Vaellusturinat II
Osta ja työllistä yh-äitejä Vietnamissa
 
Etusivu Rekisteröidy VaellusWiki Ohje Vaellusnet Kuva MMS-Blog Vaellusturinat I Tilastot Avatarit Valokuvakilpailu WAP  
Asentopaikkani Phoogle | Retkeilijän kiintopisteet                      

Kantotulen lieskan leikintää Hammastunturin syksyisessä erämaassa.... Kulpakkojokea Hammastunturin kupeessa....... Kuoppajärvi Hammasjärven pohjoispuolella ja ruskainen haavikko........ Pyhä-Nattasen huipulta heinäkuun 2005 helteillä... Idyllinen Riestojoki Sompion luonnonpuistossa..... Anterin huipulta itäänpäin kevättalvella 1993.....
 

Vaellusturinat II Foorumin päävalikko Muu maailma Vaellusreittejä tm Sisiliassa tai Pohjois-italiassa
Näytä edelliset viestit:   
      Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia  
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe: Vaellusreittejä tm Sisiliassa tai Pohjois-italiassa
saloneju
03.04.2011 0:42


Viestejä: 13
Moi!

Ollaan tyttöystävän kanssa mietitty, josko pääsisi halvalla jonnekin ulkomaille vaeltamaan syyskuun tienoilla. Koskapa RyanAirilta lähtee halpoja lentoja mm. Sisiliaan ja Pohjois-Italiaan (Pisa), mietin että onkohan kellään täällä kirjoittelevalla kokemusta niiltä suunnilta?

Entäpä ylipäätään kokemuksia halvoista vaelluksista Lapin ja Pohjoismaiden ulkopuolella?

Kiitoksia vastauksista .Smile


Viimeinen muokkaaja, saloneju pvm 03.04.2011 0:48, muokattu 1 kertaa
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe: Re: Vaellusreittejä tm Sisiliassa tai Pohjois-italiassa
saloneju
03.04.2011 0:47


Viestejä: 13
(tupla)
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
haukka
10.04.2011 18:29


Viestejä: 2
Moro

Saksa - Itävalta alueelta on jonkin verran kokemuksia. Päiväretkiä ja pari vähän pidempää taivalta. Niistä vähän alla vanhasta tekstistä leikattuna.

Lennot:
Helsinki - München -Helsinki 100 - 200 €/ henk (Blue1, Lufhansa, Finnair). nyt on kesälle varattuna Blue1 149€.
Mitä aikaisemmin varaa, sitä halvemmalla saa. Kolme, neljä kuukautta aikaisemmin halvimmillaan. Lentojen hinnat ja lennot vaihtelevat jollain käsittämättömällä muuttujalla lähes päivittäin. Kannattaa katsella useamman kerran, kunnes osuu hinta kohdalleen halutulle lennolle. Viikko, kaksi menee aikaa kun surffailee.

LIIKKUMINEN
Liikkua kannattaa junalla. Sillä pääsee suoraan kentältä todella hyvin mihin päin vain haluaa. (www.db.de) Baijerin päivälippu (tageskart) yhdelle ~20 € ja kahdelle ~30 €. Lippu oikeuttaa mihin tahansa (?) julkiseen kyytiin päivän ajan koko osavaltiossa.

MAJOITUS
Melkein jokaisella kunnalla/ kylällä Saksassa on nettisivut, jossa löytyy kaikki majoituspaikat (Esim: berchtesgaden.de, mittenwald.de, oberammergau.de). Sivuilla on ”suchen und buchen” tai ”gastgebersuchen” linkit. Monessa paikassa myös englanniksi. Löytyy sekä listaus kaikista ja varaustilanteesta että halutun ajan kohdan vapaat majoitukset. Listalta löytyy sekä hotellitettä yksityismajoitukset.
Majoitukset on luokiteltu tähdillä. Hyvin tiukka ja merkittävä juttu tuntuu olevan. Kolmen tähden kämppä on perussiisti ja kiva. Neljällä saakin jo laatua. Emännän sisustusmaku onkin sitten eri juttu. Myös luokittelemattomia on. Eivät välttämättä huonompia ole, jopa päinvastoin. Eivät vain ole hankkineet luokitusta. Toisaalta tähdet takaavat kuitenkin tason.
Osan voi varata ”online”. Myös sähköpostia voi kokeilla. Pitää kuitenkin tiedostaa, että baijerilainen 60 v rouva ei välttämättä ole kovin internet-orientoitunut. Se, että on ilmoitettu sp-osoite ei todellakaan tarkoita sitä, että talossa on edes tietokonetta. Mikäli vähänkin epäilee, niin puhelin käteen ja soitto. Muutenkin etelä-Saksassa internet on melkeinpä harvinaisuus.
Kotisivut kertovat kohteesta paljon. Mitä enemmän kuvia, sitä enemmän näkee millaisesta on kyse. Huomaa myös se, että jos ei ole kuvaa esim. näkymästä parvekkeelta voi kertoa siitä, että vastassa onkin naapurin navetan seinä. ...-tai sitten aivan ihanat maisemat vuorille. Eivät vain itse ”näe metsää puilta”. Huomaa myös sijainti kylältä... ja korkeuserot.
Tarjolla on: Hotelli, pension, huone (zimmer ) ja Huoneisto (ferienwohnungen)
Itse ollaan suosittu pieniä yhden, kahden huoneen / huoneiston tarjoajia. Yksilöllisempi palvelu, rauhallisempia. Yleensä talon rouvan ylläpitämää toimintaa. Huoneita on muutamia ja erittäin siistejä. Talon emäntä neuvoo ja huolehtii. Huoneistossa saa olla paremmin omissa oloissaan ja keittää kahvit koska haluaa. Huoneistot ovat olleet pääsääntöisesti erittäin kivoja. Isäntäpariskunta asuu samassa talossa, josta osa on muutettu vuokrakäyttöön. Hinnat huoneistoilta ovat n 50 € /vrk ja huoneilta 30 - 40 €/vrk.


VAELLUSREITEISTÄ
Vaellus, retkeily on Saksassa ja Itävällassa osa kulttuuria. Lähes elämäntapa. Siellä ei tarvitse kantaa viikon eväitä ja varusteita mukanaan vaan hommalle on luotu puitteet.

Reittejä, polkuja on kaikenlaisia kaikenkuntoisille satoja kilometreja. Kannattaa hankkia etukäteen vaellusopas ja vaelluskartta ko. alueelle. Netistä tilattuna opas maksoi kaikkinensa n 14 € (www.rother.de). Polkureitit on luokiteltu (helppo, keskivaikea, vaikea, vuorikiipeily). Se ei ole selvinnyt vielä, että tarkoitetaanko ”vaikealla” vaativaa vai vaarallista. Oma kokemus oli vaarallinen, ei niinkään vaativa. Vuorikiipeilyreitti edellyttää välineitä ja on todellakin kiipeilyä.
Polkujen laatu on kirjavaa; Reilusta soritetusta urasta vain maalilla merkittyihin reitteihin ”tästä pääsee”. Karttojen polkumerkinnät eivät kerro totuutta.
Välimatkat on ilmoitettu aikoina, ei kilometreinä. Ilmoitettu aika on juuri se, joka menee reippaasti kävellen ko. matkaan. Kaikki pysähdykset yms lisäävät sitä. Muutenkaan ei saa tuijottaa matkan pituutta. Kilometriin voi mennä yli tunti aikaa. Opittu ollaan, että yleensä päivän matkaksi kannattaa suunnitella reittioppaista 4 – 6 tunnin taival. Ei yhtään enempää. Näin jää aikaa myös maisemien ihmettelylle ja kaikelle muulle. Huomioi myös se, että seuraavanakin päivänä pitää päästä liikkumaan.

Ylhäällä vuorilla ei toimi mikään puhelin tms.. Lähimpään puhelimeen saattaa olla kolmen tunnin matka. Mieti oikeasti hätäsavujen (vast) hankkimista. Vamman ei tarvitse olla paha, mutta millään muulla ei pääse kuin helikopterilla tai isommalla avulla. Huomioi myös vakuutukset. Matkavakuutus sellaisenaan ei korvaa välttämättä helikopterikyytiä, kun olet murtanut jalkasi vuorilla. Onneksi ei ole tullut testattua.
Sää alpeilla vaihtelee nopeasti. Vaikka laaksosta lähtiessä paistaa aurinko ja on 30 astetta lämmintä, ylhäällä on todennäköisesti 15 astetta vähemmän. Oma kokemus on kun illalla oli 31 astetta ja paistoi, niin aamulla olikin maassa puoli metriä lunta ja 4 astetta lämmintä. Sääennusteet kertovat jotain, mutta eivät totuutta. Alhaalla sataa, niin ylhäällä paistaa aurinko. Tai naapurilaaksossa paistaa... Laaja matalapaine on toki joka paikassa.
Vaellukselle ei kannata lähteä heti kun on saapunut alueelle, ellei halua kokea miltä tuntuu sydäninfarkti. Vuoristotauti iskee helposti, eivätkä aivot saa happea vaikka sydän kuinka löisi (koettu ollaan). Kannattaa totutella ohueen ilmaan päivä, kaksi.

YÖPYMINEN VAELLUKSELLA
Majoittuminen tapahtuu hausseilla tai hüteillä. Ovat sellaista ”retkeilymajatasoa”. Lämmintä ruokaa, juomaa, aamiainen yms. Menu on aika rajallinen, koska yleensä tavarat on tuotu käsin, tavarahissillä tai helikopterilla.
Haussit ovat yleensä noin neljän, viiden tunnin taipaleiden välimatkoin.
Etukäteenkin voi yrittää varata, mutta yleensä löytyy tilaa. Viikonloppuisin aika täyttä.
Peseytymismahdollisuudet rajalliset. Kylmä vesi virkistää kummasti. Vesi on muutenkin kortilla.
Nukkuminen tapahtuu joko huoneessa (zimmerlager) tai ”salissa” (lager). Huoneet ovat yleensä olleet varattuina. Joka kerta kysytty, kerran saatu. Talon puolesta on patja, peitto ja tyyny. Jokaisella tulee olla lakanasetti (hüttenschlafsäck). Niitä saa kaupoista (10 €).
Salissa nukutaan kuin keskitysleirillä. Hyttirauha (Hüttensruhe) on klo 22.00. Sen pitäisi olla ehdoton, mutta ei kaikissa paikoissa toimi. Mitä ”vaikeammassa” paikassa ollaan, sitä paremmin väki noudattaa sääntöjä. Väki hausseilla on yleensä varsin ”samanhenkistä” ja kaikki lähtevät aamusta aikaisin etenemään, joten illalla harvoin kauheita juhlia pidetään.
Yöpyminen maksaa n 20€ / henkilö. Jos on esim Suomen ladun jäsen, kannattaa koittaa alennusta. (puolittaa hinnan).
Mitään ei ole varastettu, mutta ihan oikeasti arvokkaat esineet lienee syytä pitää taskussa eikä jättää reppuun, joka roikkuu naulassa.

Tuossapa tuota jotakin, jos siitä vaikka olisi apua suunnitteluun. Alla linkki muutamiin kuviin. Toivottavasti se toimii.

http://www.panoramio.com/user/260284?comment_page=1&photo_page=1
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Erakko
11.05.2011 9:25


Viestejä: 37
Allekirjoitan Haukan vinkit täysin. Todella perusteellinen ja hyödyllinen paketti Alpeille aikovalle.
Jos aikoo liikkua Saksan Alpeilla, kannattaa hyödyntää Schönes Wochenende -lippuja. Niillä saa matkustaa max. 5 henkilöä la-su 39 eurolla / vrk. Esim. Muncenistä menee hyvin junia Garmisch-Partenkirchenin suuntaan.
Lisätietoa:
http://www.bahn.de/regional/view/regionen/freizeit/schoenes_wochenende_ticket.shtml

Majoittumiseen voisin lisätä telttailun, jota en missään tapauksessa suosittele. Olen kaverini/kavereitteni kanssa tehnyt 3 telttareissua Itävallan / Saksan Alpeille. Mahdottomuus teltassa yöpyminen ei ole, mutta melko hankalaa.
1) Ensinnäkin telttailu on kielletty ja
2) Maasto on usein aika korkealle asti laidunaluetta
3) Korkealta on vaikea löytää sopivaa alustaa.

Kerrankin muistan, kun pistimme teltan sonnanhajuiseen lehmihakaan. Koko yön sai pelätä hullujen lehmien hyökkäystä. Lisäksi jossakin tuntui se, että telttailu oli kielletty.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
untuvikko
11.05.2011 21:52


Viestejä: 193
Ylihuomenna kuitenkin kohti Italiaa !
Vaikka olisin kuitenkin mieluunmin pakannut rinkan Lappia varten Embarassed
--- senverran Lapin hulluus on tarttunut Confused
_________________
Se mikä ei tapa, se vahvistaa.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin

 
Tutustu muihin vastaavaan asiaan liittyviin keskusteluihin (Hakee kaikki keskustelut joiden otsikoissa esiintyy sama sana)
Aihe Kirjoittaja Foorumi Vastaukset Lähetetty
Ostan: Rokka- tai Naali -saappaat kok... -KP- Ostetaan ja Myydään 0 19.02.2020 13:52 Katso viimeisin viesti
O: Hilleberg Jannu tai Allak lepposasti Ostetaan ja Myydään 0 21.01.2020 17:24 Katso viimeisin viesti
Lähdössä pohjois norjaa ifjordiin. Ma... tumssi Kesävaellusvarusteet 6 26.07.2019 7:01 Katso viimeisin viesti
Ostetaan tai vuokrataan metsäsukset kasperi Ostetaan ja Myydään 5 20.12.2018 20:00 Katso viimeisin viesti
P-Hämeen tai Pirkanmaan retkeilyopas ... Kullervo Muu Suomi 9 04.12.2018 17:43 Katso viimeisin viesti
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


      Sivun alkuun  

Sivu 1 Yht. 1
Siirry: