkiä aikaseks. Jostain sitten sain vihiä että sytyttäminen sujuu paljo jouhevammin kun sytyttää esim. tuohisiivun ja tipauttaa sen tyhjään keittimeen ja siihen alkaa sit pikkuhiljaa tiputella tikkua päälle. Saadaan kunnon roihu alusta alkaen ja palaa puhtaasti. Mitä pienempi pesä sen tiuhempaan se tarvii sopivaa polttoainetta jotta liekki pysyy hyvänä. Se kuinka paljon ja minkä kokosta puuta,,, täytyy vaan opetella. Toki se savuttaa aika ajoin ja nokeaa mutta harjoituksella se värkkääminen vähenee ja saattaa alkaa nautiskella pikku tulistelusta.
_________________
Vielä palan matkaa,,,
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Hamalainen
06.08.2011 9:53


Viestejä: 3432
Kokeilujen jälkeen päädyin sellaiseen systeemiin että keitin täyteen sikin sokin tikkuja. Sytytyspala päällimmäiseksi ja tulta perään. Syttyy hyvin eikä savuta juurikaan. Sytykkeenä käytän joko itseaskarreltua sytytyspalaa tai tuohta molemmat toimivat hyvin.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
mondrian
06.08.2011 9:58


Viestejä: 22
ei ole kokemusta, mutta uteliaisuutta on.

Itse olen järkeillyt samoin kuin Boueme että risukeittimen mukana kannattaisi kantaa 1-2 aterian verran kuivaa polttoainetta mukana. Tai ainakin kuivaa tuohta? Vaiko ei?
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Maxwell
06.08.2011 10:14


Viestejä: 169
teeri kirjoitti:
Jos risukeitin savuttaa niin joko se on liian täynnä tavaraa tai poltetaan märkää puuta.

Pitikin mainita, että olin eilen sateen jälkeen liikkeellä, mutta taisi se olla liian täynnäkin. Pitääkin testata tuota ehdottamaasi sytytystapaa.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
akallio
06.08.2011 10:32


Viestejä: 1685
Kuivaa tuohta ja tervasta kannattaa aina kantaa vähän mukana, varsinkin jos ruokahuolto on siitä kiinni.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
hannes
06.08.2011 13:00


Viestejä: 8847
Mikko S kirjoitti:
Törmäsin tuossa uuteen risukeittimeen, tämä ei ole edes mahdottoman kallis, noin 35e toimitettuna. Onko kukaan tämmöistä päässyt kokeilemaan?

EMBERLIT

Tuota samaa tyyliä kokeilin Vargolla kuin Emberlitin videossa. Eli Vargon luukku auki tai raolleen vähintään, sitten pitempiä keppejä palamisen tahdissa sisään työnnellen.
Toimihan se, vaikkei niin hienosti kuin Emberlitin videolla. Märempiäkin risut olivat.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Korpijaakko
07.08.2011 22:59


Viestejä: 6935
matti the man kirjoitti:
Hmm..
Mietin tässä, että miten kannattaisi tuo kokkailu tehdä paŕemmin risukeittimellä(itsellä kunzi)
Jos miettii, että kaksi kertaa päivässä tékisi tulet, aamulla keittelee aamupalan ja päivän vedet, sekä illemmalla taas ruokaa ja vettä. Ruokamenun pitäisi kuitenkin sisältää ainakin kolme lämmintä safkaa päivässä. Joten mietin, että voisikohan käänteisesti syödä aamupuuron lounaana ja ĺounaskuivamuona pussin aamulla. Jos kaataisi termarista kuuma vettä puuron sekaan, niin varmaan hautuu ilman keittämistä ihan hyväksi? Meneekö tässä ravinto-opillisesti pahasti pieleen, kun aamupuuroa ei syödäkkään aamulla?
Entäs miten ootte tavannut toimia, jos sadetta on kokopäivän erivoimakkuuksilla, mistä lähette keräämään puuta ja kuinka estätte, että sade ei sammutta nuotion alkua?

Ton paremmin en nyt saa kiteytettyä kysymyksiä.´ Cool


Tuskin tuohon käännettyyn järjestykseen kukaan kuolee. Herää kuitenkin pari kysymystä:
1) Miksi kolme lämmintä ruokaa? Kylmä louns toimii hyvin, joskin talvella kaipaan itsekin lämpimnä lounaan.
2) Ja jos on aikaa syödä lämmintä ruokaa, niin miksei samantien keittelisi rauhassa keittimellä?
3) Vaihtoehtona puurolla lisää-vain-vesi-pussiruuat, valmistuvat hyvin termarista kaadetulla vedellä. Tai sitten pieni (0,5L "lunch jug") ruokatermari, johon laittaisi lounaan hautumaan jo aamulla?
_________________
Galleria ja blogi
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Arinakääpä
08.08.2011 7:07
Vieras

Timoa kirjoitti:
Itelläni käytössä "ikea" puukeitin koska se sopii täydellisesti kattilan ympärille. Siis sellaisten kattiloiden jonka sisällä on tarkoitus pitää kaasupulloa eli ovat materiaalin verran leveämpiä kuin kaasupullo. Hintaa hökötykselle on 5€ sekä kaksi kapeaa telttakiilaa.

Kuva keittimestä

Ainoana miinuksena on keittimen pakkaaminen muiden kattiloiden kanssa käytettäessä. Pitäisi tehdä toinen versio jonka korkeutta voisi säätää. Silloin sen saisi mahtumaan suuremman kattilan sisälle näppärästi.


Mikä kattila sulla on kyseessä, kun sisälle mahtuu?
 Sivun alkuun
Personal Photo Album Vastaa lainaamalla viestiä
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, ... 26, 27, 28  Seuraava

 
Tutustu muihin vastaavaan asiaan liittyviin keskusteluihin (Hakee kaikki keskustelut joiden otsikoissa esiintyy sama sana)
Aihe Kirjoittaja Foorumi Vastaukset Lähetetty
Kokemuksia Seabirdin kajakeista? Mikko Kallionsivu Kesävaellusvarusteet 4 24.04.2019 14:44 Katso viimeisin viesti
Korsikasta kokemuksia - kuvat ja video Mummis Muu maailma 5 11.02.2019 17:38 Katso viimeisin viesti
Kokemuksia Fischerin E99 Easy Skineistä? Resupekka Talvivaellusvarusteet 10 19.03.2018 17:48 Katso viimeisin viesti
Kokemuksia vaelluskengistä pikkupakka... make13 Talvivaellusvarusteet 20 09.12.2017 17:00 Katso viimeisin viesti
FinnRover Loue M94 - kokemuksia? pasirajal Kesävaellusvarusteet 2 23.08.2017 7:07 Katso viimeisin viesti
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


      Sivun alkuun  

Sivu 2 Yht. 28
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, ... 26, 27, 28  Seuraava
Siirry: