Vaellusturinat II
- Osta ja työllistä yh-äitejä Vietnamissa
 
Etusivu Rekisteröidy Ohje Vaellusnet Kuva MMS-Blog Vaellusturinat I Tilastot Avatarit  
Asentopaikkani Phoogle                      

Kantotulen lieskan leikintää Hammastunturin syksyisessä erämaassa.... Kulpakkojokea Hammastunturin kupeessa....... Kuoppajärvi Hammasjärven pohjoispuolella ja ruskainen haavikko........ Pyhä-Nattasen huipulta heinäkuun 2005 helteillä... Idyllinen Riestojoki Sompion luonnonpuistossa..... Anterin huipulta itäänpäin kevättalvella 1993.....
 

Vaellusturinat II Foorumin päävalikko Melonta Goltziana Marlin -kokemuksia
Näytä edelliset viestit:   
      Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia  
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe: Goltziana Marlin -kokemuksia
Göltz
15.11.2009 16:28


Viestejä: 32
Laitetaan kokemuksia Goltziana Marlin lasikuitukajakista kun itselläni oli ostopäätöstä tehdessä hyvin vaikea löytää kokemuksia ainakaan suomeksi. Ruotsiksi ja espanjaksi tosin löytyi ihan mukavasti kokemuksia. Lisäksi jossain norjalaisessa lehdessä oli lyhyt arvostelu.

Etsin viime kesänä kajakkia mihin pitkä mies (192 cm) mahtuisi kivuttomasti, enkä halunnut ostaa soutuveneen kokoista hidasta paattia, jolla melominen tuntuu kuin olisi koittanut mämmissä meloa. Maksimihintana kajakille minulla oli noin 1800 euroa. Myin vanhan muovikajakkini keväällä ja käytin uuden kajakin harkintaan pari kuukautta, jonka aikana testasin vähintään kymmentä erilaista kajakkia. Loppusuoralle valinnassa päätyi neljä eri kajakkia, jotka olivat virolainen Reval, suomalainen Bigfoot, suomalainen Artisan Millenium ja portugalilainen Goltziana Marlin mihin lopulta päädyin. Goltziana tuntui näistä nopeimmalta sekä se tuntui jo ensikosketuksella hyvältä istua. Goltziana on ollut minulle ainoa kajakki, missä jalat eivät ole puutuneet tuntienkaan istumisen jälkeen.

Ohjattavuus kajakissa on hyvä. Ketteryys ei ole Revalin tai Nordkapin luokkaa varsinkaan melalla tehtävissä kaarivedoissa. Kallistamalla ohjattaessa kajakki käyttäytyy erinomaisen hyvin ja tottelee kallistuksia parhaiten testaamistani kajakeista. Tällä kajakilla kallistamalla ohjaileminen on suorastaan nautinto. Kajakissa on loiva V-pohja. Omasta mielestäni ketteryys ja ohjattavuus on samankaltainen kuin Artisan Milleniumissa. Suuntavakaus kajakissa on hyvä ja tuuliherkkyyttä pienentää varsin matala takakansi. Kajakki ui melko syvällä ja reilusti kallistettaessa vesi saattaa joskus tulla lähes aukkopeitteen päälle.

Kajakki ei ole missään vaiheessa tuntunut kiikkerältä, joten voin kiitellä alku- ja loppuvakautta. Tosin testaamistani kajakeista ainoastaan Point 65 tuntui hieman kiikkerältä ja sekin vain ensimmäiset muutaman minuutin. Tämä kiikkeryys on varmaan aika käyttäjäkohtaista. GPS:llä mitattu retkinopeus täydessä retkivarustuksessa on ollut noin 8 km/h ja noin 35 km päivämatkat ovat menneet kivuttomasti. Ilman retkilastia kajakki on luonnollisesti hieman nopeampi. Kajakki tuntuu kevyeltä meloa.

Surffiominaisuuksiin olin erityisen tyytyväinen. Kajakki nousee nätisti aallonharjalle ja tottelee hyvin myötäaallokossa. Kovaan vasta-aallokkoon olen kajakilla melonut ja ihan pidin kokemastani, mutta muilla testaamillani kajakeilla en ole vastaavaan vasta-aallokkoon melonut, joten en pysty vertailemaan vasta-aallokko-ominaisuuksia muihin kajakkeihin.

Pakkaustilat ovat riittäneet helposti muutaman päivän retkille. Arvioin, että lastitiloihin mahtuu noin viikon tavarat mikäli meloja omistaa vähintään keskivertotason retkeilyvarusteet. itselläni ainakaan ei tehnyt tiukkaa muutaman päivän reissuille ottaa mukaan retkeilytavaroiden lisäksi koria olutta ja grillattavaa ruokaa sekä hedelmiä. Lisäksi lastasin lähtiessä mukaan aina noin kymmenen litraa vettä.

Varusteet:

- Kajaksport istuin: tässä oli erityisen hyvää se, että penkin koon saa valita ja sainkin vaihtaa ilmaiseksi isompaan penkkiin, jonka ansiosta melontatuntuma parani huomattavasti. Tämä penkin koko nyt on tietysti melojasta kiinni, mutta on plussaa kun saa valita sopivan istuimen. Vanhemmissa Goltzianan malleissa on lasikuituinen penkki mikä oli ainakin minulle liian pieni.

- Jalkatuet: jalkatuet on helposti säädettävissä pitkäjalkaisellakin melojalla. Säätösysteemi on nykyisin suosiossa olevalla "säätökepillä" eli jalkatukien asentoa saa säädettyä melkein istuimen vierestä kurottamatta vaikeasti polkimiin asti.

- Peräsin: tätä en omaan kajakkiini ottanut, koska siihen ei myyjällä ollut asennusmahdollisuutta. Ilmeisesti mallia kuitenkin saa peräsimellä varustettuna jos hoksaa sellaisen tilata. Jälkiasennuksena noita varmaan jostain saa ostettua.

- Evä: on ollut riittävän iso ainakin itselleni viime kesän reissuille. Reissuni on tosin tapahtunut sisävesillä, mutta syyskuussa kajakkia on testattu myös melkoisessa myräkässä. Evän vaijeri on muovista mikä on hieman epäillyttävää kestävyyden kannalta. Muovinen ei ehkä taitu niin helposti, mutta sitten jos se taittuu niin varmaan kyllä katkeaa. Helppohan tuo tosin on vaihtaa oikeaan vaijeriin jos mieli tekee. Evän säätövivun syvennys tulee ainakin itselläni aika lähelle polvea ja ainakaan se ei saisi olla lähempänä polvea, mutta se ei ole aiheuttanut ongelmia meloessa. Yhdessä testaamassani kajakissa (nimi jääköön mainitsematta) tuo vivun syvennys aiheutti kolmen päivän melonnan aikana melkoisen turvotuksen ja kivun polveen.

- Luukut: kajakissa on kaksi suurta lastiluukkua ja pieni päiväluukku istuinaukon takana. Omassa kajakissani suuret luukut ovat hieman löysänoloiset kumiluukut, mutta vettä niistä ei ole sisään päässyt vaikka en ole silikoonisuihketta käyttänytkään. Istuinaukon takana oleva päiväluukku taas olisi saanut olla hieman löysempi, mutta asia korjautunee silikoonisuihkeella. Edessä ei ollut Päiväluukkua. Etummaisen lastiluukun edessä on syvennys kajakkikompassia varten. Luukut ovat kiinni narulla, joten ne eivät pääse tippumaan syvyyksiin.

- Istuinaukko: on juuri ja juuri sen kokoinen, että mahdun istumaan siihen suoraan ilman takakannen kautta kapuamista.

- Kansiköysistö: edessä oleva kansiköysistö on erinomaisen hyvä, mihin saa kiinni kaiken tarvittavan. Takana köysistön määrä on melko vähäinen. Päiväluukun viereen toivoisi hieman enemmän "köyttä", tosin itsehän noita saa lisättyä mielensä mukaan.

Pituus: 537 cm
Leveys: 56 cm
Paino: 23 kg
Materiaali: lasikuitu

lisätietoja ja kuvia löytyy Goltzianan sivuilta. Suomeen tätä kajakkia tuo Welhonpesä.

e: lisätään vielä sen verran, että kajakki soveltuu ainakin suuri- ja keskikokoiselle melojalle. Pienelle naiselle tämä kajakki voi olla liian suuri.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin

 
Tutustu muihin vastaavaan asiaan liittyviin keskusteluihin (Hakee kaikki keskustelut joiden otsikoissa esiintyy sama sana)
Aihe Kirjoittaja Foorumi Vastaukset Lähetetty
Kokemuksia Seabirdin kajakeista? Mikko Kallionsivu Kesävaellusvarusteet 4 24.04.2019 14:44 Katso viimeisin viesti
Korsikasta kokemuksia - kuvat ja video Mummis Muu maailma 5 11.02.2019 17:38 Katso viimeisin viesti
Kokemuksia Fischerin E99 Easy Skineistä? Resupekka Talvivaellusvarusteet 10 19.03.2018 17:48 Katso viimeisin viesti
Kokemuksia vaelluskengistä pikkupakka... make13 Talvivaellusvarusteet 20 09.12.2017 17:00 Katso viimeisin viesti
FinnRover Loue M94 - kokemuksia? pasirajal Kesävaellusvarusteet 2 23.08.2017 7:07 Katso viimeisin viesti
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


      Sivun alkuun  

Sivu 1 Yht. 1
Siirry: