|
|
|
|
Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
|
|
Kirjoittaja |
Viesti Viestin aihe: Paras lättypannu? |
Puutarhuri 09.07.2010 20:29
Viestejä: 50 |
Millä pannulla syntyvät teistä parhaimmat lätyt leirinuotiolla? Onko ehdottomia suosikkeja?
Sorruin ostamaan viikonloppuretkiä varten Opan pikkupannun. Ei varmaan ole tarkoitettu grammaviilareille, mutta tuo olisi tarkoitus korkata pian.
http://www.opa.fi/shop/product_details.php?p=75 (en tosin tuolta, olisi pannulle tullut hieman hintaa...) |
|
Sivun alkuun |
|
Kirjoittaja |
Viesti Viestin aihe: |
oinaspässi 09.07.2010 21:49
 Viestejä: 559 |
No toi on ihan hyvä, hieman keskittymistä vaatii, ettei lätty luiskahda tuleen jos rasvaus on kohdillaan.
Valurautapannua tuli joskus käytettyä Vekaruskosken laavulla Pohjois-Karjalassa, kuului laavun varustukseen. Eipä semmoista viitsisi mukana raahata, mutta sellainen se paras olisi? |
|
Sivun alkuun |
|
Kirjoittaja |
Viesti Viestin aihe: Re: Paras lättypannu? |
OS 09.07.2010 22:23
 Viestejä: 7690 |
Puutarhuri kirjoitti: |
http://www.opa.fi/shop/product_details.php?p=75 |
En juurikaan harrasta lätynpaistoa, mutta sen verran on tullut joskus heiteltyä, että tuommoinen loivareunainen lättypannun pitää olla. |
|
Sivun alkuun |
|
Kirjoittaja |
Viesti Viestin aihe: Re: Paras lättypannu? |
George 09.07.2010 23:17
 Viestejä: 3343 |
OS kirjoitti: |
Puutarhuri kirjoitti: |
http://www.opa.fi/shop/product_details.php?p=75 |
En juurikaan harrasta lätynpaistoa, mutta sen verran on tullut joskus heiteltyä, että tuommoinen loivareunainen lättypannun pitää olla. |
Pitää tunnustaa että syömme joka reissulla lettuja yhtenä iltana.
Tavallisella Trangian pannullakin saa hyviä lettuja, jos on kärsivällinen ja jaksaa seurata paistamisen edistymistä. Ei pidä liian kylmänä eikä saa polttaa eli sekunttipeliä. _________________ Inarinjärvi kansallispuistoksi |
|
Sivun alkuun |
|
Kirjoittaja |
Viesti Viestin aihe: |
rance 10.07.2010 15:52
Viestejä: 1165 |
Tunnettuna herkuttelijana ja lättyjen ystävänä sanoisin tähän syvälliseen kysymykseen, että parhaan lättypannun valinta riippuu siitä minkälaisella tulella lättyjä aikoo paistaa.
Kaasu- ja miksei -tenukeittimellä kannattaa kiinnittää huomio lämmön tasaiseen jakautumiseen pannussa. Huonolla, siis pistemäisellä liekillä ohutpohjaisessa pannussa lätty saattaa palaa keskeltä ja olla raaka reunoilta.
Kaasukeittimeksi kannattaisi valita mahdollisimman leveäliekkinen versio, ei siis Trangian vakiopoltinta. Pannuksi kannattaa valita juuri tuo mainittu Opa tai muu vastaava Trangian omaa pannua tukevampi versio. Valurautainen olisi tietenkin hyvä, mutta vaatii kaasupolttimelta enemmän tehoa.
Bensapolttimista ei ole kokemusta, mutta epäilen sille valurautainen olisi ihan passeli.
Nuotiolla valurautainen on paras, mutta muullakin paksupohjaisemmalla pärjää hienosti. Ihan ohutpohjainen nuotiolla vaatii melko hyvät taidot ja tarkkaa "pelisilmää". Nuotiolla paistaessa on mahdollista siirtää ohutpohjaista pannua tasaisesti parhaan hiilloksen yläpuolelle ja saada hyviä, tasaisesti paistuneita lättyjä. |
|
Sivun alkuun |
|
Kirjoittaja |
Viesti Viestin aihe: |
tyy 10.07.2010 16:45Vieras
|
Letunpaisto olisi mukavaa reissussa, mutta polttoaineen kulutus on hirmuinen. Entäs nyt, kun risukeittimet ovat palauttaneet nuotionsavun yhä useamman kuleksijan leiriin. Soveltuuko risukeitin lätynpaistoon.
Aivan varmasti soveltuu siinä kuin nuotiokin. Lämpötilan säätö voi olla haasteellista, mutta onhan se pakko yrittää. |
|
Sivun alkuun |
|
Kirjoittaja |
Viesti Viestin aihe: |
jalmari 10.07.2010 18:12
 Viestejä: 517 |
Paistelen 2 iltana reissussa lättyjä ja kyllä trangian omalla tefloinpannulla hyvin olen saanut paistettua. Täytyy silläkin käyttöä olla kun mukana kulkee. Ja voita pannulle.
Alkoikin heti mieli tehdä lättyjä  _________________ Siellä se hernes toveriaan ehtii mutta turhaa on työnsä. |
|
Sivun alkuun |
|
Kirjoittaja |
Viesti Viestin aihe: |
Korpijaakko 11.07.2010 15:50
Viestejä: 6935 |
Viimeeksi eilen paistoin lettuja Muurikan Leiskun edeltäjällä, jossa on kiinteä varsin. Hyvä pannu, mutta painava kantaa mukana. On sitä jollain viikonloppureissuilla kannetta ja melontareissuilla tietysti myös. Silloin jos vaivautuu ottamaan kunnon pannun mukaan, on paistettavaa ruokaakin usein runsaasti: lettuja, pekonia ja kananmunia, sipulia, pihvejä.
Valitettavasti eilisissä onkikisoissa jäi Leisku saamatta. Siitä olisi saanut hyvän uuden retkipannun. Viime reissulla kun viilasin grammoja oli lettujen tilalla tortilloja, joita lämmitettiin jäykällä foliopallalla kaasukeittimellä. Ei korvaa lettuja, mutta hyvää sekin oli. _________________ Galleria ja blogi |
|
Sivun alkuun |
|
Kirjoittaja |
Viesti Viestin aihe: |
Naali 12.07.2010 11:34
Viestejä: 61 |
Itse paistelen lättyjä Prismasta ostetulla alumiinisella teflonpintaisella blinipannulla. Ei maksa paljoa ja on uskomattoman kevyt! Painaa noin saman kuin trangian oma pannu, ettei jopa ollut hieman vähemmän (!) ja voittaa paistettavuudessa trangian mennen tullen.
Lämpö leviää sopivan tasaisesti, niin että trangian kaasuliekilläkin ei ole vaaraa keskeltä palamisesta, kun hiukan pannua liikuttelee. Ei ole mitään sekuntipeliä.
Kalatkin vois paistaa tällä pannulla, kunhan niitä ensin sais
Meloessa voi tietenkin pitää teräspannua tai vaikka valurautapannua, kun ei paino haittaa. |
|
Sivun alkuun |
|
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa Et voi äänestää tässä foorumissa
|
|
|