Vaellusturinat II
Osta ja työllistä yh-äitejä Vietnamissa
 
Etusivu Rekisteröidy VaellusWiki Ohje Vaellusnet Kuva MMS-Blog Vaellusturinat I Tilastot Avatarit Valokuvakilpailu WAP  
Asentopaikkani Phoogle | Retkeilijän kiintopisteet                      

Kantotulen lieskan leikintää Hammastunturin syksyisessä erämaassa.... Kulpakkojokea Hammastunturin kupeessa....... Kuoppajärvi Hammasjärven pohjoispuolella ja ruskainen haavikko........ Pyhä-Nattasen huipulta heinäkuun 2005 helteillä... Idyllinen Riestojoki Sompion luonnonpuistossa..... Anterin huipulta itäänpäin kevättalvella 1993.....
 

Vaellusturinat II Foorumin päävalikko Muu maailma Terveisiä Englannista
Näytä edelliset viestit:   
      Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia  
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe: Terveisiä Englannista
Mummis
20.05.2009 14:12


Viestejä: 41
Vaelsin huhtikuun lopussa Yorkshiressä Dales Wayn, joka on 82 mailin reitti Ilkleystä Windermereen, Lake Distrct -alueelle. Kilometrejä tuli siis n. 135, kun muutaman kilometrin lisä tuli B&B -poikkeamista.

Reitti oli vielä hiljainen, näin alkukaudesta, vaikka onkin kuulemma kesäisin hyvin suosittu. Matkan varrella oli paljon lammaslaidunta joen varrella, niittyä ja nousuakin vähän - näkymät ylängöltä alas maaseudulle olivat huikean avoimia! Laidunportteja ja kiviaitoja tuli nähtyä, maisemat olivat enimmäkseen tasan Emmerdalea Smile Reitti oli enimmäkseen hyvin merkitty, muutamassa kohdin sai etsiskellä kun polkuja oli useitakin.. myös matkalla kohtaamani muut seurueet sanoivat samaa. Kartta ja opaskirja olivat tarpeen lähinnä juuri kylissä ja reitin risteyksissä, maastossa merkinnöillä pärjäsi aika hyvin.

Matkan voi osittaa eri tavoin, B&B:tä on hyvin tarjolla yhtä pätkää lukuunottamatta. Netistä ei kaikkia vaihtoehtoja löytänyt, käytännössä sitten näki että paljon lisää olisi ollut. Itse saavuin Englantiin maanantaina ja starttasin Ilkleystä puolenpäivän jälkeen, perillä olin perjantaina päivällä, eli päivämatkat olivat jotain 16- 34 km. Ennakkovaraukset pitivät ja palvelu pelasi.

Miksi sitten Englantiin Suomen sijaan? Talviloman rippeet houkuttivat vaeltamaan, mutta ei Suomen vasta sulaviin metsiin. Toisaalta metsässä vaeltamisen vaihtoehtona oli mukavaa kulkea aukeissa, avarissa maisemissa, tavata ihmisiä ja vertailla vaelluskokemuksia. Yöpyminen B&B:ssä helpotti pakkaamista eikä ollut kallista; noin 25 punnan hinta sisälsi aamiaisen jolla kävelin käytännössä koko päivän, yhdellä proteiinipatukalla vahvistettuna.

Englannissa on paljon long distance patheja, eikä ole sanottua etten jonkin reitin vielä toiste kävisi kokeilemassa. Tästä voin kertoa tuoreita tietoja ja karttojakin jäi reppuun, jos jotakuta kiinnostaa. Netistä Dales Wayn löytää myös helposti.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Tura
20.05.2009 17:44


Viestejä: 1519
Terve, Mummis!

Olen iloinen telttaretkeilijä.
Onko telttailupaikkoja reiteillä, vai pitääkö nöyrtyä ja nukkua yönsä majataloissa? Oletan, että nöyrä pitää olla!

Tura, retkeilijäturisti
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Blog Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
rance
20.05.2009 22:57


Viestejä: 1160
Taitaa Englanti olla kaikkien puritaanisimpia paikkoja suhtautumisessaan telttailuun.
Campingalueiden ulkopuolella telttailevia verrataan irtolaisiin ja kohdellaan sen mukaan. Valtiohan ei omista maata kuin parit puistot ja maalaislinnat. Niissä on sotilasvartiot ja M15 tekee äkkiä yllätysiskun pahaa aavistamattoman asentopaikkaan.
Kaikki muu alue on yksityisomistuksessa ja niille leirityminen on ehdottomasti kiellettyä ilman maanomistajan lupaa. Keskiaikaisten irtolaislakien rikkomisesta voi helpostikin päästä tutustumaan perienglantilaiseen oikeuslaitokseen.

Telttailuun soveltuvia campingpaikkoja löytää esim. http://www.bigfreeguide.com/camping/browse-england-1-1.html sivustosta. Hinnat teltalta vaihtelevat noin 8 punnasta 25 puntaan paikasta ja varustetasosta riippuen. Lisäksi voi joutua maksamaan henkilömaksun n. 1 punta / nenä. Myös palveluista on usein erilliset veloitukset.
Campingpaikkojen harvalukuisuuden ja myös hintatasojen johdosta voi B&B vaihtoehto olla useinkin mukavampi tapa yöpyä.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
munroilija
22.05.2009 10:10


Viestejä: 40
Periaatteessa noin, eli telttailu ei ole sallittua muualla kuin leirintäalueilla. Ei ole tavatonta, että maanomistaja häätää haulikon kanssa pois, jos väärään paikkaan erehtyy teltan pystyttämään.

Käytännössä kauempana asutuksesta kuitenkin löytyy myös paikkoja, jonne teltan voi yhdeksi yöksi pystyttää. Tulenteko on kuitenkin kielletty, samoin useamman yön "leireily" samassa paikassa. Esimerkiksi mäkisemmillä alueilla (Lake District Englannissa, Snowdonia Walesissa yms) yöpyä voi korkeammalla rinteillä. Retkeilylehdistä löytyy runsaasti esim 2 päivän reittejä, jossa yksi yö telttaillaan "vuorien" keskellä. Jossain oli muistaakseni suositus, että vähintään 3 tunnin kävelymatkan päässä asutuksesta ja tunnin kävely yleisestä tiestä (kyllä sieltä sellaisiakin paikkoja löytyy) ja joka tapauksessa niin ettei teltta näy kenenkään pihaan. Kuitenkin pitää olla valmis mukisematta lähtemään, jos se maanomistaja sattuu paikalle. Yksi ohje kuuluu seuraavasti:

"in high mountain areas, and in most other hill land, wild camping is generally accepted above the intake walls, providing it is for a limited time and its fairly discreet - out of sight of houses/farms."

Skotlannissa on sitten omat sääntönsä. Ja Englannissakin ainakin Dartmoorin kansalispuisto on poikkeus, eli telttailu on sallittu. Eli kannattaa aina selvittää etukäteen mitä alueesta sanotaan.

UK:sta eivät tosiaan nämä reitit lopu kesken, kuten wikipediakin tietää kertoa: http://en.wikipedia.org/wiki/Long-distance_footpaths_in_the_UK
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe: Saitkin jo vastauksen..
Mummis
25.05.2009 21:44


Viestejä: 41
..eli vastaus tulikin Sinulle jo. Ainakaan tällä reitillä ei missään näkynyt opastuksia camping- alueille, joten kovin innostuneita siitä ei selvästi olla. Kylläkin melkein pienimmissäkin kylissä oli asuntoautoalue.
Toisaalta, itse en sitä harmitellutkaan, siinä missä metsäretkellä katselee luontoa, nyt sai katsella Yorkshiren elämänmenoa Smile ja luontokappaleita.. Näin maalla asuvana vaihtelua tuokin.

B&B:t ovat elämys sinänsä ja oli mukava jutella isäntäväen kanssa reitistä - kuuli vähän eri tarinoita kuin opaskirjassa. Eli ei se niin paha ole. Reittihän kulki koko ajan asutuksen tuntumassa, ellei muuta niin lammaslaitumia oli, eli sellaista erämaan tuntua kuin Suomen kansallispuistoissa on en siellä kokenut - enkä hakenut.

Minulla on siis pari karttaa joutilaana jos joku sinne matkaa suunnittelee.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Tura
26.05.2009 5:57


Viestejä: 1519
Onneksi olen retkeilijäturisti!
Majataloyöpyminen ei tuota minulle mitään vaikeuksia.

Tura, retkeilijäturisti
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Blog Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe: tourism
Mummis
26.05.2009 23:47


Viestejä: 41
Hyvä määritelmä. Kelpaa mullekin. Sitä se siis oli .. Smile
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin

 
Tutustu muihin vastaavaan asiaan liittyviin keskusteluihin (Hakee kaikki keskustelut joiden otsikoissa esiintyy sama sana)
Aihe Kirjoittaja Foorumi Vastaukset Lähetetty
Nils-Aslak Valkeapää, Terveisiä Lapista Pepi Lappiin liityvä kirjallisuus 0 02.03.2009 0:50 Katso viimeisin viesti
Terveisiä Riihimäen erämessuilta! Nevis Hölynpöly... 13 05.06.2008 14:56 Katso viimeisin viesti
Terveisiä tosilapista murku Lappi 10 26.03.2008 10:17 Katso viimeisin viesti
Terveisiä Vätsäristä petepoika21 Lappi 4 20.07.2007 22:53 Katso viimeisin viesti
terveisiä Lyngenistä vanha akka Norja, Ruotsi, Venäjä ja muut lähialueet 2 20.07.2007 19:34 Katso viimeisin viesti
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


      Sivun alkuun  

Sivu 1 Yht. 1
Siirry: