Vaellusturinat II
Osta ja työllistä yh-äitejä Vietnamissa
 
Etusivu Rekisteröidy VaellusWiki Ohje Vaellusnet Kuva MMS-Blog Vaellusturinat I Tilastot Avatarit Valokuvakilpailu WAP  
Asentopaikkani Phoogle | Retkeilijän kiintopisteet                      

Kantotulen lieskan leikintää Hammastunturin syksyisessä erämaassa.... Kulpakkojokea Hammastunturin kupeessa....... Kuoppajärvi Hammasjärven pohjoispuolella ja ruskainen haavikko........ Pyhä-Nattasen huipulta heinäkuun 2005 helteillä... Idyllinen Riestojoki Sompion luonnonpuistossa..... Anterin huipulta itäänpäin kevättalvella 1993.....
 

Vaellusturinat II Foorumin päävalikko Muu Suomi Laakajärvi
Näytä edelliset viestit:   
      Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia  
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe: Laakajärvi
Isovarvas
09.06.2009 22:15


Viestejä: 264
Törmäsin mielenkiintoiseen sivuun, kun haeskelin taustoja järvestä nimeltä Laakajärvi, joka sijaitsee Kajaanin, Sotkamon ja Sonkajärven rajamailla.

http://www.luonto.kajaani.net/

Olettekos ihmiset käyneet meloskelemassa tai retkeilemässä noilla suunnilla? Kainuun luontokohdeoppaan mukaan erityisesti pohjoispäästä löytyy vallan Ahvenanmerellisiä tunnelmia, ja tuon Laakajärvi-filmin kuvia katsellessa ei voi välttyä ajatukselta, että siellä on pimennossa aivan valtavan hieno retkikohde joka ei vielä ole pilalle mökitetty, mutta ilmeisesti kuitenkin kaavoitettu jossain määrin.

Viime viikonloppuna kävimme Laakajärven pohjoispuolisilla mailla kävellen, Sopenjoen vartta kulkien, vallan mukavaa maastoa sielläkin. Matkaa Kajaanista tuli 50 km, ja seutu oli melkein erämaata. Sinne on Kriminaalihuoltolaitos rakennellut retkeilypolkua ja varustusta, tulvat ovat kuitenkin vieneet ainakin ne Sopenjoen sillat mukanaan, makaavat toisella rannalla pötköllään. Laavuilla oli kuitenkin kaikki kunnossa, ehkä huonosti puita, mutta rakenteellisesti ei mitään vikaa. Mikä lie tilanne Kivijoen ja Kivijärven osuuksilla?

Olen monesti Laakajärven ohi ajanut mutta en ikinä sitä nähnyt. Voisi olla korkea aika mennä katsomaan, kanootilla vaikka.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Metsän Omena
09.06.2009 22:50


Viestejä: 1959
Säännöstelyn piirissä. Ylempänä Sopenjoella oli mukava joskus laskea kevätvesillä alas majavien patorakennelmista ja meloa Kivijokea ylös Kivijärvelle. Näihin yhteydessä oleva Laakajärvi on melottavana melko lattea, en vertaisi Ahvenanmaahan. Mieluummin menisin läpi ja laskisin alemmas Nurmijokeen. Jyrkällä toki tauko ja järvimalmiruukkiin tutustuminen.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
ewzi
12.08.2009 19:43


Viestejä: 1
Monet vuodet tuolla on tullut kesälomalla melottua. Saaria joita kiertää riittää. Ja kalasääsken pesiä. Tosin yksi oli viime talvena pudonnut, toivottavasti ei pudotettu. Kalasääskien tarkkailu naapurisaaresta on mukavaa puuhaa. Laakajärven pohjoispää on todella rauhallista, siellä ei montaa mökkiä ole. Eteläpää on saareton ja tylsä, mutta kyläkaupassa pitää aina poiketa.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin

 
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


      Sivun alkuun  

Sivu 1 Yht. 1
Siirry: